Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Hjemmelavet Garam Masala

Hjemmelavet Garam Masala

— Arkiveret under , ,

Opskrift med video - Garam Masala er et blandingskrydderi. Det er blandet sammen af en hel masse krydderier. Egentlig er det indisk/pakistansk men man kan bruge det i mange andre køkkener også. Fx bruges mange af de samme krydderier i de arabiske og mexikanske køkkener. Så det er praktisk at have garam masala stående både til kylling tikka masala og tacos/burritos.

Hjemmelavet Garam Masala

Garam Masala

Ingredienser

  • 2 spsk spidskommen, hele frø
  • 1 spsk hele sorte perberkorn
  • 1 spsk kanel, stødt
  • 1 spsk koriander, hele frø
  • 8 stk kardemomme, kapsler
  • 5-10 nelliker
  • 2-3 laurbærblade

Fremgangsmåde

 

Bland det hele sammen i en blender og blend indtil det hele er pulveriseret.

Hvis du ikke har en blender men en morter, og overarme som en grovsmed, så brug endelig den i stedet for.

Noter

Garam Masala krydderier
Laurbærblade, stødt kanel, hel sort peber, korianderfrø, kardemomme kapsler, nelliker, spidskommen.

Inden du bruger krydderiet skal du riste det. Det løsner de forskellige duft og smagsstoffer. Du kan gøre det på en tør pande, men jeg foretrækker at smide det i fedtstoffet der som regel skal bruges alligevel.

Nogen opskrifter anbefaler at man rister imens frø, kapsler og korn er hele. Dvs inden man maler dem. Det er ikke en god ide hvis du bruger en kaffeblender, som jeg fx gør, da de varme krydderier så brænder sig fast i blenderen.

Desuden så er der ingen grund til at frigøre smag og aroma for så at smide det ned i krydderskuffen.

Handlinger tilknyttet webside

Holdbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 14/03 2011 00:50
Hej Max :)
Jeg tænkte på om det Garam Masala kan har almindelig lang holdbarhed ligesom alm. krydderier?

Hilsen Daniel

Holdbarhed

Skrevet af maxm den 14/03 2011 08:32
med mindre din kaffemølle/morter er beskidt, så burde det være det samme.

Holdbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 21/06 2011 20:14
Det er jo ikke sådan at dine krydderier bliver dårlige men de mister hurtigt deres smag. Put dem evt. i et syltetøjsglas og smid dem i fryseren så bevarer de smagen lidt længere.

Garam Masala og svampe

Skrevet af Anonym bruger den 03/12 2011 19:09
Hej Max, ved du hvad jeg synes der passer rigtig godt sammen? Garam Masala og svampe.
Hilsen Martin Clausen

Kan man erstatte??

Skrevet af Anonym bruger den 27/12 2011 19:20
Hej Max

Kan man erstatte spidskommen med garam masala i de retter de retter det det skal bruges? kan ikke rigtig finde ud af det.. og kan man evt. putte garam masala i din salsa opskrift i stedet for koriander eller andet?

Kan man erstatte??

Skrevet af maxm den 29/12 2011 13:49
Hvis du kan lide det så kan du ... :-S tættere kan jeg vist ikke komme på et svar. Spidskommen er et enkelt krydderi og garam masala er en blanding af flere krydderier, så det er jo ikke det sammen.

Kan man erstatte??

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2011 16:00
Okay bare iorden, men garam masala kan det bruges som en erstatning af de her "tex mex" breve i tacos med oksekød? Bruger du selv i tacos?

Kan man erstatte??

Skrevet af maxm den 30/12 2011 16:59
Ja det kan det godt. Jeg bruger det selv. Men så plejer jeg at bruge 1 spsk garam masala, 1 spsk kanel og 1 tsk paprika i. Ikke bare rent garam.

Kan man erstatte??

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2011 20:22
Fedt tak skal du have:-)

søger en god opskrift på

Skrevet af Anonym bruger den 25/04 2012 08:13
Hejsa
jeg søger en god opskrift på indisk Butter chicken uden for meget ingefær i da jeg ikke så godt kan tåle det :o)

MVH

Frk Syltetøj

garam masaala

Skrevet af Anonym bruger den 25/12 2015 17:50
Garam masaala er bedste hvis man bruger den lige med det samme. Længere man opbevarer den, mindre smag/aroma. Normalt jeg bruger den seneste inden 1 måned efter jeg har malet kryderrier.

Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: