1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Cupcakes grundviden - den komplette oversigt

Engang i tidernes morgen lavede jeg en oversigt over hvordan man bager cupcakes. Min version af en "komplet introduktion" til cupcakes. Den består af en rækker artikler og opskrifter, som jeg har samlet på denne side.

Så teknisk som det er muligt at gøre cupcakes - Max M Rasmussen

Oversigter og grundopskrifter

Cupcakes - hvad er idéen lige med dem?

Cupcakes er stort! Der findes websites der ikke handler om andet. Så vidt jeg ved er det et af de mest googlede ord der findes. Der er kogebøger, tv shows, avis artikler. Jeg bliver også indimellem spurgt om hvad forskellen er på en cupcake og en muffin. Så jeg har besluttet mit for at skrive "den ultimative artikel" om cupcakes. Den blev desværre for lang, så jeg har delt den op i flere, men here goes ...

Kagedej til cupcakes - Vanille cupcakes - grundopskrift

Den rene vanilledej er det tema man kan bruge til at variere andre cupcakes rundt om. Den er ikke så interessant i sig selv. Så brug den som udgangspunkt til at lave dine egne opskrifter ud fra. Skift mælken ud med anden væske. Kom syrligt eller bittert fyld i.

Cupcake - glasur / toppings

8 forskellige forslag til topping af cupcakes. De mest almindelige der bliver brugt.

Pynt og toppings til cupcakes

En ting er smagen, men for en cupcake tæller udseendet for meget. Den er lidt forfængelig. Drysset pynter kagen, men det kan også forstærke eller være kontrast til kagen og glasuren. Her er nogle forslag.

Opskrifter

Smørcreme - syndigt fyld til kager og lagkager

Smørcreme kan være et fremragende fyld hvis den laves rigtigt. Den kan også smøres uden på kager og holde et lag marcipan. I mellem to havregrynskager så har vi en konditor klassiker. Imellem chokolade bunde og vi har en lækker lækker lagkage. Problemet er bare at den opskrift der typisk er på nettet giver en sølle smørcreme. Så her er en ordentlig opskrift :-D

Ostecreme - cheescake frosting

Cheesecake creme er god til fyld i lagkager og som topping til gulerodskage og cupcakes. Den er simpel at lave.

Chokolade smørcreme

Chokolade smørcreme er ofte en bedre creme end en ren smørcreme. Den har langt mere smag og føles ikke så sød. Kan bruges til kager, lagkager, desserter og den er også meget typisk brugt som glasur på cupcakes.

Chokolade cupcakes med chokolade smørcreme

Chokolade cupcakes er altid en favorit. De er jo med chokolade ... En chokolade glasur til at slutte af med fuldender værket.

Strawberry cheesecake Cupcakes (jordbærfyld og osteglasur)

Cupcakes der smager som ostelagkage med jordbær. Hvor meget godt kan man da lige fylde i én opskrift?

[fjernet]