Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Pebernødder

Pebernødder

— Arkiveret under , , ,

Pebernødder er en klassisk opskrift med rødder i middelalderen. Med typiske middelalderkrydderier. Når en ret har overlevet så længe er det ikke tilfældigt. Det er enkle men gode kager, som smager af jul. Så det er ikke en opskrift jeg har fundet på. Jeg har den fra Jeanette, som har den fra sin mormor, og nu har du den også :-)

Pebernødder

Pebernødder i glas

Ingredienser

det våde
  • 250 gram smør
  • 250 gram rørsukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk friskrevet ingefær (eller ½ tsk tørret)
det tørre
  • 500 gram mel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk hvid stødt peber
  • 1½ tsk kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Bland det våde dele samme.

Bland de tørre dele sammen.

Ælt de tørre og de våde dele sammen til en fast og ensartet masse.

Del i 8 lige store dele ved at skære over på midten, og så skære dem over på midten osv.

Rul hver del ud i en lang tynd rulle. Ca. 1 cm tyk. Skær dem ud i stykke på ½-1 cm. De skal være mindre end du regner med.

Rul til ca. 1 cm tykkelse.
Rul til ca. 1 cm tykkelse.

Kom stykkerne på bagepapir på en bradepande.

Inden de bliver trykkede.
Inden de bliver trykkede.

Giv dem et let tryk, så de alle sammen er lige tykke. Så bager de ens.

Efter trykning.
Efter trykning.

Bages ved 200 grader varmluft i 8-12 minutter. Indtil de begynder at få en gylden kant.

Færdigbagte.
Færdigbagte.

Noter

Det er en ret sej dej, som det er nemmest at ælte med en røremaskine.

Laver du halv portion kan du hælde det hele i en foodprocesser og blande det på den måde. 

Det er en super måde at finde ud af hvor ensartet ens ovn den bager. Det kan man se med det samme på deres farve. Vend bradepanden under bageningen hvis det bliver nødvendigt. Eller bare flyt rundt på nødderne med en paletkniv.

Handlinger tilknyttet webside

Ingen video?

Skrevet af Anonym bruger den 10/12 2012 20:00
Er klar over at det er i overkantenten med video til pebernødder, men det virker så kedeligt kun med en alm. tekst opskrift:)

Jimmi

Ingen video?

Skrevet af maxm den 10/12 2012 20:51
Jeg ved det :-S Men serverproblemer har presset min tid. Det er ordnet nu så der er håb forude ... i mellemtiden må du lave noget julemad :-D

Placering i ovnen?

Skrevet af Anonym bruger den 16/12 2013 00:12
Det er ikke blot pebernødder, det drejer sig om. Jeg ser opskrifter på det samme emne, men forskellige placeringer i ovnen. Fx pebernødder skrives der i nogle opskrifter, at de skal placeres øverst i ovnen og andre står der intet.
Generelt er jeg altid i tvivl, hvor i ovnen jeg skal placere mit brød og kager. Har du en tommelfingerregel, så vil jeg blive glad for at få den?
Mvh Moa
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: