Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Beignet dej / tempura til friturestegte kødstykker, løgringe og andre grøntsager

Beignet dej / tempura til friturestegte kødstykker, løgringe og andre grøntsager

— Arkiveret under , ,

Friturestegte grøntsager er et simpelt, billigt og godt tilbehør. Det laves med en beignet dej. Beignet dej er samtidig også velegnet til at dobbeltpanere med. Det holder rigtigt godt på rasp. Tempura er det japanske navn for en beignet dej. Det er i princippet blot en lidt tyk pandekage dej.

Beignet dej / tempura til friturestegte kødstykker, løgringe og andre grøntsager

Fisk dyppes i beignet / tempura

Ingredienser

Beignetdej 
  • 2 æg
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mel

 Stegning

  • mindst 1/2 ltr olie til friturestegning - helst 2 liter i en stor gryde.

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne til beignet blandes
Alle ingredienserne til beignet blandes

Bland alle ingredienser indtil der ikke er nogen klumper.

Ingredienserne piskes sammen.
Ingredienserne piskes sammen.

Varm olien op til150°C - 180°C

Skær løgene i tykke ringe, dyp i dejen, og steg.

Er også godt med blomkål, champignoner og hvad du ellers kan finde på af grøntsager. Der skal bare ikke være alt for meget vand i dem. Ellers sprøjter de i olien.

Alle former for kødstykker der er under 1 cm tykke er også egnede.

Noter

I stedet for mælk kan du bruge vand eller øl. Øllet giver lidt mere smag og gør dejen mere luftig.

Du kan komme 1 shot vodka i. Vodka koger ved en lavere temperatur end vand, så det laver en masse damp, og gør derved også dejen mere luftig.

Du kan komme 1/4-½ tsk bagpulver i dejen. Det gør den også mere luftig.

Du kan piske æggehviderne hvide og vende dem i til sidst. Det gør også dejen mere luftig.

Du kan kombinere alle ovenstående luftighedstrick med hinanden og få en superluftig dej :-D

Bruger jeg den til dobbeltpanering med rasp, så bruuger jeg ingen "luftighedstricks". jeg blander bare som det står i opskriften.

Dejen virker lige så godt til (kæmpe)rejer, grøntsager, Tynde skiver kyllingebryst (nuggets), wienerschnitzel, blæksprutteringe osv. osv.

Handlinger tilknyttet webside

Olie til stegning

Skrevet af Anonym bruger den 24/07 2011 12:13
ville lige høre om man kan bruge andre former for olie at stege indbagt kylling i så som raps olie og sådan eller skal det være fritureolie?

Olie til stegning

Skrevet af maxm den 25/07 2011 10:33
Det betyder ikke så meget. De fleste smagsløse olier kan bruges. Bare de ikke bliver så varme at de ryger.

140 grader.

Skrevet af Anonym bruger den 07/11 2011 19:21
Skal det være præsic ?

Men kan den ikke være 135 eller 145?

140 grader.

Skrevet af maxm den 09/11 2011 21:49
Du kan aldrig holde den helt præcist. Det skal være mindst 140 grader op til 180. Men så risikerer du at dejen er brændt før det du kommer i har fået nok.

dej

Skrevet af Anonym bruger den 28/11 2011 18:09
Hej Max. tak for en fantastisk side.
skal ingredienserne til dejen bare blandes sammen? synes ofte at beignetdej er noget med stiftpiskede æggehvider.

dej

Skrevet af maxm den 29/11 2011 21:13
Du kan godt piske hviderne. Det giver en lidt mere luftig dej, men ikke det helt store. Du kan også tilsætte 1/4 tsk bagepulver får at opnå det samme resultat på en nemmere måde.

blomkål i beignet

Skrevet af Anonym bruger den 17/11 2012 15:22
skal blomkålet koges før den dyppes i dejen mvh. drosi

blomkål i beignet

Skrevet af maxm den 17/11 2012 16:04
nej.

blomkål i beignet

Skrevet af Anonym bruger den 27/04 2016 07:57
JO! Det skal den absolut. Er du totalt idiot eller hvad? Hvordan helvede kan du spørge om sådan noget??
Hvis ikke du siger undskyld OMGÅENDE så finder jeg dig og stikker en frikadelle i armhulen på dig!

Hilsen Per.

Ærtemel

Skrevet af Johny Hessellund Mortensen den 22/11 2012 08:41
Prøv at erstatte en fjerdedel til halvdelen ærtemel, bliver mere svampet. Rigtig lækkert.

Det fungerede bare ikke...

Skrevet af Anonym bruger den 06/01 2013 02:23
Hej max...
Ved ikke hvad der gik galt for mig med denne opskrift, men det fungere ikke... Den var for tynd, og den blev slet ikke så stor, sprø og lækker som normalt med sådan en dej...

Brugte øl i stedet for mælk og lidt bagepulver... Men det var ikke et hit... Tror jeg vil holdr mig til nogle af dine andre opskrifter i fremtiden...

Hilsrn Gygy

Det fungerede bare ikke...

Skrevet af maxm den 06/01 2013 12:49
Ah ja. Øl og mælk kan ikke bare erstattes 1:1 - Der er faststof i mælk som giver en tykkere dej. Bruger du øl i stedet for skal du bruge 1/4-1/3 mindre væske.

Sørg for at dejen er ret tyk i det.

Dobbeltpanering

Skrevet af Anonym bruger den 23/01 2013 19:32
Hvordan dobbeltpanerer du? :-)
På forhånd tak!

Dobbeltpanering

Skrevet af maxm den 23/01 2013 22:19
Der er et linkt til en opskrift som hedder "Friturestegte fiskefiletter - dobbeltpanerede med beignet dej og rasp" i bunden af denne.

Tid

Skrevet af Anonym bruger den 19/03 2013 15:52
Hvorlang tid skal se løg have?

Tid

Skrevet af Anonym bruger den 19/03 2013 17:50
Alle gøntsaagerne skal faktisk have lige længe. Hvis du skærer dem ud i ca. ½ cm tykkelse så er de færdige når de er gyldne.

Hvor stor en portion svarer dine mål til?

Skrevet af Anonym bruger den 25/03 2013 09:59
Hejsa. Jeg står og skal fritere løgringe som burgertilbehør til 35 mennesker og har lidt svært ved at regne ud, hvor meget din portion svarer til. Hvor mange løg passer opskriften ca. til?

Tak for nogle i øvrigt altid gode og velafprøvede opskrifter :)
/Heidi

Hvor stor en portion svarer dine mål til?

Skrevet af maxm den 26/03 2013 21:26
Det er svært at svare præcist på. 4 løg vil jeg gætte på. Men bliver dejen lidt tykkere så er der til mindre. Lader du den dryppe af lidt længere inden stegningen, så er der til mere, er løgringene lidt tykke så er der igen lidt mere osv. osv.

Der går vel 2 løgringe per person, og et løg giver vel en 16 ringe. Så et løg er til 8 personer.

Så dobbelt eller tredobbelt portion.

Men du kan jo altid hælde en portion mere i skålen og røre rundt. Det plejer jeg at gøre i den slags tilfælde.

Beignet-dej

Skrevet af Anonym bruger den 27/03 2013 13:24
Hej.
Ville høre om man kan erstatte fritureolie med AMA-raps og solsikkerolie.

Hilsen Jeanette.....

Beignet-dej

Skrevet af maxm den 27/03 2013 15:32
Du kan bruge alt olie, bare den ikke ryger ved 180 grader. Traditionelt bruger man en relativt smagsløs olie som raps eller vindruekerne, men man kan godt bruge olie med smag, som peanut olie. Men den er heeelt vildt dyr i Danmark :-S

Kylling

Skrevet af Anonym bruger den 16/04 2013 18:02
Skal kyllingen tilberedes inden ?
Enten steges eller koges ??

grønsager

Skrevet af Anonym bruger den 05/08 2013 15:01
Hey max kan grønsagerne være frosne som self er optøet; ) ???

grønsager

Skrevet af maxm den 12/08 2013 14:23
Optøede grøntsager er noget smattede. Jeg ville bare gøre det fra frossen.

Kylling

Skrevet af maxm den 12/08 2013 14:24
Ikke når du skærer i ½-1 cm tykke skiver. SÅå passer det med at de er færdige når dejen er gylden.

Kylling

Skrevet af Anonym bruger den 22/05 2015 16:46
Jeg ville tilberede dem inden fordi rå kylling er ik' så lækkert🏄

Dejen vil ikke blive sprød

Skrevet af Anonym bruger den 31/08 2013 17:49
Vores dej vil ikke blive sprød når vi steger den med kylling og rejer.. Gør vi noget galt?? Vi har fulgt opskriften 100 %

Dejen vil ikke blive sprød

Skrevet af maxm den 02/09 2013 14:09
Jeres olie er formentlig ikke varm nok. Det er vigtigt at bruge et stegetermometer.

Dejen vil ikke blive sprød

Skrevet af Anonym bruger den 23/10 2013 12:02
Kom en teskefuld af dejen i olien først så kan du se om den er varm nok.

Kryderier

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2013 18:27
Jeg har lige prøvet dejen til løgringe,og de blev rigtig fint sprøde. Jeg savnede bare lidt mere smag. Kan man mon ikke pifte dejen op med lidt cayenne peber eller andet for at lave dem sådan lidt Cajun style?

Kryderier

Skrevet af Anonym bruger den 10/04 2015 15:30
Prøv med lidt løgpulver i dejen...

Kryderier

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2013 18:27
Jeg har lige prøvet dejen til løgringe,og de blev rigtig fint sprøde. Jeg savnede bare lidt mere smag. Kan man mon ikke pifte dejen op med lidt cayenne peber eller andet for at lave dem sådan lidt Cajun style?

Olie

Skrevet af Anonym bruger den 16/12 2013 16:53
Kender du en olie, der både er koldpresset og så smagsløs som muligt?

Olien bagefter

Skrevet af Anonym bruger den 27/12 2013 18:36
Hej bliver olien meget beskidt bagefter, har tænk mig at bruge min frityre gryde, sviner det for meget...

Olien bagefter

Skrevet af maxm den 30/12 2013 23:28
Det laver en del krummer i olien, så den skal sies bagefter.

super!!!!

Skrevet af Anonym bruger den 09/02 2014 16:41
jeg puttere ca. 1 spesk chilli pulver, gav dem et godt kick blev spist sammen med stegte nudler og sur/sød sovs

nej nej nej

Skrevet af Anonym bruger den 23/02 2014 18:15
Kom aldrig mælk og æg i en tempura. Den bedste tempura består af: mel, bagepulver, salt og danskvand.
Vend kødet i mel, dyp i tempura blandingen og frituresteg.

OBH frituregryde

Skrevet af Anonym bruger den 28/02 2014 21:21
hej jeg har lige købt en OBH frituregryde kan man godt bruge sådan en eller skal man bruge en gammeldags gryde?

Dejen driller

Skrevet af Anonym bruger den 09/05 2014 15:43
Nu prøvede jeg din opskrift. Det smagte fantastisk men jeg havde jo regnet med at dejen ville boble op, ligesom de indbagte kyllinger på kineseren - hvordan får jeg den til det?

Brugte din opskrift og tilføjede 1/2 tsk. bagepulver, og alligevel ville dejen ikke boble ud.

Et andet problem var at jeg ikke vidste hvordan jeg skulle komme den Tempuradryppende kylling op i frituregryden, der i øvrigt stod på 170. Jeg gjorde det at jeg lagde kyllingen op i "risten" så de lå forskudt, og så satte jeg dem ned.

Hjælp - hvad gør jeg forkert??

Dejen driller

Skrevet af Anonym bruger den 13/05 2014 10:00
Det tempuradækkede mad skal bare kommes op i dejen hurtigst muligt. Så der er så meget dej på som muligt.

Mine umiddelbare tanker er at din temperatur måske skal op på 180 til 190 grader, og så skal du nok gøre dejen lidt tykkere, så den hænger bedre ved.

Dejen driller

Skrevet af Anonym bruger den 27/04 2016 07:52
Nu ska du høre hva du gør: Tag et reb, og hæng dig selv. ^^

Dejen driller

Skrevet af Anonym bruger den 27/04 2016 07:53
Opfør dig ordentligt. Er det sådan du snakker til folk på nettet? Børn skulle have smæk.

Tip til ekstra sprødhedogsmag

Skrevet af Anonym bruger den 16/05 2014 16:04
Ser godt ud, et lille ekstra tip er at komme Kartoffelpulver i, det der pulverkartofelmos, lyder måske underligt, men kommer man det i, måske halv mel halv dette, eller skifte helt ud, kommer an på hvor tyk det skal være, de bliver helt utrolig ekstra sprøde, og smager fantastisk.

sprødhed

Skrevet af Anonym bruger den 28/02 2015 17:21
Øv.. mine indbagte kyllingestykker blev ikke sprøde. Hvad kan jeg ha gjort galt?

sprødhed

Skrevet af Anonym bruger den 21/06 2015 09:37
For lav temperatur på din olie gætter jeg på.

Forbedring

Skrevet af Anonym bruger den 22/05 2015 16:48
Friture dejen bliver noget bedre hvis man putter ca. Et halvt til to kilo jakabov i den🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍡

Dårlig opskrift

Skrevet af Anonym bruger den 16/05 2016 20:26
Trods jeg fulgte opskriften, blev det nogen meget bløde kyllinger og rejer. Prøvede en anden opskrift, bestående af danskvand, æg, Mel, majsstivelse, salt og bagepulver. Det virkede!!!!

Smag

Skrevet af Anonym bruger den 05/10 2016 22:17
Må jeg anbefale at tilføje 1/4 tsk løgpulver og 1/4 tsk hvidløgspulver..
Det smager SÅ godt ;)
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: