Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Remonce - til wienerbrød, brunsviger, kanelsnegle mm.

Remonce - til wienerbrød, brunsviger, kanelsnegle mm.

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - Vi skal bage og det skal lige have det sidste pift af noget sødt. Så er det tid til at hive remoncen ud. Brunsviger, kanelsnegle, kagemand, wienerbrød, kringler og fastelavnsboller. Det hele er der.

Remonce - til wienerbrød, brunsviger, kanelsnegle mm.

Remonce fyldes på wienerbrøds stænger

Der findes to slags remonce. Den mørke til brunsviger og kanelsnegle, og den lyse til alt andet.

Mørk remonce

  • 125 g blødt smør
  • 250 g brun farin
  • 2 spsk kanel. Kan undværes. Jeg plejer at bruge det.
  • 2 spsk kagecreme. Kan undværes. Det gør at remoncen ikke tørrer så hurtigt ind. Men jeg kan nu godt lide den knaser.

Lys remonce

Den lyse bliver brugt til kringler, som fyld i wienerbrød og fastelavnsboller og alt muligt andet.

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram marcipan

 

Fremgangsmåde

Rør/pisk indtil remoncen er en tyk blød creme.

Ved den mørke remonce kan du med fordel smelte smørret, så er den nemmere at få fordelt ud over kagen.

Nem remonce til kringle

Knus nogle makroner. Rør dem rundt med blødt smør til en creme. Beklager men jeg kan ikke lige huske forholdet. Begynd med den mænge makroner du skal bruge, og rør så smør i.

Handlinger tilknyttet webside

Wienerbrød

Skrevet af Anonym bruger den 25/10 2009 16:11
Nu du nævner wienerbrød i indledningen, har du så ikke en opskrift på det - eventuelt kombineret med en lille video?

Iøvrigt, så er flødebollerne du har en opskrift på, intet mindre end fantastiske :-)

Wienerbrød

Skrevet af maxm den 25/10 2009 16:21
Wienerbrød? joh jeg har faktisk en god opskrift, som jeg længe har planlagt at lave, men ikke har fået taget mig sammen til at skrive ind og filme.

Det skal nok ske, men jeg skal lige være færdig med juleopskrifterne.

Wienerbrød

Skrevet af Anonym bruger den 13/01 2010 14:06
Den vil jeg dæleme se frem til!

Har efterhånden prøvet nogle gange, men synes aldrig det blier helt godt, og jeg har generelt meget stor tiltro til dine opskrifter, så venter spændt!

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Skrevet af F. Vitus den 03/03 2010 19:45
Hejsa Max,

jeg sidder her i Brasilien og ville saa frygteligt gerne lave 2 ting HELT "perfekt"...
1) Bagerens daarlige oeje (spandauer)
2) Tebirkes

mine (grundlaeggende) problemer...
1) Cremen til spandaueren bliver hverken solid eller gul ;-(
2) Tebirkes bliver blege og toerre - jeg har fundet ud af at folde (3 gange med 3 laq) - tror at det bliver bedre (luftigere) hvis jeg folder 2-3 gange mere - MEN selv om de saa lykkedes saa er de altsaa noget toerre og ikke naer noget der minder om lidt seodt/klistret indeni - fordi jeg ved ikke hva' det er man skal putte i og hvornaar... Ogsaa bliver de noget blege (men ok bagt - dog blege)

pyyyyyyyhhhhhhhhhh - noget af nogle problemer... er det noget en kok har et par tip til? ;-)

mvh
Vitus
PS! Lavede CHOI den anden dag... ikke super staerkt men utroligt "bred" og velsmagende. Takker og Bukker!

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Skrevet af maxm den 03/03 2010 21:04
Hej Vitus,

Jeg sidder faktisk for tiden og arbejder på en længere artikel om "creme". Herunder kagecreme.

Den korte version af kagecreme er:

* ½ liter fløde, mælk eller blanding
* 3 æg, hele (*skal* den være mere gul så 8-9 æggeblommer i stedet for)
* 2 spsk maizena / (maisstivelse eller hvad det nu hedder i sydamerika :-D )
* 150 gram sukker (du kan nøjes med 100 gram)
* vanillekorn fra ½-1 stang

Artiklen kommer når jeg får min budding opskrift perfekt. (har pt været igennem 4 kiksede forsøg :-s) og ja. Budding er en creme.

Thebirkes. Det er godt nok længe siden jeg har bagt det. De er nu også tørre herhjemme ... Der skal godt med smør i.

Du tænker ikke på snappere, eller københavnerbirkes, hvor der er sukker i smørret?

I øvrigt så skal smørret være ca. 1/3 af din dejvægt, eller 50% hvis du bruger margerine. Så vidt jeg husker.

Du kan også roligt bruge en ret våd dej. Det gør den nemmere at folde.

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Skrevet af Anonym bruger den 14/03 2011 12:05
Hej mener der er et eller andet med at når du laver the birkes og andre wienerbrød at blandings forholdet er 1:1 med smør og dej...?

MVH Nicki HOlm

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Skrevet af maxm den 14/03 2011 14:24
nej nej ... det er 2 dele dej til 1 del smør. Dvs. det halve af dejens vægt.

Jeg har lavet wienerbrødsopskrfiten men videoen gik galt da jeg lavede den sidst. Men jeg kan jo lige så godt komme den på. Så her er den:

http://www.kvalimad.dk/[…]/wienerbroed-bagt-paa-smoer

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Skrevet af Anonym bruger den 09/03 2010 10:11
På www.grillguru.dk er der rigtig mange, der har bagt tebirkes og illustreret det med billeder og udførlige forklaringer på fremgangsmåden.

Fastelavnsboller

Skrevet af Anonym bruger den 27/01 2010 19:26
Ja, nu er det jo snart fastelavn. Kunne rigtig godt tænke mig en video-guide / opskrift på fastelavnsboller med den lyse remonce. Jeg er en klovn til at lave dem, da fyldet altid løber ud! :o)

winerbrød

Skrevet af Anonym bruger den 25/02 2010 10:24
jeg ser også frem til winerbrødsopskriften :-)

forbedret remonce til kanelsnegle

Skrevet af Torben Christensen den 29/03 2010 19:09
Jeg er stor tilhænger af store bløde kanelsnegle, og det er min erfaring, at en god spiseskefuld hvedemel i kanelremoncen (passende til 125g smør) gør den lidt mindre tilbøjelig til at flyde ud, og gør den i det hele taget mere cremet.

Jeg er desuden ligeså stor tilhænger af norske "skolebrød", der minder om spandauere blot af blød gærdej med kagecreme i midten, glasur og kokosmel drys. Når en klassisk æggecreme bliver bagt, vil proteinerne i æggeblommen denaturere og cremen bliver løs og skilt. Dette kan ligeledes imødekommes med hvedemel, som bager cremen sammen i stedet.

Tebirkes

Skrevet af Anonym bruger den 19/02 2011 14:54
Hej Max.
Jeg tænkte på om du havde en god opskrift på tebirkes?
Synes dine videoer gør meget gavn i forhold til alle de andre opskrifter man nu finder på nettet..

Tebirkes

Skrevet af maxm den 19/02 2011 15:52
jeg har et stykke tid arbejdet på en wienerbrøds opskrift. Når den er færdig kommer der også noget om thebirkes.

Tebirkes

Skrevet af Anonym bruger den 09/04 2013 23:15
Jo tak, vi vil lære at bage tebirkes, og det skal være dem med masser af remonce-snask - TAK! :)

Remonce

Skrevet af Anonym bruger den 17/02 2012 06:40
Er der nogen der ved hvordan man får remoncen til at blive inde i kagen....Jeg har næsten prøvet alt, men det løber ud...snøft..

Remonce

Skrevet af Anonym bruger den 18/08 2014 13:07
Ja kom en skefuld hvedemel og en skefuld mandelmel i blandingen så løber den ikke så let

borgmestermasse

Skrevet af Anonym bruger den 06/06 2013 20:58
Hej Max. Jeg vil lige tilføje at jeg kender din opskrift på lys remonce som borgmestermasse, imens at opskriften på lys remonce ikke indeholder marcipan indeholder den æblemarmelade.

Farin

Skrevet af Anonym bruger den 16/09 2015 10:23
Kan man lave farin selv? Jeg er bosiddende i udlandet, og kan ikke umiddelbart finde det nogen steder.

Farin

Skrevet af Anonym bruger den 27/11 2015 17:05
Ellers brug rørsukker

Farin

Skrevet af Anonym bruger den 05/11 2016 10:23
Måske kan du godt. www.dansukker.dk/dk/produkter/alle-produkter/brun-farin.aspx Det beskriver selve produktet, så det er "bare" sukker blandet med rørsukkersirup.

Prøv dig frem til du får den "rigtige" smag frem :)
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: