emner: mere ...
91
af: Max M Rasmussen
@
delt

Julemad - en kort oversigt over det mest nødvendige

Julemaxen ate christmass - Max M Rasmussen
En lille oversigt over mine juleretter.

Julemad - en kort oversigt over det mest nødvendige i disse dage :-D

Det er selvfølgelig en god idé at se artiklen "Kunsten at udnytte en and bedst muligt". Juleaften er det godt med stegt andebryst,  og nogle gode møre lår lavet som confit. Så kan man lave en andefond til andesaucen, og rillette af skroget, så der ikke går noget til spilde. Har man lyst er det godt med andepølser til julefrokosten. Og en gang andepate af indvoldene.

Svin

Uanset om du skal have ribbenssteg eller kamsteg så er det vigtigt med en flæskesteg med sprød svær. Eller hvis ud er et mere moderne grillmenneske kan du lave pulled pork. Til julefrokosten er det godt med frikadeller og hjemmelavet leverpostej. Måske endda noget hjemmelavet medister. Du kan nok ikke nå at lave hjemmelavet bacon, men hvis du køber en portion er der jo altid æbleflæsk

Dessert

De traditionelle er risengrød, som også kan bruges til klatkager, og ris a la mande dagen efter.

Sødt

Når du så er lige ved at sprænges skal der selvfølgelig toppes op med noget sødt. Som Bedste maries havregrynskugler, pebernødderklejner, brændte mandler, og æbleskiver, min mors julekage, Susannes brunkager. Eller måske en gang skumfiduser. Eller flødekarameller?

I det allermindste er du nødt til at lave "Gløgg a la Gaarde"

Så der er nok at gå i gang med. God jul og god appetit  <|:-D

0
af: Anonymous

mangler opskrift

jeg har siden jeg var ude og spise på Lyng Dal (Gl.Ry) ledt højt og lavt. Vi fik de mest fantastiske snacks... der blev nævnt noget med "bagt øllebrød"... noget andet som kunne minde lidt om flæskesvær uden at være det. Kunne du ikke eksperimentere lidt med at lave nogle gode snacks... Det var himmelsk, men hvordan laver man det?? Venllig hilsen Conny
0
af: Anonymous

Glædelig Jul

Glædelig Jul og Godt Nytår :-) Tak for mange gode opskrifter!
0
af: Anonymous

Varkumposer

Hvor køber du den rulle med varkumposer. Hvad er størelsen/navn.

Varkumposer

Producenten er caso. Jeg køber dem i tyskland. Kan sikkert købes på nettet. 30x600 cm.
0
af: Anonymous

Varkumposer

vad er adresse i tyskland caso tyskland .de
0
af: Anonymous

Gås til jul

Hej :) Jeg er ny på din side - har fået den varmt anbefalet af min søn. Har du mon et bud på, hvordan jeg laver langtidsstegt gås? Jeg har fået fat i en økologisk fætter fra friland på 5,5 kilo. Vi bliver bare fire, så jeg tænker, der ikke bliver behov for forret :) God jul og tak Annette
0
af: Anonymous

Gås til jul

Lang tid ved 130 til 150 grader. Den skal ende på over 75 grader indvendigt. Brug stegetermometer i brystet. Jeg give dem fra 4 til 5 time. Skruer lidt op og ned på termometeret afhængigt af hvordan temperaturen ændrer sig.
0
af: Anonymous

Gås til jul

Nu ved jeg godt at den her kommentar er fra sidste år, men kunne stadig være relevant for nogen der scrollede forbi. Generelt med fjerkræ er det at lår og bryst ikke skal tilberedes til samme temperatur. Bryst er lidt mere ligesom en rød bøf der ikke må få for meget ellers bliver den tør. Lår skal derimod have mere og op på cirka 70-75 grader. Bryst 60-62. Derfor er der en del af de mere seriøse kokke der tilbereder bryst og lår hver for sig. Jeg mindes at hr. kvalimad har en opskrift på hel kylling hvor han tilbereder hel kylling med bryst og lår samtidig, men at han så starter den ud i en gryde hvor den skiftesvis ligger på lårsiden så de får mere varme. God jul. :)
0
af: Anonymous

Nytårstorsk

Hej Max. Laver du ikke også en video omkring at lave en god nytårstorsk?