Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager

— Arkiveret under , , ,

Jeg eelsker kartoffelpandekager, men havde i mange år svært ved at blive helt tilfreds med dem jeg fik lavet. Enten blev de brændte på ydersiden, eller også var de rå indvendigt. Men jeg fandt til sidst det trick der skulle til for at de lykkedes hver gang.

Ingredienser

3 portioner

  • ½ kg kogte kartofler (helt kolde)
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • masser af peber
  • eventuelt timian eller andre krydderier.
  • smør og olie til at stege med

Fremgangsmåde

Riv kartoflerne med den grove del af et rivejern.

Bland forsigtigt alle ingredienser sammen i en stor skål.

Kom lige dele smør og olie på panden.

Steg 6-7 stk på en pande af gangen ved rimelig høj varme.

Det passer med en spiseske med top på. Pres dem flade med ske eller paletkniv.

Vend så få gange som muligt.

Så snart de er gyldne er de færdige. 

Noter

Hemmeligheden er at bruge kogte kolde kartofler i stedet for rå, og æg til at holde dem sammen.

Og nej, det er ikke ualmindeligt at bruge kogte kartofler. I den klassiske kogebog Larousse anbefaler de at man bruger parboiled kartofler. Altså et de er kogt delvist færdigt i deres skind og så revet.

Handlinger tilknyttet webside

Stakkels rösti

Skrevet af Anonym bruger den 18/01 2012 12:15
Det, du laver, er vel nærmest kartoffelfrikadeller..;-)

Den rigtige smag og konsistens (blød/sej indeni og sprød udenpå) opnås efter min mening med: kartofler, salt og peber - og måske timian og/eller hvidløg til stegningen.

Kartoflerne rives og presses hårdt sammen med hænderne (en håndfuld ad gangen) for at få vandet ud af kartoflerne. De halvtørre, revne kartofler krydres med salt og peber. Formes til flade boller og lægges på en halvvarm til varm pande, som har fået et ordentlig skvæt olie og evt. hvidløg (med skrald) plus timian. pres dem lidt sammen. Skru ned til middelvarme, så de ikke bliver sorte udenpå og rå indeni. De skal være sprøde og gyldenbrune med et blødt og sejt indre - det kan man mærke ved at trykke lidt på dem undervejs. Der er rigeligt stivelse i kartoflen til at holde sammen på röstierne. Mums

Tom

Stakkels rösti

Skrevet af maxm den 18/01 2012 21:55
Du har ret i at det er sådan man plejer at lave dem. Jeg kan bedre lide dem på min måde ... you choose ;-)

Stakkels rösti

Skrevet af Anonym bruger den 01/04 2012 07:36
et andet forslag ;O)
riv den rå kartoffel på en "mandolin" og steg røstien ( størrelse efter eget valg ) i olie ved mellem varme.. de bliver sprøde og lækre... har hørt et sted at et rivejern river kartoflen forkert men en mandolin snitter kartoflen perfekt... og jeg må give ret
Gutter

Stakkels rösti

Skrevet af Anonym bruger den 03/02 2013 22:27
Jeg må prøve din måde, Max. Jeg kunne i øvrigt forestille mig at spæde kartoflerne op med lidt kartoffelmos (eller blot mosede kartofler), så der kommer noget "kartoffel-snask" mellem de revede kartofler...
Lasse SBK

Stakkels rösti

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2015 11:49
Hvordan laver du dem da.

Stakkels rösti

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2015 11:51
Hvordan laver du dem da

Stakkels rösti

Skrevet af Anonym bruger den 06/11 2012 15:04
Det Tom foreslår er ægte rösti, og er præcis samme fremgangsmåde jeg anvender. Det er en enkel, men superlækker kartoffelret. Men man skal altså lige finde balancen på komfuret - altså varmebalancen, sådan at resultatet ikke ender med forkullet udvendig og halvrå indvendig. Hvis man alligevel har gang i ovnen og der er plads til det, og hvis stegepanden kan tåle at gå i ovnen (håndtag!!!)så er de dejligt af vejen der, hvor de passer sig selv, både ved 175 og 225 gr.
mvh. Knud

Kartoffelpandekage

Skrevet af Anonym bruger den 10/06 2012 20:24
Hej Max
Jeg elsker også kartoffelpandekager, og har tænkt mig, at lave det til sønnens studentergilde.
Kan man bruge denne opskrift til at lave kartoffelpandekagen som en´stor, der fylder hele panden. Vil du tro, at den vil være fast/samlet nok til, at jeg kan komme til at vende den på et låg for, at få den stegt på begge sider. Da jeg skal ha´ tilberedt en del vil jeg, om muligt, lave den dagen før og varme den på dagen.

Venlig hilsen
Anita

Kartoffelpandekage

Skrevet af maxm den 10/06 2012 21:57
Ja. Jeg tror den vil være god til det. Bare giv den et længere stykke tid ved lavere varme.

antal

Skrevet af Anonym bruger den 14/09 2012 15:12
Hvor mange bliver der ud af dem ?? Altså hvor mange personer er der ca til ??;)

antal

Skrevet af maxm den 14/09 2012 15:51
hvis du beregner 200 gram kartofler per person så plejer det at passe i et måltid. Så 5-6 personer.

Rösti

Skrevet af Anonym bruger den 15/02 2013 16:51
Prøver lige med at give de rå, revne kartofler (og en smule knoldselleri) en lille tur i mikroen først . . . .
Jan

Kartoffelpandekager Rösti

Skrevet af Anonym bruger den 29/10 2013 10:37
Glimrende opskrift til, hvis man står med en skål restkartofler: hvem kan f.eks. spise kartoffelsalat af samme mængde kartofler når man kun er to?
Jeg lavede kagerne i ovnen, tolv stykker på bagepapir,fordelt over to plader, og bagt ved 170 grader VL i ca. 20 min.
Frøs det halve ned bagefter.

Kartoffelpandekager Rösti

Skrevet af Anonym bruger den 24/05 2014 15:44
Det er for meget.

Kartoffelpandekager Rösti

Skrevet af Anonym bruger den 15/11 2014 16:37
Dig som ikke vil vise hvem du er.
Du er for meget.Og ikke opskrifterne.
Palle Greve.

Kartoffelpandekager Rösti

Skrevet af Anonym bruger den 19/05 2015 06:53
fuck dig

Røsti

Skrevet af Anonym bruger den 24/05 2014 15:43
Røsti er lækkert, men kan godt bli kald i midt. Derfor blejer jeg at lave med mere smør der holde på varmen. Tip det er godt!!!

Ikke kartoffelpandekager

Skrevet af Anonym bruger den 16/09 2014 13:48
Det, du omtaler her, har intet med kartoffelpandekager at gøre. Rigtige kartoffelpandekager er usødet pandekagedej iblandet revne kartofler. Det er meget udbredt i Sverige, hvor det typisk serveres med røget flæsk og tyttebær (Raggmunk med fläsk). De revne kartofler er med til at gøre pandeklagerne ekstra sprøde.

Ikke kartoffelpandekager

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2015 11:55
Det er da kartoffel pandekager hvad vil du ellers kalde dem. Nadia

Nadia

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2015 11:49
Går de ikke bare i stykker når man river dem kogt

Nadia

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2015 11:50
Altså jeg mener om kartoflen ikke går i stykker når man river dem kogt

Nadia

Skrevet af Anonym bruger den 23/03 2015 08:57
Ikke så meget som man skulle tro. Men de skal være helt afkølede, ellers gør de. - max

Barndoms minder.

Skrevet af Anonym bruger den 11/04 2015 08:45
Kan huske fra min barndom, at min mor lavede dem af og til. Dertil fik som tilbehør Æblemos og sukker. Det var og er stadig gode sager. forsæt endeligt det gode arbejde.

kartoffelpandekager (rösti)

Skrevet af Anonym bruger den 29/07 2015 14:47
jeg river de rå kartofler, presser væden ud, lægger en fastpresset håndfuld på en varm pande og presser den flade, vender så beggesider er lyse gyldne, så på bagepapir en tur i ovnen, hvor de passer sig selv til de er færdige ca. 20 min. så er de sprøde udenpå og dejlig bløde og lækre inden i.

røsti

Skrevet af Anonym bruger den 12/03 2016 16:19
Jeg lærte at lave røsti, da jeg boede i Schweiz, og da brugte man de kogte kartofler, man havde tilovers fra i går, tilsatte løg og æg, stegte på panden i olie, så var der røsti :-)

røsti

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2016 15:42
En moderne mulighed er at lave røste med rå kartofler og brune dem på panden til de har sprød skorpe og så stege dem færdigt i ovnen. Det gøres jo også med almindelige frikadeller...
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: