Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe

— Arkiveret under , , , ,

Opskrift med video - Den er typisk om efteråret, men er god hele året rundt. Porrer og kartofler kan man altid købe. Den er sund, kræver ingen dyre ingredienser, er fyldt med smag, den mætter og den er nem at lave. Hvad er der ikke at elske ved den?

Kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe. Kogt og blendet.

Ingredienser

  • 25 gram smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skive bacon eller røget tørret skinke
  • 3 store porrer
  • 1½ liter vand
  • 500 gram kartofler
  • 1 spsk soya
  • 1-1½ spsk salt
  • peber
  • 1 dl fløde eller creme fraiche
Ingredienser til kartoffel porre suppe
Ingredienser til kartoffel porre suppe

Fremgangsmåde

 

Skær porrerne i ca. 1 cm store stykker. Hvis du flækker dem i to halvdele langs midten først, er de nemmest at rense for jord.

Skræl kartoflerne og skær dem i ½-1 cm store tern.

Smelt smørret sammen med hvidløg og bacon/skinke. Steg indtil hvidløgene er let brunede.

Tilsæt porrerne og steg dem indtil de er gennemsigtige og vandet er kogt fra. Brun dem svagt.

Tilsæt vandet og kartoflerne.

Lad suppen koge i ca. 25 minutter.

Server den som den er, eller blend den først.

En portion af den blendede suppe
En portion af den blendede suppe

Noter

Melede kartofler, som bagekartofler, koger nemmere ud.

Suppen får mere smag jo mere du bruner porrerne. Men den bliver også mørkere. Du risikerer også nemt at porrerne brænder på. Så prøv dig frem hvordan du foretrækker det.

Du kan også smage den til med saften af ½ citron eller 1 spsk eddike.

Kom eventuelt en skefuld drænet yoghurt, stegt bacon, stegte porrer, risteder croutoner eller andet på.

Du kan også blende nogle krydderurter med lidt citronskal og olivenolie og dryppe på.

Handlinger tilknyttet webside

Bamix

Skrevet af Maria Nyholm den 25/10 2012 12:21
Jeg kan se, du bruger en bamix.. synes du, den er pengene værd, eller kan man ligeså godt bruge 3-400 kr. på en stavblender?

Bamix

Skrevet af maxm den 25/10 2012 13:35
Jeg har haft min Bamix lige så længe som alle mine andre håndblendere tilsammen.

*Hvis* min Bamix går i stykker så køber jeg sådan en igen.

Bamix

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2012 10:46
Vil blot bakke op om Max' glæde for Bamix. Købte min første Bamix for et halvt års tid siden, og ærgrer mig over, at jeg ikke har gjort det noget før. Det er slet ikke at sammenligne med de andre stavblendere, jeg har slidt op gennem tiden. Det er noget helt, helt andet! Fantastisk værktøj.

Bamix

Skrevet af Anonym bruger den 25/11 2014 20:40
En Bamic er som en iPhone den holde til den er 2 år gammel ! Når man kontakter Bamix er svardt hvornår skilte du maskinen ad og smurte den ? Nå det har du ikke gjort nå men så er den ikke dækket af reklamationsretten. Har levet meget lykkelig med en Bamix men absolut ikke dårligere uden. Nok mest på grund af de gode opskrifter på denne side. Tak for dem
en glad fritids kok uden en Bamix

Bamix

Skrevet af Anonym bruger den 25/11 2014 20:46
En Bamic er som en iPhone den holde til den er 2 år gammel ! Når man kontakter Bamix er svardt hvornår skilte du maskinen ad og smurte den ? Nå det har du ikke gjort nå men så er den ikke dækket af reklamationsretten. Har levet meget lykkelig med en Bamix men absolut ikke dårligere uden. Nok mest på grund af de gode opskrifter på denne side. Tak for dem
en glad fritids kok uden en Bamix

Røg/baconsmag i suppen

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2012 07:08
til af få den røgede smag kan man også tilsætte vand som man har kogt en hamburgerryg i måske dagen forinden :)

Tak for opskriften

Skrevet af Anonym bruger den 01/11 2012 15:55
Det smager rigtig godt. Hurtigt og nemt!

Blendede kartofler?

Skrevet af Anonym bruger den 23/11 2012 12:33
Jeg synes, at blendede kartofler får en lidt 'slimet' smag og undgår derfor altid at blende dem. Vælger nogle gange at koge dem for sig, mose dem og så først tilsætte dem, når de andre ingredienser er blendet.

Blendede kartofler?

Skrevet af maxm den 23/11 2012 16:58
Det er fordi der er for meget kartoffel så. Man skal endelig ikke lave en kartoffelsuppe for tyk.

Blendede kartofler?

Skrevet af Anonym bruger den 30/11 2012 15:57
Tak for forklaring :-)

pisk den

Skrevet af Anonym bruger den 10/12 2012 17:54
Lad være med at blende suppen, men pisk den med et piskeris. Det giver en helt anden smag.

En lille tilfoejelse

Skrevet af Anonym bruger den 15/05 2013 05:21
Foerst og fremmest, rigtig god side med masser af inspiration til en som mig der bor i udlandet.
Lavede din kartoffel-porre suppe for foerste gang i dag, dog tilfoejede jeg en guleroed og en lille daikon (kinaradise), begge i tern ligesom kartoflerne, det blev et rigtigt laekkert resultat.

Tak.

timian

Skrevet af Anonym bruger den 09/05 2015 16:52
Jeg har engang fået det med timian i og det var rigtig godt, kan bare ikke finde en opskrift med timian, så hvor meget skal man bruge?

Kan man lave det dage i forvejen.

Skrevet af Anonym bruger den 05/09 2015 09:55
Hej, fed side som jeg har brugt mange gang med lækkert resultat.
Vil høre om man kan lave suppen dagen før man skal bruge den, og så bare varme den op fra køleskabet? På forhånd tak ;-)
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: