Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Basissuppe - juliennesuppe - minestrone - grøntsagssuppe

Basissuppe - juliennesuppe - minestrone - grøntsagssuppe

Opskrift med video - Basissuppen/juliennesuppe er en simpel grøntsagssuppe som minder meget om den italienske minestrone. Med få ændringer ER det en minestrone. Men jeg laver som regel denne mere simple udgave, og så smider jeg bare i hvad jeg lige har af ekstra ting for at peppe den lidt op.

Basissuppe - juliennesuppe - minestrone - grøntsagssuppe

Livsgivende varm grøntsagssuppe

Ingredienser

  • 1½ liter fond (grøntsags, kylling, eller fupfond)
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 2 stængler blegselleri
  • 1 kartoffel
  • 1 porre
  • 25 gram smør eller olie
  • 1 bundt persille.
  • 1 tsk salt (afhængigt af din fond. Fupfonden er som regel salt nok.)
  • peber efter behag
Mise en place
Mise en place

Fremgangsmåde


Skær porrerne i så tynde skiver som muligt.

Skær alle resterende grøntsager i julienne.

Steg det hele let brunt i fedtstoffet.

Kog i 20 minutter indtil grøntsagerne er møre uden at være bløde.

Noter

I stedet for blegselleri kan du bruge 1 pastinak,  1 persillerod eller 1/4 selleri.

Der er masser af muligheder for at tilføje retten mere smag og fyld. bare skær det i julienne og kog med:

fyld

  • kogt pasta fra dagen før. Skal bare varmes op i suppen.
  • nudler der koges med de sidste minutter (læs på pakken hvor længe.)
  • kartoffeltern, ca. 1 cm.
  • grønne bønner.
  • dåsebønner / kikærter uden væsken.
  • ærter
  • majs
  • hvidkål / kinakål / bok choi / iceberg salat (hvidkål skal i fra starten, de andre skal bare lige varmes op et par minutter.)
krydderurter / krydderier
  • timian
  • koriander
  • en smule estragon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommel ingefær
  • 1 lille chili
  • revet citronskal / citrongræs i små tern.
kød
  • Letstegt bacon/schwarzwald skinke eller flæsk i julienne
  • kødboller
  • rejer (skal bare varmes op)
  • tigerrejer (skallen af og kog dem med det sidste minut eller to. Til de er lyserøde.)
Handlinger tilknyttet webside

HAHA

Skrevet af Anonym bruger den 26/09 2012 09:23
Fantastisk humor i den video :-) Suppen bliver sjovere at lave nu.

Synes Max godt om!

Skrevet af Anonym bruger den 26/09 2012 13:41
Synes MAX godt om!!! :-)

God underholdning

Skrevet af Anonym bruger den 26/09 2012 13:53
Fin underholdning på en "kedelig" suppe!
Det er et super godt site du har med fine instruktionsvideoer, lad der nu ikke gå Brdr. Price -gøgl i den.

God underholdning

Skrevet af maxm den 26/09 2012 16:30
Jeg skal nok holde den benhårdt på informationen i de her madlavningsvideoer.

Jeg holder også gøglen i starten og i slutningen, så man kan slippe for det.

Jeg syntes selv at den her strammer den lidt mht. til længden i intro og outro.

God underholdning

Skrevet af Anonym bruger den 26/09 2012 17:20
Hi hi hi du er skøn :-) Og du strammer den ikke,- du gør den uforglemmelig, og jeg glemmer i hvert fald ikke lige med den samme den suppe. Måske jeg ligefrem kommer til at tænke James Bond næste gang jeg ser en suppe... hi hi smiler stadig

God underholdning

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2012 00:21
Brødrene Price er genialt.

God underholdning

Skrevet af Anonym bruger den 25/05 2013 18:50
Tjah; jeg synes netop at det er megasjovt!

Serranoskinke i suppe

Skrevet af Anonym bruger den 27/09 2012 17:03
Hej Max, når jeg laver suppe, uanset om det er en svampe-suppe, reje-suppe eller en tomatsuppe, så vil jeg gerne komme lidt spansk serrano-skinke i, fordi det synes jeg smager rigtig godt til svampe, rejer eller tomater.
Hilsen Martin

żurek

Skrevet af Anonym bruger den 10/10 2012 21:59
Inspireret af en suppe, som jeg engang smagte dybt under jorden i en saltmine i Polen, "opfandt" jeg den mest fantastisk suppe den anden dag. Bare en almindelig grøntssagssuppe, men jeg kogte stykker af god pølse med (f.eks polsk kiewbasa eller medister). Lige før den skal serveres hælder man et par dl surdej, så får suppen den mest fantastisk konsistens og smag - kan ikke forklares, prøv det. Tilsæt evt også halve æg. Mmmmmmm.. :-)

Mht. fond

Skrevet af Anonym bruger den 18/10 2012 15:09
Hej Kvali-Max!
Hvis jeg nu ikke lige har en fond stående og gerne vil lave denne suppe, kan jeg så ikke med fordel koge fonden ind i suppen af de grøntsager, der allerede skal i suppen? Altså forlænge kogetiden lidt evt? Eller bliver den så for tynd?

Tak for at berige mit (SU-finansierede) køkken med store smagsoplevelser og meget lærdom! Fortsæt, fortsæt! :)

Mht. fond

Skrevet af Anonym bruger den 18/10 2012 16:25
Generelt så kan du ikke koge mere smag ud af fintsnittede grøntsager efter 20 - 30 minutter, og bruger du kun en gang grøntsager bliver den noget tynd.

Prøv at søge på 'fup suppefond' i stedet for. Den er god som base i en suppe som denne.

max-humor!

Skrevet af Anonym bruger den 25/05 2013 18:43
Hahahahaha, hvor er det dog bare fedt at læse/se/høre!
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: