318
af: Max M Rasmussen
@
delt

Amerikansk gulerodskage

Gulerodskage med oste/smør glasur. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Normalt syntes jeg at gulerodskage er en vederstyggelighed. En tør og kedelig ting, som kvinder med dårlig samvittighed laver. Men Karins opskrift virker overhovedet ikke sund at spise, og den smager heller ikke sådan. Den smager kanon. Så jeg takker hende for opskriften.

Ingredienser

Giver 2 stk. i springform eller ét stk i stor bradepande.

Kagen

Det våde

  • 450 gram brun farin
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 3 dl olie uden smag
  • 6 æg
  • 550 gram revet gulerod (ca. 750 gram med skræl)

det tørre

  • 400 gram mel
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ spsk natron (1½ tsk)
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 75 gram hakkede nødder

Glasuren

  • 200 gram flødeost
  • 125 gram smør
  • 250 gram flormelis
  • skal af en revet citron
  • Saften fra 1 citron
  • 100 gram hakkede nødder til pynt

Giver 1 stk. i springform (halv portion).

Kagen

Det våde

  • 225 gram brun farin
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1½ dl olie uden smag
  • 3 æg
  • 275 gram revet gulerod (ca. 375 gram med skræl)

det tørre

  • 200 gram mel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk kanel
  • 40 gram hakkede nødder

Glasuren

  • 100 gram flødeost
  • 65 gram smør
  • 125 gram flormelis
  • skal af ½ revet citron
  • Saften fra ½ citron
  • 50 gram hakkede nødder til pynt

Fremgangsmåde

Bland de våde ingredienser for sig. Inklusive sukkeret.

Bland de tørre ingredienser.

Bland dem sammen.

Bages ved 185 grader i ca. 30-40 minutter. Bruger du en stor bradepande skal den have lidt kortere. Check om dejen hænger fast i en kødnål, strikkepind lille kniv, eller lignende.

Lad kagen køle helt af.

Pisk glasuren sammen og fordel den ud over kagen. Pisk en 5 minutter så den bliver godt luftig.

Pynt evt. med lidt hakkede hasselnødder.

Skal være kolde inden servering. Er bedst dagen efter.

Noter

Kagen er også en fremragende base for en bryllupskage.

Bruger du springform skal den have ca. 40minutter.

Bruger du stor bradepande skal den have omkring 30 minutter.

Bruger du en mellemstor bradepande, som jeg gør i videoen, skal den have ca. 35 minutter.

Hvis du bruger en friskost i stedet for en flødeost kan du ikke piske glasuren så luftig. Det kan så også være en fordel lige at piske en æggeblomme i, så den bliver mere cremet.

0
af: Anonymous

For meget citronsaft?

Min glasur blev også helt flydende og ville ikke størkne, jeg fandt en anden opskrift og der skulle kun anvendes 2 spsk citronsaft. Der blev glasuren perfekt, måske det er lige overkanten med saften fra en hel citron?? Men meget lækker kage, den bedste jeg har smagt til dato!
0
af: Anonymous

For meget citronsaft?

Ikke brugt citronsaft, ingen light produkter så bliver cremen hel fin.Cremen skal ikke størkne,men ha konsistens somalm. creme.
0
af: Anonymous

*****

5 ud af 5 stjerner! Helt fantastisk god kage...synes dog glasuren blev lige syrlig nok, så vil næste gang skifte noget af citronsaften ud med vand.
0
af: Anonymous

*****

Holy cow hvorfor i al verden vil du fortynde en ultra tynd frosting med vand jeg er målløs
0
af: Anonymous

*****

Eller skift citron ud med appelsin...
0
af: Anonymous

Nødder

Hvilke nødder smager bedst til denne kage? Hasselnødder eller valnødder?
0
af: Anonymous

Nødder

Hasselnødder er det jeg har set i andre opskrifter, så mon ikke det ville være bedst med hasselnødder?
0
af: Anonymous

Nødder

Valnødder og rosiner er også en god blanding at komme i.
0
af: Anonymous

Nødder

Begge dele. Jeg har brugt halvt af hver.
0
af: Anonymous

Amerikansk Gulerodskage

- Jeg har lavet en hybrid af ostecremeglasuren,- jeg bruger 1 dl fløde pisket til flødeskum i stedet for de 125 g smør, det giver en lækker luftig osteglaur.. mvh Irene B
0
af: Anonymous

Amerikansk Gulerodskage

Hejsa Lige til info, så lige denne fede opskrift og komme til at tænke på oprindelsen. Da du skriver det er en amerikansk gulerodskage, og jeg har erfaret at det er en britisk gulerodskage. :D Bare til info hehe. Men ellers fed hjemme side du har dig her, er ekstra vild med dit indlæg omkring langtids stegning. :D Mvh. Asbjørn
0
af: Anonymous

varmluft eller alm ovn?

Hey Max.. Vil bare lige høre om du bruger alm eller varmluft ovn, når du bager den? På forhånd tak. Jeppe

varmluft eller alm ovn?

Varmluft.
0
af: Anonymous

bradepande

Hvor stor er den bradepande, er det 40x40 eller ?

bradepande

Enten den dybe bradepande du har ovnen, eller en af de løse man kan købe der er ca. 40x30 og 8 cm høje.
0
af: Anonymous

bradepande

okay. men den der er i ovnen, er ikke særlig dyb, gør det mon noget?

bradepande

Det komme jo an på hvor høj du gerne vil have din kage. En bred kage bliver jo lavere. Den bliver også mere fugtig når den bliver højere, så en lav kage kan blive lidt tør. Men det kan sagtens lade sig gøre, og er en almindelig måde at bage kage på.
0
af: Anonymous

Gulerodskage

Kunne man mon ikke bruge squash i stedet for gulerødder? De eksploderer jo lige i øjeblikket.

Gulerodskage

Jeg har ikke prøvet og squash er lidt mere bitter og lidt mindre sød end gulerødder, så jeg tror det er på vippen. Men nogen katastrofe tror jeg ikke det bliver.
0
af: Anonymous

squash

Jeg har bagt denne kage mange gange, også med revet squash eller græskar - det gør ikke den store forskel. Man kan også bruge æble eller andet - hokkaido, f.eks, hvis man nu har en have fuld af denslags. Hilsen Eva
0
af: Anonymous

Nødder

Der var hasselnødder i dejen. Kan man bruge andre nødder istedet for hasselnødder? Mvh Christian
0
af: Anonymous

Nødder

Kan man bruge mandler i stedet for hassel og valnødder?
0
af: Anonymous

Kage

Er du sindsyg, det er den bedste gulerodskage jeg har smagt, den smager, som den fra kageuset eller måske bedre :)
0
af: Anonymous

Muffins

Skal snart lave kage til klassen så jeg tænkte om man kunne lave opskriften om til muffins, og hvor mange der så bliver Svar hurtigst muligt Elsker dine opskrifter
0
af: Anonymous

Muffins

Jeg har lige lavet den lille portion til muffins. Der blev 12. Som topping pisker jeg mascarpone med fløde, flormelis, vanille og citronSKAL.😊 Føj det er lækkert! 😜
0
af: Anonymous

Fantastisk opskrift

Tak for en fantastisk opskrift! Nydelig konsistens, smag og kombi af basis og topping!!
0
af: Anonymous

Glasur

I din fremgangsmåde kommer smørret ikke ind i billedet? Hvordan skal det med?

Glasur

Det er dækket under "pisk glasuren sammen" :-)
0
af: Anonymous

Glasur

I din video kan jeg ikke se, at du bruger smørret?
0
af: Anonymous

Min variation af gulerodskagen

Jeg vil lige starte med at afsløre at jeg laver denne kage hver jul, så det grundlæggende har jeg fat på, men der er mange variationsmuligheder. I år brugte jeg ikke chokolade men flere forskellige sukkerarter + et godt skvæt af damernes drik. OK. Som den store improvisator jeg er har jeg skiftet lidt ud i ingredienslisten, især tilføjet noget. Af sukker har jeg brugt økologisk rørsukker + druesukker (en maltet substans) som minder om sirup, som er den tredie sukkerart jeg har anvendt Krydderier: Kanel, kakao, nelliker, koriander, revet appelsinskal økologisk, hakkede tranebær,kardemomme,1 hel vanillestang, salt, peber, Fyld: Mandler m. skal, gulerødder Mel: 80 % alm. hvedemel + 20 % groft hvedemel Andet: Appelsinsaft fra to appelsiner, 1 dl Baileys Jeg valgte ikke at lave nogen ostetopping..men til gengæld en fin psykedelisk topping af multifarvet krymmel
0
af: Anonymous

Natron

Hej Max .. Ville lige høre hvad er det natron gør ved kagen.. hvilken virkning har den. ? Og 1000 tak far en fantastisk kage. Jeg bagte den til min kærestens fars 50års fødselsdag, sammen med 3 andre slags. Men det var kun denne kage der blev spist helt. ^^

Natron

Den går i forbindelse med syren i kagen, og udvikler kuldioxid som får kagen til at blive mere luftig. Ofte kan man nøjes med at bruge bagepulver. Nu er det ikke en opskrift jeg har udviklet, så jeg kan faktisk ikke se det skulle være nødvendigt. Men det er helt ugiftigt og opskriften virker, så jeg har ikke pillet ved den.
0
af: Anonymous

Natron

Har i dag bagt den uden Natron og resultatet blev helt perfekt.
0
af: Anonymous

frysning?

Er den fryseegnet uden topping?
0
af: Anonymous

frysning?

Ja - Max
0
af: Anonymous

ostecremen

Hej. Netop fundet dette fantastiske site :-) Nogen som har et fif til at få ostecremen ensartet ?? Synes min bliver lidt " klumpet " og svær at får til en ensartet masse. :-( KH fra inge
0
af: Anonymous

ostecremen

For at undgå klumper i frostingen, kan man piske flødeosten og smøren helt glat og uden klumper, før man tilføjer resten af ingredienserne. Det tager 5-7 minutter, men det er det værd, hvis man vil have en klar frosting. Brug aldrig light produkter, da de skiller og put citronsaften i tilsidst :-) så er resultatet formidabelt! Og brug for guds skyld ikke smørbar, da smøret er for blødt :-) brug rigtig smør som f.els. Lurpaks :-) sidst men ikke mindst, er det altid en fordel at si flourmelisen i. Lidt erfaringer herfra en ambitiøs bager ;-)

ostecremen

Nu den er begyndt at skille er der ikke andet at gøre end at blive ved med at piske. Har du ikke en røremaskine kan du evt komme det i en food processer. En anden gang kan du komme citronsaften i til sidst, så er de mindre risiko for at skille.
0
af: Anonymous

Hvid Chokolade

Ville en hvid chokolade creme kunne fungere som topping i stedet for ostecremen? :)
0
af: Anonymous

Hvid Chokolade

I så fald ville kagen nok blive for sød. Ostecremen tilfører friskhed i form af ost og citronskal- og saft, som selvfølgelig også giver et syrligt modspil til den søde kage. Det er selvfølgelig ikke forbudt at smøre en chokoladecreme på, men i så fald ville jeg helt klart vælge at servere noget friskt og knap så tungt sammen med :D Mvh. Maria
0
af: Anonymous

Give opskriften videre?

Hej Max! Jeg har lige bagt denne super lækre kage - nam nam siger jeg bare!! :) Jeg tænkte på om jeg må fortælle om opskriften på min blog?

Give opskriften videre?

Nede i bunden af mit site er der et link der hedder "copyright". På den side skriver jeg alt om den slags :-D
0
af: Anonymous

Give opskriften videre?

Hej Igen Har lige læst det og jeg synes det er en rigtig god ide og på alle måder helt fair! Igen tak for en super opskrift!
0
af: Anonymous

Give opskriften videre?

Alle tiders gulerodskage,nem at lave men har dog kommet lidt citronsaft i.lavet Skærtorsdag d.28.3 2o13.hej Fich.
0
af: Anonymous

Give opskriften videre?

Alle tiders gulerodskage,nem at lave men har dog kommet lidt citronsaft i.lavet Skærtorsdag d.28.3 2o13.hej Fich.
0
af: Anonymous

Pynt på glasur

Prøv at riste kokosmel gyldent på en tør pande og kom det på glasuren.Det smager MUMS!!
0
af: Anonymous

Kedelige gulerodskager

jeg kan også varmt anbefale Camilla Plums terrængående gulerodskage fra Ællebælle-kogebogen. Den er vidunderlig snasket, godt med muscovado, og endnu bedre med både lyse og mørke rosiner og rigeligt med valnødder.
0
af: Anonymous

:DDDDDD

det er en lækker kage.:) jeg tog dog lidt mælk i....... så bluver den helt vildt go' :DDD:)
0
af: Anonymous

:DDDDDD

Ser lækker ud - skal prøves med eller uden mælk. Men - skal der ikke kun 1½ dl olie i den halve portion?

:DDDDDD

jo. Det var en fejl. Den er rettet. Tak!
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Hej Skal cremen spises samme dag eller kan kagen stå til dagen efter med creme ? Vh Jette
0
af: Anonymous

Cupcakes?

Hej Max Mange tak for en fantastisk blog! Jeg tænkte på, om ikke denne opskrift kunne bages i muffin-forme i stedet? Tror du det kunne blive godt, og hvor længe skal de så evt. have i ovnen? Mvh. Anna Sophie

Cupcakes?

Alle rørte deje kan bages i hvilken som helst form man har lyst til. For idéer til tiden, så prøv at kigge på en af mine muffin opskrifter. Bare giv den det samme.
0
af: Anonymous

Squash

Kan man skifte gulerødder ud med squash? Og evt hvor meget i forhold til?
0
af: Anonymous

Topping

Jeg lpejer at bruge Mascapone i stedet for flødeosten. Det givoer et fantastisk resultat. :)
0
af: Anonymous

Smørret skal være blødt.

Når I når til glasuren, er det min erfaring at smørret skal være godt blødt, ellers kommer der smørklumper i ogdet er ikke så lækkert.
0
af: Anonymous

Ostecreme

"- Jeg har lavet en hybrid af ostecremeglasuren,- jeg bruger 1 dl fløde pisket til flødeskum i stedet for de 125 g smør, det giver en lækker luftig osteglaur.. mvh Irene B." Men hvordan er holdbarheden, hvis man erstatter smør med fløde? Så må den vel nok spises med det samme, og må ikke stå et par dage. Eller den skal måske ind i køleskabet for at kunne holde sig? Ps. Fantastisk kage :)
0
af: Anonymous

muffins? :)

jeg tænkte på, om det måske var muligt, at lave kagen som muffins?? i så fald, hvor lang tid skal de bage? :)

muffins? :)

Bagetid i kager er sjældent afhængigt af ingredienserne. Specielt kager af denne art. Så jeg ville bare bage den som alle andre muffins. Hvilket med mine forme vil betyde omkring 20 minutter.
0
af: Anonymous

muffins? :)

Okay, tak :) øh mht. glasuren.. skal smøren smeltes eller "ælter" man den bare i?

muffins? :)

Den skal endelig ikke smeltes. Rør den op med gaffel, ske eller håndmikser. Den skal have konsistens som en tyk creme når den er færdig.
0
af: Anonymous

Lagekage

Super god kage.... hvis jeg gerne vil lave en lagekage ud af den har du nogle gode forslag til hvilket "fyld" vil smage bedst til den?? tak for en god hjemmeside ellers......hilsen maria

Lagekage

Mere af glasuren vil være godt.
0
af: Anonymous

SUPER kage!!

Hej Max. Du har endnu en gang beriget mit liv. Jeg fulgte opskriften slavisk bortset fra at jeg udskiftede puddersukkeret med muscovado. Det var ikke så ringe endda :-D Glasuren var lidt bøvlet at have med at gøre. Den ville ikke rigtig opføre sig som jeg syntes den burde. Men jeg piskede stædigt videre. Og pludselig var den der. Jeg startede med en halv citron, fordi nogen her syntes den var for sur. Men det blev en ret kedelig omgang. Så jeg puttede resten i. Og så sad den lige i skabet. Jeg havde den med på arbejde, og alle var meget begejstrede. Så jeg har formidlet mange links til kvalimad i dag :-) Min kones eneste kommentar da hun smagte det sidste tilbageværende stykke var "Hvornår bager du en som jeg kan have med på arbejde" :-D Mange hilsner og tak for en fantastisk hjemmeside. Benny
0
af: Anonymous

Bagepulver

Jeg bager en del, og har altid troet, at der gik 3 tsk. på en spsk. hvilket så vil give en tsk. for lidt bagepulver, på den store portion i forhold til den halve portion.

Bagepulver

Det gør der også. 1 spsk = 15 ml. 1 teske = 5 ml. Jeg går ikke så meget ned i bagepulver, men lidt mere i natron. Så giver det samme virkning.
0
af: Anonymous

toppingen stivner ikke

Kagen er færdig og jeg står og kigger på den, men toppingen vil ikke stivne.. og jeg gjorde præcis som beskrevet. Nogle gode råd/erfaringer?
0
af: Anonymous

toppingen stivner ikke

Man må IKKE bruge "light" produkter, det får den til at skille!
0
af: Anonymous

toppingen stivner ikke

Når du skriver light produkter mener du så også philadelphia. Det er den originale.
0
af: Anonymous

toppingen stivner ikke

Har du brugt buko flødeost? Jeg har engang prøvet buko light og philidelphia og de blev også meget flydende, så tror det er osten, den skal være buko flødeost naturel

toppingen stivner ikke

Smørret er nok blevet for varmt. Prøv et køle det ned.
0
af: Anonymous

toppingen stivner ikke

Har tit haft de samme problem. Faktisk i udlandet er nogle flødeoste designet til frostings og grunden til den er tynd er at vandet i osten bliver trukket ud af flormelisen pisk LIDT smør sammen med flormelisen så det er så tørt som muligt og derefter kan du putte osten i og hurtigt i føseren !!!
0
af: Anonymous

Gulerodskage

kan jeg erstatte olien med smør? Samme mængde?
0
af: Anonymous

Gulerodskage

Det kan du sagtens. - max
0
af: Anonymous

Mere amerikansk gulerodskage

Prøv at tilsætte en lille dåse ananas i tern. Og erstat evt lidt af olien med samme mængde anansjuice. Jeg plejer at bruge valnøddekerner og rosiner sammen med ananas. Kagen smager også fint uden oste/smørcremen evt med et par ekstra håndfulden letknuste valnødder ovenpå.
0
af: Anonymous

Springform

Hvorfor kan man ikke skrive hvor stor formen man skal bruge det er ret irerterret tros jeg er udannet kok knokler jeg rundt i de forskellig størrelse øv øv øv
0
af: Anonymous

Fløde eller smør

Hejsa. Kan se at der er lidt forskellige meninger om topping men kunne man evt tage halv af hver smør og fløde
0
af: Anonymous

1 spsk bagepulver?

Hej, læser i opskriften, at der skal bruges 1 spsk bagepulver. Er det ikke lige lovligt meget:-) Får lyst til at bage kagen og studset lidt over det. Anders
0
af: Anonymous

1 spsk bagepulver?

Det er lige nok:-) .... max
0
af: Anonymous

MUMS!

Super lækker kage. Udskiftede flødeost med mascapone og brugte kun bagepulver da jeg ikke havde noget natron, men hold op en lækker kage! Plejer ellers ikke at kunne lide gulerodskager da de som regel enten er for søde eller smager for meget af flødeost, men denne sidder lige i skabet!
0
af: Anonymous

Bradepande

Hvor stor en bradepande bør man bruge til den store portion?

Bradepande

En almindelig dyb bradepande som normalt følger med en standard 60 cm bred ovn.