41
af: Max M Rasmussen
@
delt

Franske ærter med glace

Franske ærter med glace - Max M Rasmussen
Et simpelt og meget meget lækkert tilbehør er franske ærter. Hvis man lige tilføjer en fond og koger den ind bliver de endnu bedre. Kraftigt i smagen og et perfekt tilbehør, men det er også en ret i sin eget ret. Så at sige.

Ingredienser normal opskrift

4 portioner

franske ærter

  • 400 gram ærter
  • 200 gram bacon
  • 50 gram smør (kun hvis du bruger tørret bacon eller skinke i stedet for bacon)
  • 150 gram løg (1 stort eller 2 små)

glace (kan undværes)

  • 4 dl fond

Fremgangsmåde normal opskrift

Bruger du tørret tørret bacon / skinke  så smelt smørret. Ellers skal du bare stege baconen.

Når baconen begynder at blive sprød, så tilsæt løgene og steg dem gennemsigtige.

Tilsæt fonden. Lad den koge ind ved ret kraftig varme indtil den er lidt tyktflydende.

Tilsæt ærterne. Lad dem simre indtil de er møre. 2-5 minutter.

Ernæring

Total

  • Kcal  842
  • Kulhydrater  88 g
  • Fiber  22 g
  • Net carbs  66 g
  • Fedt  36 g
  • Protein 49 g

Per portion

  • Kcal 211
  • Kulhydrater 22 g
  • Fiber 6 g
  • Net carbs 16 g
  • Fedt 9 g
  • Protein 12 g
  • Franske ærter - Max M Rasmussen

    Ingredienser stenalderopskrift (LCHF)

    4 portioner

    franske ærter

    • 200 gram ærter
    • 200 gram bacon
    • 50 gram smør (kun hvis du bruger tørret bacon eller skinke i stedet for bacon)
    • 75 gram løg (½ stort eller 1 lille)

    glace (kan undværes)

    • 2 dl fond

    Fremgangsmåde stenalderopskrift (LCHF)

    Se "Fremgangsmåde normal opskrift" :-D

    Noter

    Bruger du tørret bacon, eller Schwarzwald skinke, som jeg gør på billederne, skal du kun bruge 100 gram. Og du skal bruge 50 gram smør, som jeg også gør på billederne.

    Jeg laver i øvrigt kun halv portion på billederne.

    Kan serveres til alle former kød.

    Franske ærter laves normalt uden fond/glace, men den løfter dem altså lige. Så bare lav dem uden fond til hverdag og med fond til gæster.

    Ernæring

    Total

    • Kcal 587
    • Kulhydrater 44,5 g
    • Fiber 11 g
    • Net carbs 27 g
    • Fedt 33 g
    • Protein 33 g

    Per portion

  • Kcal 147
  • Kulhydrater 11 g
  • Fiber 3 g
  • Net carbs 8 g
  • Fedt 8 g
  • Protein 8 g
  • Ingredienserne - Max M Rasmussen
    Melt butter and brown bacon - Max M Rasmussen
    Tilsæt løg - Max M Rasmussen
    Svits løgene til de er gennemsigtige - Max M Rasmussen
    Tilføj fonden - Max M Rasmussen
    Reducer fonden til den bliver tykkere og lidt sirupsagtig. Ca. 10 minutter. - Max M Rasmussen
    Tilsæt ærterne - Max M Rasmussen
    Lad dem simre til de er møre - Max M Rasmussen
    1
    af: Anonymous

    Næringsindhold

    Hej Max Kan du være kommet til at bytte rundt på værdierne i tabellen for de to udgaver? Umiddelbart ser der ud til at være flest kulhydrater i lchf-udgaven og mest fedt i normaludgaven. Mvh Vibeke
    0
    af: Anonymous

    Næringsindhold

    Nej den er god nok. Det er de færre ærter som forskyder fedtprocenten, da portionsstørrelsen forbliver den samme. - max
    0
    af: Anonymous

    lovely

    it looks so delicious
    0
    af: Anonymous

    Jardiniere

    Ser lækkert ud. Virker lidt som en variation over en algiersk jardiniere. Så en smule persille ville sikkert også gøre godt.
    0
    af: Anonymous

    ikke helt rigtigt

    skal det være helt rigtigt skal du tilsatte hjerteblade til sidst inden serveringen altså salat, spidskål kan også med fordel bruges da den kan tåle at dampe uden at smaske sammen