1
af: Max M Rasmussen & 1
@
delt

Archiduc (storhertugens) - salat  med rødbede, kartofler og bladsalat

Storhertugens salat er lidt en man hader eller elsker. Der er mange der ikke kan lide rødbeder og for dem er den ikke et hit. For os andre er det en dejlig hurtig og enkel salat.
Storhertugens salat - Max M Rasmussen

Ingredienser

4 portioner

  • 2 rødbeder, kogte, i store julienne
  • 150 g endivie salat (eller anden grøn salat) i julienne
  • 4 mellem ell. 8 små kartofler i store julienne, kogte
  • trøffel i julienne (jeg bruger trøffelolie i vinaigretten i stedet for.)
  • vinaigrette

Noter

Jeg synes at Endivie salat er for bitter så jeg bruger romain i stedet.

Jeg køber rødbederne forkogte. Det virker lige så godt som at koge dem selv.

Julienne: skåret i stykker på størrelse med tændstikker.
Store Julienne: skåret i tykkelse på størrelse med pommes frites.

Vinaigrette: dressing lavet på 1 del eddike / 3 dele olie. Du kan bruge citron i stedet for eddike. Salt og peber. Brug rigeligt med salt, der skal jo være til alt salaten.

Trøfler: du kan bruge trøffelolie. Det er nemmere at få fat i og noget billigere.

Kartofler: brug de mest voksagtige du kan finde. Som regel de små sorter der bruges til brunede kartofler eller asparges kartofler.

Ingredienserne klar - Max M Rasmussen
Tilberedt, renset og snittet. - Max M Rasmussen
Salat nok til 4 storhertuger - Max M Rasmussen