Mine værktøjer
Du er her: Forside

Kvalimad - Et site om kvalitetsmad

Den sidste nye opskrift:

Brasede kartofler - Braskartofler - bratkartoffeln

Brasede kartofler - Braskartofler - bratkartoffeln

Opskrift med video - Brasede kartofler har jeg fået at spise siden jeg var helt lille. Det var på den traditionelle danske måde med kartofler, salt og peber. De sidste år har jeg dog fået smag for den tyske version med løg og bacon.

Information

Jeg er ved at omprogrammere sitet. Derfor kommer der ikke så mange nye opskrifter. Det er ikke fordi jeg er holdt op med at arbejde på det. Tværtimod!

Det seneste indhold

 
En af minde facebook venner delte sin gløgg opskrift på facebook, og jeg syntes den så helt forrygende ud. Det var den, og her er den så delt videre. Jeg har halveret mængden, men ellers ikke lavet noget om.
 
"Så er det nu at du får min opskrift på brun kager. Opskriften er over 100 år gammel." - var beskeden fra min svigerinde. Det har taget mig næsten alt den tid at vriste opskriften fra hende :-S Men nu har jeg den, og jeg er glad for at kunne dele denne forrygende opskrift.
 
Min mor har i mange år bagt en af de gode klassiske julekager. Masser af alkohol og tørrede frugter. Det er en klassisk plumkage. Den er ikke for alle, men jeg elsker den og min kære hustru er helt ekset med den. Så her er opskriften som min mor har skrevet den til mig.
 
Sorbet er den mest simple is man kan lave. Det tager bogstavlig talt 5-10 minutter hvis man forbereder sig en lille smule. Man kan selvfølgelig lave sorbet uden en ismaskine, men de bliver altså meget bedre med.
Osso buco
Da jeg havde frikadellesløjd i skolen, i 6. klasse tror jeg, var det mest eksotiske vi kunne få lov til at lave sådan noget der hed osso buco. Det var ret eksotisk. Der var tomater i sovsen og der var også sådan nogle hvidløg i. Og vin i ... hvor eksotisk kunne det da lige blive. Osso buco er en af de retter som er lige så moderne i dag som dengang i 70'erne. Så ved man bare det er en klassiker.
 
En engelsk klassiker. En syrlig citron creme der kan bruges som tilbehør, pålæg og kagefyld.
 
Lagkagebunde er endnu en pundkage variation. Blot er der ingen fedstof i. Man kan næsten kalde dem sunde :-S
 
Jeg havde aldrig tænkt på medister som noget særligt. Indtil jeg fik Astas hjemmelavede. Den var saftig og kraftig. Uden at have bevæget sig helt væk fra det medisteragtige. Det var en helt ny oplevelse, som åbnede mine øjne for at det kunne være noget andet end den smagsløse oplevelse jeg før havde prøvet.
 
Peanut sauce er ikke særlig kendt i danmark. Det er en asiatisk opskrift som er lige så god på dampede grøntsager som på lyst kød. Jeg bruger den dog mest som dressing til kogte og dampede grøntsager.
 
Til de røgede sild (kippers), rejerne eller hvad man nu måtte have lyst til. Vi får den som regel i julen, men det er nu ikke nødvendigt at begrænse den. Passer som pålæg, i sandwiches og til smørrebrød på alle årstider.
Leverpostej
Lun hjemmelavet leverpostej slår slagterens hver gang. Jeg ved ikke hvorfor. Sådan er det bare. Det er også nemt at lave hvis du bruger din foodprocessor i stedet for kødhakkeren.
 
Kimchi er den asiatiske variation af surkål. Forskellige grøntsager der er saltet og mælkesyre gæret. I modsætning til den europæiske surkål er den lave af kinakål og tilsat en masse krydderier. Jeg kan godt lide surkål, men Kimchi kan jeg spise direkte fra glasset.
 
Den klassiske remoulade fra Escoffier. Minder mere om en ægte kold bearnaise end en moderne dansk remoulade på tube.
 
Et tilbehør der kan røres i dressinger, fars, sauce og stort set alt andet der er cremet i konsistensen. Giver en meget mildere og mere sødlig smag end rå hvidløg. Er også velegnet til at krydre med i sous vide.
 
En af mine yndlings pølseopskrifter. Den er faktisk god nok til at man kan servere den for gæster i stedet for andre slags "fin" kød. Mørke og kraftige.
 
Jeg eelsker kartoffelpandekager, men havde i mange år svært ved at blive helt tilfreds med dem jeg fik lavet. Enten blev de brændte på ydersiden, eller også var de rå indvendigt. Men jeg fandt til sidst det trick der skulle til for at de lykkedes hver gang.
Hjemmelavet mandelmel
Mandelmel er praktisk i mange opskrifter. Hjemmelavet marcipan, kransekager, franske macaroons lagkagebunde mm. Det er nemt at lave med en blender eller kaffekværn.
Kagemand, Boller, og Kanelsnegle
Opskrift med video - Denne kagemand er fra mit barndoms hjem. Den bliver stadigvæk serveret til enhver fødselsdag. Det gode ved den er at dejen også er en rigtig god bolledej. Så man behøver ikke lave seperat bolle og kage dej. Åh ja. Det er også familiens yndlings opskrift på kanelsnegle.
Maximus Humus
Man kan tit købe humus i supermarkeder og special butikker. De fleste af dem bryder jeg mig ikke meget om. Jeg har så lavet en humus der falder i min egen smag.
Appelsin - Chokolade Muffins
Opskrift med video - Min yndlings opskrift på muffins. Nem at lave. De er store bløde og velsmagende.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: