Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Pompet - fransk butterdejskage med citrus remonce

Pompet - fransk butterdejskage med citrus remonce

— Arkiveret under ,

Det er en kage jeg har fra min mor. En opskrift fra det sydlige frankrig. jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en klassiker hos de hjemlige bagere, for den er bedre end mange af dem man kan købe der. De smager kanon og er kanon nemme at lave.

Pompet - fransk butterdejskage med citrus remonce

Pompet - mmmhhh!

Ingredienser

Giver 12 stk.

  • 1 portion butterdej (eller 1 pakke færdig  på 450 gram med 6 plader)

remonce

  • fintrevet skal af 1 citron
  • fintrevet skal af 1 appelsin
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram marcipan
  • 1 sjat appelsinblosmst vand (det er i den originale opskrift, men jeg bruger det aldrig. Hvem har appelsinblomst vand stående?)

pynt

  • lidt mælk til pensling
  • 2 dl sukker (ca. 1 tsk  per kage)

Fremgangsmåde

Bland remoncen. Håndmikser er nemt. At bruge fingrene er lige så nemt.

Skær alle butterdejspladerne over på midten. Rul dem ud i den ene retning til ca. ½ tykkelse. Så de er 2-3 gange så lange som de er brede.

Kom remonce på 2/3 af længden på hver af dem.

Fold siden uden remonce ind over den midterste trediedel med remonce.

Fold så de to foldede sider ind over den sidste side med remonce.

Prik masser af huller igennem kagerne med en gaffel, så den ikke blive for høj. Klem de åbne kanter sammen med gaflen så de ikke åbner sig under bagningen.

Pensl med mælk så der er noget der kan holde på sukkeret, og drys ca. en tsk sukker på hver.

Bages ca. 20 minutter ved 180 grader (varmluft) indtil de er gyldne.

Noter

Remoncen er på og jeg er i gang med at folde
Remoncen er på og jeg er i gang med at folde.

 

prikkede, penslede og dryssede - mangler lige at klemme kanterne sammen.
prikkede, penslede og dryssede - mangler lige at klemme kanterne sammen.
 
Pompet - fix og færdig og lige til at spise
Pompet - fix og færdig og lige til at spise
Handlinger tilknyttet webside

Pompet

Skrevet af Anonym bruger den 29/01 2011 19:35
Den opskrift ser herligt nem og meget fristende ud. :-) Oplagt til uventede gæster?

Lise - som HAR orangevand stående!
Kage! Kage! Kage! (http://madogmening.blogspot.com/)

Pompet

Skrevet af maxm den 29/01 2011 20:04
Ja, den tagern ingen tid hvis man har butterdej.

Jeg har ind imellem også rosenvand og den slags stående. Får aldrig brugte mere en en sjat af dem.

Pompet

Skrevet af Anonym bruger den 07/04 2011 14:09
en god ide til at få brugt resten af rosenvandet..det er en supergod ansigtsvand :-)

Mums!

Skrevet af Anonym bruger den 24/02 2011 22:39
Faktisk opførte butterdejen sig så eksemplarisk at jeg uden problemer kunne rulle og folde 4 gange, dvs. 81 lag! Faktisk stoppede jeg kun fordi jeg var bange for at jeg til sidst ville have blandet smør+dej med al det udrulning...

Så vidt jeg husker fra sidst jeg kiggede på wienerbrødsopskrifter var det 7 enkeltfoldninger, dvs. 128 lag, men det var vist også med iskold smør og dej.

Mums!

Skrevet af Anonym bruger den 08/06 2011 01:29
Har også rosenvand stående.

Mums!

Skrevet af Anonym bruger den 14/10 2012 14:56
det er kun 3 gange man folder winerbrød

Pompet

Skrevet af Anonym bruger den 10/08 2011 18:36
Uh, de er gode - og nemme! Tak i øvrigt for et super site fra min 18-årige søn og mig, vi har begge stor glæde af det både hver for sig og sammen :-) Mvh Anne

Appelsinblomstvand

Skrevet af Anonym bruger den 19/11 2013 15:54
Har du prøvet at bruge det en enkelt gang? Ellers skal man ikke nævne det i opskriften.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (12)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: