309
af: Max M Rasmussen
@
delt

Foccacia brød

Foccacia i kurv - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Jeg har serveret det nogle gange til familliefester. Det forsvinder hurtigere end "verdens bedste brød", og jeg bliver konstant plaget om opskriften. Så her er den.

Ingredienser

Brød

  • 1 ærtestørrelse gær
  • 4 dl vand
  • 8 dl hvedemel
  • 2 tsk salt

Krydderolie

  • 1 dl olie
  • 25 gram friske krydderurter.
  • 2 fed hvidløg
  • 5 gram salt (1 lille tsk fuld)

Fremgangsmåde

Krydderolie

Hæld olie, grofthakket hvidløg og krydderurter op i en gryde og varm det op til en 50 grader. Ca. samme temperatur som varmt vand fra hanen. Det skal ikke være alt for varmt. Kun lige varmt nok til at aromastofferne trækker ud af krydderierne.

Lad det stå og trække til du skal bruge det. Mindst en ½ times tid. Så trækker kryddersmagen ned i brødet sammen med olien. Hvilket ikke sker hvis du bare kommer krydderierne på dejen inden du bager.

Brød

Det er grundlæggende den samme dej som til "Verden bedste brød".

Bland alle ingredienser sammen og lad dejen hæve i 10-12 timer.

Hæld den ud på et meldække bord. Fold den og rul den sammen til en kugle.

Kom kuglen op på en bradepande med bagepapir. Kan med fordel være en bradepande med høj kant, så krydderolien ikke løber ud i ovnen.

Smør dine hænder ind i godt med olie, og klap dejen indtil der er olie over det hele. Det forhindrer dejen i at tørre ud imens den hæver, og brøddet bliver mere luftigt.

Lad det hæve i 1½ time.

Kom krydderolien på med en ske. Med krydderierne. Fordel det godt.

Prik dejen ned med fingrene så krydderierne og olien ikke løber af. Ligesom man gør med remoncen på en brunsviger. En masse huller der holder på det gode.

Kom til sidst saltet på.

Lad det hæve en ½ time mere.

Bages i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Indtil det er godt brunt.

Jeg bager det på en pizzasten af støbejern, som har en kant der forhindrer at jeg får olie i ovnen. Hvis jeg skulle bage det på en almindelig pizzasten ville jeg komme brødet i en dyb bradepande, og så anbringe den oven på pizzastenen når det skulle bages.

Noter

Du kan bruge alt slags olie. Oliven eller jomfruoliven er godt, Selv foretrækker ejg dog en 50/50 blanding af jomfruolivenolie og almindelig smagsløs olie, som raps eller majsolie.

Du bestemmer selv hvilken krudderurter du bruger. Jeg plejer at tage godt med rosmarin og så ellers lige dele af resten jeg har i krydderbedet eller potter.

Jeg bruger fx: persille, timian, oregano, kørvel, salvie, koriander, basilikum, citronmelisse, mynthe, purløg, koriander. Bare lidt af det hele. Du kan også sagtens udskifte nogle af dem med tørrede krydderurter i stedet for

Italienerne laver det som et fladbrød, men jeg syntes faktisk det bliver endnu bedre hvis man laver en dobbelt portion som så ender med at blive lige så højt som et franskbrød.

Du kan også vælge at bruge den halve portion dej, så bliver den mere ligesom en pizza. Det er også godt.

Helt foccaciabrød - Max M Rasmussen

I videoen ved 1:25, siger du noget jeg ikke kan hører, eller måske bare ikke kan forstå ;)

"Så lidt ?? i, så skal det bare lige varmes op"

Hvad er det du siger der skal i ?


"Så er det friske i" - altså de friske krydderurter. Og ja, det er utydeligt.
0
af: Anonymous

Hej, 

Jeg har lavet dejen kl 18, men jeg skal nu først bruge den i morgen aften. Er det fint nok bare at sætte den i køleskabet til i morgen tidlig, tage den ud og lade den efterhæve til om eftermiddagen, og så bage den tidlig aften? Eller vil gæren blive 'ødelagt' af den ekstra hævetid'?


Mvh 

0
af: Anonymous

Hej, 

Jeg har lavet dejen kl 18, men jeg skal nu først bruge den i morgen aften. Er det fint nok bare at sætte den i køleskabet til i morgen tidlig, tage den ud og lade den efterhæve til om eftermiddagen, og så bage den tidlig aften? Eller vil gæren blive 'ødelagt' af den ekstra hævetid'?


Mvh 

0
af: Anonymous

Den hurtige løsning

Jeg var lidt i tidsnød, så jeg lavede dejen med ½ pk. gær og satte den til hævning i ovnen ca. 30 min. på 50 grader. Det virkede perfekt, og mine brød var færdige i en håndevending. Tak for en lækker opskrift! Hilsen Dorthe
0
af: Anonymous

Den hurtige løsning

Hej Dorthe - vil du skrive præcis hvordan du gjorde - i opskriften skal dejen jo hæve 3 gange i alt, hvad gjorde du? Vh Henriette
0
af: Anonymous

Den hurtige løsning

Henriette denne dej er den samme som min pizzadej, som jeg har i mange versioner og hævetider. Prøv at checke det ud. Max.
0
af: Anonymous

Frysning

Dejlig dejlig opskrift. Men kan det fryses og hvordan - venter man bare til at det er koldt og kommer det i en frysepose og hvad med optøning? Og er det næsten ligeså godt bagefter?

Frysning

Frosset brød er aldrig så godt som ufrosset, men det kan godt lade sig gør. bag det fx 80% og så tø det op og bag det i ovnen når det skal spises.
0
af: Anonymous

Mums

Fik smagt dette lækre brød i aften. Toppede det med havsalt, tørret krydderier og revet cheddar. - Det bedste foccacia brød jeg har smagt. Kan man bruge samme slags dej til, at lave flutes? - Leslie

Mums

Ja, men det skal håndteres anderledes end almindelig flute dej. Skal presses fladt og så klemmes eller "klippes" over i de strimler der bliver til de enkelte flutes.
0
af: Anonymous

Ros

Jeg er Bager, og bliver rigtig glad når jeg ser en opskrift der er så let at gå i gang med. Den er let at veje af, griser ikke, og man skal ikke bruge oceaner af tid, og alligevel et super brød. Stor ros til dig 😉
0
af: Anonymous

Tak!

Jubii, endelig en god foccaciaopskrift, som jeg kan li' den. Jeg har brugt mange (rigtig mange) timer på internettet for at finde en ordentlig opskrift og det er da også lykkedes, men jeg har aldrig fået helt den højde og struktur i brødet som man får med "verdens bedste brød". Jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke har lagt 2 og 2 sammen og prøvet at lave foccacia med det langtidshævede dej. Jeg vil anbefale bagte cherry tomater (tomater, rosmarin, salt og olie i ovnen indtil "indtørret" ved ca. 150 grader) og olivener som fyld. -Lau

Tak!

Så har du vel heller ikke prøvet dejen som pizzadej? Det er forrygende. Portionen i denne opskrift giver to flade pizzaer.
0
af: Anonymous

Tak!

Aha! Må jeg prøve. Jeg har lige lavet det i aften til noget af familien (en flok madnørder) og de var næsten mundlamme. "bedste brød nogensinde" var en af kommentarene. Jeg lavede den med bagte tomater og masser af rosmarin. MUMS! -Lau
0
af: Anonymous

Tak!

Og her var lige et billede af herligheden: http://people.iola.dk/lau/pics/focaccia.jpg -Lau

Tak!

ja den ser også god ud. Og det glæder mig at se du har brugt den dybe bradepande. Jeg fik kludret lidt rundt i det i video speaken.
0
af: Anonymous

Tak!

Jeg elsker videoerne! De giver virkelig opskrifterne en ekstra dimension og gør dem mere appetitlige. Næste projekt bliver chokolademousse.
0
af: Anonymous

Suk!!

Hvorfor er der (næsten) ingen i DK der kan stave til focaccia, dvs et enkelt c i starten og dobbelt cc til sidst. Det giver jo også den rigtige udtale (´få-katscha), hvilket betyder "gjort crispy gennem ild". Derudover er det i Italien kotyme at den tilberedes helt flast og rektangulært, hvilket yderligere er med til at optimere smagsoplevelsen! Prøv at smag det hos en rigtig god bager, næste gang du er i Italien. Mvh Italieneren
0
af: Anonymous

Suk!!

Tak - dejligt at blive oplyst. Jeg troede det hed "fo-ca-ci-a". Og suk ikke - bær over med os, vi ved sikkert ikke bedre. Du ved, det er ligesom, at det kan være svært for andre, at stave til "kutyme" ;-) (Undskyld, kunne ikke lade være) :-)
0
af: Anonymous

Suk!!

Hvad med om du rettede din egen tekst først før du tuder over et forkert placeret c, tumpe
0
af: Anonymous

Der er nu nok stadig nogle der kan lide Max’ opskrift selvom det “ikke er helt traditionelt” og jeg gætter på at du godt ved hvad man mener når man skriver “foccacia” ;-D. Ha’ en god dag 

0
af: Anonymous

Dobbelt suk!!!

Hvorfor er der næsten ingen italienere, der kan stave til fladt?? Dvs med d i stedet for s. Det giver også den rigtige udtalelse (fla-t) - altså hvis man mestrer det stumme d. Men det skal du ikke bekymre dig om, hvis du er italiener. Vi er lykkelige over at du forsøger at tale vores sprog. Prøv at smage et stykke  fuldkornsrugbrød næste gang du er i Jylland. Eventuelt blot med et tyndt lag fedt, hvilket er med til at optimere smagsoplevelsen. Mvh Jyden

0
af: Anonymous

Hej Jyden

Jeg værdsætter ikke din tone, og tror ikke, at du deler kærligheden for foccacia som os andre. Derfor synes jeg måske, at du skal finde et andet forum til dig og dine 'fedte-madder'. 

Mvh en anden italiener 

0
af: Anonymous

Hej Jyden 

Jeg tror, at det ville klæde dig at lytte til denne: https://www.youtube.com/watch?v=U-xsosv6uM0

Mvh en tredje italiener 

0
af: Anonymous

Hej Jyden 

Jeg værdsætter ikke din tone, og jeg tror ikke at du sætter pris på focaccia som os andre. Derfor synes jeg, at du skal finde et andet forum til dig og dine fedte-madder. 

Derudover ville det klæde dig lige at lytte til denne: https://www.youtube.com/watch?v=U-xsosv6uM0

Mvh en anden italiener 

0
af: Anonymous

Hold kæft en "lortesang" du skulle hellere lytte til en rigtig "folkesang" https://www.youtube.com/watch?v=Wy2n1XAMbw8 Og spis lige brød til..... Find et andet tomrum til dit sydeuropæiske charmeoffensiv 

0
af: Anonymous

"Bagepanden"

Hej Max Lækker opskrift. Hvor skaffer man en bagesten i støbejern, som den du har i din video? Og hvad ligger priserne cirka på? Mvh Magnus

"Bagepanden"

Min er fra Dancook. Den kostede 150,00-250,00. Husker det ikke præcist. Men jeg bruger den hele tiden så det er et godt køb. Har faktisk 2 :-S
0
af: Anonymous

Dancook bage panden sælges bla i Bilka og Føtex, hold øje med dem, de sælges af og til for under halv pris, samme gælder de større firkantede, glatte på en side rillede på den anden. Man kan ikke have for mange ;)

0
af: Anonymous

Hævning

Jeg skal bruge brødet til i morgen formiddag 😃 kan jeg lægge dejen i aften og lade det stå i stue temperatur natten over og bage i morgen tidlig?
0
af: Anonymous

varm pizzasten eller...?

Hejsa. Jeg ville lige høre om man skal varme pizzastenen op sammen med ovenen, så den er brandvarm når man lister focacciaen ind? Eller om ovnen er varm og man pager det på "kold" pizzasten? Giver det mening? - Jeg mener, i verndens bedste brød skal grynde varmes op sammen med ovnen inden brødet kommes i gryden - skal pizzastenen ligeledes være varm inden man putter brødet på?
0
af: Anonymous

varm pizzasten eller...?

Pizzastenen forsøger at efterligne en varm stenovn. Så den skal være brandvarm fra starten. - max
0
af: Anonymous

Mere smag i brødet?

Vi har lavet det skønne Foccaciabrød masser af gange. Det dufter vidunderligt og er altid et hit! MEN - kunne man få af smagen fra krydderurterne ned i selve dejen? Jeg synes selve brødet er lidt "fersk"... Jeg har prøvet at smide rosmarin i selve dejen, når jeg laver den, og det har så stået hele natten sammen med dejen. Meeeen... synes ikke det gjorde den store forskel?! Er der en måde at få den lækre olie med krydderierne til at sive mere ned i selve dejen/brødet? Mvh Flemming

Mere smag i brødet?

Jeg tror ikke at problemet er at der er for lidt smag i brødet. Det er nærmere at der er så meget smag i toppingen. Jeg tror ikke der er så meget at gøre ved det. Det eneste jeg kan komme på er at komme en lille smule mere salt i, og så blande noget krydderolie i selve brødet. Måske ½ dl.
0
af: Anonymous

Støbejernsgryde

Istedet for en pizzasten, kan man så bruge en støbejernsgryde, ligesom ved "verdens bedste brød" ?

Støbejernsgryde

det vil ikke være godt. Foccaciaen får sin skorpe af olien ikke af damp. Gryden er også for lille.
0
af: Anonymous

holdbarhed

Først vil jeg sige at jeg er vild med din hjemmeside, helt fantastisk =) Hvordan opbevare du bedst brødet? jeg har selv prøvet at putte det i en plastiskpose, men synes at skorpen bliver meget blød af det.

holdbarhed

du har kun to muligheder: I en papirspose, og så holder brød ca. en dag. I en plastpose og så holder det flere dage, men koster den sprøde skorpe. Finder du en bedre løsning er jeg sikker på at der ligger en Nobel-pris og venter.
0
af: Anonymous

holdbarhed

I ovnen (hvis du kan undvære den til brødet er spist) indpakket i papir eller uindpakket, det spiller ikke den store rolle. Ovnen er tæt nok til at holde på fugtigheden og stor nok til nogenlunde at bevare skorpen. Tak for sitet, det er fremragende. Birgit
0
af: Anonymous

Succes

Jeg bagte brødet (og lavede de dobbeltbagte kartofler) til gæster i weekenden. Det var en kæmpe succes. Super dejlig hjemmeside, du har.
0
af: Anonymous

lækkert

det var da super lækkert med en god opskrift på foccacia. jeg gør det ind i mellem jeg halvere cherry tomater og stikker ned i dejen med den skårene side op ad. det blir virkelig godt og så bruger jeg groft salt, men det er jo en smags sag :)
0
af: Anonymous

Lige et spørgsmål til opskriften

Når der står "en ærtestørrelse gær", betyder det så at det kun skal svare til størrelsen på en ært? :) Opskriften lyder og ser rigtig lækker ud, så jeg glæder mig til at bage det!

Lige et spørgsmål til opskriften

Ja. Der skal kun bruges et par gram.
0
af: Anonymous

Lige et spørgsmål til opskriften

Okay, mange tak :)
0
af: Anonymous

Mums

Nøj, hvor skal jeg prøve dette i weekenden.
0
af: Anonymous

dej

Synes da godt nok den blir noget tør den dej når der skal 8 dl mel i, kan det passe?? Bruger du ikke også noget mere end 2 tsk. salt i videoen?? mvh

dej

1 del vand til 2 dele mel kalder du en tør dej? Det eneste der er mere væske i er da vist pandekager. Hvis den er tør så tror jeg nærmere du har for lidt vand i. og nej, jeg bruger kun 2 tsk. salt.

dej

bortset fra det, så er det altid den skrevne udgave af opskrifterne der er den "korrekte". En sjælden gang imellem retter jeg mine opskrifter efter at have lavet videoen. Det er derfor jeg ikke længere nævner i videoerne hvor meget jeg kommer i.
0
af: Anonymous

dej

Jeg bruger aldrig mål til bagning. Mel i mål kan falde forskelligt ud afh. af hvor fast det er pakket. Jeg gruger altid afvejning. Til de 4 dl vand (400g) bruger jeg 450g mel, så passer pengene.
0
af: Anonymous

dej

Havde samme problem, men løste det ved at tilføje lidt ekstra vand. Problemet ved at måle mel op i rummål i stedet for vægt, er at det sjældent bliver lige så præcist. Melet kan også "trykkes sammen" og derved fylde mindre i decilitermålet, og så risikerer du at bruge for meget. Derfor er det lettere at finde ud af hvor mange gram der skal bruges og så måle det ud hver gang. Det er i hvert fald min erfaring. Frederik
0
af: Anonymous

Fantastisk!

Jeg havde ikke fået sat dej til langtidshævning, så brugte lidt mere gær i dejen - varmede olien op med krydderurterne, som du beskriver, og nøjjj hvor smagte det godt. Vi levnede aftensmaden, men spiste al brødet!! Tak for opskriften. Hilsen Mona i Ishøj
0
af: Anonymous

Frysning.

Hejsa. Utrolig lækker opskrift som jeg har brugt utallige gange. Nu skal jeg imidlertid på camping og har tænkt at bage et brød eller to til at tage med. Kan jeg bage det "knapt" færdigt og efterfølgende fryse det. Derefter varme/bage det færdigt på vores gasgrill ?? VH. Pia

Frysning.

Jeg ved ikke noget gasgrillen, men I en almindelig ovn kan man sagtens bage den færdig efter fx. 1 kvarters forbagning.
0
af: Anonymous

Frysning.

Takker for svar Max. Jeg fortæller om resultatet når det er afprøvet. VH. Pia
0
af: Anonymous

Olien

Hej Tak for dejlige opskrifter :0) Kan man lave olieblandeinge et par dage i forvejen og stille den i køleskabet til den skal bruges?

Olien

Ja. Det er ikke noget problem.
0
af: Anonymous

Pizza

Hvis jeg skal bruge denne opskift til en pizza-bund, hvad er fremgangsmådens så? Her tænker jeg på ælte-processen og når bunden skal formes. //Henrik

Pizza

Det er stort set det samme. Der hvor denne dej bliver lagt på en bradepande som en kugle, skal du i stedet dele dejen i to dele, og læg dem på et meldækket bord. Lad dem hæve en times tid. Pres dem så ud til pizzaer. Jeg laver en pizza opskrift/video senere, men vil ikke love et tidspunkt.
0
af: Anonymous

Pizza

Øv øv havde lige håbet jeg skulle servere det som tilbehør til lasagnen til aften, indtil jeg ser, at dejen skal hæve 10-12 timer. Det når jeg nok ikke helt nu - øv også! /Mette

Pizza

Rygtet vil vide at hvis man bruger varmt vand, så melblandingen er lun, og 1 tsk eddike, så kan man kommer fx ½ pakke gær i, og få godt brød på noget kortere tid. Det er jeg dog først lige begyndt at eksperimentere med.
0
af: Anonymous

På kulgrill?

Nogen der har erfaring med at bage brødet på en kuglegrill?
0
af: Anonymous

Hurtig version

Det skulle gå lidt hurtigt - så kl. 6 blev dejen kastet sammen med ca. en 1/2 pakke økogær plus 50 ml. ekstra vand og en en stor håndfuld skårne rugkerner (ikke udblødet) og hørfrø. 6 timers hævning et lunt sted og så op i en bradepande - en time efterhævning og så på med rosmarin/hvidløg der lige fik lov til hygge sig sammen med dejen en halv times tid mens min ovn blev varm nok. Så 25 minutter ved ca. 200-210C og verdens bedste (grov)foccacia brød var klart.
0
af: Anonymous

Pizzasten

Hvad nu hvis man ikke lige har en pizzasten, og ikke synes at have plads til at opbevare sådan en?

Pizzasten

Så bruger du bare en alm. dyb bradepande. Brødet bliver ikke lige så godt men det er stadigvæk godt.
0
af: Anonymous

Hatten af...

Jeg er virkelig imponeret over denne foccacia, har lige bagt den første gang, og den udgave jeg plejer at bage (som også er vældig god) har lige fået baghjul på den onde måde... Det jeg ville nå frem til var vel egentlig bare - tak Max:-) Prøvede dit pizza setup forleden, det spillede også:-)
0
af: Anonymous

WAUWW!

Det er virkelig noget af det bedste jeg har bagt! :-) Det smager rigtig godt, og er tilpas saltet (-: Er virkelig ventetiden hver! Olivia
0
af: Anonymous

Dej

Hej Jeg har samme problem som 2 andre. Der er for meget mel i 8 dl. - dejen bliver tung og slet ikke lind. Nu har jeg prøvet 2 gange med samme resultat? Jeg bruger pizzamel fra Casa Italia - type 0! Umiddelbart ser det heller ikke ud til - på videoen - at der er 8 dl. mel i forhold til mit mål, selvom jeg bruger små dl'er, hvor melet ikke er kompakt i dl-målet.?

Dej

Forskellige meltyper suger meget forskellige mængder vand. Du skal ikke være nervøs for at give den en dl vand ekstra hvis den er for tør.
0
af: Anonymous

Dej

Jeg bruger aldrig mål til bagning. Mel i mål kan falde forskelligt ud afh. af hvor fast det er pakket. Jeg gruger altid afvejning. Til de 4 dl vand (400g) bruger jeg 450g mel, så passer pengene.
0
af: Anonymous

Tak

Tak for opskriften , den er super godt.
0
af: Anonymous

Bradepande foccacia

Hej. Først vil jeg sige at din hjemmeside er rigtig behagelig at bevæge sig rundt på og du har givet mig blod på tanden hvad angår at komme i gang i et køkken igen :-). Jeg står og skal have gæster på lørdag og vil bage foccacia brød. Men hvis jeg vil bage en hel bradepande (den som hører til ovnen), skal jeg så fordoble portionen eller måske 3-doble den? Derudover tænker jeg, nu hvor jeg ikke har pizza sten at bage den på, om jeg så kan stille den bradepande jeg vil bage den i, ovenpå en anden varm bradepande lige inden den kommer i ovnen, for at give den et ordentlig skud varme i bunden, eller vil det ingen virkning have??

Bradepande foccacia

Bare nøjes med dobbelt portion. Hvis den bliver for tyk får du ikke de rustikke luftbobler, og brødet bliver tungere. Den dobbelte bradepande vil måske virke lidt, men ikke meget.
0
af: Anonymous

Bradepande foccacia

Hej Max. Tak for det hurtige respons. Jeg vil nøjes med en dobbelt portion og så forsøge med dobbelt bradepande og se hvordan det bliver :-).
0
af: Anonymous

pizzasten

Hejsa Dette skønne brød bliver jeg da nød til at prøve og da jeg længe har ønsket mig en pizzasten kan det her jo være min "undskyldning" for at købe en ;-) Men hvor har du din smarte Dancook sten fra? har kigger og kigget på nettet men kan ikke finde den.. Og hvordan ville du anbefale at gøre der hvis man vil lave et brød med ost? Kh, Maria
0
af: Anonymous

pizzasten

De har den i Bilka til 239,00 kr sammen med deres grill-tilbehør.
0
af: Anonymous

pizzasten

Og nu har de den til 149,00 kr.

pizzasten

Jeg købte den i en XL Byg. Ostebrød har jeg aldrig prøvet.
0
af: Anonymous

Hævning

Jeg er lige i gang med at bage dette brød, og glæder mig meget til at smage det :) Jeg er dog blevet lidt i tvivl om hævningen. Skal dejen være tildækket med film eller lign., når den skal hæve 1 1/2 time?

Hævning

Nej. Det er ikke nødvendigt.
0
af: Anonymous

Foccacia brød

Fantastisk velsmagende Søren Poulsen Valby
0
af: Anonymous

Fantastisk alsidigt brød

Jeg er blevet en helt til familie fester da jeg altid bliver bedt om at medbringe dette brød og mange af mine familie medlemmer har senere også selv haft stor succes med brødet her. Jeg laver det på mange forskellige måder , men den rene med havsalt uden krydderurter går rent hjem hos alle! Har lige nu dette duftende lækre brød stående til afkøling da jeg skal fejre fødselsdag senere idag!
0
af: Anonymous

Støbejern

Hej. Tak for opskrift på dette lækre brød. Jeg forstår dog ikke helt hvordan du får udnyttet støbejernspanden!? Den kan jo ikke være forvarmet hvis dit brød står og efterhæver i den!? Og hvis man blot bruger den kolde pande i ovnen, har den så nogen anden effekt end f.eks en springform/bradepande?
0
af: Anonymous

Lækkert

Tak for opskriften, mit første forsøg blev virkelig godt. http://twitpic.com/2nrbft
0
af: Anonymous

Lækkert

Jeg har samme problem som 2 andre - der er for meget mel i forhold til den konsistens jeg kan se på videoen. 8 dl. mel bliver tung og slet ikke den linde dej. Jeg bruger pizzamel fra Casa Italia - type 0! Når jeg ser dit billede af brødet - ser fantastisk lækkert ud.
0
af: Anonymous

Lækkert

Jeg bruger aldrig mål til bagning. Mel i mål kan falde forskelligt ud afh. af hvor fast det er pakket. Jeg gruger altid afvejning. Til de 4 dl vand (400g) bruger jeg 450g mel, så passer pengene.

Lækkert

Det er sjovt som det fuldstændigt ligner mit når jeg bager det. Men du har også samme pizzastål, så vidt jeg kan se :-)
0
af: Anonymous

Lækkert

Må man spørge hvor I har købt jeres fine pizzasten med håndtag? Den ser bare super god ud.
0
af: Anonymous

Kun med salt og ingen krydderier?

Hej, Jeg vil høre om man kan lave brødet kun med salt - f.eks. Havsalt i flager? Og så uden krydderier. Så man kan få et simpelt brød til noget lækkert mad.

Kun med salt og ingen krydderier?

det kan du godt, men så syntes jeg det er bedre at lave det tyndt. fx i fire "pizzaer" ud af en portion dej.
0
af: Anonymous

Hvor mange personer?

Hvor mange personer er denne opskrift til? :)

Hvor mange personer?

Hvor meget spiser de og hvad skal de ellers have? ;-) Det er svært at sige præcist, men jeg plejer at regne med det til 8-10 personer.
0
af: Anonymous

Hvor mange personer?

Okay, Vi skal have det til raclette, og vi er 8 personer. Tak for hjælpen :)
0
af: Anonymous

Godt brød.

SUPER GOD SIDE.. Jeg har som amatør søgt meget men her..følg opskriftrtne....YES
0
af: Anonymous

Olie

Hvor meget af olien skal bruges til dejen og hvor skal bruges til krydderolien???

Olie

Ingen olie i dejen.
0
af: Anonymous

Olie

Jeg mente der hvor det skulle ovenpå så det ikke tørrede ind :) Men det er i ovnen nu og det dufter fantastisk :D Mange tak for opskriften :)
0
af: Anonymous

Hævning

Når nu den skal hæve, skal den så stå varmt eller koldt i de 10-12 timer? Jeg blev lidt i tvivl, da filmen viser der skal folie over og ikke et viskestykke..

Hævning

Jeg ved ikke hvor varmt du har det ved dig, men almindelig stuetemperatur på ca 20 grader er det jeg mener :-D
0
af: Anonymous

Hævning

Perfekt! Tusind tak for svaret og en super god side :-)
0
af: Anonymous

Hævning

Altså hvis den skal hæve ved stuetemperatur først 10 - 12 timer, så 1½ time og så ½ time før bagning, skal man så ikke stå op midt om natten og røre dejen sammen , for at få den færdig til gæster kl 18? Hvad tid skal jeg starte?

Hævning

jeg sætter til hævning om aftenen og efterhæver de 2 timer om morgen/formiddag. Men jeg arbejder også hjemme så det er nemt for mig. Sæt evt. over om aftenen i køleskabet og så tag ud om morgenen og lad hæve til du har fri. Så de to timer til gæsterne kommer.
0
af: Anonymous

Fantastisk alsidigt brød

Jeg er blevet en helt til familie fester da jeg altid bliver bedt om at medbringe dette brød og mange af mine familie medlemmer har senere også selv haft stor succes med brødet her. Jeg laver det på mange forskellige måder , men den rene med havsalt uden krydderurter går rent hjem hos alle! Har lige nu dette duftende lækre brød stående til afkøling da jeg skal fejre fødselsdag senere idag!
0
af: Anonymous

Kcal osv

Super lækker opskrift, og hvor ser det bare nice ud, men kan du sige noget om kcal per 100 g? :)

Kcal osv

Det er notorisk svært, med brød fordi en del af vandet damper væk. Specielt med denne opskrift fordi der også kommer olie på som ikke alt sammen havner i brødet. Men hvis du er bekymret for kalorier, så er det *ikke* det rigtige brød at spise. Det er festbrød.