Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Sydstatskylling - paneret og friturestegt

Sydstatskylling - paneret og friturestegt

— Arkiveret under , ,

Opskrift med video - Paneret og friturestegt kyllling, som de får det i de amerikanske sydstater. Det er sikkert forbudt at kalde det for "Kentucky fried chicken" så det vil jeg lade være med. Men den minder nu om den.

Sydstatskylling - paneret og friturestegt

De amerikanske sydstater på dit eget bord.

Ingredienser

  • 4 kyllingelår. Parter dem i over- og under-lår
Marinering
  • 1 liter kærnemælk (eller sødmælk)
  • 1 tsk salt
Panering
  • 1 spsk salt
  • 125 gram mel
  • 1 tsk paprika eller cayennepeber
  • 1 sammepisket æg
Stegning
  • 1/2 liter olie
Mise en place
Mise en place

Fremgangsmåde

Marinering

Læg de otte stykker kylling i et lille fad og dæk dem med mælken.

Hæld den ene tsk salt hen over.

Dæk til med folie, og lad det stå i køleskabet natten over. Eller i det mindste et par timer.

Hæld kylling og mælk i en gryde og lad det simre indtil kyllingen er mør.

Smid ikke mælken ud bagefter. Si den og lave sovs af den, eller kom den i en gryderet.

Tag kyllingestykkerne op, lad dem dryppe af og afkøle lidt på en rist.

 

Panering

Bland mel, 1 spsk salt og cayennepeber i et fad eller en skål.

Dyp kyllingestykkerne i melet

Vend i det sammepiskede æg og sørg for at dryppe det godt af. Kyllingen skal kun være så fugtig af ægget at melet kan sidde fast.

Dyp dem i melet én gang til.

Du kan sagten skifte den sidste tur i melet ud med en tur i rasp, der er krydret ligesom melet. Så kommer der lidt mere skorpe. En dejlig dobbel panering.

Lad dem tørre i et kvarters tid.

Varm imens fedstoffet op i en sautepande med høj kant, eller en bred gryde. Når olien er godt varm (160-180 grader) er kyllingen sikkert tør nok.

Steg kyllingestykkerne 1-2 minutter på hver side indtil de er gyldne.

Så er der serveret...
Så er der serveret...

Noter

Alternativt kan du panere på samme måde som jeg gør med fiskefiletterne i denne opskrift. Det giver en tykkere og mere sprød skorpe.

 
Handlinger tilknyttet webside

Marinering

Skrevet af Anonym bruger den 30/09 2009 13:48
Hej Max - Fremragende website!
Marineringen i sødmælk undre mig en smule. Ikke at jeg er videre erfaren på området, men mange øvrige (specielt amerikanske) opskrifter nævner kærnemælk i stedet for sødmælken. Jeg tænker også at syren i kærnemælken kan mørne kødet bedre end sødmælk?
Tak for et kvali website om det bedste emne i verden.

Peo

Marinering

Skrevet af maxm den 30/09 2009 20:00
Hej Peo,

Ah ... det er ved at være et stykke tid siden jeg har lavet opskriften. Da jeg var ung og tåbelig :-)

I dag ville jeg nok også vælge kærnemælk eller yoghurt.

Sødmælk kan sagtens bruges, men det seneste research jeg har lavet om marinering peger også i retning af at surmælk er bedre. Jeg retter lige opskriften.

Tak. Også for rosen.

Marinering... og panering

Skrevet af Anonym bruger den 30/09 2009 21:51
Jeg endte på kærnemælken og kyllingen står og hygger sig i køleskabet til i morgen hvor den skal bruges.

Jeg har været lidt omkring på nettet for at kigge på paneringer til disse kyllingestykker. Jeg vil gerne have en fyldig og meget sprød skorpe, og føler mig meget tiltrukket af de våde "paneringer", altså dem der konsistenmæssigt ligner pandekagedej med brus i f.eks. denne her:

http://www.nytimes.com/2007/03/07/dining/071crex.html?_r=1

Tror du man uden videre kan anvende en sådan "panering" i stedet for den klassiske tøre dobbeltpanering du skriver i opskriften.

Igen tak - også for det hurtige svar.

Peo

Marinering... og panering

Skrevet af maxm den 01/10 2009 06:45
Det kan du vel godt. Jeg har dog aldrig prøvet selv at panere kylling med en beignet dej, så jeg kan ikke sige hvordan det går.

Jeg har dog mistanke om at beignet ikke er så velegnet til store fugtige stykker kød. Skorpen bliver nok heller ikke så tyk.

Jeg plejer at lave dobbeltpaneringen med rasp til sidst, og det bliver altid godt ;-)

Hvis du prøver med dej, så vil jeg dog meget gerne høre resultatet.

Marinering... og panering

Skrevet af Anonym bruger den 01/10 2009 21:50
Hej igen Max. Jeg endte sku med at lave den klassiske dobbeltpanering i en blanding af rasp, majsmel, røget paprika, cayennepebber og salt. Det blev dejligt sprødt med en god smag, men dog ikke så tykt og "puffy" som jeg kunne ønske mig.
Beignet dejen skal bestemt prøves næste gang - jeg er alt for nysgerrig. Tak for vejledningen.

Marinering... og panering

Skrevet af Anonym bruger den 19/12 2009 11:40
Jeg har ofte stegt kylling i en tempuralignende, krydret dej - hvis man vil have en tyk skorpe skal dejen være ret tyktflydende, og det kan anbefales at panere, stege, panere igen (og evt. rulle i eller drysse med sesamfrø) - og så stege igen.

Kødstykkerne skal gerne være små (nugget-størrelse) og spises ret hurtigt efter stegningen.

Marinering... og panering

Skrevet af Anonym bruger den 10/10 2015 07:39
jeg dypper først i mel så æg, bruger ikke rasp, men laver min egen, som er. en æske saltstænger i blenderen sammen med en pose mozzarella ost. der dypper jeg mine kylling stykker i. den kan bruges til al panering. prøv det det er guf.
                                                          Ove

kogetid

Skrevet af Tanja Olsen den 08/06 2010 15:47
Hej
ville bare lige spørge hvor længe du ca plejer at lade kyllingen simre.

kogetid

Skrevet af maxm den 08/06 2010 16:36
ahh ... så vidt jeg husker er det 30-40 minutter.

kogetid

Skrevet af Anonym bruger den 19/11 2011 15:13
Jeg er forvirret. I opskriften står der de skal stege 1-2 min på hver side. Men her skriver du 30-40 min. Er der ironi på spil, eller hvad skal man gå efter?

kogetid

Skrevet af maxm den 19/11 2011 20:27
De skal tilberedes to gange. 1 gang koges i mælk ca. 30-40 minutter. Dernæst et par minutter i varm olie. Det står i opskriften.

kogetid

Skrevet af Anonym bruger den 15/09 2014 18:05
Det hjælper, når man lige læser hele opskriften, inden man begynder at brokke sig :D

kærnemælk

Skrevet af Anonym bruger den 18/04 2012 12:23
Hej
Hvad gør kærnemælk ved kyllingekødet?

kærnemælk

Skrevet af maxm den 18/04 2012 17:52
Det gør det mere mørt.

kærnemælk

Skrevet af Anonym bruger den 11/09 2012 10:29
kan man undlade denne del af prosessen?

Ekstra krydderi

Skrevet af Anonym bruger den 17/10 2012 14:51
Jeg putter som regel lidt holiday dip mix i melet og raspen.. giver en smag der minder meget om KFC. :)

Bare et lille tip, tak for en rigtig god side, finder megen inspiration her

Er du ensom kylling?:o

Skrevet af Anonym bruger den 25/01 2013 21:33
Hej max!!
Din kylling ser ret ensom ud... :( så har du nogæe ideer som Dip og evt kunne Du jo lave opskkrifter med dem??:D mvh.

Er du ensom kylling?:o

Skrevet af maxm den 26/01 2013 14:27
Hehe ... ja, sådan er det med alle mine opskrifter. Jeg forsøger at holde hver opskrift skarpt adskilt. Det er mindre forvirrende, og der er alligevel ingen der laver et helt måltid fra en opskrift.

Det holder også opskrifter og videoer kortere.

Så jeg holder det adskilt og så må i selv kombinere bagefter :-D

Grill?

Skrevet af Anonym bruger den 03/06 2013 05:55
Hej
Jeg er ret "ny" mht at stege kylling på grill. Vi har et meget lavt budget at råde over og jeg skal have børnene på besøg grundlovsdag. Jeg har 2 poser kyllinge overlår i fryseren og ville gerne grille dem i det gode vejr. Kan jeg koge dem først og evt i mælk/ kærnemælk? Vil gerne være sikker på at jeg får det gennemstegt. Tak for en super god side. Vh Susanne fra Struer

Grill?

Skrevet af maxm den 03/06 2013 09:23
Det kan du sagtens. Men så vil jeg da anbefale at du koger dem i vand med lidt grøntsager i en times tid. Så får du også en fond som du kan lave hønsekødsuppe af. To retter. Næsten én pris :-)

Sydstatskylling

Skrevet af Anonym bruger den 04/11 2013 14:23
"Hæld kylling og mælk i en gryde og lad det simre indtil kyllingen er mør.

Smid ikke mælken ud bagefter. Si den og lave sovs af den, eller kom den i en gryderet."

Hej.
Kan ovenstående virkelig lade sig gøre i kærnemælk?
Hvis ikke, er løsningen så den at lægge kyllingen i kærnemælk natten over, og derefter koge den i sødmælk?

Hilsen Karin

Sydstatskylling

Skrevet af Anonym bruger den 04/11 2013 14:29
.....Glemte lige at spørge om skindet på kyllingen skal fjernes?

Hilsen Karin

Sydstatskylling

Skrevet af Anonym bruger den 05/11 2013 21:34
Nej. Hvis du vil lave sovs af mælken så skal det ikke være en syrnet mælk.

Du bestemmer selv om du vil lade skindet sidde på. Jeg gør.

Sydstatskylling

Skrevet af Anonym bruger den 18/09 2014 18:34
Hej
Det skal ubetinget være kærnemælk kyllingen skal koges i og denne giver en fremragende smag til sovs eller gryderet.
Kombinationen mellem det syrlige og kyllingesmagen er lige det mange sovse (sauces) har brug for :-)
Flemming VVS

Brug opskriften til burgere også

Skrevet af Anonym bruger den 06/12 2013 17:41
Hej
jeg faldt over den her opskrift og så tænkte jeg "øv jeg har ikke lige noget olie i huset, og orker ikke helt at fedte rundt med store stykker kylling". til gengældt havde jeg noget hakket kyllingekød, og så måtte jeg eksperimentere.

- form bøffer at det hakket kylling
- lav paneringen som anvist i opskriften ovenfor
- hæld æg ned i paneringen, til paneringen har en slimet konsistens.
- vend kyllingebøfferne i paneringen
- smid bøfferne på en pande(jeg bruger en grill pande, for det holder saften i bøffen)
- når bøfferne er færdigstegt, kan du smide dem i noget brød og tilsæt noget salat og what not og så har du en super kyllingeburger.

Kan man bruge bryststykker?

Skrevet af Anonym bruger den 14/01 2014 13:34
Jeg har sådan set allerede skåret en kylling i stykker og lagt den i kærnemælk, inklusiv de to bryst, så jeg skal vel mere bekræftes end have et egentlig svar... :-)Jeg tror jeg koger stykkerne meget forsigtigt og har bryststykkerne øverst så de kan tages op lige når jeg tror de er præcis kogt, så de ikke får for meget...

Kan man bruge bryststykker?

Skrevet af maxm den 15/01 2014 12:56
Bryst skal typisk have 30 min og lår skal have 45 min når du steger dem hele. Så ja.

Bortset fra det, så er der ikke grund til at koge brystkød først. Bare skære det i 1 cm tykke stykker, og paner og frituresteg. Som "chicken nuggets"

Kan man bruge bryststykker?

Skrevet af Anonym bruger den 16/01 2014 11:06
Tak! Jeg endte med at koge brysterne hele, og så dele dem inden jeg panerede, og stegte dem. De blev okay. Det var mest for min mands skyld, han kan ikke fordrage mad, der skal gnaves af ben, og foretrækker kylling der har fået et minut for meget frem for tilpas, så han var godt tilfreds... :-) Resten af husstanden elsker at spise med fingrene og gnave ben, så alle var glade! :-)

kan kyllinge stykkerne

Skrevet af Anonym bruger den 18/01 2014 02:18
kan kyllinge stykkerne ligge i 1½ døgn i kærnemælken inden de bliver frityrestegt `?

kan kyllinge stykkerne

Skrevet af Anonym bruger den 20/01 2014 10:39
Det har jeg ikke prøvet. Så aner det ikke. -max

Valg af olie

Skrevet af Anonym bruger den 23/01 2014 01:16
Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvilken olie der er den bedste at bruge til friture stegning?

MvH
Morten

Valg af olie

Skrevet af Anonym bruger den 24/01 2014 10:34
jeg foretrækker svinefedt. Det smager bedst og er samtidig det sundeste. (Lang diskussion.)

Men mange bruger vindruekerne eller raps olie til det. Det smager også fint.

Olie

Skrevet af Anonym bruger den 02/01 2016 10:34
hej
Jeg kom til at tænke på om det er en bestemt olie eller om det er lige meget??
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: