235
af: Max M Rasmussen
@
delt

Bedste Maries havregrynskugler

Bedste Maries havregrynskugler - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Den klassiske hjemmekopi af bagerens trøfler og romkugler. Jeg kan ikke lide mandelessens, så jeg kommer lidt marcipan I I stedet for. Og ja. Det er bedstemor Marie fra familien der har lagt navn til opskriften. Hun har den sikkert fra et eller andet dameblad. Men det ønsker jeg ikke at grave for meget I. Det er meget mere hyggeligt at leve med illusionen.

Ingredienser

kuglerne

  • 125 gram havregryn
  • 50 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 25 gram kakao
  • 5 spsk kaffe (flydende ikke bønner)
  • 50 gram marcipan (eller lidt mandelessens)

pynt

  • 100 gram revet kokos

Fremgangsmåde

Varm kaffen lidt op med sukkeret i, så sukkeret smelter.

Kom smørret i kaffen så den bliver blødere og nemmere at arbejde med.

Kom evt. havregrynene i en foodprocesser og hak dem lidt finere.

Bland det hele sammen i en skål. Har du en kraftig foodprocesser så bare bland det med den.

Rul dejen til små kugler og rul den i kokos.

Noter

Når du opløser sukkeret i kaffen forhindrer du at der kommer knasende sukkerkorn i de færdige kugler.

Det er ikke strengt nødvendigt at "blende" havregrynene, men jeg syntes det giver en bedre struktur og pænere kugler.

Du kan erstatte det halve af kaffen med hindbærsyltetøj. Så smager de lidt mere som trøfler. Det kan jeg godt lide. Resten af familien er ikke så vilde med det.

Færdigtrullede havregrynskugler - fars dobbelte portione - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Kaffe

SKAL kaffe være varm? For sukkeret kan ikke opløses i den alligevel. Svar mig senest i morgen tak Kh esther bagepigen:-)
0
af: Anonymous

Kaffe

Lidt sent at svare, men vi plejer at bruge flormelis for at undgå at sukkeret ikk opløses :)
0
af: Anonymous

Kaffe

tak for svaret.
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

ja som spørgsmålet lyder det er fordi at jeg bager sammen med mit barn og jeg er ikke glad for kaffe i havregryns kugler så kan man lade være ps. svar mig helst inden i overmorgen hvor vi bager.
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Det lyder måske mærkeligt for dit barn at der er kaffe i, men det smager ikke af kaffe, faktisk giver det bare en intens smag af chokolade – som er meget delikat. Du kan evt. bruge appelsinjuice som fungere rigtig godt med chokoalde! Et lille tip: tilsæt korn fra en hel vanillestang i dejen! Kan også anbefale at trille havregrynskuglerne i en blandning af havregryn og kokosmel (;

kan man lade være at bruge kaffe

Det kan du sagtens undvære. Men så skal du have noget andet væske i i stedet for. fx vand.
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Geiner. så får du en vandet smag. Hilser J R
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Kunne ikke fåmine kugler til at hænge helt sammen og gav dem et ordentligt bløp whisky. Jeg havde allerede kommet kaffe i, men jeg er sikker på at whisky uden kaffe er mindst lige så godt. -De smager forrygende og er lige pludselig blevet "for voksne" God Jul Vibeke
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Har med held anvendt appelsinjuice i havregrynskugler. Chokolade og appelsin er en lækker kombination.
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Prøv at komme lidt rom i istedet. Det bliver godt nok voksenguf, men de smager fantastisk
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Havregrynskugler kan blive et hit hos børnene, især hvis man istedet for kaffe bruger piskefløde, og så bruger man selvfølgelig flormelis istedet for sukker. Marcipan eller ægte rom, kan erstattes med romessens. Det er ihvertfald sådan min mor og mormor altid har lavet dem.
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Jep brug appelsin juice det er godt
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Det lyder måske mærkeligt for dit barn at der er kaffe i, men det smager ikke af kaffe, faktisk giver det bare en intens smag af chokolade – som er meget delikat. Du kan evt. bruge appelsinjuice som fungere rigtig godt med chokoalde! Et lille tip: tilsæt korn fra en hel vanillestang i dejen! Kan også anbefale at trille havregrynskuglerne i en blandning af havregryn og kokosmel (;
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Brug friske dadler istedet for smør - kokosolie er også perfekt Det er både sundere og smager Muuums bedre ;)

kan man lade være at bruge kaffe

Det vil jeg så godt stille spørgsmålstegn ved. Dadler har næsten samme energiindhold (25% mindre) som sukker og består hovedsageligt af druesukker, som er ekstra slemt til at få blodsukkeret til at stige. Det svarer til at sige at sukker er sundt fordi det kommer fra en roe, og roer er groft grønt som er sundt. Sukker: Energi 1624 kJ Dadler: Energi 1287 kJ
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

For smagens skyld har jeg erstattet ½-delen af smørret med blød nougat. Men da der er marcipan i denne opskrift, gætter jeg på at man kan erstatte den med en tilsvarende mængde blød nougat.
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe??!

Ja. Hvorfor ikke? fraviger man opskriften, forsøger man sig med hvad man ikke ved. Gør hvad du lyster og fortæl om hvad du kom til. Jeg er uddanet bager og min gamle læremester lærte mig at være nøjagtig med en opskrift, så får man nemmelig samme resultat hvær gang. Hilsen J R
0
af: Anonymous

kan man lade være at bruge kaffe

Du kan bruge 2 tsk appelsin juice 1 speske mælk og resten vand. :D og så varm mælken og vandet op.
0
af: Anonymous

Snasket dej

Min dej blev så snasket at det var umuligt at rulle dem til kugler, så tænker der skal lidt mere kakao eller havregryn i ? Ellers en kanon hjemmeside med mange gode opskrifter!!
0
af: Anonymous

Snasket dej

Når dejen har stået lidt bliver den mere fast. Ingrediensmængderneer korrektesom de er. Tro mig... har lavet rigtigt mange gange :-) vh max
0
af: Anonymous

Snasket dej

Lad gerne dejen stå enten i køleskabet eller ude på en altan natten over så den bliver hårdere,så er den nem at trille ud. :)
0
af: Anonymous

opbevaring

opbevares kuglerne bedst i køleskab eller almindelig køkkenskab?
0
af: Anonymous

opbevaring

Jeg plejer bare at komme dem i en kagedåse i et køkkensab, men det tager ikke skade af køleskab. er dog bedst at spise ved stuetemperatur.
0
af: Anonymous

opbevaring

tak, vil opbevare dem i køleskab og tage frem lidt inden de skal spises. tak
0
af: Anonymous

ang. marcipaneen

hej vil lige höre ang marcipanen hvad skal den for det står ikke undskyld spörgsmålet men har en skör familie

ang. marcipaneen

Marcipanen giver bedre smag og en bedre struktur. Men der er ikke strengt nødvendig.
0
af: Anonymous

Sorte svin/hot'n'sweet

Væsken kan med fordel skiftes ud med "Sorte svin" / hot'n'sweet. Det giver virkelig god smag, og er ikke kun forbeholdt voksne. Georg
0
af: Anonymous

Mumss

Tak for opskriften Max. Den smager som min onkel lavede den, og vi andre sad og rullede kugler af to kilo havergryn :) de skulle rulles helt glatte og ligge ude og tørre. Nammenam
0
af: Anonymous

havregrynskugler

kommer til at tænke på frank fra klovn vær gang med de der kuller der mvh Claus skeldal
0
af: Anonymous

.

Evt prøv med lidt kahlua og fløde, det er jeg rigtig vild med
0
af: Anonymous

Havregrynskugler

Det giver en god konsistens og smag hvis der bruges en masse finhakkede rosiner i havregrynsmassen. Til voksne er kan der foruden kaffe også tilføjes en god sjat portvin. Jeg bruger rimesses istedetfor mandelessens. En stor elsker af HavregrynskuglerDet.
0
af: Anonymous

smelte - opløse

Kært barn har mange navne - her er det farmors havregrynskugler. Husker jeg gerne ville ælte massen som barn. Eneste problem var det store svind. Man kan ikke smelte sukker i kaffe - man kan opløse det! Smeltet sukker kræver meget mere varme - karamel. Bortset fra det så nyder jeg at læse og afprøve dine opskrifter. Jeg er blevet klogere på mange ting. Dejligt at der endelig er en der kan forklare kunsten at lave GOD mad.

smelte - opløse

Du har ret. Jeg har rettet det fra smelter til opløser. Jeg vil dog holde fast på at det er Bedste Maries kugler ;-)
0
af: Anonymous

smelte - opløse

Jeg brugte flourmelis
0
af: Anonymous

Havregrynskugler

Sorry, der skulle stå romessens istedetfor rimmessens.
0
af: Anonymous

Super laekre

Det er de laekreste havregrynskugler jeg nogen sinde har smagt. - Og saa lavede jeg kun een portion. Bliver noedt til at lave flere, hvis der skal vaere nogle tilbage til familien...