Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Friturestegte fiskefiletter - dobbeltpanerede med beignet dej og rasp

Friturestegte fiskefiletter - dobbeltpanerede med beignet dej og rasp

Opskrift med video - Jeg har allerede en opskrift med stegt fiskefillet på kvalimad. Hvorfor så også en om friturestegning af samme? Jo. Fiskefilleter bliver fantastiske når de frituresteges. Paneringen smager godt, og fisken smager godt. Men samtidig er metoden jeg bruger i den her opskrift brugbar til at friturestege stort set alt med. Fisk, kylling, schnitzler, grøntsager osv. Så fiskefillet er også en god måde at vise fremgangsmåden på.

Friturestegte fiskefiletter - dobbeltpanerede med beignet dej og rasp

Friturestegte fiskefiletter

Ingredienser

  • 1 portion beignet dej
  • 2 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 5-10 fiskefiletter
  • 1-2 liter neutral olie til at stege i

Fremgangsmåde

 

Bland beignet dejen.

Bland salt og rasp.

Varm olien op til imellem 150°C og 180°C. Tættere på 180°C er bedst.

Dyp filetterne i beignet dejen. Lad dem dryppe af indtil der kun drypper får dråber. 

Dyp dem i raspen. Ryst eventuelt overskydende rasp af. Det bliver bare til hårde klumper.

Steg 2-3 af gangen i den varme olie. De må ikke røre hinanden, da de så steger sammen.

Når de er gyldne så tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Køkkenrulle eller servietter.

Noter

Selvom det er fiskefiletter jeg steger her, så kan du bruge denne metode til at stege næsten hvad som helst.

Fx så panerer jeg ofte mine sydstatskyllinger på den her måde.

Men det virker lige så godt til (kæmpe)rejer, grøntsager, Tynde skiver kyllingebryst (nuggets), wienerschnitzel osv. osv.

Fiskefilet - mmhhh
Fiskefilet - mmhhh

 

Handlinger tilknyttet webside

Fisk på den sunde måde

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2012 12:08
Hej Max, når jeg laver dobbeltpanerede fiskefileter, så frituresteger jeg dem ikke, fordi jeg synes det er alt for usundt. Så jeg steger dem bare i olivenolie og smør på en varm pande. Er det okay?
Hilsen Martin

Fisk på den sunde måde

Skrevet af maxm den 09/11 2012 13:00
Det gør ikke den store forskel sundhedsmæssigt.

Fisken bliver ikke meget federe af friturestegning. De skal nok få suget noget fedt selv fra olie og smør.

Fisk på den sunde måde

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2012 19:29
Helt korrekt, Max, man skal bare vælg en sundere olie med færre mættede fedtsyrer, det er sundere end smørversionen. Bruger selv Schønnemanns metode (Danmarks bedste smørrebrødssted), som minder om Max's version, bare med Pankorasp i stedet for alm. rasp. De fåes ikke bedre nogen andre steder...

Fisk på den sunde måde

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2012 19:31
Hov, bruger ikke beignet-dej, men bare mel, så æg og så panko - de bliver vanvittig sprøde...

Video

Skrevet af Anonym bruger den 10/11 2012 11:33
Hej Max

Øh video, er det mig eller? Ellers glimrende forklaring.

mvh

Hans Henrik

Video

Skrevet af Anonym bruger den 10/11 2012 19:44
jeg kan heller ikke finde den

Video

Skrevet af maxm den 11/11 2012 00:07
Øhhh jeg ved ikke lige hvad der er sket. Men nu har jeg lagt den på igen. Håber den ikke forsvinder en gang mere :-)

Video

Skrevet af Anonym bruger den 11/11 2012 01:08
Hej igen

Tak for en kanonside ( der rent faktisk lærer folk at lave mad istedet for kun at gøre det underholdning).

mvh

Hans Henrik

Uhmmm, det er kræs

Skrevet af Anonym bruger den 12/11 2012 20:25
Uhhm, fisk og panering det er altså to ting der bare er bedste venner. Tror snart at jeg skal have fisk...;)

Hilsen Christine

Genopvarmning

Skrevet af Anonym bruger den 29/11 2013 12:48
Hej Max
Jeg skal lave rigtigt mange fiskefilet til julefrokost og vil høre, om du har et godt tip til rimelig opvarmning. Jeg har nu tænkt mig at pandestege dem. Og det er nok også det bedste, når de skal opvarmes. De er selvfølgelig bedst friskstegte, men det kan ikke lade sig gøre med de vilkår, jeg har.
Og tak for en kanongod side.
Hanne

Genopvarmning

Skrevet af Anonym bruger den 29/11 2013 20:23
En ovn er vist den eneste mulighed. Skal man lave mange så kan man desværre ikke ende med et lige så godt resultat som hvis man kan kæle for hver enkelt. men de er jo stadigvæk gode... - Max

hvor længe

Skrevet af Anonym bruger den 17/01 2014 15:07
kan kyllinge stk ligge i kærnemlken i 1½ døgn

Friturerstegte fiskefilet

Skrevet af Anonym bruger den 01/12 2014 09:33
Hej,
Skal holde julefrokost, og der har man jo nok at se til, så havde tænkt mig at fryse fiskefilet'en efter de er kommet i dej/rasp.
Så skal de bare frosne direkte i frituren - kan man ikke det?
Mvh
Søren

Friturerstegte fiskefilet

Skrevet af Anonym bruger den 01/12 2014 09:42
Det er sådan man køber dem, så det vil jeg tro. Har ikke prøvet det selv. Men du kan jo prøver det af inden selve aftenen.

Friturerstegte fiskefilet

Skrevet af Anonym bruger den 01/12 2014 15:16
Det vil jeg gøre - nogen gode råd hvad man pakker dem ind i, inden de smides i fryseren? (folio, bagepapir eller?)
Mvh
Søren

Friturerstegte fiskefilet

Skrevet af maxm den 02/12 2014 12:03
Nej, men så de ikke rører hinanden. Jeg ville lægge dem på bagepapir på en bradepande som jeg så kom i fryseren. Når de så var frosne ville jeg komme dem i en frysepose.

Friturerstegte fiskefilet

Skrevet af Anonym bruger den 18/12 2014 16:27
Det var bare kanont. Både måden at fryse dem på, men også smagen. Har allerede fået bestilling på at skulle medbringe frosne fiskefileter til 2. Juledag. Kan varmt anbefale at fryse dem som beskrevet på forhånd.
Mvh
Søren
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: