Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Gele af frugtsaft

Dessert
 
Grundopskrift
 
Kage
 
Video opskrift
 
Doner penge?

1 avis: 15,00
1 mad magasin: 50,00
1 måneds netflix: 75,00
1 kogebog: 299,95
1 madkursus: 1.050,00
1 års licens: 2.436,00

ubegrænset kvalimad: du bestemmer!
:-)

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal:
 
 

Gele af frugtsaft

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - En lækker gele af frisk frugtsaft er et billigt trick. Det kan være en dessert i sig selv. Man kan komme frugtstykker i. Man kan pensle det oven på en tærte. Det kan holde frisk frugt frisk oven på kager, og man kan komme et tykt lag oven på en kage og gøre den blank, smuk og lækker. I øvrigt så var gele noget af det første molekylær gastronomi der blev lavet. I gamle dage var det kun adlen der fik det.

Gele af frugtsaft

Gele på kage

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 300 gram frugt, gerne frossen, fx hindbær
  • 3-6 spsk sukker
  • 3 dl vand
  • saften af ½ citron

Fremgangsmåde

 

Læg husblassen i blød.

Kog frugten i vandet 15-20 minutter.

Kom de opblødte husblas, sukkeret og citronsaften op i en skål.

Si frugtblandingen så saften ender i skålen med sukker osv.

Skal geleen være helt gennemsigtigt kan du si saften igennem ostelærred eller et vådt viskestykke.

Rør rundt så alt sukker og husblas opløses.

Lad det køle til stuetemperatur (ca. 2 timer) inden du bruger det til kage, og kom det så i køleskabet. Jo længere det er i køleskabet, jo mere solidt bliver det.

Skal det i forme kan du bare komme det direkte i køleskabet.

Noter

Princippet i en frugtgele er 100 gram frugt til 1 blad husblas giver 1 dl saft

Sukker er man nødt til at blande i efter behag. Det er forskelligt selv med samme slags frugt. ca. 1 spsk sukker per dl saft er en brugbar tommelfinger regel for det meste frugt. nogen gange skal man dog op på 2 spsk sukker per dl saft. Det er fint at bruge juice.

Det meste frugtgele har godt af at få tilsat noget citron, for at give det lidt bid. Fx 1 tsk per dl. saft.

Du kan ikke lave gele af frisk kivi og ananas saft. Der er enzymer i som ødelægger geleringsevnen. Så de skal koges først.

Handlinger tilknyttet webside

Ananas og Kiwi

Skrevet af Anonym bruger den 01/06 2011 19:58
"Du kan ikke lave gele af frisk kivi og ananas saft. Der er enzymer i som ødelægger geleringsevnen. Så de skal koges først."
saften skal helst koges i min. 3 minutter for at fjerne enzymerne
:)

Ananas og Kiwi

Skrevet af Anonym bruger den 22/06 2011 04:49
Man kan bruge Chili til at neutralisere enzymerne i ananas, så man kan lave en gele ud af det.

Ananas og Kiwi

Skrevet af Anonym bruger den 16/11 2012 18:46
Det er en skrøne. Enzymer kan ikke "neutraliseres". Og capsaicin, der er det virksomme stof i chili, reagerer ikke med enzymer. Det er et kemisk reaktionstrægt stof (der dog har en stærk virkning på smagsreceptorer - men det er en helt anden historie).

Ananas og Kiwi

Skrevet af Anonym bruger den 11/06 2013 12:46
bitch please you meed to but some hareboots and more stuff...

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 28/06 2011 09:38
Er der nogen, som ved hvordan man laver frugtgele uden at anvende husblas/gelatine?

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af maxm den 28/06 2011 12:18
det nemmeste er at google vegetar gele.

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 27/05 2014 09:48
Brug agar agar som er lavet på tang

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 28/06 2011 17:18
man kan i velassorterede helsebutikker købe agar agar pulver. Det er udvundet af tang og fungere på samme måde som gelatin. Det er et godt substitut til vegetare/veganere/muslimer/ folk - som mig - der ikke kan finde ud af at bruge husblas.

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 17/11 2011 11:18
Husblas er utrolig nem at anvende. I desserter hvor der skal en større mængde i, har jeg efter mange forsøg, skal man hælde det i langsomt og stille. Men man skal så med håndmixeren piske meget grundigt og hurtigt rundt. Hver gang jeg har fuldt en opskrift hvor de skriver at man skal røre langsomt, så har jeg fået klumper og trævler. Det skal jo trods alt bare smeltes over et vandbad :)

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 02/12 2011 12:10
Jeg har med succes lavet fin æblegele uden husblas. Du skal bruge den naturlige pektin i æblerne, som findes i de umodne æblers skræl og skrog. Du kan læse mere her http://sushistegen.blogspot[…]ter-blesaft-og-blegele.html

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 02/12 2011 22:52
Jeg har også lavet vellykket gelé på bær, uden husblas. Tricket er at undgå overmoden frugt, og gerne plukke nogle håndfulde umodne bær med, da disse indeholder mere pektin. Når man tilsætter sukker vil det begynde at gelére og man koger ind til den består "gelétesten". Som Max siger: google is your friend!

Frugtgele uden husblas/gelatine?

Skrevet af Anonym bruger den 20/12 2011 16:44
Dansukker har et produkt som heter Gelésukker. Usikker på om det er på vei ut av sortimentet, men jeg fant det i en velassortert matbutikk i går. Det er vegetabilsk og inneholder: karragenan og johannesbrødkjernemel.

Multi.http://www.dansukker.no/[…]/Gelésukker_Multi_no.aspx

"gele rulle" hmm

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2011 19:01
Hej og tak for alle videoerne! Kvalimad er en ny oplevelse for min del og sidder og surfer rundt på siden (lidt for meget ;) )og finder masser af inspiration og motivation.

Jeg lurede på om du kunne hjælpe med at forklare hvordan man laver sådan en slags "rulle" som vist på dette billede: http://alabitten.blogspot.com/2010/07/sllerd-kro.html Og evt. hvordan man kan få lukningen så pæn?

Igen, skide godt koncept og glæder mig til flere opskrifter og videoer!

"gele rulle" hmm

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2011 19:02
Linket førte ikke direkte til billedet. hmm.. men det er det andet sidste billede på siden. En dessert... :)

"gele rulle" hmm

Skrevet af maxm den 16/12 2011 10:15
overtrækket er så jævnt at det kun kan være lavet som et tyndt lag, som er rullet om cremen i midten.

Hvordan det har fået en konsistens på gelen så den kan rulles rundt om ved jeg ikke. Formodentlig bruger de noget specielt gele.

Samlingen er lavet pæn ved at lægge den nede i bunden.

"gele rulle" hmm

Skrevet af Anonym bruger den 02/08 2013 11:35
de laver moussen eller hvad det hvide nu er først derefter kommer de det i et rør hvis Ø er større en rullen og fylder mellemrummet op med gele

Gele med lakrids

Skrevet af Anonym bruger den 22/12 2011 09:15
Hej Max,

har du en idé til gele med lakrids? Er det samme fremgangsmåde som denne, bare tilsat lakridspulver? evt. hvor meget?

Mvh
Henrik

Gele med lakrids

Skrevet af maxm den 22/12 2011 12:12
Ingen anelse.

Gele lavet på koncentreret saft?

Skrevet af Anonym bruger den 15/03 2012 10:55
Hej.
Jeg søger sådan en opskrift på gele lavet på koncentreret saft. Det burde vel også være muligt, men ved ikke lige hvordan doseringen skal være? Har kun kunnet finde opskrifter med bær til gele.

Gele lavet på koncentreret saft?

Skrevet af maxm den 15/03 2012 19:16
1 blad husblastil 1 dl saft.

Gele lavet på koncentreret saft?

Skrevet af Anonym bruger den 26/07 2012 16:23
hva med appelsin gele ? er det samme mål eller hvordan ska man lave det ?

Gele lavet på koncentreret saft?

Skrevet af maxm den 03/08 2012 10:39
Tommelfingerregel: Hvis du vil lave gele så smag det til med citron og sukker. Det skal være kraftigere i smagen end til hvis man vil drikke det.

Geler det derefter med 1 dl af den blandede saft.

Klar farveløs gele

Skrevet af Anonym bruger den 28/01 2013 21:57
Hvordan laver du en helt klar og farveløs gele? Skal den smage af noget eller kan man lave en der er helt neutral i smagen til f.eks. prikken over i'et på en kage med flødecreme?
Med venlig hilsen Louise

Klar farveløs gele

Skrevet af maxm den 29/01 2013 10:10
Du kommer 1 blad husblas per 1 dl varm vand. Så lader du den stivne i køleskabet. Et voila!


Vil du gøre mere ved den kan du så begynde at bruge andre vædsker, tilsætte sukker osv.

Afængigt af hvor tyk du vil have den kan du komme 2 blade husblas i per dl i stedet for. Men så er det mere gummi.

Stiv frugt"Mos"?

Skrevet af Anonym bruger den 01/03 2013 14:43
Hej Max.
Først og fremmest lige ros til din hjemmeside - nyder at læse mange af opskrifterne igennem samt kommentarerne, alene det lærer man meget af.

Jeg vil gerne lave en lagkage som skal betrækkes helt til sidst med en chokoladeganache. Jeg vil gerne have hindbærfyld i, altså hvor bærerne er intakt og ikke blot en gele. Men da det helst ikke skal splatte ud af siderne da disse skal overtrækkes med ganache, tænkte jeg om du havde erfaringer med en bærkompot der skal sætte sig ligesom når du laver gele.
Og har du en ide om hvor meget husblas jeg skal bruge pr. 100 gram/dl bær?

Tak på forhånd!

Stiv frugt"Mos"?

Skrevet af maxm den 01/03 2013 16:36
1 blad per dl burde også være passende til det. - Max
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (12)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: