Mine værktøjer
Du er her: Forside

Kvalimad - Et site om kvalitetsmad

Den sidste nye opskrift:

Brasede kartofler - Braskartofler - bratkartoffeln

Brasede kartofler - Braskartofler - bratkartoffeln

Opskrift med video - Brasede kartofler har jeg fået at spise siden jeg var helt lille. Det var på den traditionelle danske måde med kartofler, salt og peber. De sidste år har jeg dog fået smag for den tyske version med løg og bacon.

Information

Jeg er ved at omprogrammere sitet. Derfor kommer der ikke så mange nye opskrifter. Det er ikke fordi jeg er holdt op med at arbejde på det. Tværtimod!

Det seneste indhold

Krydret og cremet hokaidosuppe - eller anden græskarsuppe
Opskrift med video - En lækker og cremet suppe som alle elsker. Den tager kun et ti femten minutter at lave så den passer både til hverdag og fest. Den kan laves i forvejen og den kan fryses ned. På alle måder nemt.
Fup suppefond inspireret af miso
Jeg elsker suppe og en god fond, og har intet imod at bruge timer på at lave den. Men det er ikke altid at jeg har tiden eller ingredienserne i hverdagen. Det er heller ikke altid det er nødvendigt. Nogen gange skal man bare bruge en velsmagende base at bygge videre på til hverdagsmad. Så er den her miso inspirerede "fupfond" fin.
Havregrynskager - orangeflager - chokoflager
Opskrift med video - Kære børn har mange navne ... så denne kage er i sandhed lige så kær som den er sød. :-S En simpel grundopskrift der giver meget kage for meget lille indsats og som kan varieres til mange formål: konditorkage med smørcreme, småkage med chokolade (og eventuelt orangesmag). Havregrynskurve til is osv.
Smørcreme - syndigt fyld til kager og lagkager
Opskrift med video - Smørcreme kan være et fremragende fyld hvis den laves rigtigt. Den kan også smøres uden på kager og holde et lag marcipan. I mellem to havregrynskager så har vi en konditor klassiker. Imellem chokolade bunde og vi har en lækker lækker lagkage. Problemet er bare at den opskrift der typisk er på nettet giver en sølle smørcreme. Så her er en ordentlig opskrift :-D
Anne's chokoladeballade - chokoladekonfekt
Normalt bruger jeg ikke andre madbloggeres opskrifter. Det gør jeg nu heller ikke helt denne gang, men jeg er helt klart inspireret af "chokoladeballade" på anne au chocolate's blog. Hun sige at hun har den fra Trish Deseine's chokoladebog hvor den bliver kaldt "melt-in-your-mouth cake". Den er helt forrygene. Alt det gode og så kun 1! spsk mel.
Syltede grønne tomater
Opsrift med video - Syltede grønne tomater er stort set den eneste fornuftige måde at brugde sine grønne tomater på, når nu de ikke *vil* blive modne på planterne. Jeg tror ikke det er så almindeligt at spise, men det er et minde fra min barndom. De kan spises som tibehør til gryderetter og i stedet for mangochutney.
Hjemmelavede popcorn
Opskrift med video - En af de bedste snacks man kan få er samtidig en af de nemmeste at lave selv. Laver man dem selv bliver de også meget bedre end de købte. Lune og friske. Måske endda lavet på klaret smør i stedet for olie. Jeg bliver så trist når jeg ser nogen købe popcorn i poser når de hjemmelavede bare er 2 gange bedre. Måske er de endda 3,1415 gange bedre!? Så lav dem lige selv ... ikke?
Hjemmelavet feta ost ... eller som det hedder i dag - "hvide salatterninger"
Opskrift med video - Det er sjovt at lave sin egen ost og det er faktisk ret nemt. Det kræver en lille smule ekstra grej og ingredienser som man normalt ikke har, men de er nemme at skaffe og det er helt klart besværet værd. Det sjove er at alle de oste vi kender har den samme grundopskrift. Blot små ændringer i hvordan man følger opskriften er det der giver de forskellige oste. Så kan man lave en slags ost kan man faktisk lave dem alle. Fetaost er en af de nemmeste og hurtigste, og man skal ikke vente en måned inden den kan spises. Derfor er det en ideel begynderost.
Cuvette steg - sous vide
Opskrift med video - Den største fordel ved sous vide tilberedening er at man kan få billige udskæringer til at være lige så gode, eller bedre, end de dyre udskæringer. Det gør mig så glad hver gang :-D Jeg har en del artikler om sous vide og udstyret til det på sitet, men ikke en egentlig opskrift. Det er der så nu.
Bageteknik #2 - Måling og vejning af mel
I mange opskrifter vises målene i liter og deciliter i stedet for i kg og gram. Hvis man kender opskriften, eller man ikke lige har en vægt, så er det en fin måde at gøre det på. Men det er ikke uden problemer at bruge rummål på mel i stedet for vægt. Her viser jeg hvorfor.
Pina colada kage
En opskrift jeg fandt på ved et uheld. Jeg forsøgte med en kokossandkage. Den blev lidt kedelig. Så jeg tænkte over hvordan den kunne peppes op. "Kokos, det passer til ananas". Som de pina coladas jeg fik i ferien. Så jeg lavede en ananas sirup og hældte over. Så blev den helt forrygende.
Kunsten at koge en madvideo derhjemme når man kun er sig selv
Jeg bliver ind imellem spurgt om jeg vil give nogle tips til hvordan man laver en madvideo. Og det vil jeg gerne :-) Hvis du ikke er interesseret i at filme madvideoer så bare spring denne artikel over :-S Selvom jeg tror du måske vil finde det morsomt hvor meget bøvl, og hvor mange fejl man kan lave i noget der tilsyneladende er så simpelt.
Kanelsnegle
Det er uden tvivl den opskrift jeg oftest bliver presset til at lave. Men det er jo også nemt at forstå. Hvem kan ikke lide kanelsnegle? Det her er en grundopskrift, med et par populære variationer.
Hyldeblomst saft - Hyldeblomst drik - Hyldeblomstsaft
Opskrift med video - En klassiker hvert forår. Mørk hyldesaft er skønt, men hvem kan vente et halvt år på at blomsterne bliver til bær, og at bærrene bliver modne? Ikke mig! Det er nemt at lave og alle kan lide det.
Rabarber trifli
Opskrift medc video - Lagkage er godt. En trifli er en afart af lagkage, blot med meget mere fyld. Det er derfor endnu bedre. Trifli er specielt godt med de lidt mere syrlige frugter. Så rabarber er helt perfekt.
Hjemmelavet okara morgenmix - sød müsli med soyabønner
Når man laver soyamælk har man en rest der hedder "okara". Hvis man rister den gylden, så smager den som ristede mandler. Den er derfor særdeles velegnet til en hjemmelavet "müsli". Ikke sådan tænkt at "nu har vi alligevel en rest soyafars og så skal det jo bruges til noget!" men som en rigtig god morgenmix som ungerne ligefrem spørger efter.
Hjemmelavet soyamælk
Opskrift med video - Soyamælk er lidt besværlig at lave, men det er sjovt, og det smager godt til mange ting. Vegetarerne påstår man kan bruge det i stedet for mælk. Det passer ikke. Men man kan bruge det mange steder i stedet for mælk. Det er også første skridt på vejen til Tofu, som er en nyttig ingrediens i madlavning.
Hjemmelavet bacon
Opskrift med video - Som alle andre danskere er jeg vokset op med supermarkedsbacon, og har være godt tilfreds. Liiige indtil jeg begyndte at lave min egen. Du godeste hvor er der forskel! "Fabriksbacon" bliver saltet og røget ved at sprøjte saltvand og flydende røg ind i den. Det giver en stor blævrende klump lyserød kødgele der sprutter når man steger den. Fordi den er pumpet op med vand. Hjemmelavet bacon koncentrerer smagen. Først salter man den. Det trækker væske ud. Så koldrøger man den, hvorefter man lufttørrer den en måneds tid. Det ender med en bacon der minder betydeligt mere om en god sydtysks skinke end en dansk blævrebacon. Den sprutter ikke når man steger den, den kan skæres tyndt ud fordi den er fast. Nåh ja ... så smager den faktisk også af meget mere.
Helstegt kylling i ovn - den endegyldige opskrift ...
Stegt kyling er enkelt at lave og smager godt. Men desværre ender man tit med enten at have rå kyllingelår eller sejt brystkød. Det kan man undgå hvis man blot anvender lidt simpel teknik. Begge typer kød kan blive perfekte. Saftige bryststykker, møre lår og sprødt skin. Dette er den endegyldig (det kan ikke gøres bedre :-D) opskrift.
Æbletærte
Den klassiske æbletærte er nem, hurtig og lækker. Det er også en god måde at bruge æbler på der er blevet lidt for bløde og rynkede. Med en klat creme fraiche eller fløde er det helt perfekt.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: