Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Hollandaise sauce

Hollandaise sauce

— Arkiveret under , , , ,

Opskrift med video - En af de mest klassiske saucer. Ofte brugt til fisk og kylling. Er altid et hit. Og er lavet næsten udelukkende af smør, så konsistensen fejler heller ikke noget. Den kan være lidt tricky indtil man lige kan den, men når man har lært at lave den er det en af de nemmeste saucer at lave overhovedet.

Hollandaise sauce

Hollandaise på stegt laks med asparges og tomater.

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • ½ citron, saft af (2-3 spsk)
  • 250 gram smør
  • lidt vand (kan undværes)
  • ½ tsk salt
  • lidt hvid peber (kan undværes)
Ingredienser til hollandaise.
Ingredienser til hollandaise.

Fremgangsmåde

Lave et vandbad. Stil en tom skål oven i en gryde med varmt vand fra hanen. Skålen behøver ikke være i vandet. Dampen virker lige så fint hvis de slutter tæt. Vent med at tænde for varmen.

 

Bland æggeblommer og citron i skålen.

Smelt smørret i en anden gryde.

Tag den af varmen og lad mælkestofferne (det hvide snask) synke til bunds.

Tænd for gryden med vandbadet.

Under konstant omrøring, så hæld det smeltede smør, i en tynd stråle, ned i æggeblommen.

Var saucen op indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme.

Må ikke blive over 70°C da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen!

Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.

Smag til med salt og evt. peber.

Vandbad / dampbad
Vandbad / dampbad

Noter

Hvis sauce bliver for varm så skiller den. Du kan redde den ved at lade den køle lidt af og så blende et helt æg i.

Når du er blevet mere øvet, og har lavet saucen nogle gange, behøver du ikke bruge et vandbad. Du kan røre den sammen direkte i en gryde ved lav varme.

En bearnaise sauce er stort set samme opskrift og metode som en hollandaise. Så kan du hollandaisen kan du også bearnaisen!

Handlinger tilknyttet webside

Bearnaise/hollandaise med stavblender

Skrevet af Anonym bruger den 07/03 2014 14:48
Hej, først vil jeg lige sige tak for en fed side, med nogen kanon opskrifter, især "verdens bedste brød" har jeg lavet meget:)
Har du prøvet at lave bearnaise eller hollandaise med stav blender? Det har jeg rigtig god erfaring med, jeg tager ægge blommer, gerne direkte fra køleskabet, og satv blender i et højt glas med lidt bearnaise essens. Så hælder jeg kogende smør eller margarine langsomt i mens jeg stav blender, og så godt med estragon i, og evt. lidt salt og peber. Så har jeg den lækreste bearnaise, og jeg har aldrig oplevet den skille:)
Jeg klarer ikke engang smørret af, jeg kommer det hele i, med et perfekt resultat. Jeg har også prøvet at bruge ren margarine, jeg kan næsten ikke smage forskel om det er lavet med det, eller rigtig smør:)

Bearnaise/hollandaise med stavblender

Skrevet af Anonym bruger den 29/05 2014 16:50
Lyder spændende og NEMT, bevæger du stavblenderen op og ned under processen med at tilsætte smør?

Skilt bearnaise/hollandaise sauce

Skrevet af Poul Wennerberg den 11/03 2014 22:19
Hvis en bearnaise/hollandaise sauce skiller, reddes den nemmest ved bare at røre en isterning i.

Isterning i hollandaise

Skrevet af Anonym bruger den 04/03 2015 08:03
Hvordan binder isterningen hollandaisen, har du nogen teorier bag det eller nogen links?

Isterning i hollandaise

Skrevet af Anonym bruger den 26/12 2015 08:24
Som Max også skriver, "hvis saucen bliver for varm så skiller den. Du kan redde den ved at lade den køle lidt af og så blende et helt æg i.". Isterningen sørger blot for hurtig afkøling, og vil ofte være nok til at redde saucen, uden at skulle blende et æg i. Gælder også for bearnaise, som jo minder meget om hollandaisen.

Skilt bearnaise/hollandaise sauce

Skrevet af Anonym bruger den 17/01 2016 10:15
Brug er Thermomix køkkenmaskine og du har aldrig problemer med sovse

Sovs

Skrevet af Anonym bruger den 17/01 2016 10:13
Køb en Thermomix køkkenmaskine den kan alt, koge veje blænde røre og er særlig god til sovse
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: