Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Brunkager - Susannes opskrift

Brunkager - Susannes opskrift

— Arkiveret under , ,

"Så er det nu at du får min opskrift på brun kager. Opskriften er over 100 år gammel." - var beskeden fra min svigerinde. Det har taget mig næsten alt den tid at vriste opskriften fra hende :-S Men nu har jeg den, og jeg er glad for at kunne dele denne forrygende opskrift.

Ingredienser

  • 250 gram mørk sirup
  • 500 gram smør    (ikke kærgården)
  • 500 gram sukker
  • ½ dl kold kaffe (ikke pulver)
  • 1 tsk. potaske
  • 125 gram hakkede mandler
  • ingefær efter smag. Jeg bruger 1 1/2 str. tsk. stødt ingefær  (Ellen bruger ingefær som er tørret og river det på et rivejern.)
  • 1 kg mel

Fremgangsmåde

Sirup, sukker og smør smeltes i gryden, varmes igennem uden at koge. Tages af varmen og afkøles lidt. 

Potasken røres ud i  1/2 dl. kold kaffe og røres i massen.

Tilsæt ingefær og hakkede mandler

Melet æltes i når massen er helt kold. Hold mindst 100 gram af melet tilbage!

Deles i 8 portioner som hver rulles til ca. 5 cm tykke stænger og står køligt til næste dag, hvor de kan skæres og bages. Eller komme i fryseren.

Pak stængerne ind i bagepapir og plastfolie. Lukkes tæt.

Bages ved 200 grader i ca. 8 min. 

Bages på øverste rille i ovnen

Noter

Jeg bruger halvt sukker og brun farin.  Man kan også nøjes med at bruge mørk farin, men så bliver de dog meget hårde efter min smag.

Man kan som regel ikke bruge 1 kg. mel, men ca. 900 gram, det afhænger af melet. 

Hvis det bliver for tørt, kan du bruge mere kaffe.

Tak for opskriften Susanne!

Handlinger tilknyttet webside

Potaske

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2012 21:16
Nu spørger jeg helt sikkert dumt, men hvad er potaske ????? Med venlig hilsen jeppe

Potaske

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2012 22:33
Potaske kan du få i feks netto, fakta og andre, her op til jul, det er i en lille gul pose fra dr. oetkaer mener jeg det hedder. Men det er en slags hævemiddel.

Potaske

Skrevet af maxm den 16/12 2012 19:58
Det er et hævemiddel i stil med natron. Det plejede at blive indvundet af asken af en særlig træ sort. I dag laves det vist nok kemisk. Det skulle give småkager der er mere sprøde.

Potaske

Skrevet af Anonym bruger den 16/12 2013 18:26
Man kan også selv lave det men så deler man ordet på midten.

Potaske

Skrevet af Anonym bruger den 06/12 2016 20:48
Pota Ske?

Susannes brunkager

Skrevet af Anonym bruger den 01/12 2013 12:59
Det kan godt anbefales at komme syltet appelsinskal i brunkagerne :)
Har lige bagt mine brunkager efter denne opskrift og valgte at tilsætte ovenstående og det blev et rigtig godt resultat

Freddy R
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: