Mine værktøjer
Du er her: Forside Artikler Brødbagning - teknik og metoder

Jeg har flyttet mine bageartikler

Så nu passer de forhåbentligt bedre ind i resten af indholdet på kvalimad. Her under "artikler" dukkede de ikke op når man klikkede på "bagning" menupunktet til højre. Det er jo ærgeligt. Jeg har lavet en liste herunder til de nye links. Jeg har samtidigt opdateret indholdet. Tilføjet nye billeder, forklaringer og grafik.

Jeg har flyttet mine bageartikler

Meget brød

Bageteknik #1 - Bagerens procentformel

Bageteknik #1 - Bagerens procentformel

Når man laver svingende og/eller store mængder brød er det nemmest at skrive opskrifterne som "procent formler". Hvor ingredienserne bliver målt i procent i forhold til det samlede indhold af mel. Procent formlerne gør dig også til en bedre bager fordi de hjælper dig med at forstå baggrunden for brødopskrifter i stedet for bare at huske tal. (Jeg har rettet sproget i denne artikel og tilføjet grafer.)
Bageteknik #2 - Måling og vejning af mel

Bageteknik #2 - Måling og vejning af mel

I mange opskrifter vises målene i liter og deciliter i stedet for i kg og gram. Hvis man kender opskriften, eller man ikke lige har en vægt, så er det en fin måde at gøre det på. Men det er ikke uden problemer at bruge rummål på mel i stedet for vægt. Her viser jeg hvorfor.
Bageteknik #3 - Klassifikation af brød

Bageteknik #3 - Klassifikation af brød

Brød kan inddeles i flere kategorier. Så snart man kender dem er det nemt at se en ny opskrift og sige "ah det er den slags brød". Hvilket gør det nemmere at tilpassen en opskrift til sin egen smag.
Bageteknik #4 - De tolv trin i ethvert brøds liv

Bageteknik #4 - De tolv trin i ethvert brøds liv

Når man bager brød bliver der brugt tolv trin. Ja det lyder lidt mærkligt, men den er godt nok. Ok. det er ikke alle tolv trin der er lige vigtige i alle slags brød. Men kender man dem, og klassifikationen af brød, behøver man dog stort set aldrig at læse "fremgangsmåde" delen af en brødopskrift mere.
Bageteknik #5 - Blanding og æltning af brød

Bageteknik #5 - Blanding og æltning af brød

At ælte et brød er ikke bare at blande ingredienserne sammen. Det er med til at bestemme hvor luftigt det endelige brød bliver.
Bageteknik #6 - Hævning af brød

Bageteknik #6 - Hævning af brød

Hævningen af dejen er det vigtigste trin for at lave et godt brød, og der er mange forskellige måder at gøre det på. Der er også en del finter der kan gøre dig til en bedre bager generelt.
Bageteknik #7 - Hævning af dej - timelapse videoer under forskellige forhold

Bageteknik #7 - Hævning af dej - timelapse videoer under forskellige forhold

Nogen gang skal man bruge et brød en aften, men hævetiderne passer ikke lige med det skema man har for dagen. Som regel vil jeg også gerne bruge så lidt gær som muligt for at lave mit brød, men det skal passe ind i hverdagen. Så kunne det være rart at ændre hævetiderne ved at tilsætte mere eller mindre gær. Jeg har haft svært ved at finde præcis info om hvad gær gør ved hævetiderne, også i forhold til hvor meget væske der er i dejen. Så her er en lille biologirapport med mine egne forsøg. Og med videoer af dej der hæver :-S Jeg er sikker på at denne artikel er den hidtil mest nørdede... men jeg var nysgerrig.
Bageteknik #8 - Bagning af brød

Bageteknik #8 - Bagning af brød

Det de fleste af os tænker på når vi siger vi skal bage, er at smide brødet i oven og hive det varmt og lækkert ud igen. Men hvis du forstår processen kan du hive det endnu mere lækkert ud.
Bageteknik #9 - Bagesten, pizzasten og damp i ovnen - teknisk artikel der kun vil interessere brødnørder!

Bageteknik #9 - Bagesten, pizzasten og damp i ovnen - teknisk artikel der kun vil interessere brødnørder!

Almindelige hjemmeovne har en del problemer. De fleste af dem kan løses med nogle få tricks. Et af de bedste tricks er en bagesten. Man kan købe bagesten mange steder, men de er sjældent helt optimale. Så jeg har fundet på nogle tricks selv så jeg kan bage brød med de bedste.
Bageteknik #10 - Teknikken bag lamineret dej som bruges til wienerbrød, butterdej, croissant osv.

Bageteknik #10 - Teknikken bag lamineret dej som bruges til wienerbrød, butterdej, croissant osv.

Lamineret brød laves ved at lave en bolledej som man folder sammen med smør i hvert lag. Der er forskellige måder at gøre det på. Ved hjælp af croissanter viser jeg her hvad konsekvenser de forskellig teknikker har. Det skulle gerne gør dig i stand til at "forstå" lamineret dej i stedet for blot at følge en opskrift.
Bageteknik #11 - Bagerbrød - Franskbrød, flutes, rundstykker, pølsebrød, sandwich- og burger-boller, fletbrød og kuglebrød

Bageteknik #11 - Bagerbrød - Franskbrød, flutes, rundstykker, pølsebrød, sandwich- og burger-boller, fletbrød og kuglebrød

Opskrift med video - Det er alt sammen brød der kan laves ud fra den samme grundopskrift. Så her er de slået sammen til én, som går ud fra min "klassiske franskbrøds opskrift". Ikke det bedste brød i verden, men meget tæt på det man køber hos bageren. Dette er i øvrigt min video nummer 100 ... yay!
Handlinger tilknyttet webside

franskbrød.

Skrevet af Anonym bruger den 08/02 2015 13:13
Jeg kunne så godt tænke mig en dej, som IKKE skal ud at æltes. Men blive i skålen. Evt. gå direkte i en bageform derudfra. Har du en opskrift på dette er den kærkommen hos mig. m.v.h. hertha.frei@hotmail.com

franskbrød.

Skrevet af Anonym bruger den 16/02 2015 08:47
Den er lige her, og er bare vildt nem! Kan kombineres med alt, hvad du synes af kerner og mel og nødder og bare hvad som helst.
politiken.dk/mad/kokkeskole/ECE980692/tv-kokkeskolen-bag-verdens-nemmeste-foccacia/
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: