Mine værktøjer
Du er her: Forside Om sitet

Om sitet

En kort beskrivelse af målet med sitet.

Max M - Madhacker

Jeg hedder Max

Jeg elsker at lave mad, at læse kogebøger og at læse om madlavning. Jeg sluger alt om baggrund, teori, historie og traditioner. Nå ja. Jeg kan også rigtigt godt lide at spise mad.

Jeg er ikke kok, men har lavet mad siden jeg var 10.

Jeg har to mål med det her site.

De ene mål er at  lave et sted hvor mine, og andres, børn og unge kan gå ind og finde opskrifter på de traditionelle danske retter. Ja andre uøvede kokke er selvfølgelig velkomne til at følge med.

Det vil være trist hvis god mad stopper med min generation. Selvom nogen mener det allerede stoppede med den forrige. Jeg tror ikke det er for sent at redde den danske madkultur. I det mindste vil jeg prøve at hjælpe med til at den kan genopdages.

Det andet mål er at dele mine erfaringer med andre madnørder. Jeg eksperimenterer meget med opskrifter, teknikker og råvarer. Det er alt lige fra sprængning, rygning, bagning, stegning, grillning osv. Jeg er tror på at hvis jeg finder det interessant og får nyttige resultater ud af eksperimenterne, så er der nok også flere der gør.

Så hvis du syntes at indholdet stritter i to forskellige retninger hvor det på den ene side er meget banalt og det på den anden side er ekstremt eksperimenterende. Så er det derfor.

Jeg håber dog at der med tiden vil komme så meget indhold at det slår bro over de to sider.

Hvis min emneliste i højre side forvirrer dig, så er her lidt hjælp til at afkode den. Som regel er opskrifterne delt op. En hovedret kan fx. bestå af kød (protein), stivelse (kartofler, brød, pasta osv.) og grøntsager. Det er den måde man tænker på som kok, når man skal lave en opskrift. Så for det meste har jeg inddelt mine opskrifter på den måde. Så må du selv sætte de individuelle opskrifter sammen til en ret.

Hvis du vil læse lidt om hvordan jeg laver videoer og opskrifter så står der mere her.

Tak for rosen!

Der er efterhånden mange der har rost sitet og indholdet. Både på denne side og på de forskellige opskrifter og artikler. Jeg læser alt hvad der bliver skrevet til sitet, også roserne.

Jeg svarer generelt kun på specifikke spørgsmål, for at sitet ikke  skal blive fyldt med "tak/selvtak" beskeder der kun gavner mit ego, og som ikke har noget med mad at gøre.

Selv om jeg ikke svarer på dem så luner de altså alligevel! De er samtidigt meget motiverende for at fortsætte. Så tak for dem.

Handlinger tilknyttet webside

Jeg er fuld af beundring

Skrevet af Anonym bruger den 02/10 2009 21:10
Jeg har netop stiftet bekendtskab med kvalimad.dk for første gang. Jeg må sige, at jeg er fuld af beundring, og jeg vil straks gå i gang med at sende links til de mennesker, jeg kender, som interesserer sig for madlavning.
Jeg har lavet mad hver dag i over 30 år. I de senere år har jeg haft bedre tid til at fordybe mig i metoder og teknikker, og jeg har læst utallige bøger, også om molekylærgastronomi og de kemiske processer, der foregår, når vi bager, steger o.s.v.
I de fleste kogebøger får man masser af opskrifter, men ikke megen reel information til at blive klogere af. Selv velrenommerede, professionelle kokke viderekolporterer ofte gamle myter, som forlængst er gennemhullet af forskningen, og det har kostet mig store anstrengelser at lære at sortere skidt fra kanel.
Og så dumper jeg ind på Max´s side, som ikke alene er fuld af imponerende viden, men også giver den videre på en forbavsende enkel og letfattelig måde. At sitet desuden ser godt ud og har fremragende funktionalitet, gør det hele endnu mere mirakuløst.
Jeg bukker og takker, og vil følge nøje med fra nu af.
Med venlig hilsen
Thorkil

Jeg er fuld af beundring

Skrevet af maxm den 03/10 2009 09:12
Tak!

Jeg er fuld af beundring

Skrevet af Anonym bruger den 21/09 2016 06:48
Jeg er fuldstændig enig i kommentaren herover!
Jeg er imponeret over alt det arbejde og den entusiasme, der er lagt i dette site!
Meget flot!
Jeg deler.

Kudos for et super gedigent koncept

Skrevet af Mathias Abildgaard Nielsen den 06/10 2009 19:14
Som en af de yngre, i skrivende stund 18 år gammel, der følger kvalimad, vil jeg egentlig blot give kudos for et virkelig veludført og spændende koncept, der frem for alt er enormt nyttigt i både hverdags- og festsituationer. Dine videoer er lige i øjet, opskrifterne forklaret så de er til at forstå, og jeg kunne blive ved og ved. Keep it up.

Mvh Mathias

Kudos for et super gedigent koncept

Skrevet af maxm den 06/10 2009 20:10
Tak. Det er jo ikke just noget man bliver rig af, så det er rart med en kudos.

Det her er for godt :-)

Skrevet af Jesper Nielsen den 11/10 2009 15:40
Har først lige "opdaget" siden idag og har sådan set brugt en hel søndag eftermiddag på den, kan specielt godt lide video opskrifterne.
Jeg blev da også lige nødt til at lave en portion Ricotta som lige nu står i køleskabet :-)
Godt gået Max...

Vh Jesper

Puha det er en farlig side :-)

Skrevet af Evy Lindenborg den 30/10 2009 19:26
Jeg har aldrig gidet at lave mad, men jeg har de sidste par uger lidt af akut bageflip og jeg synes det er sjovt og ikke mindst så smager det godt.
Så var det lige, at jeg her til aften faldt over denne side og hold da op en masse viden samt lækre opskrifter.
Jeg er bange for, at siden her kommer til at koste en del timer i køkkenet samt et kilo eller to på sidebenene :-)

De varmeste hilsner fra
Evy

1000 x ros

Skrevet af Jette Nallira den 19/11 2009 16:07
Hej Max
Faldt tilfældig over din side og har ikke ord for, hvor godt jeg synes om den.Har nu bagt VERDENS BEDSTE BRØD og må sige, det er NEMT og GODT. Og så kan man jo selv variere det efterhånden.Har lavet mad i mange år , men aldrig bagt i en gryde. Tak for denne dejlige side

Keep up the good work.

Skrevet af Anonym bruger den 13/01 2010 18:30
Hej Max

Jeg holder jævnlig øje med din side og holder meget af det daglige besøg. Du har inspireret mig til at lave mange af dine opskrifter. Jeg ved der ligger et stort arbejde bag og det hele skal jo passes ind i en travl hverdag, men jeg håber ikke du er gået kold på udviklingen af denne side. For mig har video-sekvenser i øvrigt virkelig motiveret mig til at komme i gang. Dit rugbrød og hvide brød har jeg således lavet et utal af gange med stor succes.

Tak for din indsats og jeg håber du forsætter i samme beundringsværdige stil fremover.

Mvh
Steen

Rookie

Skrevet af Anonym bruger den 13/01 2010 21:52
Hej Max

Jeg er netop stødt på dit site, og jeg må sige, at det passer perfekt til mig. Jeg kan godt lide at lave mad, men har aldrig rigtig haft nogen til at at lære mig det sådan "rigtigt". Nu har jeg så besluttet mig for at gøre en aktiv indsats for at blive bedre i et køkken. Det er i den proces, jeg har fundet dit site.

Især kan jeg godt lide video-opskrifterne, for her kan man se "det hele". Jeg har allerede købt flere kogebøger, men irriteres over at meget ikke foklares helt i bund, og andet tages for givet. (som du vist også selv er inde på et sted på dit site.) Jeg er forsigtigt startet ud med lave hjemmelavet nutella og muffins med chokolade og appelsin - begge dele med stor succes. (for øvrigt har jeg fundet ud af at muffins fint kan fryses, og ét minut i mikroen - vupti så er der lun muffin, uhmmm)

Nå, men hele denne indledning bringer mig til mit spørgsmål: Hvor er et godt sted at starte, når når nu jeg har sat mig for at tilegne mig grundlæggende generel viden om madlavning? Jo jo, dit site er naturligvis et sted, men hvor ellers? Jeg shopper jo rundt i diverse kogebøger, men de fleste er jo bare opskrifter, og giver ikke så meget "læring" om håndværket. Der må da være nogle gode grund-bøger, der kan hjælpe med at få mest muligt ud af anstrengelserne. Jeg håber, at du måske kan anbefale en bog eller to?

Jeg har netop købt og læst MAD, der vist er en klassiker af Ingeborg Suhr, som kommer meget godt omkring rigtig meget og er god. Den er dog også meget teoretisk.

Håber at høre fra dig...

Mange hilsener Søren

Rookie

Skrevet af maxm den 14/01 2010 09:30
Det klassiske franske køkken er det mest grundlæggende. Det er meget baseret på fond, saucer og stegning af kød. Så hvis du sætter dig ind i det, så er du kommet et langt stykke.

Den absolut bedste, og mest målrettede, bog jeg har fundet om grundlæggende fransk kogekunst er:

"Glorious French Food: A Fresh Approach to the Classics" af James Peterson

http://www.amazon.com/[…]/0471442763

Den kan også fås som e-bog. Jeg tror desværre ikke den er oversat til dansk.


Jeg er også helt pjattet med asiatisk. Både det østlige og det mellemøstlige. Meget af det asiatiske mad er også inspireret af det franske køkken pga. kolonialisering. Så det er fint at kunne sine franske teknikker inden man spreder sig til andre dele af verden.


Skal jeg være helt ærlig, så er jeg ikke den store fan af italiensk mad, og deres måde at strukturere måltidet på. Så det bruger jeg ikke særligt meget tid på.

..

Skrevet af Anonym bruger den 26/01 2010 16:57
Hold op jeg elsker den her side :)

madnørd her

Skrevet af Anonym bruger den 15/03 2010 16:05
Jeg istemmer blot begejstringen, er helt tosset med især de lidt mere omstændige ting du laver, fx. når der laves ricotta osv.! Keep it up!

Køkkenmaskiner

Skrevet af Anonym bruger den 28/03 2010 19:52
Hej Max,
Jeg har altid klaret mig med en stavblender og en hjulpisker som de mest avancerede redskaber i køkkenet, men har nu længe haft lyst til at prøve om ikke køkkenlivet vil være sjovere og mere effektivt med en god køkkenmaskine. Jeg er dog meget i tvivl om hvilken slags maskine, der er fornuftigst at anskaffe sig og kunne godt tænke mig at høre din mening. Jeg kunne godt tænke mig en maskine, der både kan ælte, snitte og hakke. Har du andre maskiner end din Kitchen Aid eller kan du alt med den?
Tak for en utrolig lærerig side. Jeg er især glad for videoerne, hvor man også får en fornemmelse af teknikkerne.
Mvh
Marie

Køkkenmaskiner

Skrevet af maxm den 28/03 2010 20:09
Min stavblender er helt klart også en af mine mest brugte maskiner.

Min Kitchenaid bruger jeg også til mange ting. Æltning, piskning, kødhakning, pølsefyldning, hjemmelavet pasta. Hvilket altsammen kræver alt muligt dyrt tilbehør. :-S

Derudover har jeg en billig (jeg mener den kostede €100 i Tyskland) multi-funktions foodprocesser som jeg bruger til alt andet. Snitte, skære, hakke osv. Det var simpelthen (meget) billigere at købe sådan en end det var at købe samme tilbehør til kitchen aiden, som jo har absurd dyrt tilbehør.

Jeg ville nødigt undvære hverken Kitchenaiden eller foodprocessoren.

Jeg bruger dog ikke maskinerne hver gang der skal laves noget. Jeg prøver at vurdere hvor lang tid det vil tage manuelt eller med maskinen. Inklusive opvask. Tit er det jo hurtigere at gøre det hele manuelt.

påskeglæde

Skrevet af Anonym bruger den 29/03 2010 06:58
Hver gang jeg kommer ind på din side bliver jer bare så glad. Har fået forståelse for det asiatiske køkken - bagning af lidt af hvert - og arbejdsgange i forskellig slags madlavning jeg indtil nu har undgået.
Her til påske, hvor jeg skal have familie på besøg med flere børn, kan jeg så nemt som ingenting tilrettelægge og lave mad, så vi kan lege og være sammen uden jeg skal stå i køkkenet hele tiden. Men der er osse inspiration til at lave sjove ting med børn i køkkenet. STOR STOR TAK for alt dit arbejde.

Tak fordi at du deler din madglæde

Skrevet af Anonym bruger den 05/04 2010 18:23
Hej Max

Har idag opdaget din hjemmeside - og hvilket fund :-)

Jeg har efterhånden brugt 1000-vis af timer på internettet for at finde opskriften på verdens bedste brød. Og endelig fandt jeg dig og din fantastiske hjemmeside. Dejen til verdens bedste brød er allerede lavet og jeg glæder mig SÅ MEGET til at se resultatet imorgen.

Det er virkelig dejligt for en gang skyld at opleve en så gennemarbejdet hjemmeside med metoder, teknikker, opskrifter mm., der giver en så meget lyst til at prøve nye retter, at man bare må igang med det samme.

Tusinde tak Max for at du tager dig tid til at dele din madglæde med os andre :-)

Rigtig god site

Skrevet af Anonym bruger den 08/04 2010 18:00
Jeg har for nyligt stiftet bekendtskab med sitet og jeg må sige, at jeg er positiv overrasket over udbyttet. Ofte surfer man rundt og finder en enkelt opskrift her og der, men på dette site vender man tilbage. Jeg er for det meste målbar i min søgning efter opskrifter, men Max forstår at bringe nogle opskrifter på nogle ting, som jeg bare må prøve og det har vagt meget stor begejstring hos mine gæster.
Elsker at lave mad og blive udfordret i køknet og bliver ganske fint inspireret på sitet her.
Tak for et godt initiativ

Sejt site

Skrevet af Anonym bruger den 18/04 2010 11:39
Hej Max

Faktisk opdagede jeg dette site, fordi jeg i gamle dage var stor fan af dig som musiker. I den forbindelse ledte jeg efter en jpg til albumart i iTunes fra pladen Cyberworld 2, og så havner jeg på et madsite. Jeg er selv hobbykok, og det glæder mig at vi gamle cyberpunkere alligevel ender med at værdsætte en analog oplevelse i form af mad.

Laver du stadig musik?

Fedt site keep it up.

VH. Morten

Sejt site

Skrevet af maxm den 18/04 2010 12:33
Hehe ... ja de gamle dage. Jeg har holdt pause med musikken, men er faktisk begyndt igen.

Der ligger en lile smule her, men der kommer sikkert mere: http://www.bandbase.dk/MaxM/

verdens bedste brød!

Skrevet af Anonym bruger den 29/04 2010 15:19
Hej Max! Jeg har også med stor fornøjelse bagt dit fantastiske brød!! Første gang i en porcelænsskål med tilhørede låg. Siden har jeg købt en støbejernsgryde a la Creuset i Aldi - (kr. 199 og der er ikke plasticknopper nogen steder), og det er perfekt. Jeg har forsøgt at putte noget af min rugsurdej i. Det bliver rigtig godt, men der skal ikke meget i, for så bliver det ret syrligt. Jeg er bare så forundret over, at brødet slipper så nemt uden "smøring".
Mon du på Le Creuset's side har set at dit brød faktisk er kommet med - blot i en lidt anderledes udgave?
Tak for en god side og mange gode ideer!
Karen

verdens bedste brød!

Skrevet af Anonym bruger den 29/04 2010 15:20
glemte at putte linket på så du nemt kan finde det:
http://www.lecreuset.dk/[…]/
Karen

Bøjer sig i gruset!

Skrevet af Anonym bruger den 18/06 2010 07:16
Faldt for første gang over dit site idag! Jeg har hurtigt været rundt over det hele og må sige at jeg bøjer mig i gruset, superfedt med dine arbejdsbeskrivelser og processer!

Tak har addet dig på min side www.lonnieboepedersen.wordpress.com

To specifikke spørgsmål

Skrevet af Anonym bruger den 21/06 2010 19:14
Tak for en fantastisk oplevelse med hindbærsnitterne. Må jeg have lov til at spørge om to ting: Den dejlige sydlanske musik du anvender så flittigt - hvor er den fra og hvem er solisten?
Et andet specifikt spørgsmål, hvor i Jylland (formoder jeg) er du fra, du minder mig sådan om min morfar, han fra Vester Timring i vestjylland, er du tilfældigvis fra samme egn?

Ps. jeg tillod mig at tilføje krymmel til snitterne, det blev de bestemt ikke ringere af.
Knus Stine J

To specifikke spørgsmål

Skrevet af maxm den 21/06 2010 19:47
Jeg er elektronisk musiker, og har udgivet nogle plader under navnet "Max M" (Det er på itunes og alle de sædvanlige steder). Så musikken i madvideoerne er min egen. Det er ikke så relevant for maden, men siden du nu spørger.

Jeg laver normalt ikke så afslappet musik, men det jeg ellers laver er nok ikke så velegnet til underlægning til madvideoer :-S så det var jeg nødt til denne gang.

Der ligger et par nyere ting på bandbase: http://www.bandbase.dk/MaxM/

Jeg er født og opvokset i Århus, men bor i Odense. Min jyske accent er meget afdæmpet i forhold til hvordan den kunne være :-D

Morfar ... det varer nok nogle år endnu :-S

Ros ros ros

Skrevet af Anonym bruger den 21/06 2010 19:43
Utrolig inspirerende hjemmeside med super gode opskrifter som man kun kan blive klogere af. Har nu siddet og kigget på en del opskrifter i flere timer nu.
Glæder mig allerede til de nye opskrifter.

Anderledes forret

Skrevet af Anonym bruger den 09/07 2010 08:49
Hej Max
Som hovedparten af alle de andre kommentarer, er jeg også fuld af roser og imponeret over alsidigheden og pædagogikken, som dine video-opskrifter udviser.
Jeg vil foreslå dig at kikke lidt nærmere på - og evt. videreudvikle - følgende lidt anderledes forret (derfor overskriften):
Frois Gras Brulée:
En ca. 1 cm tyk skive frois gras på en ristet skive brød (brødet er skåret til, så det har samme dimension som frois gras'en). Drys herefter et ikke for tykt lag flormelis (almindeligt rørsukker kan evt. findeles i food processoren til flormelis = meget billigere end at købe flormelis).
Herefter brændes sukkeret med en brulée brænder, så der skabes en sprød, sød overflade, som komplementerer den federe frois gras. Lækkert som forret, eller - lavet i mindre stykker - som velkomst kanapé.
Bare en ide til videre udvikling.
mvh
Hans Münter

Rare eller gennemstegt bøf

Skrevet af Anonym bruger den 09/07 2010 10:50
Hej Max
En gammel kok lærte mig engang, hvorledes man under stegningen mærker, hvor stegt bøffen er: Den gælder RARE, MEDIUM RARE, MEDIUM, DONE og WELL DONE. Og den virker, og kræver kun tre fingre:
Sæt spidsen af venstre hånds tommelfinger mod spidsen af venstre hånds lillefinger. Tryk derefter med højre hånds pegefinger på den kødfulde del af håndfladen. der, hvor tommelfingeren udgår fra håndfladen. Den kødfulde del er ganske hård. Samme hårdhed har en WELL DONE bøf. Holdes tommelfingeren derimod mod pegefingerspidsen, vil den kødfulde del have samme hårdhed som en MEDIUM RARE bøf. Hårdheden for MEDIUM og DONE svarer til hårdheden på lange- og ringfinger. RARE svarer til tommelfingeren uden at trykke på andre fingre.
Så er det altså bare at sammenligne kødets stegehårdhed med hårdheden på den kødfulde del af tommelfingeren.
Ganske enkelt, og uden risiko for at brænde læben på kødnålen, eller dræne bøffen for saft med et termometer.
mvh
hans Münter

Rare eller gennemstegt bøf

Skrevet af maxm den 13/07 2010 18:15
Hej Hans, jeg kender godt den metode. Man kna også mærke på pande, næse og hage. Men jeg syntes den er for upræcis. Marmoreret mød vil fx. være blødere end ikke marmoreret kød. Så man får upræcise resultater med den. Når man er øvet og kender sine kødstykker, så er det en fin metode.
Men husk på at den bliver anbefalet af kokke, som dag ud og dag ind steger det samme stykke kød på det samme komfur. Måske op til 100 gange på en aften. Så er det en fin metode.
Men hjemmekokken der kun steger bøffer ind imellem har sværer ved at bedømme det præcist. Metoden kan dog sagtens bruges, og jeg gøre det også selv når jeg ikke har en stegenål i nærheden.

Ihhh

Skrevet af Anonym bruger den 02/09 2010 06:51
Sikke en herlig hjemmeside!!! Vil straks gå igang med noget våd surdej! Første forsøg med surdej nogen sinde, men har konstateret, at nu hvor jeg har tre unger i madpakkealderen, så ryger der godt og vel et halvt rugbrød til madpakker hver dag - og ville det ikke bare være fantastisk, hvis det var mors hjemmebagte? (også billigere...)
:o) Louise

til at forstå!!

Skrevet af Anonym bruger den 06/11 2010 09:47
Hej Max!
Er imponeret over denne hjemmeside. Den vil komme til at hjælpe mig meget i den kommende tid. Jeg har en søn der er autist og jeg har besluttet mig for at ændre vores kostvaner radikalt, dvs ingen raffineret sukker, ingen mælk, ingen hvede INGEN e-numre. Jeg ved godt det sikkert ikke er der du står for og vil anbefale, men nu har jeg hørt så mange sige det kan gøre en stor forskel på børns trivsel, så det er selvfølgelig noget jeg må prøve for min søns (og min egen) skyld). Jeg kan bruge din side til at lave alle de ting vi normalt spiser, fra bunden, så jeg selv ved hvad der er i og om jeg kan give det til min søn. Har indtil nu googlet mayo, sennep, tomatsauce, marmelade, grøntsagsfond og er hele tiden kommet tilbage hertil. Dejligt med en side der er til at forstå!!!
Jette Fisker

til at forstå!!

Skrevet af Anonym bruger den 06/11 2010 09:57
Og så laver du dejlig musik tilmed :) Du skriver du ikke laver så meget af det stille elektroniske musik -hvorfor ikke? Det er FEDT!

til at forstå!!

Skrevet af Anonym bruger den 06/11 2010 19:40
"ingen raffineret sukker, ingen mælk, ingen hvede INGEN e-numre."

Jeg har ikke nogen specielt foruddannede meninger om hvad man skal. Bortset fra at man skal lave god mad. Men indimellem så får man nye idéer om at man vil prøve noget nyt. Det syntes jeg er fint.

Jeg laver skam også både soyamælk, mandelmælk tofu og kan godt lide det. Så længe det smager godt, så er jeg på.

Ros, men hvad med fisk?

Skrevet af Anonym bruger den 16/11 2010 11:05
Jeg har et angstfyldt forhold til madlavning, som for mit vedkommende uden undtagelse altid ender i en koksbrændt eller ulækkert halvfærdig katastrofe og hånlige tilråb fra familien. Men dit sted har en velskrevet, skyhøj underholdningsværdi og er en kilde til fornøjelse. Et enkelt spørgsmål: Hvad med fisk. Personligt holder jeg af at spise fisk, men finder ingenting om det her. Har jeg bare ikke set mig ordentligt omkring?
vh
jck

Ros, men hvad med fisk?

Skrevet af maxm den 16/11 2010 11:50
Jeg har ikke meget om fisk endnu. Det er stadigvæk et af mine svage punkter. Men jeg øver mig, så det kommer på et tidspunkt.

Noget nyt?

Skrevet af Anonym bruger den 18/11 2010 17:56
Hej max. Jeg er jo stor fan af kvalimad, men er der ikke snart noget nyt fra dit køkken? Du inspirerer altid.

Kasper

Noget nyt?

Skrevet af maxm den 18/11 2010 21:25
Jeg har desværre haft en lang periode hvor der har været travlt i firmaet, så jeg har ikke fået filmet noget. Men jeg har lavet mad og samlet inspiration, så der skal nok komme noget snart.

Noget nyt?

Skrevet af Anonym bruger den 19/11 2010 22:03
Lyder godt. Jeg ser frem til lidt juleinspiration eller måske lidt mere charcutteri?

Tak

Skrevet af Anonym bruger den 05/12 2010 17:50
Hej Max

Jeg er lige faldet over din side og den kommer helt klart til at have stor vaerdi for mig. Jeg har boet udenfor Danmark (Canada) i de sidste 18 aar (gisp) og har derfor ikke adgang til meget mad som de fleste danskere tager for givet. Alt laver jeg mere eller mindre fra bunden saa som remoulade, aebleskiver, roedkaal osv. Jeg holder specielt af de danske mad traditioner omkring hoejtiderne ogsaa fordi jeg har to piger paa 10 and 8 aar, som elsker at hjaelpe til i koekkenet - de skal jo ogsaa have den danske madarv ind og saa fordi, maden altsaa ER laekker. I et land som Canada har man ikke de samme madtraditioner pga af landet er forholdsvis 'nyt' men ogsaa fordi at befolkningen er sammensat af virkelig mange kulturer og derfor er der ikke een homogen madtradition.

Jeg googlede siden, da jeg nu staar med en moerdej til napoleonshatte som ikke helt vil samles; jeg maa indroemme at din video er noget imponerede - det ser jo legende let ud. Saa hvis denne dej ikke lykkes, saa vender jeg tilbage til din. Jeg glaeder mig til at udforske din side naermere.

Marian

Fedt med videoopskrifter!

Skrevet af Anonym bruger den 27/12 2010 19:30
Hej Max

Er en ung mand uden så de store evner i et køkken.
Der er så mange ting man gerne vil prøve, men som man ikke tør kaste sig ud i fordi de normale opskrifter virker vildt komplicerede.

Så er det altså virkelig dejligt at der findes videoopskrifter.
Det virker mere betryggende når man kan se hele processen. Jeg takker mange gange..

Jeg har i skrivende stund set alle 62, og tjekker jævnligt for nye :)

Keep up the good work!

Ros

Skrevet af Anonym bruger den 04/01 2011 18:50
Super fedt :)
Er 22. Gør STOR brug af dine youtubeoploads, samt hvem der ellers ligger nemme tutorials op. Tusind tak
Hilsen Andreas

make pizza not war

Skrevet af Anonym bruger den 23/01 2011 16:50
Hej Max har tilfeldigt fundet din side - jeg er meget imponeret af din charmerende og pædagogiske måde at forklare tingene på - og dit store program af opskrifter - jeg er også selvgjort gourmet side jeg var dreng - min mor var min læremester - jeg er begyndt at importere en ny pizzaovn fra Frankrig - meget efektiv - og enkelt at arbejde med se www.pizzalovers.dk måske du er interesseret - så vil jeg gerne stille en til din rådighed - så kan du jo se hvad du kan få ud af en sådan. Hilsen Thomas Lunau.

Sitet og roux

Skrevet af Susanne Bønløkke den 03/02 2011 14:30
Dejligt site, er tit inde at checke hvad Max har at sige om dette og hint, også kommentarerne fra andre er til at få ideer af, blot vil jeg ønske at de nyeste kommentarer vises øverst og ikke nederst som i dag :-)
Jeg spurgte for et stykke tid siden(anonym... har først lige fået mig meldt som bruger) til roux og mængden af fedtstof, men der er aldrig skrevet noget siden, så vil du ikke prøve at kigge på det Max ? tak på forhånd

Sitet og roux

Skrevet af maxm den 03/02 2011 16:46
Jeg har en artikel om det her: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/roux-saucejaevner - der står fedtmængder osv. Sig til hvis det ikke er hvad du mener. Jeg plejer at besvare alt, men ind imellem smutter det.

Clottet cream

Skrevet af Wieda Hansen den 22/03 2011 22:18
Hi Max

Tak for de gode opskrifter, dem har jeg prøvet mange gange.

Har du en Opskrift hvordan man lave "clottet cream"? Har prøvet at finde på nettet, men er vist flere forskellige opskrift om den samme ting (forvirrende).

Venlig hilsen

Clottet cream

Skrevet af maxm den 23/03 2011 08:25
Ja. Første halvdel af smør opskriften bliver til clotted cream.

http://www.kvalimad.dk/[…]/hjemmelavet-smoer-og-syrnet-floede

Wauw...

Skrevet af Ayla Laursen den 15/04 2011 09:34
Hvor er jeg glad for jeg faldt over din side Max, da jeg skulle finde en opskrift på langstidsstegt nakkefilet.

Hold da, jeg har jo brugt det halve af min fridag på at kigge opskrifter og videoer :-)

Sikke en SKØN varm, afslappende, rar, mild og roooollliig stemme du har. Det er simpelthen en fornøjelse at blive guidet gennem dine opskrifter og teknikker Max.
Du minder om min barndom i Århus - (hvor jeg er ganske sikker på du må stamme fra, det synes jeg jeg kan hører ?) hvor jeg hver morgen hørte "koks i komakassen" med Nis Boesdahl, der læste forskellige historier i Radioen, inden jeg skulle gå i skole - SMIL :)

Tak for inspirationen Max - jeg er fuld af gåpåmod, til at kaste mig ud i at lave winerbrød, og salt marinade til den kommende nakkefilet, med dig "ved min side" som guider mig rrrooooollliggtt igennem opskrifterene :-D

Rigtig god weekend til dig og dine :-)

Endnu mere ros...

Skrevet af Anonym bruger den 04/05 2011 07:24
Hold da helt op en fantastisk side, du har lavet her. Jeg æææælsker mad-sites og din skiller sig ud fra mængden. Præcise anvisninger, alsidig og lige til at gå til. Fantastisk!

Keep up the good work.

Helle S.

Rabarber...

Skrevet af Lene Jonassen den 05/05 2011 18:25
Store flotte rabarber i haven, som jeg bruger flittigt af.
Vil kaste mig ud i noget så voldsomt som TRIFLI, og vil høre om der er nogle gode fif....
På forhånd tak...

Rabarber...

Skrevet af maxm den 05/05 2011 20:25
Ja da. Mit trifli princip er:

I stedet for makroner så bag eller køb lagkagebunde. Læg dem i kage-syltetøj-kage lag. Skær dem i så små tern som muligt. Kom dem i bunden.

Overhæld med alkohol eller rabarbersaft.

Lav vanille kagecreme her fra siden. Del cremen i 2. Den ene del blandes med lige så meget flødeskum.

Kog rabarberen smagt til med sukker. Må gerne være lidt syrlig.

Kom rabarberen oven på kageternene.

Kom cremen oven på rabarberen.

Kom flødskumscremen oven på cremen.

Det er en helt klassisk opskrift. Jeg ved ikke hvor makronerne er kommet fra.

Virker også med fx appelsiner og Grand Marnier. Jeg laver en rigtig opskrift på et tidspunkt.

generelt / fisk

Skrevet af Anonym bruger den 17/06 2011 16:26
Din side vender man med stor fornøjelse tilbage til - gang efter gang.

To spørgsmål:
1. Vedr. surdej - hvis man vil bage lyst brød, skal man så blot udelukkende bruge hvedemel, og ellers samme procedure? Og kunne du måske afse tid til at komme lidt ind på de forskellige meltyper: pizzamel, speltmel, fuldkornsmel, grahamsmel osv.
Jeg ser at Camilla Plum tilsætter Molkosan til surdejen - nu hedder det Valleforce Vitality - altså noget ostevalle fra Schweiz. Siger det dig noget?
2. Jeg fornemmer at I spiser meget slik og kager hjemme hos jer. Spiser I aldrig fisk?
Mvh.
cp

generelt / fisk

Skrevet af maxm den 17/06 2011 16:56
2. hehe jeg kan godt se hvad der giver dig det indtryk. Men det er faktisk kun et par dage i weekenden. Vi spiser faktsik mest grøntsager.

Fisk er højest en gang om ugen. Mest fordi det er svinedyrt i Odense, og det er sjældent man kan være sikker på hvor frisk det er.

1. Jeg arbejder på højtryk på en surdejsudgave af "verden bedste brød" så jeg venter lige med at skrive om det, da det er et komplekst problem.

generelt / fisk

Skrevet af Anonym bruger den 22/07 2011 12:21
Vedr. "Verdens bedste brød" og surdej.
Jeg fandt en opskrift (før jeg fandt din side) i Politiken http://politiken.dk/[…]/ der minder meget om din opskrift.
Jeg har "konverteret" den til surdej på følgende vis:
Jeg havde en fast surdej, startet på rug, mel og gær. Tog en lille bid, 20g, af den og fodrede den over to dage med først 40 g, så 100 g rug/hvedemel og vand, til jeg havde 300g våd surdej.
Denne surdej bagte jeg så med dobbelt portion af Politikens opskrift dvs. 800 g mel, hvoraf 1/3 blev erstattet med rugmel.
Hævetid efter dejen blev lagt i skålen; 2½ - 3 timer
Hævetid i kurv 2½ - 3 timer
Brødet blev bedre synes jeg, en mere fyldig smag end med ren gær.

Min plan er at forsøge med en "ren" (uden gær) surdej næste gang.

Super site!

Skrevet af Anonym bruger den 19/06 2011 14:36
Super informativ og god side! Fedt at du tager fat i nogle af de mere grundlæggende teknikker....jeg faldt over din side, efter jeg gik i gang med at lave min egen friskost/skørost (af sødmælk og kefir/kærnmemælk), og jeg skal da klart prøve din mascarponeopskrift engang... Thumbs up!

www.koekkendagbog.wordpress.com

Jeg er imponeret.

Skrevet af Anonym bruger den 04/07 2011 23:34
Som udlært kok, har jeg set mange dygtige amatører, men bestemt mange der også bare skal holde sig til at være amatørkokke. Den side er intet mindre end fantastisk. Du har en måde at forklare tingene på, der ville gøre enhver TVkok til skamme. Det er pædagogisk og ligetil, og de fleste af opskrifterne ville selv min 3 årige dreng kunne følge.
Du holder traditionerne i hævd, og lur mig om ikke selv jeg har lært en ting eller to af løst at kigge dine videoer igennem. Denne hjemmeside er nu bogmærket, til glæde for både jeg, min kone og måske med tiden også vores børn.
Bliv endeligt ved, det er brand godt arbejde.

De varmeste hilsner fra Dennis

Jeg er imponeret.

Skrevet af Anonym bruger den 13/08 2013 09:32
Jeg ved godt at du roser Max - men jeg aner alligevel den der... ja, ja, du er ikke udlært kok - det er jeg!

Som udlært sygeplejerske har jeg måttet sande at jeg har fundet mine overmænd i psykiatrien blandt folk der "kun" er plejere.

De fik vel oprindeligt en 8 eller 10 måneders uddannelse... Men efter mange år i faget er de så kompetente, at ingen ny- eller nyerereuddannet sygeplejerske nogensinde ville kunne klare det, de kan... Heller ikke nogen der har arbejdet 3 eller 5 år i psykiatrien. De har en erfaring og en passion som man ikke kan få via uddannelse.

Det handler ikke altid om uddannelse - men om at se hvem der er kompetente, har erfaring, passion og ved hvad de snakke om :))

Så kokkeuddannede... jeg har da respekt for jeres uddannelse - men tro ikke I ved alting bedre fordi I har den uddannelse. Vær åbne for visdom og erfaring - og ikke mindst passion - og sug til jer :)

Mvh
Birthe

MAX!!!! - du er awesome :D

Skrevet af Anonym bruger den 14/07 2011 14:22
jeg har nu kendt din side i en 2 måneders tid og jeg må sige at jeg har lært virkeligt meget af dig på den korte tid. ting som croissant og chokolademousse skulle jeg lære igennem din side før det lykkedes (ca. 3-4 fejlede forsøg inden jeg fandt siden) og rugbrød gør du jo til en leg :D

selv dit "VERDENS BEDSTE BRØD"-(verdens simpleste brød) har været et stort hit her hjemme :D

jeg vil derfor bare takke dig rigtig mange gange og sprede budskabet. hmm måske lave en kult xD

kh Rolf - el disciple

meltyper

Skrevet af marianne købke den 21/07 2011 20:44
Super site. Jeg har ledt efter noget om forskellige meltyper. I din focaccia skriver du mel,men mmange andre opskrifter siger pizza mel eller italiensk OO. Finder der mere info på dit site?
keep up the good work.
Marianne

meltyper

Skrevet af maxm den 22/07 2011 12:35
almideligt hvedemel er godt. Det er derfor det er så populært. Der er naturligvis andre meltyper der virker på forksllige måder, og jeg har nogle noter på en artikel, men jeg har ikke fået taget mig sammen til at lave den endnu

Simremad

Skrevet af Anonym bruger den 11/08 2011 08:11
Hej Max,

Super fin side, har allerede tyvstjålet et par opskrifter ;-)
Nu nærmer efteråret sig, lidt hurtigere end vi nok har lyst til, og så tænkte jeg på om du måske kom med nogle gode simremadsopskrifter? De gode lidt tunge gryderetter der varmer??

Kh Anne

Spiselige planter/blomster

Skrevet af Anonym bruger den 11/08 2011 14:55
Hej Max.

Som flittig besøgende på din side, og som madnørd har jeg tænkt over noget der kunne have din interesse....

Jeg er selv så heldig at kunne servere mad fra hjertet, af meget høj standard, hvor jeg selv finder på opskrifterne, derfor forsøger jeg hele tiden at udvide mine horisonter med nye spændende ingredienser.

Her kommer DU så ind i billedet - på en måde. Jeg har fået en masse spiselige planter af en lokal gartner med alverdens smage, som virkelig kan højne samg og ikke mindst det visuelle.

Der er mynthe med choko, ananas, jordbær og alm. smag. hvidløgsplante med en flot lilla blomst. karryplante. spiselige pelargonier med citrussmag og flotte røde blomster. lakridsestragon. citrontimian.dette er blot nogle af dem. jeg har lavet en citruspesto, kryddersalt. brød med karry, gryderetter, fiskeretter - you name it.

Tænkte at det var noget for din nysgerrighed. Min nysgerrighed har i hvert fald gjort at jeg nu kan kalde kalde mig for kok,på prof. plan for et af de større steder i Odense.

vh. Anne-Lise

Spiselige planter/blomster

Skrevet af maxm den 11/08 2011 18:45
Jo. Jeg er helt vild med krydderurter. Hvad tænker du på?

Spiselige planter/blomster

Skrevet af Anonym bruger den 11/08 2011 20:56
jeg tænker bare om du kender alle disse vidunderlige planter der er spiselige og har erfaringer med dem.....da de kan give et vidunderligt samgsindtryk og et lille tvist af nyskabelse i ellers velkendte retter :-)

TAK

Skrevet af Anonym bruger den 12/08 2011 08:49
Tak for hjælpen. Har netop fået en wok, og anede ikke, hvad der var op og ned på den. Det gør jeg nu, med din hjælp :o)Nina

Nice

Skrevet af Jens Christian den 18/08 2011 20:29
hvad har du lavet dit site i? hvilket program har du brugt? har du selv programeret det? hvis ja, har du så brug css og html? er bare nygærrig :D

Nice

Skrevet af maxm den 19/08 2011 14:36
Sitet kører på en CMS platform der hedder Plone. Det er skrevet i Python på serveren. Der bliver også brugt rigeligt css og html.

Jeg arbejder med Plone, så jeg kender det ud og ind, men det er ikke egnet til hobbyprojekter hvis man ikke kender det. Brug blogger eller nogen af de andre standardløsninger. Det vil være meget nemmere at komme i gang med.

Hej Max - hvad mener du om salt med jod?

Skrevet af Anonym bruger den 24/08 2011 12:02
Kan det bruges i madlavningen uden problemer? Nogen siger at saltede ting bliver bitre? Vil det gøre agurker som først er saltet et døgn, bitre? Vil det gøre saltet kød bittert? Hvad med dit bacon som skal ligge i jod-salt i 6 dage? den slags problemer havde de ikke i gamle dage.

Hej Max - hvad mener du om salt med jod?

Skrevet af maxm den 24/08 2011 17:04
Hmmm ... det er ikke noget jeg har spekuleret meget over. Jeg har ikke hørt at bitterhed skulle være et problem. Er du utilfreds kan du bare bruge opvaskemaskine salt. Samme ting, bare uden jod.

Havvand indeholder fx en stor mængde magnesium chlorid, som er meget bittert, og det skulle være en delikatesse, så jeg ved ikke hvor meget man skal i at bitterhed er et problem.

Verdens bedste brød

Skrevet af Anonym bruger den 26/08 2011 16:06
Tak for filmen, jeg kan næsten ikke vente med at komme hjem og bage det lækre brød... Super site :-)
Hilsen Jane Andersen
www.kunstcentrum.dk

Musik og mad?

Skrevet af Anonym bruger den 01/09 2011 21:48
Hej Max

Du skulle tilfældigvis ikke også være den selvsamme Max M Corporation, der lavede musik til den danske industrial scene i starten af 90'erne? Hvis du er, vil jeg gerne sige tak for din musik og bidrag til den danske musik scene, og tak for din mad på dette site. Hvis du ikke er, vil jeg "nøjes" med at rose dig for din mad(og gode videoer). :)

Hilsner fra en gammel og ny fan.

-Kim

Med venlig hilsen

Kim -

Musik og mad?

Skrevet af maxm den 02/09 2011 06:52
Jo den selvsamme Max M ;-) Tak ... og tak.

E-mail

Skrevet af Anonym bruger den 02/09 2011 09:09
Hej Max

Har du en e-mail, jeg kan kontakte dig på?

Vh Anna

E-mail

Skrevet af maxm den 02/09 2011 09:20
Ja. Den står på bunden af sitet. Men hvis det drejer sig om konkrete spørgsmål om mad, metoder osv. så foretrækker jeg at det foregår på sitet, så andre har glæde af spørgsmål og svar.

Stor ros

Skrevet af Anonym bruger den 04/10 2011 15:44
hej.
der skal uendelig meget til for at jeg vil skrive på en sådan side og dette er faktisk første gang jeg gør det! en kæmpe stor ros til "kokken" bag denne side. hvor er det dejligt at nogen vil tage de gamle dyder indenfor madlavning op - så de ikke glemmes. Ostelavning ekempelvis. jeg vil følge med på denne side.

Tak for alt :-P

Skrevet af Anonym bruger den 13/10 2011 12:35
Elsker at lave mad og har tonsvis af danske og engelske kogebøger, men er nu begyndt at eksperimentere med at "lave ting fra bunden", fx. rugbrød, smør, marmelade, syltevarer og andre ting, man generelt har en tendens til bare at købe.
Ikke fordi jeg tror det er billigere, men jeg synes det er sjovt at vide hvordan tingene bliver lavet og hvor de kommer fra :-)

Mayonnaise har jeg dog stadig til gode at have succes med... Det er godt nok gået galt mange gange ;-)

Faldt over din side for nogle uger siden og den er jo bare fantastisk engageret :-)

Tak for det :-)

Tak

Skrevet af Anonym bruger den 23/10 2011 19:58
Lækker site!
Gode opskrifter og fornuftig forklaring :)
Tak

Hjemmelavet vineddike

Skrevet af Anonym bruger den 31/10 2011 11:47
Hej Max.

Også tak herfra for inspirerende læsning på din site.

Jeg vil høre, om du har erfaring med fremstilling af vineddike. Jeg har i Frankrig fået den bedste hjemmelavede vineddike - virkelig kraftig og syrlig, som jeg foretrækker den. Både som smagsforstærker i madlavning og til olie-eddikedressinger.

Det lykkedes for mig at få fat i en fransk eddikemor - og en vejledning om at man tilsætter den sidste sjat rødvin fra flasken og efterhånden tapper af den og eventuelt gemmer den færdige vineddike på flaske med korkprop.

Min eddikemor opbevares i et glas (2 faktisk)dækket til med en engangsklud holdt på plads af elastik - der har den stået længe og hygget sig med mine vinsjatter, men den bliver ikke så syrlig, som dens franske ophav.

Kender du noget til disse processer?

Grunden til interessen er, at vi bruger meget vineddike - også til syltning - og det er svinsk dyrt at købe - ofte 20 kr. for 250 ml.

Hange hilsener

Claus



    

Hjemmelavet vineddike

Skrevet af maxm den 31/10 2011 11:53
Det er bestemt et emne der har min interesse, da jeg tit har vinrester der bare står og bliver gamle, men jeg har ikke fået gjort noget ved det endnu.

Jeg kender dog lidt til processen og umiddelbart vil jeg tro at du skal bruge en så alkoholfyldt vin som muligt til at begynde med. Måske endda tilsætte noget ekstra sukker, eller en god stabel rosiner, og lade den gære op igen.

Det er jo alkoholen der omsættes til eddikesyre når der er ilt tilstede.

økonomi

Skrevet af Arne May den 06/11 2011 17:13
Hej Max.
tak for nogle rigtig gode opskrifter, jeg er særlig glad for din mayonaise, selv om jeg stadig har problemer med konsistensen, den er for tynd-selv med ekstra olie.
Men det er faktisk ikke derfor jeg skriver- i min glæde og fornøjelse, særlig over din uhøjtidelige form,og dejlige ligefremme måde , har jeg tidligere set at man kunne sponsorere et beløb til dit fremtidige virke. I min glæde og iver for fortsatte opskrifter i dit virke har jeg forgøves forsøgt at finde det link hvor jeg kunne sende dig et (beskedent) beløb.

Hvad har jeg overset- eller gider du ikke at modtage flere annerkendelser.

Med venlig hilsen- og i håb om fortast mange gode opskrifter- forresten den tv. udsendelse med dit brød har inspireret flere af mine naboer, den var rigtig god, og jeg ved at der i området er købt 4 støbejernsgryder til formålet.

Arne May

økonomi

Skrevet af maxm den 06/11 2011 23:17
Jo jo - anerkendelserne er stadigvæk meget velkomne. Næsten øverst i højre side på alle sider er der en donate knap fra paypal. Bare tryk så mange gange du har lyst til ;-)

Valg af køkkenmaskine

Skrevet af Anonym bruger den 08/11 2011 20:41
Hej Max
Fantastisk site!
Vi står og skal investere i en køkkenmaskine. Budget ca. 4000 kr.
Den skal hovedsageligt bruges til at œlte dej, men må også gerne kunne hakke, snitte osv.
Vi kigger lige nu på følgende modeller:

- KitcenAid Artisan mixer
- Kenwood KM020
- Assistent Original 6120

Kan du anbefale en af dem? Hvad siger din erfaring og hvad har du selv?

Mvh Anders Hvideland

Valg af køkkenmaskine

Skrevet af maxm den 09/11 2011 22:09
Ahh ... det er lige den forkerte side på sitet du spørger på.

Nåh men anyhoo jeg har haft både kenwood og kitchen aid. De virker fint, og kan sagtens købes begge to.

Men Assistenten, som jeg desværre ikke har prøvet får konstant bedste test på æltning. Så jeg køber nok sådan en næste gang :-S

ros

Skrevet af Anonym bruger den 31/12 2011 08:23
Tak for en rigtig god side. Det er dejligt at der findes en side som tager madlavning seriøst. Jeg er stort set aldrig gået forgæves når jeg har ledt efter opskrifter på din side. I forhold til mange andre sider er jeg aldrig i tvivl om en opskrift er værd at følge. Tak
David Bonde

En sjældenhed

Skrevet af Anonym bruger den 13/03 2012 20:54
Efter min mening er der efterhånden langt mellem god journalistik - dog beviser du det modsatte. Det er rart at læse om din grundighed og specifikhed i opsætning af udstyr (hvis et brød bliver godt ved en bestemt ovn, bagesten, dampindhold, osv., så er det ikke sikkert at en anden ovn laver samme resultat - men at det kan testes ved at prøve sig frem!). Synes vi danskere mangler en undrende og udforskende holdning til madlavning, man kan komme ret langt ved bare at eksperimenterer lidt en gang i mellem og tænke i nye baner. Dette gør du rigtig godt og oven i det, så lægger du det ud på nettet så andre kan nyde gavn også - fantastisk!

Mvh Anders

Tak, tak og tak

Skrevet af Anonym bruger den 15/04 2012 10:36
Hej Max.
Har lært at man ikke kan rose for meget, så her er lidt mere.
Når man tænker på hvor meget tid det tager at vedligeholde denne slags sider, er det beundringsværdigt at du orker. Jeg håber at det stadig giver dig glæde. Så tak for det.
Og tak for en ordentlig og grundig forklaring af langtidsstegning af oksekød, som kan lagres samen med alle de andre erfaringer som jeg ubevidst sætter i spil når jeg kokkererer. Det er guld værd for en amatør "håndværker" som mig. En som ved noget, uden at være prof.
Og tak for den tilgang til madlavning som handler om at enhver situation, vare og omstændighed er forskellig og kræver at man prøver sig frem og ikke lader sig styre af temperatur- og tidstyranni.
Glæder mig til at vende tilbage, du er straks blevet bogmærket.

Astrid

Tak fra en udlandsdansker

Skrevet af Oluffa Frederiksen den 06/07 2012 20:29
Er først nu "faldet" over denne side, den er jo fantastisk. Som udlandsdansker er det tit svært at finde ting, som man førhen "bare" gik i Brugsen og købte, ofte må man lave det selv, og det har jeg fundet hjælp til her. Tak for det.
Nu kan jeg lave ricotta, mascarpone, smørbart smør og meget andet selv. Skønt.
Igen, tak for et supersite.

Lækker side

Skrevet af Natalie Rugaard den 23/09 2012 16:41
Har idag opdaget denne side og har allerede begivet mig ud i at bage franskbrød.
Elsker at bage og lave mad.

Men når du nu går så meget op i dette, kunne du så ikke hjælpe med at lægge nogle glutenfrie lækre opskrifter ind på brød og kager, MEGET gerne med video ;)

Lækker side

Skrevet af Anonym bruger den 23/09 2012 18:39
Jeg har ingen erfaring med glutenfri, så det vil jeg ikke gøre mig klog på :-S

Lækker side

Skrevet af Natalie Rugaard den 24/09 2012 20:17
Det var ærgeligt, kunne godt lige have brugt lidt inspiration :)

TAK!!!

Skrevet af Anonym bruger den 26/01 2013 13:03
Hej Max,
skriver normalt ikke til nogen jeg ikke kender og siger tak.
Men TAK! Faldt tilfældigt over din side da jeg kiggede efter surdejs opskrifter.
Blev meget lettede over at jeg ikke behøver gå i panik når det en dag lykkes mig at slå min ihjel.
Jeg er fuld af beundring for alle dine opskrifter, som jeg kan bruge timer på at kigge på.....og tænke den skal jeg da lige prøve!
Har endnu ikke nået videoerne, men ved de bliver fantastiske.
Næste gang jeg lige skal slå en opskrift op på nettet (og gør det ofte), vil jeg starte med din side. Har nu lagt en genvej ind på min computer.
Endnu engang tak, håber du fortsætter længe endnu.
Lotte

Flødeboller

Skrevet af Anonym bruger den 22/02 2013 09:00
Hej max.

Super opskrifter.

Jeg har prøvet at lave flødeboller og fyldet er ligetil når jeg bruger din opskrift.

Det med chokoladen er dog lidt svært for mig.

Jeg laver chokoladen for tyk så den maser fyldet og ikke er til at bide hul i.

Men jeg kunne godt bruge en opskrift på bundene (bruger selv en med smør mel og en lille smugle vand)Kunne jeg komme tæt på den som bruges i flødeboller som købes i butikker ville det være godt.

Hilsen
Frank

kom nu i gang :o)

Skrevet af Anonym bruger den 10/03 2013 20:54
Hej Max !
Neeej - jeg bruger megen tid på din site - det er bare så dejligt - jeg er en "gammel mand" på 63 - men hvor jeg dog nyder det og jeg bruger sandelig også dine opskrifter - men har Fastelavnsbollerne ikke snart stået øverst på din site længe nok - skal vi videre - tag det med et smil, det er venligt ment.
Tak endnu engang for nogle dejlige oplevelser.
Mvh. Steen Pedersen

kom nu i gang :o)

Skrevet af maxm den 11/03 2013 14:08
Det er helt i orden, men ind imellem er jeg nødt til lige at tage en timeout og finde på nye opskrifter at filme og teste.

venter !

Skrevet af Anonym bruger den 13/03 2013 19:14
Nå - kære Max du har snart "holdt fri" en måned efter dine fastelavnsboller og hvor vil jeg dog varmt og venligt anbefale dig at bede din kone eller dine børn om at komme igang med at lave videoer på de opskrifter, som mangler video.
Jeg syntes det er et skide godt forslag.
Tak for en dejlig hjemmeside - med mindre du er ved at sælge foretagenet !!!!!!
Med taknemmelige hilsener.
Steen Pedersen

venter !

Skrevet af maxm den 13/03 2013 22:21
Og det nåede du så lige akkurat at få skrevet inden jeg tog hul på mit wienerbrødstema :-D

Hjemmelavet kærnemælk?

Skrevet af Kitty Holm den 20/04 2013 22:17
Som så mange andre er jeg vild med din side, dine videoer og din nysgerrige færden udi maduniverset. Den slags smitter. Heldigvis. :-D

Jeg har set at du fremstiller oste og yoghurter selv, men kan man også gøre det med kærnemælk? Min overbo er på Grønland og hun savner kærnemælk. Hvis jeg kunne, sendte jeg gerne en liter derop, men med op til 27 dage undervejs med PostDanmark bliver det nok en speget affære at åbne pakken. Hun har selvfølgelig også kun langtidsholdbar mælk til rådighed - det vrimler ikke med køer deroppe.

Jeg håber sådan at du siger "ja da", henviser mig til videoen du har lavet (som jeg ikke har fundet endnu) og så kan min overbo få alt det kærnemælk hun kan drikke. ;-)

/K

Hjemmelavet kærnemælk?

Skrevet af maxm den 23/04 2013 10:23
Du kan nemt lave kærnemælk. bar kom en sjat kærnemølk i noget andet mælk. fx sødmælk. Lad det stå natten over ved stuetemperatur og så er det kærnemælk/tykmælk.

Du burde kunne tage noget at dit kærnemælk og hælde ud på bagepapir i et tyndt lag så det tørrer ind. Kom det evt. i en ovn med døren på klem, og start varmluftblæseren uden varme.

Når det så er tørret ind til flager burde du kunne sende det til grønland i et sylteglad. Så kan det bruges som starterkultur. Jeg har ikke prøvet med mælk, kun med surdej, men resultatet bude være det samme.

Men det er nok en god idé at teste det tørrede kærnemælk inden du sender det afsted.

Ellers kan man købe starterkulturer på nettet. Fx. ved hjemmeproduktion.dk

Hjemmelavet kærnemælk?

Skrevet af Anonym bruger den 21/06 2014 12:39
Hej!
Ved godt den er lidt gammel, men bare til en anden gang. Skal man lave hjemmelavet kærnemælk/tykmælk/yoghurt, er det vigtigt at mælken varmes op til ca 90 gr. Ellers bliver valleproteinerne ikke denatureret og man får et ret så tyndt syrnet produkt.
Med vänlig hälsning,
Kim N, mejerist

Mange tak!

Skrevet af Anonym bruger den 21/05 2013 22:05
Jeg vil takke for en rigtig god wienerbrødsbasis opskrift (og holde din motivation oppe!). Du er næstøverst på google, når man googler wienerbrød, så det var sådan jeg fandt kvalimad.
Jeg bor i England, så da jeg bagte dem og samgte dem, var det en kærkommen bid af homeland : ))

Glæder mig virkelig til at gå i krig med dine andre opskrifter! Flødebollerne står øverst på listen indtilvidere, og så må jeg arbejde mig igennem dem, der interesserer mig mest!

Ta ta : )
Kitty

Imponerende hjemmeside

Skrevet af Anonym bruger den 05/08 2013 17:17
Glæder mig til pulled pork og de mange andre retter som helt sikkeret finder vej til mit køkken :-D
En fornøjelse at besøge dit univers!

Hilsen
Heidi

Du har vist nået dit mål - og mere til!

Skrevet af Anonym bruger den 13/08 2013 08:31
Hej Max

Jeg vil tilslutte mig din i forvejen meget store fanskare og give dig et kæmpe klap på skuldrene og et knus også :)

Jeg har 4 store børn. De to er flyttet hjemmefra og har allerede nu flere gange fundet stor hjælp i dine videoer. F.eks. ringede min store datter på 21 år hjem den ene aften - lidt fortvivlet, fordi hun ikke kunne købe færdig butterdejg nogen steder. "Kan man ikke lave det selv, mor?"

Øh jo... men det er altså ikke helt let...og slet ikke at forklare i telefonen. Jeg tjekkede hurtigt og så at du (selvfølgelig) havde en video med mørdejg. Jeg gav hende linket og håbede det bedste.

Senere sendte hun et billede af sine meget vellykkede grøntsagsruller. Hendes kæreste havde sagt, at det var den bedste butterdejg han nogensinde havde smagt :))

Jeg er efterhånden en gammel husmor - men jeg finder hele tiden ny inspiration og får en bedre forståelse for mad og bagning, når jeg har læst dine forklaringer. Resultatet at alt bliver meget bedre, end det ellers ville have blevet.

Endnu engang tak Max. Jeg håber du fortsætter med at berige din side med opskrifter i mange år endnu :)

Mange beundrende hilsner
Birthe

Du har vist nået dit mål - og mere til!

Skrevet af Anonym bruger den 13/08 2013 08:48
 Haha - ja nu blev "butterdejg" pludselig til "mørdejg" men det var selvfølgelig butterdejg jeg mente :)

Det lyder jo lidt dumt at mørdejgen var den bedste butterdejg kæresten havde fået - for det er jo ligesom ikke helt det samme - lol :D

Du har vist nået dit mål - og mere til!

Skrevet af maxm den 13/08 2013 10:02
Tak!

Kvalimad

Skrevet af Anonym bruger den 20/12 2013 21:14
Kvalimad er den side jeg søger, fordi du har tænkt over hvordan man kan komme videre, og fortæller om dine tanker. Jeg er specielt glad for de opskrifter der er ud over det almindelige som feta og andre ting som man normalt køber sig til. Jeg synes det er sjovt at lave mascarpone, ost etc

surdej

Skrevet af Anonym bruger den 09/01 2014 10:16
jeg har flere gange måtte starte forfra
på grund af mug i min surdej
hvad gør jeg forkert
john

surdej

Skrevet af maxm den 09/01 2014 10:48
Ikke noget. Det sker. Du skal hælde fra og fodre oftere for at undgå det. Du behøver ikke begynde forfra. Bare tag et på spsk surdej fra og fodr det op.

Stor ros for din indsats fra "Bager Jørgen"

Skrevet af Anonym bruger den 26/01 2014 10:14
Hej Max

jeg har indtil videre brugt dig og dit site til brødbagning. Det er simpelthen fantastisk med enkle opskrifter og super-super videoer, der viser trin-for-trin! Tusinde tak - du har skaffet mit titlen "Bager Jørgen" i familie og omgangskreds :-)

Jeg er fast følger af dit site - et sikkert sted at gå hen, når der skal findes opskrifter, når fremgangsmåden driller eller når udfaldet ikke er som forventet. Så er det bare at gå på Kvalimad.dk og se, hvad der skal til, for at den sidder i skabet næste gang!

Tak

Jan

Stor ros for din indsats fra "Bager Jørgen"

Skrevet af maxm den 27/01 2014 10:56
Tak, og velbekomme. Er glad for at det virker.

Tak!

Skrevet af Anonym bruger den 19/02 2014 20:54
Fantastisk side, mange tak for det!

Musikken

Skrevet af Anonym bruger den 15/03 2014 15:33
Hej Max

Super fed underlægningsmusik til dine videoer. Er det muligt at downloade noget sted?

Mvh. Jakob

Spørgsmål

Skrevet af Anonym bruger den 16/03 2014 17:19
Hvordan bliver man medlem.

Spørgsmål

Skrevet af Anonym bruger den 23/03 2014 20:40
Hej Max
Vi er to piger der er igang med at skrive en opgave om identiteten i mad. I den forbindelse fandt vi din blog og det ville glæde os meget hvis du ville svare på nogle spørgsmål, der kunne hjælpe vores undersøgelse på vej. Skriv til mig hvis du er interesseret.
Mvh. Mille Hovgård og Kathrine
mille.hovgaard@gmail.com
61263933

Det er din skyld...

Skrevet af Anonym bruger den 09/04 2014 07:08
.. At jeg nu har potentiale til at blive pænt rund! Jeg har surfet dit site for første gang, og nu ca. 3.5 time senere er jeg så sulten at jeg er nødt til at stoppe.

Det hele startede med en brødopskrift med tørgær (da alm. gær ikke kan fås på Mauritius). Imponerende samling af opskrifter, guider og mundvandsløbende elementer... Jeg er en ny beundrer, og din side er hoppet op og ligge i min toolbar som en anden "My little helper".

- Linda, La Preneuse, Mauritius

Pinterest.com

Skrevet af Anonym bruger den 02/08 2014 12:09
Du og dine opskrifter er linket mange gange på pinterest.com Max. Det vil give dig meget trafik på din side - og endnu flere fans :)

Mvh
Birthe

skønt

Skrevet af Anonym bruger den 26/09 2014 10:12
Skønt med en side der viser en video, så er der ikke meget at gå fejl af. Jeg er lige flyttet hjemme fra og overasket mine forældre med god mad fra din side af, de var lige ved at falde bag over og mor anede ikke hvor jeg havde lært det henne.. så takker;o)

skønt

Skrevet af Anonym bruger den 26/09 2014 12:23
Hehe ... godt sneget hjem der!

Simpelt, nemt og forståeligt

Skrevet af Anonym bruger den 14/12 2014 21:30
Kære Max.
Jeg har nu lært din opskrift på franskbrød udenad, de bliver bagt hver uge. Til variation laver jeg også nogle gange boller.
Jeg er vild med dine opskrifter, simple, nemme og meget forståelige. Selv ting som jeg tænker er svære, får du til at virke legende let. Du bruger almindelig danske ord, som enhver kan forstå. Her til aften var det din mørbradgryde som var på menuen, jeg så videoen en gang, og derefter gik jeg bare i gang og resultatet var lige plet!
Jeg har brugt dine opskrifter i to år. Jeg faldt over dig ved tilfælde, jeg surfede lidt rundt efter jeg havde fået den opskrift jeg skulle bruge, og faldt pladask for din måde at forklare på.
Jeg nyder den måde hvorpå du får et strejf af humor ind i dine videoer. Det giver lige et pift.

Jeg er lige i din målgruppe, 21 år gammel, flyttede hjemmefra da jeg var 17 og kunne knap lave mad. Nu er jeg en ørn i et køkken, der er intet jeg ikke kan.
Tak for at have støttet mig gennem de sidste to år, og jeg vil fortsætte med at bruge dig langt ud i fremtiden.
Mange taknemmelige hilsner
Karina Steen

Simpelt, nemt og forståeligt

Skrevet af maxm den 15/12 2014 11:41
Hej Karina, Tak skal du have. Det luner mit gamle faderhjerte :-) Mine egne unger er omtrent på din alder og i kraftig færd med at flytte hjemmefra. Så jeg lover der kommer masser af "studentermad" fremover :-)

Simpelt, nemt og forståeligt

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2014 18:42
Det lyder rigtig godt. Jeg har selv børn der nogle gange lever af spaghetti og kødsovs, leverpostejmader og havregryn fordi mad er for dyrt for en fattig ung studerende.
Jeg er sikker på du vil kunne lave noget spændende på et lowcost budget - og samtidig lære de unge fra bunden hvordan de skal lave det :)

Mvh Birthe

Pinterest

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2014 18:34
Hej Max

Jeg er stor beundrer af din side.
Der er dog en ting der forstyrrer mig lidt: For at give mine udenlandske venner mulighed for at se dine opskrift har jeg ofte linket til dem på engelsk på pinterest. Det er bare ærgerligt at jeg ikke kan finde vej til de danske opskrifter der. Mangler der ikke et link?

Mvh
Birthe

Pinterest

Skrevet af maxm den 16/12 2014 21:04
jeg forstår ikke hvad du mener. Kan du ikke finde mine danske opskrifter på pinterest? Så vidt jeg ved kan man bare selv "pinne" dem. Jeg har nyligt tilføjet en pin knap på alle mine opskrifter. Både de danske og de udenlandske.

Pinterest

Skrevet af Anonym bruger den 17/12 2014 12:04
Jo da jeg kan sagtens finde dine danske opskrifter - til hver en tid :D

Men når jeg bruger pinterest til at finde en opskrift - og jeg har linket på engelsk, så kan jeg ikke lige finde et sted hvor jeg kan oversætte den til dansk. I modsætning til hvordan det er på de danske sider.

Ja... du har ret. For mig er det et luksusproblem. Men hvis jeg nu pinterester et engelsk link, så ville det måske være rart for mine danske venner at kunne klikke på dansk, hvis de nu ikke lige er bekendte med dine sider.

Håber du forstår hvad jeg mener :)

Mvh
Birthe

Tak for den gode inspiration

Skrevet af Anonym bruger den 31/12 2014 11:29
Hej Max, jeg har surfet på sitet, for første gang, d.d. Du gør det rigtig godt, skriver godt, for ikke at skamrose dine videoer, som med glimt i øjet, enkelt og tydeligt viser processen.
Jeg arbejder til dagligt med eksport af landbrugsmaskiner, det indebærer alt fra lidt bankarbejde, masser af produktkendskab, rejsedage, osv. Når jeg er hjemme ved familien, har jeg køkkentjansen, og jeg stortrives med det. Qua jeg bor i Spanien, er det ofte dansk inspirerede retter på menuen, men i aften har ungerne ønsket at lave Pizza, og sådan var det jeg fandt din hjemmeside.
Godt nytår – keep on trucking
Venlig hilsen Christian

Stor ros

Skrevet af Anonym bruger den 04/03 2015 09:11
Hej Max
Jeg laver ofte mad og bager mv. Jeg går tit på nettet for at finde opskrifter,og jeg ender altid på din side. Det er selvfølgelig fordi du har nogle rigtig gode opskrifter og har nogle gode videor samt er mægtig god til at formidle dem på en god og forståelig måde. Mange tak for det.
Med venlig hilsen Erik Brøndum-Eriksen

der burde være...

Skrevet af Anonym bruger den 05/03 2015 15:33
Hej Max, der burde være en knap, hvor man kunne melde kommentarer for urent trav. Det er så ulækkert, når folk skriver sjofle kommentarer til andre mennesker indlæg.
Jeg har selv skrevet flere indlæg til din Sachertorteopskrift, fordi det altså desværre ikke er en ægte Sachertorte, og det var der så en, der havde meget ondt et vist sted af, - angiveligt fordi jeg ikke havde skrevet min originale opskrift med.
mvh. Victoria

der burde være...

Skrevet af Anonym bruger den 07/03 2015 21:35
Ja, det er træls når folk ikke er almindeligt høflige. Jeg sletter dem når jeg ser det. Kritik er er ok, men bandeord og infamiteter er ikke.

Rugbrødsnacks

Skrevet af Anonym bruger den 27/05 2015 20:38
Hej Max.

Min søn er glad for de små flade rugbrødsboller med chokoladestykker i, som man kan købe hos bagerne.... Men de er dyre. Så jeg satte mig for at bage en portion selv.
Det blev små hårde betonkugler, og slet ikke de svampede, lækre brød, jeg havde forestillet mig.

Kunne du tænkes at have lavet en opskrift?

Jeg bager jævnligt vallebrødene med stor succes, men nu drømmer jeg også om kernefyldte snacks...

I det hele taget... Jeg bruger rigtigt mange af dine opskrifter, og synes de er lettilgængelige og successikre!

Mange hilsner
Ida Rasmussen

Mangler opskrifter

Skrevet af Anonym bruger den 25/06 2015 17:08
Hej. Tusinde tak fordi du deler dine opskrifter og metoder med os andre. Jeg er i den heldige situation at mine to drenge gerne vil have fisk, og jeg mangler et par gode opskrifter til torsk eller laks i ovnen - lidt i stile med "nem fisk" fra Glyngøre, dog i en hjemmelavet - og garanteret bedre version.

Michael

Salt

Skrevet af Anonym bruger den 08/12 2015 12:08
Jeg elsker at se og læse alle dine opskrifter, jeg er ikke altid enig men der er mange måder at lave mad på, men jeg tænker altid hvorfor du bruger bordsalt, jeg bruger altid groft salt og kværnepeber? Men tak for mange gode opskrifter som er nemme at følge mvh Annette



jernpande / pladejern De Buyer

Skrevet af Anonym bruger den 20/09 2016 12:39
Jeg er i besiddelse af en pladejernpande, som jeg ellers er ret tilfreds med. Efter en grundig rensning med salt og stålud er resultatet desværre at panden hist og her har et sort lag, men andre steder, især på siderne, er den visse steder helt uden noget lag.
Mit spørgsmål er så: Kan jeg (helt imod reglerne) rense den grundigt med sæbe, så den (formodentlig) står som en ny, og så gentage processen med olie, opvarmning osv.
Mvh
C. Pedersen

Filodej

Skrevet af Anonym bruger den 31/10 2016 15:14
Hej Max

Jeg har længe nydt godt af din side og dine opskrifter, tak!

Nu står jeg og skal bruge nogle kloge ord om filodej og så tænkte jeg på om det ikke var en opgave for dig?

Mvh. Thomas

Max - din side fortjener 5 ud af 5 stjener.

Skrevet af Anonym bruger den 07/11 2016 10:05
Har brugt din side i mange år og har pga. dine fine videoer og gode opskrifter gået fra at lave friture lort, dolmio kødsovs, fryse frikadeller og generelt mad der hverken smagte godt eller var sundt - til nu at lave hjemmelavet og velsmagende mad stort set hver aften. De få gange den smutter, og det i stedet ender med en købe pizza, er når tømmermændene har overtaget og alt håb for overlevelse afhænger af mindst mulig kropslig bevægelser :-)

Fortsæt det gode arbejde, det er mere værdsat end du aner!

/Heine

Bageplade

Skrevet af Anonym bruger den 10/01 2017 12:56
Hej Max,

Du skrev i din udmærkede artikel om ovne og bageplader, at du smurte den tykke jernplade ind i olie og varmede den op i ovnen. Var det en bestemt type olie? Jeg formoder ikke at det var motorolie :-)

Vh Claus (Som snart skal lave sin egen plade)

Kyskager (marengs)

Skrevet af Anonym bruger den 14/01 2017 16:39
Hejsa.
Hvis det er tilladt her, så vil jeg gerne spørge om hvorfor min marengs har et "hulrum" foroven og så mere tæt i bunden.
Jeg har fulgt din opskrift, men kun med 5 æggehvider, 250 g sukker, lidt citron og lidt for meget vaniljesukker :-)
De er bagt ved 120 g i 2 timer. Tror de er blevet større en dem du laver på videoen. Jeg fik 13 stk ud af det. Men de ser fine ud, indtil vi rører ved dem så knækker de.
Venlig hilsen
Jane Iversen, 5260 Odense
iversenjane@hotmail.com

Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: