Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Chokolade smørcreme

Chokolade smørcreme

Opskrift med video - Chokolade smørcreme er ofte en bedre creme end en ren smørcreme. Den har langt mere smag og føles ikke så sød. Kan bruges til kager, lagkager, desserter og den er også meget typisk brugt som glasur på cupcakes.

Chokolade smørcreme

Chokolade smørecreme, min yndlings glasur.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 

Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.

Kom sukker og vand i en gryde.

Kog indtil sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af. Det skal være over 45 grader. Hvis det er varmt uden at brænde så passer det.

Hak chokoladen og tilsæt den til siruppen så den smelter og det bliver en tyk creme.

Hæld det i en skål og lad det køle yderligt af til koldere end "lillefingervarmt". Gerne stuetemperatur.

Hæld også smørret og æggeblommen i skålen

Pisk det hele kraftigt. Pisk indtil du har en luftig blød og ensartet creme. På et tidspunkt sker der et tydeligt skift hvor det ændrer sig til at blive en luftig creme.

Red velvet cupcakes med hvid chokoladecreme
Red velvet cupcakes med hvid chokoladecreme

Noter

"Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv.

"Lille portion" er til cupcakes, 20 cm springform, havregrynskager, franske vafler, honningekager osv.

Mht. vanillesukker så kan du også bruge kornene fra en stang vanille i stedet for. Jeg bruger min hjemmelavede vanillesukker i videoen.

Den typiske opskrift man ser på smørcreme er 100 gram flormelis der piskes sammen med 100 gram smør og så smelter chokolade i. Problemet med den er at flormelisen ikke kan piskes til den bliver opløst. Så der er knasende sukkerrester i cremen. Ikke godt.

Hvis du bruger håndmixer eller piskerris  er det nemmest at piske æg og smør sammen hvis du bruger blødt smør. Bruger du en stor mixer er det lidt ligemeget hvor blødt smørret er. Bare pisk indtil det hænger sammen.

Hvis du kommer siruppen i når det er for varmt, eller kommer du den i for hurtig, kan du risikere at ende med en meget tynd creme af smeltet smør. Du skal bare blive ved med at piske indtil den bliver tyk igen. Kom den eventuelt på køl et kort stykke tid og så pisk videre. Efterhånden som cremen køler af bliver den mere tyk.

Syntes du at det smager for meget af smør så kan du blande smørcremen med lige så meget kagecreme. Det er en lettere udgave som ikke er helt så sød og fed.

og nej ... jeg har ikke en opskrift på red velvet cupcake på sitet. Det er en kedelig kage som får sin farve af frugtfarve og alt for lidt kakao. Jeg bagte den kun fordi den er pæn og jeg ville se om den kunne laves med hindbærsaft som farve. Det kunne den godt, men ingen kunne lide den :-S

Handlinger tilknyttet webside

Køleskab

Skrevet af Anonym bruger den 28/05 2012 17:29
Kan man godt komme dem i køleskabet natten over, uden det gør for meget ved konsistensen af cremen?
Jeg tænker, at man evt. kan tage dem ud af køleskabet en times tid før de skal serveres?

Køleskab

Skrevet af maxm den 28/05 2012 20:31
Hvis du kun vil gemme dem en enkelt nat er det ikke nødvendigt at komme dem i køleskabet. Et køligt skyggefuldt sted er fint. Men de tager ikke skade af køleskabet.

pops cakes med smørcremen

Skrevet af Anonym bruger den 03/06 2012 19:05
ved du om man kan ned fryse pops cakes med smørcremen på?, du ved dem hvor man smuler en kage, der har jeg plander om at bruge din chokoladekage fra østrig, og så samle igen med smørcremen og trille dem til kugler.

Banankage

Skrevet af Anonym bruger den 27/09 2012 17:07
Hej
Kan jeg bruge denne creme (med mørk chokolade i) som fyld i en banankage ???
Kan den stå i køleskab i to dage (hvis den kan) hvor lang tid før skal man tage den ud inden den spises ???

Mvh Nathalia

Banankage

Skrevet af maxm den 27/09 2012 20:38
Ja, og ja. Hvis du tager den ud et par timer før den skal spises, så den nogenlunde når stuetemperatur er det bedst. Den kan sikkert også fryses.

Kage

Skrevet af Anonym bruger den 28/09 2012 17:34
Hejsa
Kan ikke finde nogen opskrift på banankage,har du ikke sådan en til en stor bradepande

Mvh Nathalia

Tigerroulade

Skrevet af Anonym bruger den 11/11 2012 12:33
Hej Max

Kan denne creme bruges til fyld i en tigerroulade? Det er umuligt for mig at finde en opskrift på en tigerroulade, men det er og bliver min yndlingskage. Kan du hjælpe?

Tigerroulade

Skrevet af Anonym bruger den 11/11 2012 12:33
Hej Max

Kan denne creme bruges til fyld i en tigerroulade? Det er umuligt for mig at finde en opskrift på en tigerroulade, men det er og bliver min yndlingskage. Kan du hjælpe?

cremen?

Skrevet af Anonym bruger den 21/11 2012 21:16
Har gjort hvad du sagde, men der skere intet

cremen?

Skrevet af maxm den 21/11 2012 23:45
Jeg forstår ikke hvad du mener. Kan du uddybe?

Appelsin?

Skrevet af Anonym bruger den 14/01 2013 15:22
Kan man give den er lille frisk twist med noget appesinsaft? Og hvis man kan har du så en idé om hvor meget der skal i :)?

Appelsin?

Skrevet af maxm den 16/01 2013 12:32
Brug hellere noget revet appelsinskal. ½ skal burde være nok.

Nam..

Skrevet af Maria Knudsen den 12/02 2013 20:24
Lavede den med chokolade med appelsin krokant..

Piskede og piskede, i ualmindelig lang tid.. piskeriset var helt varmt, så jeg fortsatte i maskinen.. drønede æggeblomme nr. 2 derned også..

Gav op, og satte den i køleren..

Kiggede til den dagen efter, og MY GOD.. det var simpelthen så fantastisk..

Glemmer aldrig denne creme..

Nam..

Skrevet af Maria Knudsen den 12/02 2013 20:25
El-piskeren var varm, selvfølgelig..

Frysning af frosting?

Skrevet af Anonym bruger den 08/04 2013 16:35
Halløj,

Kan frosting godt holde til at komme i fryseren? I så fald, hvor lang tid før det skal bruges, skal man tage det ud?

-Hanne

Frysning af frosting?

Skrevet af maxm den 08/04 2013 18:36
Da der er pisket luft i vil jeg ikke fryse det ned. Kom det på kagerne og frys så dem ned. Uden krymmel da det vil blive opløst.

Frysning af frosting?

Skrevet af Anonym bruger den 12/04 2013 10:33
Okay, så de kan godt laves nogle dage før, bare de det hele fryses ned? Er det så bedst at tø dem op i køleskabet eller på køkkenbordet?

Frysning af frosting?

Skrevet af maxm den 12/04 2013 11:51
Køleskabet. Du vil helst undgå for meget kondensvand som kan gøre overfladen lidt smadtet.

Frysning af frosting?

Skrevet af Anonym bruger den 13/04 2013 14:42
Okay, tusind tak! Fed hjemmeside , forresten

æggeblomen

Skrevet af Anonym bruger den 11/09 2013 13:27
er ægget ikke farligt? Eller skal man bruge pastiliceret*

æggeblomen

Skrevet af maxm den 09/02 2014 14:31
der er ikke længere salmonella i danske æg, så de er sikre at bruge rå.

Luftig

Skrevet af Anonym bruger den 25/02 2014 18:27
Hej har du nogle gode råd, eller en ide om, hvorfor min buttercream bliver tyk, men så absolut ikke luftig, føler jeg har pisket MEGET længe men den nægter at blive luftig, har også haft den i køleksabet i et godt tidsrum.. Men stadig intet

?

Skrevet af Anonym bruger den 20/03 2014 17:18
hvor har du fået det der piskeris eller hvad det nu hedder som du røre sirupen med? sådan en vil jeg helt vild gerne have.

kh den bageglade Esther

?

Skrevet af maxm den 20/03 2014 18:37
Du skal bare google "farsrører"

koldt smør :-)

Skrevet af Anonym bruger den 30/04 2014 07:44
Glemte at få smørret ud af køleskabet, men når det kolde smør blev tilsat et tern af gangen under piskning passede det bare perfekt med temperatur og konsistens af cremen uden en tur i køleskabet undervejs som jeg plejer. Ellers den perfekte cupcakecreme!

Smør

Skrevet af Anonym bruger den 06/06 2014 20:38
Smager den meget af smør eller er skærer chokoladen nok igennem? :-)

Smør

Skrevet af Anonym bruger den 19/06 2014 16:51
Lidt, men ikke ufatlig meget ;)

Smør

Skrevet af Anonym bruger den 05/10 2014 16:57
nej slet ikk!!! den smager meget af chokolade den er fantastisk !!!lavede en harb laqvet den mange gange den er fantastisk

Hvor mange?

Skrevet af Anonym bruger den 19/06 2014 16:51
Hvor mange stk. er den store potion til?
Skal nemlig lave 200 cupcakes!
Er lidt i tvivl :(

Hvor mange?

Skrevet af Anonym bruger den 19/06 2014 19:32
Der burde være til 12 cupcakes i den opskrift. 200 cupcakes? Godt det ikke er mig :-)

Holdbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 12/09 2014 15:41
Kan cremen holde sig nogle dage i køleskabet? Altså er det stadig ok at spise den lørdag, hvis man har lavet den onsdag?
Fik lavet den store portion, men skulle ikke bruge det hele. Den er bare for god til at smide ud!

chokolade smørcreme

Skrevet af Anonym bruger den 12/09 2014 15:47
Kan jeg lave smørcremen dagen forinden, sætte den i køleskab og bruge den dagen efter?
I så fald hvor lang tid skal den tages ud af køleskab, før den er smørbar, vil bruge den til pandekage lagkage.

smør eller margarine

Skrevet af Anonym bruger den 11/11 2014 12:25
Kan man bruge margarine i stedet for smør? :)
elsker dine videoer, og opskrifter. :)

smør eller margarine

Skrevet af maxm den 12/11 2014 08:53
Teknisk set burde det også virke med margarine. Men det bliver ikke sunder, og det smager ikke så godt. Så med mindre man ikke kan tåle smør så vil jeg bestemt ikke anbefale det.

smør eller margarine

Skrevet af Anonym bruger den 16/11 2014 23:28
Okay :-) tak for hjælpen

Til lagkage

Skrevet af Anonym bruger den 14/11 2014 14:26
Kan man smøre en lagkage op med den hvide chokoladesmørcreme?

Du har en helt fantastisk side og vil sige mange tusind tak.. Har fundet megen inspiration og hjælp herinde gennem tiden..
Håber at kunne donere lidt når SU-livet giver mulighed for det for jeg håber inderligt at du fortsætter og det vil jeg med glæde støtte..

Mvh
Karen

Til lagkage

Skrevet af maxm den 14/11 2014 16:14
Tak! Ja den opfører sig som en almindelig smørcreme. Så det kan du godt.

After Eight?

Skrevet af Anonym bruger den 21/11 2014 11:32
Kan man bruge det i stedet for blokchokolade?

Venlig hilsen

hvornår

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2015 14:37
Jeg skal lave banancupcakes til på lørdag og vil dertil putte denne smørcreme ovenpå. Hvornår kan jeg lave cremen?

Chokolade smørcreme

Skrevet af Anonym bruger den 08/04 2015 14:33
Hej.
Hvis man skal bruge smørcremen ti at smøre en kage op til 20 pers. Hvor stor en portion ville du så lave?

På forhånd tak😃

Red velvet

Skrevet af Anonym bruger den 27/05 2015 11:33
Red blevet er en kage med kraftig kakao og RØDBEDE.

hvor længe skal der piskes ???

Skrevet af Anonym bruger den 14/09 2015 18:17
jeg er ved at få spat.. det er nu 4. gang jeg forsøger mig med denne opskrift.. og hver gang er det, det samme... jeg følger din opskrift til punkt og prikke... og pisker har nu pisket i over 35 min...... men cremen er lige flydende :C

Hvad gør jeg forkert??? HJÆLP !!

Æggeblomme

Skrevet af Anonym bruger den 17/02 2016 11:44
Hej, skal æggeblommen ikke være pasteuriseret? Den bliver jo ikke 'varmet op' og så kan man jo blive syg?
Jeg prøver med en pasteuriseret ægveblomme:)
Kh Sofie

Lækker

Skrevet af Anonym bruger den 08/03 2016 20:18
Sikke en lækker creme, både at lave, arbejde med og så smager den godt ;-)

Vh/ Lotte - www.tingtilkager.dk

Uden æg

Skrevet af Anonym bruger den 18/04 2016 10:46
Hej,
Vil høre om du har et alternativ til æggeblommen? Jeg skal bage til ca. 40 mennesker og kagebundene bliver også bagt uden æg, da der er gæster der ikke kan tåle æg.

Tak for en super side.

Helle

Jriise@Hotmail.com

Skrevet af Anonym bruger den 12/06 2016 19:30
Whauuu.....den bedste smør creme sv er....og så så let...vildt...den fik den bedste ros på af alle kagerne...vi kom til min søns 39 år føzdag....han er en kageluder og hvad giver man sådanne een.....masser og masser af kager.
PS
1000 tak for din fede side....jeg er inde og lure ca 1 x uge....
Tak for ordet

Jriise@Hotmail.com

Skrevet af Anonym bruger den 12/06 2016 19:33
Whauuu.....den bedste smør creme sv er....og så så let...vildt...den fik den bedste ros på af alle kagerne...vi kom til min søns 39 år føzdag....han er en kageluder og hvad giver man sådanne een.....masser og masser af kager.
PS
1000 tak for din fede side....jeg er inde og lure ca 1 x uge....
Tak for ordet

Farve

Skrevet af Anonym bruger den 06/09 2016 12:05
Kan der puttes farve i denne cream

bla bla

Skrevet af Anonym bruger den 27/10 2016 11:48
bla bla
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: