Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Æggestand

Æggestand

— Arkiveret under ,

Til de røgede sild (kippers), rejerne eller hvad man nu måtte have lyst til. Vi får den som regel i julen, men det er nu ikke nødvendigt at begrænse den. Passer som pålæg, i sandwiches og til smørrebrød på alle årstider.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2½ dl mælk
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

Bland det hele.

Pisk æggene godt ud i mælken, så der ikke er klumper.

Fyld æggestanden i en frysepose.

Kom det i en gryde der dårligt nok simrer.

Lad det simre i ca. 20-30 minutter til æggestanden er fast. Lad det endeligt ikke koge for længe, så skiller æggestanden.

Rør så lidt ved posen som muligt.

Alternativt

Hvis du skal lave en stor portion (fx 10 æg) kan du kommer æggestanden i en smurt bageform og bage den i 20-30 minutter i et vandbad i en 150 grader varm ovn. Hvis vandbadet begynder at koge, så skru ned til 100 grader.

Noter

Grundopskriften er "pund til pund", eller "liter til liter" med mælk og æg. Så det er ca. 1 æg til lidt over ½ dl mælk.

Handlinger tilknyttet webside

Æg Royal

Skrevet af Anonym bruger den 09/08 2012 15:33
Prøv Æg Royal. Jeg har fundet den i en kogebog fra omkring 1930. ½l æg til ½l fløde. Himmelsk.

Æg Royal

Skrevet af maxm den 09/08 2012 15:49
Det lyder som min søndags omelet ;-)

noter

Skrevet af Anonym bruger den 23/12 2013 07:26
øøø hvis der skal ½ dl mælk til et æg har du så ikke en ½ dl for meget mælk i din opskrift?

noter

Skrevet af Anonym bruger den 16/01 2014 15:55
Husk på at æg har forskellige størrelser...
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (13)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: