Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Grillet Lammeryg

Grillet Lammeryg

— Arkiveret under ,

Opskrift med video - Helstegt lammeryg i ovn, eller grillet i Weber grill. Det er ikke særligt svært at stege en hel lammeryg. Hverken i ovnen eller i grillen. Til gengæld vækker det altid stor begejstring at bære et så stort stykke kød ind på bordet og skære det op der.

Grillet Lammeryg

Lammeryg på grill

Ingredienser

Til 4-6 personer

  • ½ lammeryg på 1½ kg (2 ribben per person)
  • rosmarin, helst frisk.
  • timian, helst frisk
  • Hvidløg
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

 

Få slagteren til at save ribbenene på ryggen over fra stegens bagside, eller gør det selv med en god lang sav. Nedstrygere og kantsave er bedst, men en ren fuchsvans kan også gå. Det gør det nemmere at skære koteletterne af når den er færdig.

Undgå at save ned i kødet mere end højst nødvendigt.

Rids fedtet i ca 1 cm store tern med en skarp kniv.

Stegen saltes, pebres og krydres med frisk rosmarin, timian og hvidløg.

Pres et par fed hvidløg og kviste frisk rosmarin ind bag de oversavede ribben.

Med ovn

Steges ved jævn varme ved 150 grader i ca. 1½ time efter tykkelse. Indtil kødets interne temperatur er 55-57 grader. Personligt foretrækker jeg 55 grader. Det er der mange det syntes er for rødt, så kan man give den lidt mere, men over 60 grader vil jeg ikke anbefale.

Med grill

Færdig lammeryg

Hvis du nøjes med at bruge den ene kulholder svarer det ca. til 170 grader i en 57 cm Weber grill. Lammeryggen skal have ca. 1 time og et kvarter.

Læg evt. en bøgekævle, eller anden hård træsort hen over kulholderen så den bliver varmet op til den ryger. Det giver en god røgsmag.

Relateret indhold
Handlinger tilknyttet webside

Weber

Skrevet af Anonym bruger den 13/02 2009 17:07
Der kunne godt være lidt mere info om tid på weber!

Weber

Skrevet af Anonym bruger den 15/02 2009 16:15
Det er det samme som ved en ovn. 1 1/2 - 2 timer. Hvis du kan holde grillens temperatur på omkring 150 grader. Ellers må du skrive kødets start temperatur ned når du smider det i grillen, og så se om det er 1/4 af vejen efter ca 1/2 time. Hvis den så er for varm kan du lukke weberens lufthuller lidt i, så kullene får mindre ilt.

Det er ikke indviklet matematik for at finde tiden på kødet, men jeg vil lige komme med et eksempel.

Kødets start temperatur: 20 grader. Kødets slut temperatur: 65 grader. Det skal så stige med 65-20 = 45 grader. Det skal det over ca. 2 timer, eller 4 halve timer. 45 / 4 = 12 grader. Efter en halv time skal kød med start temperatur på 20 grader så være: 20-12 = 32 grader. Er det varmere er grillen for varm, er det koldere er grillen for kold.

Når kødet kun skal stege i 2 timer checker jeg temperaturen hver 1/2 time, så der er tid til et rette temperaturen til.

Se i øvrigt linket til langtidsstegning af kød.

grillvarme

Skrevet af Anonym bruger den 13/10 2009 17:51
Når I nu er elskværdige at fortælle, at hvis du nøjes med den ene kulholder så svarer det til ca. 150 grader i en 57 cm Weber grill. Men så undlader I at skrive, hvad det svarer til, hvis man bruger begge kulholdere..!
Kan vi få det svar...?

grillvarme

Skrevet af maxm den 13/10 2009 20:30
Det er jeg faktisk ikke sikker på. Jeg mener at kunne huske at det er omkring 230 grader. Jeg skal prøve at huske at måle det næste gang jeg griller med begge.

grillvarme

Skrevet af Anonym bruger den 09/01 2011 08:35
Det burde være enkelt, den samme mængde kul bare fordelt i 2 kulholdere, nemt ikke.

dobbelt lammeryg..

Skrevet af Anonym bruger den 15/01 2010 16:22
For første gang skal vi lave en dobbelt lammeryg på grill, med på gas grill. Hvad gør vi

Mange tak for hjælpen

dobbelt lammeryg..

Skrevet af maxm den 15/01 2010 22:57
Øh ... er det ikke lige hvad jeg har skrevet om i opskriften ;-)

dobbelt lammeryg..

Skrevet af Anonym bruger den 18/01 2010 16:16
  tak for svar så ikke lige at det var svar på gas grill.

 Hilsen Kamma. har du en god ide vedr, tilbehør??

 På forhånd tak

Savner billeder

Skrevet af Anonym bruger den 25/02 2010 16:00
Fedt emd video og billeder på mange artikler, men mangler her :-/

Savner billeder

Skrevet af Anonym bruger den 25/02 2010 22:16
Jeg ved det. Problemet er at der er stor forskel på at skrive en opskrift ind som jeg kender, og så på at lave en med video og billeder. En enkelt video opskrift tager det meste af en dag, med planlægning, indkøb, optagelser, redigering og evt. speak.

Savner billeder

Skrevet af maxm den 06/06 2010 18:55
Så skulle det vist være løst ...

Lammeryg på grill

Skrevet af Anonym bruger den 05/06 2010 17:30
Det smagte såå godt tak for alle de gode råd.

lammekoteletter

Skrevet af Anonym bruger den 07/06 2010 19:38
Det ser bare så lækkert ud. Kom endelig med flere lamme-opskrifter. Har du forresten et bud på hvorfor mine sidste lammekoteletter (dobbelte) blev grå og seje ved pandestegning? mit eget bud er at ryggraden hindrede ordentlig kontakt med panden, og det ikke blev rigtig stegt. Mørbrad-delen blev mør, men resten blev til sålelæder. Kan man overhovedet stege en koteletterne, så både mørbrad og kotelet bliver ordentlig?

lammekoteletter

Skrevet af maxm den 07/06 2010 20:53
Bedste bud er at grille dem. Så er det ligemeget med rygradden. Ellers kan du få slagteren til at skære den ud i enkelt-koteletter. Uden rygrad. Så steger de mere jævnt.

Et andet trick er at bruge mere olie, så mere af kødet får direkte varme. Desværre bliver bruningen lidt ringere af det.

Når man køber lammekoteletter så er det også tit for tynde, så de kan ikke nå at brunes inden de er grå. Så hvis du handler ved en slagter der skærer ud på bestilling, så få ham til at skære dem tykkere. Eller køb en hel ryg, og så gå selv i gang med nedstrygeren.

At få mørbrad og kotelet perfekte samtidig er er problem. Som med T-bone på en ko.

Mit bedste råd presse på kotelet-delen med paletkniven, så den får mere varme end mørbradsdelen. Eller at lægge en grøntsag ind under mørbrad delen. Men det er næsten lidt meget besvær med lamekoteletter.

Tak for opskriften

Skrevet af Anonym bruger den 12/07 2010 13:22
Tak for din gode opskrift og ikke mindst video. Det var sommerferiens ubetinget bedste måltid. Vi lavede den på gasgrill, skar rygradden helt væk og den fik op til 64 grader (da rygradden jo er varmeledende) og den var perfekt rosa.

Sjovt nok kom naboen forbi og spurgte om vi var int. i at købe mere lam - ja tak for denne her ret må vi snart lave igen.

Glæder mig til at følge din blog fremover.

Vh Helle

tip til at skære ben over.

Skrevet af Anonym bruger den 13/12 2010 17:20
Istedet for at fedte med alverdens haveredskaber, så kan en god fjerkræsaks sagtens klare at klippe ribbenene over. Så undgår man også bensmuld.

tip til at skære ben over.

Skrevet af Anonym bruger den 24/02 2011 18:19
Haveredskab? det er da en kødsav eller jernsav :S

tip til at skære ben over.

Skrevet af Anonym bruger den 08/06 2012 07:44
Jeg har lige brugt min Bosch Multicutter med et lille nedstrygerblad på. Bladet er kun ca 1 cm langt (i saveretningen) så det er perfekt til at "dykke" ned og skære små ribben over, uden at man beskadiger noget som helst
KH
Jørn S.

grillet lammeryg

Skrevet af Anonym bruger den 02/04 2011 10:20
Skal snart grille en lammeryg og glæder mig til ovenstående fremgangsmåde.
Prøv evt. at gnide lidt revet øko-citronskal sammen med salt og peber i fedtlaget.Giver en pikant frisk smag.
Som tilbehør bruger vi her hos os brdr. Prices fremragende hvidløgscreme samt karamelliserede skalotteløg. Vi plejer at havne et sted hvor himmeriger møder hinanden.
Servér også gerne et hjemmelavet langtidshævet brød til.Det løfter endnu højere.

Grillet lammeryg

Skrevet af Anonym bruger den 07/08 2011 09:31
Fin opskrift! Blev afprøvet med stor succes i går. Perfekt resultat, dejlig smag og tilpas mørt...

Ude-grillet lammeryg med mynte og persille på rygsiden og rosmarin og persille ned mellem savesiderne

Skrevet af Anonym bruger den 13/01 2012 17:57
Hej Max, når jeg bliver voksen, så vil jeg gerne grille lammeryg ude på min grill, men så i stedet for at komme timian ned mellem savesiderne på lammeryggen, så kommer jeg persille imellem siderne, fordi, jeg synes, at lam og persille hører rigtig godt sammen.
Hilsen Martin Clsusen

Porchcotta

Skrevet af Anonym bruger den 30/03 2013 16:33
hej
kunne du ikke lave en video om hvordan man laver en porchcotta med svineslag som laver dem til grisefester

mvh. mk

Porchcotta

Skrevet af maxm den 01/04 2013 19:48
Hvis jeg husker det i løbet af sommeren, så er det da bestemt ikke udelukket. :-D
 
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (13)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: