210
af: Max M Rasmussen
@
delt

Dobbelbagte kartofler

Dobbelbagte kartofler - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Er det ikke nok at bage kartofler én gang? Joh hvis de bare skal være møre, men skal de også smage fremragende så er dobbeltbagte kartofler lige den tand bedre. Man tager en bagt kartoffel og gratinerer den. Så er vi ved at være i mål. De kan også laves dagen før uden at blive dårligere, så de er fremragende til gæster.

Ingredienser

Til 8 personer. Der går ca. ½ bagekartoffel per person.

  • 1200 gram bagekartofler, (4 store)
  • 1 løg, finthakket
  • 2 dl fløde
  • 1/4 revet muskatnød
  • 75 gram revet ost (efter smag)
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

Vask bagekartoflerne grundigt.

Skær et snit i siden af dem, så dampen kan slippe ud af skindet.

Bag dem 1 - 1 1/4 times tid ved 200 grader. Indtil de er godt møre.

Lad dem køle så meget af at du kan holde ved dem. Hvis de bliver helt kolde så bliver kartoffelkødet sværere at få ud.

Skrab forsigtigt kartoffelkødet ud af kartoflerne, uden at ødelægge skrællen, og kom det i en stor skål.

Kom resten af ingredienserne i, og rør det hele godt sammen. Jeg kan godt selv lide når kartoflerne er lidt klumpede, men det styrer man jo selv. Hænderne, en grydeske en røremaskine ... brug hvad du har lyst til.

Kom det blandede kartoffelfyld tilbage i skrællerne med en ske.

Kom evt. lidt revet ost på toppen af hver kartoffel.

Du kan nu gemme kartoflerne til dagen efter, eller du kan bage dem med det samme.

Bag dem 20 minutter ved 200 grader. Indtil de er gyldne.

Noter

Har du rester af bagte kartofler er det også en god ret dagen efter.

Du behøver ikke stege dem i skindet. Små ramakiner eller et stort fad giver et lige så godt resultat.

1
af: Anonymous

Variation - sennep

Jeg får helt lyst til at prøve en opskrift, som det er laaang tid siden, jeg sidst lavede: Indmaden (fra 4 bagekartofler) røres med 50 g smør, 2-3 tsk sennep, salt, paprika, 1 dl cremefraice og kommes tilbage i kartoflerne, evt. med sprøjtepose, så det ser flot ud - evt. lidt ost oven på og tilbage i ovnen - lækkert! Og tak for en supergod side - fandt den via Google, da jeg søgte efter opskrifter til nyindkøbt trykkoger, nu får jeg lyst til at prøve en masse af dine opskrifter, specielt den med anden, der bliver fuldt udnyttet : )
1
af: Anonymous

Variation - over tema Creme-Fraiche

Doktorens Bagte Kartoffel. Serveres med en go’ klat (direkte i den bagte K) gjort på følgende: Til at fylde i et bæger creme-fraiche 18% - laver du: Bacon.tern Småsnittet ristes af på panden (gå efter at ende med ca ½-1 dl knase-sprøde bacon-småtern) …Den gode SLAGTERBACON løfter hårdt !!! Affedtes (duppes med) og afkøles på køkkenrulle Champion 1 håndfuld småsnittes og ristes derefter hårdt af i baconfedtet Ditto køkkenrulle Løg 1-2 stk - finthakkes …fises af i LIDT olie (skal alligevel tørres af bagefter). Ditto køkkenrulle Dressing: Et bæger creme Fraiche 18% Røres op med lidt citron, lidt skarp sennep af favorit.type (evt ca.½ tsk Colemann’s pulver), salt og peber samt lidt paprika, cayenne samt evt. med LIDT presset hvidløg Forsigtig .. særlig hvidløget bliver let for dominerende efter kommende tur i køleskabet.. (dette gælder for så vidt - men i mindre grad - også for paprika/cayenne). Dressing+champion+løg røres sammen og sættes i køleskabet til ½-1 time. Lige inden servering (ellers mistes sprødheden) røres bacon’et i dressingen En ordentlig skefuld serveres på/i den bagte kartoffel ..med de sidste træk fra hoften ! Fint drys paprika hen over og derefter en go’ bane med finhakket purløg på toppen. Features. Køkkenrulle-affedtning div. Ordentligt bacon som er sprød og først røres i ved servering (blød/sprødheden ) Citron/sennep + purløg til creme-fraichen (skarphed/fylde) Temp. dressing/kartoffel kulde/varme) Lidt besværlig - men kun 1# gang. Dog fine odds for en vinder - (øhhh ..selv ungerne er vilde).
1
af: Anonymous

Dobbeltbagte bage kartofler

Anden variant: Kog lidt selleri i tern ca. 15 min, tag dem op og mos den kogte selleri med kartoffelkødet, lav en slags kartoffelmos/sellerimos ud af det, fyld mosen tilbage i den bagte kartoffel, drys med små sprødtegte bacontern ovenpå, mine gæster er helt vilde med disse nemme bagte kartofler. Jeg beregner som regel to kartofler til hver, det sidste mos kommer jeg i en ovnfast skål og ind i ovnen. Jeg plejer at lave dem i god tid, tager noget film over og ind i køleskabet. De skal blot have ca. 20 min. ved. 200 gr. i en varm ovn.
0
af: Anonymous

... Også fin på grill.

Dobbelt bagtekartofler er også fine at lave færdige på kuglegrillen, hvor de lige får de sidste 20 min på indirekte grillning, eksembelvis sammen med en steg.
0
af: Anonymous

ramakiner?

Hej Max, hvad er ramakiner? Er det ikke muffinforme du mener? Sus
0
af: Anonymous

En klassiker

Rebaked potatoes. En rigtig nyklassiker, kan man vel næsten kalde det. Jeg kan i øvrigt varmt anbefale en god Gruyére ost til blandingen. Vælg 12 måneders lagringen.

En klassiker

Ja, en af mine venner kaldte det også for en firser retro ret. Sidst serverede jeg det med Lam kleftiko som er fra ca. 1800 og sauce bordelaise som er fra ca. 1900. Så jeg syntes at kartoflerne var det moderne indslag. Mht. til Gruyére, så er der ikke noget jeg ikke vil anbefale det til. Total yndlingsost :-D
0
af: Anonymous

En klassiker

Nu prøvede vi kartoflerne nytårsaften og syntes, de var vildt gode. Nu kunne jeg så huske, at du havde skrevet noget om "lam" under opskriften, så jeg havde håbet, at opskriften på Lam Kleftiko havde ligget herinde, men det gør den ikke :-( /Mette

En klassiker

Nej det er sjovt du siger det. Jeg mente at jeg havde lagt lam kleftiko på, som tekst opskrift. Men det har jeg åbenbart glemt. Nåh den kommer senere så.
0
af: Anonymous

En klassiker

Tak - det vil jeg se frem til ;oD Synes lige tiden er til noget simremad, men det er ikke det, jeg har gjort mest i desværre, så jeg har ikke lige nogen opskrifter. /Mette
0
af: Anonymous

Bacon

Nu nævner baconi videoen? Hvordan og hvormeget?
0
af: Anonymous

variation

fantastisk opskrift. jeg erstattede fløden med creme fraiche. og tilsatte 1 fed hvidløg til mosen. jeg brugte en 12 måneders cheddar ost. mums :-)
0
af: Anonymous

halve bagte kartofler

De kan stærkt anbefales. Jeg lavede dem til et selskab og alle ville have opskriften. De var et hit. Og jeg lavede dem dagen før og varmede dem dagen efter. Kan varmt anbefales.
0
af: Anonymous

Tak

rigtig god video...
0
af: Anonymous

Lækre bagte kortofler :-)

Hej Max Sikke dog med lækre opskrifter og tilberdeningstips.. pragtfuldt du sådan deler ud af din viden..tak for det :-) Tænkte om du kunne hjælpe med nedenstående. Jeg har en favoritopskrift hvor der i de bagte kartofler tilføjes en pakke stegt bacon , fedtstoffet herfra ( ikke en slanke opskrift men det smager altså fantstisk)samt to bakker peberrodssalat a la k-salat .. det hele røres sammen inden de fyldte bagekartofler sættes i oven .. har eksperimenteret lidt med selv at lave peberrodssalaten .. men kan ikke helt få det til at smage som den færdiglavede.peberrod /bacon i kartoffelmosen er et kæmpe hit blandt alle gæster - både børn / voksne.. men vil som sagt gerne alt fra bunden..
0
af: Anonymous

Kartoffelmos

Elsker din hjemmeside Max:-) Den er super go og inspirende:-) Men denne opskrift er det ikke "bare" kartoffelmos i en skal? René

Kartoffelmos

Nej. Ud over kartoflerne har den ikke meget tilfælles med kartoffelmos. Smagen, konsistensen og måden de bliver lavet på er helt forskellige. I hver fald så forskellige som to retter lavet på kartofler kan være. Er de so mps har du most dem for meget.