Mine værktøjer
Du er her: Forside Artikler

Artikler

Om smag og aroma

Om smag og aroma

Når man laver mad er det vigtigt at forstå hvordan de "byggeklodser" man laver maden af virker. Hvis du ikke ved hvad smag er, så er det svært at sætte ord på hvad der er galt med maden, eller hvad der er ekstra vellykket for den sags skyld.

Læs mere

Treenigheder

Treenigheder

I mange køkkener er der "hellige treenigheder". Dvs. 3 ingredienser der passer godt sammen, og som er med til at definere smagen af det køkken. Hvis man kan dem er det nem inspiration til et ændres sine retter over imod et bestemt køkken. Her er nogen af de vigtigste.

Læs mere

Brødbagning - teknik og metoder

Jeg har samlet en række generelle artikler om bagning, teknik og metoder.

Læs mere

Udskæring af kylling

Udskæring af kylling

Artikel med video - At udskære en kylling er ikke så svært. Men det er ikke fordi man lige støder på hvordan det skal gøres særligt tit. Jeg har her et par videoer som viser nogen af de grundlæggende uskæringer.

Læs mere

Kunsten at udnytte en and bedst muligt

Kunsten at udnytte en and bedst muligt

Tit køber man kun andelår eller andebryst. Men hvis man køber en hel and får man nogle flere muligheder. Jeg har en yndlingsmåde når jeg laver and, som jeg syntes udnytter den bedst muligt. Der går intet til spilde. Det er samtidig nogle af de allermest populære og elementære retter i det franske køkken.

Læs mere

Wokmad og wokstegning - introduktion

Wokmad og wokstegning - introduktion

Wokmad er stadigvæk meget nyt i Danmark, men det bliver mere og mere populært. Jeg vil lige lave en generel introduktion til dem der ikke kender så meget til det.

Læs mere

Molekylær Gastronomi

Molekylær gastronomi er et relativt nyt begreb inden for madlavning. Det drejer sig om at bruge videnskabelig præcision og ny teknologi til at lave mad med. Det bliver af mange opfattet som "cutting edge" inden for professionel madlavning, imens andre finder at det er for prætentiøst og for fokuseret på overraskelse. Selv ligger jeg midt imellem. Der er mange af teknikerne der kan bruges til noget spændende, men andre af dem er kulinariske blindgyder.

Læs mere

Røgpunkt for forskellige fedstoffer

Røgpunktet for fedstoffer er vigtigt, både for smagen og for sundheden. Når olien ryger begynder maden at smage brændt. Hvad værre er så er der mistanke om overopvarmet olie øger risikoen for kræft. Jeg har markeret de mest almindelige fedtstoffer til stegning.

Læs mere

Flydende røg - kemisk røg - et eksperiment

Hvis man skal have stegt kød, er det altid populært med røgsmag. Men tit er det noget bøvl at tænde grillen op bare for at lave hakkebøffer til burgere. Det er heller ikke til at lave pizza i grillen. Man kan så snyde lige som de gør på slagterierne og bruge flydende røg. Jeg prøver igennem en række eksperimenter at finde en måde hvor man selv kan lave det på.

Læs mere

Links til særlige mad websites i Danmark ... og andre lande

Jeg søger på mad hele tiden, og der dukker tit interessante sites op. Det er ikke altid de lige dukker op i toppen af google selv om de burde. Så jeg samler dem her. Det er links til køkkenudstyr, gourmet restauranter, særlige producenter, andre mad-nørder osv. Jeg har ikke nogen af de store opskriftssamlinger med. Dem skal google nok finde for dig.

Læs mere

Kartoffelsorter - beskrivelse, egenskaber og opbevaring

Kartofler er levende når de bliver gravet op. De er beregnet til at overvintre i jorden. Det er derfor de kan holde sig så godt. De kan ikke tåle sollys eller fluorescerende lys. Det gør dem grønne. De opbevares bedst koldt (0-4 grader). Eller i køleskabet. De ændrer smag og konsistens hvis de fryser.

Læs mere

Kogetider for trykkoger

Jeg har fået mig en trykkoger, og har derfor været en tur på nettet og samle kogetider for forskellige madvarer. Jeg deler dem gerne med dig. Tommelfingerreglen er at du deler den normal kogetid med 3 for at få tiden i trykkoger. Så skal en ingrediens koge 1 timer normalt, skal den have 20 minutter i trykkogeren.

Læs mere

Køkkenudstyr og kogegrej

Hvad kan jeg sige? Mad er en interesse. Så selvfølgelig hører der udstyr til. Meget udstyr. For meget udstyr vil nogen måske sige. Under alle omstændigheder har jeg efterhånden prøvet en del udstyr af. Noget af det er fremragende. Noget overrasker. Andet skuffer. Jeg håber at jeg ved at skrive om det her kan give dig nogen af de samme glæder, uden at du behøver betale for skuffelserne. Og husk: Den der dør med mest køkkenudstyr vinder!

Læs mere

Alt om vanille- ægge-creme

Alt om vanille- ægge-creme

Opskrift med video - Æg er for mig en af de allermest fascinerende råvarer der findes. De bruges både i det salte og det søde køkken, og har været en del af kosten altid. De er sunde, de smager godt og de er billige. Specielt til cremede ting er æg uvurderlige. Så da det er et emne der ligger mit hjerte nær, syntes jeg lige at jeg er nødt til at skrive en oversigt over æg i bløde blandinger.

Læs mere

Introduktion til Sous vide

Introduktion til Sous vide

Sous vide er en tilberedningsmetode hvor man tilbereder sine råvarer i lang tid, ved temperaturer på under 100 grader. Typisk 45 til 85 grader.

Læs mere

Knivhåndtering

Knivhåndtering

Artikel med video - Når man først lige gennemskuer det, så er grovkøkkenet og knivhåndteringen morsomt. Man behøver ikke tænke ret meget men man laver alligevel mad. Når det drejer sig om knivhåndtering og grøntsager, så består der i princippet altid af de samme 5 trin. Når man kender dem, så er det simpelt at skære næsten alle grøntsager ud.

Læs mere

Bønnespirer - verdens mindste køkkenhave

Bønnespirer - verdens mindste køkkenhave

Artikel med video - Når man spirer bønner sætter det en masse biologiske processer i gang som gør at de hårde og ellers sunde kerner ændrer sig til endnu sundere grøntsager. Bønnespirer er gode som salat eller som fyld i supper eller asiatisk mad. Dem man køber i supermarkedet er desværre tit bitre og har en smag af jord. Dyrker man sine egne kan man spise dem før de bliver bitre. Så minder smage faktisk mest om grønne ærter. Og så er det nemt.

Læs mere

Udstyr til sous vide

Udstyr til sous vide

Som jeg har nævnt andre steder, så er sous vide noget af det mere nørdede inden for madlavning. Men jeg syntes det er sjovt, og bruger man det rigtigt får man fantastiske resultater ud af det. Jeg bruger selv 3 forskellige sæt udstyr til det, og de har både forlemper og ulemper. Dem vil jeg beskrive her.

Læs mere

Kunsten at koge en madvideo derhjemme når man kun er sig selv

Kunsten at koge en madvideo derhjemme når man kun er sig selv

Jeg bliver ind imellem spurgt om jeg vil give nogle tips til hvordan man laver en madvideo. Og det vil jeg gerne :-) Hvis du ikke er interesseret i at filme madvideoer så bare spring denne artikel over :-S Selvom jeg tror du måske vil finde det morsomt hvor meget bøvl, og hvor mange fejl man kan lave i noget der tilsyneladende er så simpelt.

Læs mere

Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.

Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.

Artikel med video - Filetering af fisk har ry for at være svært. Ser man det demonstreret af en prof så virker det nemt, men når man så prøver deres metode selv, så ender det som regel med noget være rod hvor man får slagtet sin fisk i stedet for fileteret. Det her er en metode som er særlig god til hjemmekokken der ikke fileterer fisk ret ofte. Den tager lidt længere tid men er meget nemmere fordi man hele tiden kan se hvad man laver.

Læs mere

Handlinger tilknyttet webside
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: