1
af: Max M Rasmussen & 1
@
delt

Américaine (Amerikansk) - salat med kartoffel, æg og tomat

En simpel men mættende og lækker salat der kan bruges både som tilbehør og som en frokost i sig selv.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g (4 stk) tomater i skiver, afkærnede
  • 600 g (8 stk) kartofler i skiver, kogte
  • 40 g (1/2 stængel) bladselleri, i julienne
  • 50 g løg (1 lille eller 1/2 stotr), tynde skiver
  • 4 æg, hårdkogte
  • 1 dl vinaigrette

Noter

Julienne: skåret i stykker på størrelse med tændstikker

Vinaigrette: dressing lavet på 1 del eddike / 3 dele olie. Du kan bruge citron i stedet for eddike. Salt og peber. Brug rigeligt med salt, der skal jo være til alt salaten.

Kartofler: brug de mest faste og voksagtige du kan finde. Som regel de små sorter der bruges til brunede kartofler eller asparges kartofler.

Américaine salat tæt på - Max M Rasmussen
Alle ingredienserne - Max M Rasmussen
Alle ingredienser. Udskårne. Inden anretning. - Max M Rasmussen
4 stk Américaine (min far kan ikke lide løg. Gæt hans tallerken...) - Max M Rasmussen