Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Mors julekage

Mors julekage

— Arkiveret under , ,

Min mor har i mange år bagt en af de gode klassiske julekager. Masser af alkohol og tørrede frugter. Det er en klassisk plumkage. Den er ikke for alle, men jeg elsker den og min kære hustru er helt ekset med den. Så her er opskriften som min mor har skrevet den til mig.

Ingredienser

Kan flækkes til 2 stk.

  • 250 gr. smør
  • 250 gr. mel
  • 250 gr. mørk farin
  • 5 æg
  • 100 gr. hakket orangeskal -ikke frisk appelsinskal men 'syltet'
  • 150 gr. rosiner og korender
  • 150 gr. tørrede frugter efter eget valg
  • 80 % rom .... Stroh rom - SKAL det værre, alm. rom dur ikke...
  • Vanille og citronskal

Fremgangsmåde

Frugter i blød i rom nogle timer ( en time til !!!!)

Blødgør smør og rør med melet

Pisk æg og sukker til luftig masse som

Blandes med smør og mel

Vend forsigtig resten af ingredienserne i dejen

Kom dejen i en velsmurt springform

Bages 180 gr. 30-40 min

Smør den afkølede kage med en god appelsinmarmelade eller abrikos, hvis man foretrækker det-eller ikke har andet i huset ;-)

Derefter dækkes kagen med udrullet marcipan.

Noter

Når afkølet skærer jeg den igennem så der bliver 2 kager, da den ellers bliver for massiv efter min mening.

Den ene kan fryses.

Den bliver kun bedre af at stå nogle dage inden den spises.

Handlinger tilknyttet webside

Den bedste

Skrevet af Anonym bruger den 04/01 2013 15:02
hej det er den bedste kage jeg har lavet, den smager ubeskriveligt godt, alle var vilde med kagen som nydes i små mundrette bidder.

Mors julekalender

Skrevet af Anonym bruger den 20/11 2014 21:09
En fantastisk lækker kage. Også for til friseren, hvis der er noget tilbage ;-)

Mors julekalender

Skrevet af Anonym bruger den 20/11 2014 21:10
Til friseren ha ha

Mors julekalender

Skrevet af Anonym bruger den 20/11 2014 21:11
Fryseren , så lykkedes det

Den lækreste

Skrevet af Anonym bruger den 27/11 2014 08:37
Tak til Mor for den lækre opskrift, det er nu 3 gang den skal bages, er bare super lækker................

mors julekage: hvor meget rom?

Skrevet af Anonym bruger den 04/12 2014 19:50
hvor meget rom skal der til? :) Og skal det hældes væk, når frugterne har været i blød? Eller skal det i dejen? TAK

mors julekage: hvor meget rom?

Skrevet af Anonym bruger den 05/12 2014 11:29
Hvor lidt kan du købe af gangen da :-)

Der skal være nok til at dække de tørrede frugter, En flaske er rigeligt. Køber du kun en lille flaske Stroh Rom og synes du har for lidt kan du evt. komme det i en frysepose. Så dækker det bedre.

Du kan smide det ud, eller blande det i din næste gløgg. Det skal ikke i kagen.

- max

mors julekage: hvor meget rom?

Skrevet af Anonym bruger den 06/12 2014 12:29
tak max :)
.... måske drikker jeg det over over opvasken ;)

springform

Skrevet af Anonym bruger den 19/12 2015 07:36
Hej Max.
Hvilken type springform skal der bruges? Jeg tænker selv at det må være den med hul i midten, ellers bliver den vel ikke høj nok til at kunne skæres over.
Hilsen Bent

springform

Skrevet af Anonym bruger den 19/12 2015 07:37
Hej Max.
Hvilken type springform skal der bruges? Jeg tænker selv at det må være den med hul i midten, ellers bliver den vel ikke høj nok til at kunne skæres over.
Hilsen Bent
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: