emner: mere ...
248
af: Max M Rasmussen
@
delt

Appelsin - Chokolade Muffins

Muffinmmmhhhh - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Min yndlings opskrift på muffins. Nem at lave. De er store bløde og velsmagende.

Før i tiden gad jeg ikke spise muffins. jeg kendte dem kun som små stykker sandkage med papir der skulle trækkes af. Kedeligt og besværligt.

Men når vi så var i udlandet har familien altid været begejstret for at komme ind på Starbucks og få cacao og muffins. Deres muffins er også gode stor og bløde.

Jeg har så lavet denne opskrift med inspiration fra dem. Dog vil familien nu hellere have "vores egne" muffins.

Ingredienser

Tørt

  • 6 dl mel
  • Knivspids salt 
  • 2 tsk bagepulver 
  • 1 tsk natron 

Vådt

  • 2 1/2 dl yoghurt, A38, ymer eller lign.
  • 1 1/4 dl olie/smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 æg

Fyld 

  • 1 appelsin
  • 100 gr 70% chokolade

Fremgangsmåde

Bland de tørre og våde ingredienser hver for sig.

Hak chokoladen groft. 1/2 x 1/2 cm stykker.

Riv appelsinskallen. Klem juicen ud af appelsinen. Bland begge dele ned i det våde.

Rør det våde og det tørre sammen med grydeske eller lign. Rør kun indtil alt melet er vådt. Hvis du rører for meget bliver de mindre kage agtige og mere som brød. Krummen ændrer struktur og den bliver sej og luftfyldt. Muffins skal være bløde og svampede.

Hæld dejen på muffin forme der er store nok til at der bliver 12 stk. ud af det.

Bag ved 200 grader (varmluft) i 20 minutter. Indtil de er gyldne.

Køles i mindst 20 min inden spisning.

0
af: Anonymous

Iskugle tingest

Hej Max I videoopskriften på appelsin muffins bruger du en iskugle tingest. Du skriver i kommentarerne under opskriften at den indeholder ca en 1/2 dl. Men kan du fortælle mig hvormange mm den er i diameter i selve kuglehovedets?  Jeg bor i midtjylland hvor udvalget i sådanne mere specielle køkkenting ikke er så stort. Så jeg plejer bare at bestille på den engelske amazon hjemmeside hvor udvalget er enormt og fragten er billigere end hvis man bestiller ved en dansk hjemmeside. Men de har SÅ mange  iskugle tingester i rigtig mange forskellige størrelser, så jeg vil gerne vælge den rigtige ;-) Mvh Line

Iskugle tingest

Den er ca 6 cm / 60 mm
0
af: Anonymous

Ang. sprøjtede frugter

Såvidt min allergi læge , er der ikke kun sprøjtegift på skallen, og min allergi siger mig, at der må være noget om snakken. jeg fejler nemlig ikke noget, hvis jeg holder mig til usprøjtet frugt og kan ikke drømme om at nøjes med at vaske og spritte frugten. Men hvis man ikke har det problem, mærker man det jo ikke..... I hvert fald ikke lige med det samme! Hilsen Jette
0
af: Anonymous

frysning af dej?

Hejsa. Tak for en super god hjemmeside! Jeg vil bare lige høre om man kan fryse dejen ubagt ned?

frysning af dej?

Det har jeg faktisk aldrig prøvet. Jeg bager dem og fryser kagerne ned. Det tager de ikke skade af. Men dejen? Jeg vil tro det giver ballade med bagepelveret.
0
af: Anonymous

Har ikke varmluft, hvilken temperatur?

Hej! Jeg skal nu for 4 gang bage disse fantastiske muffins! MEN - jeg er i sommerhus, og der er ingen varmluft ovn! Så... hvilken temperatur skal jeg så bage dem ved? 225 grader? Mange hilsner Lene

Har ikke varmluft, hvilken temperatur?

Ja det burde være der omkring.
0
af: Anonymous

Græsk youghurt

Har prøvet at lave disse med græsk youghurt 2% De smagte fint, men havde nok mere struktur som scones end som muffins :P
0
af: Anonymous

Varmluft?

Hejsa! Glæder mig til at prøve denne opskrift, de lyder rigtig lækre :) Vil lige høre om de 200 grader er varmluft eller alm. ovn? På forhånd tak for hjælpen! Hilsner Kristine

Varmluft?

Ja, det er varmluft.
0
af: Anonymous

WOW

De er bare vildt gode! Selv dejen er suveræn :) Det er virkelig de bedste muffins jeg har bagt.. Og jeg har bagt mange :) De største komplimenter til opskriftens ejermand!
0
af: Anonymous

Appelsin - Chokolade Muffins

Tak for en fantastisk opskrift - super at kunne følge videoen når man først lige er ved at lære at lave mad :)
0
af: Anonymous

Forme

Jeg købte 96 forme hos bageren. Store papirforme i en genial papbakke, der holder sammen på sagerne under bagningen. Er silikoneformene overlegne, da papiret holder sammen på kagen bagefter og man slipper for rengøring. Kan anbefales. Peter
0
af: Anonymous

Kakao

Hej, opskriften ser super lækker ud. :) Har dog lovet mit barn at bage chokolademuffins med glasur. Tror du, de bliver tørre af at tilsætte kakaopulver, hvis ikke hvor meget, skal jeg så putte i? Hvis det bare skal være små muffins til børn, er der så dej nok til 24 el skal jeg bage dobbelt? Synes dine muffins ser store ud. Og hvad med glasur? Er det synd? Tak! :)
0
af: Anonymous

Kakao

han har lavet en video med chokolade muffins, hvor han bare skifter noget af melet ud med kakao og tilsætter chokolade stykker😄😊 bare søg på tredobbelt chokolade muffins og du burde nok doble opskriften op, jeg laver dem selv i en normal muffin form og fylder muffin formen helt op, så får du nogle dejlige store muffins (du får 12 stykker ud af det, istedet for 16)😋 Og glasur? Det bestemmer du selv, men jeg vil nok sige at en smørcreme vil være god😄 (max har en god opskrift på chokolade smørcreme og en normal) ved godt at jeg ikke er max,men håber at jeg hjalp Venlig hilsen Nadia😄😄😄
0
af: Anonymous

Kakao

Han har lavet en video med chokolade muffins, hvis jeg husker rigtigt, så tilsætter han en dl kakao og fjerner en dl mel. Bare søg på chokolade muffins.😄😄😄😄😊
0
af: Anonymous

muffins

Hej Max Kan jeg bruge cremefraiche i stedet for a38? Hvor kan man købe den smarte ske du bruger? Sus

muffins

Creme fraiche er noget federe end A38, men det burde ikke give nogen problemer. Måske bliver det nødvendigt at tilsætte lidt mælk også, for at få dejen tynd nok.
0
af: Anonymous

muffins igen ;o)

Hej igen igen Max ;0) Jeg fandt netop svaret på det med skeen du bruger i din video, MEN jeg har ikke kunnet finde den nogen steder i handelen, desværre. Siden jeg startede med dine muffins, har jeg købt en silikoneform, men jeg vil gerne have dine forme, for dine muffins bliver både højere og flottere end mine. Hvor kan jeg købe nogen tilsvarende? Hilsen Sus

muffins igen ;o)

Jeg tror bare jeg købte dem i Inspiration. Men det er så længe siden at jeg ikke kan huske det mere.
0
af: Anonymous

Video

Kan man bruge citron skallen og citron saften istedet for appelsin ??😄
0
af: Anonymous

Muffins, Brød, you name it!!

Hej Max vil bare sige tak for det super arbejde du laver med denne hjemmeside, har haft stor glæde af den og ser frem til hvad fremtiden byder på :) Hilsen fra Færøerne
0
af: Anonymous

MUMS

Har netop lavet dem. De er rigtig gode! Satsede og brugte 50 g. mindre sukker, men de er stadig vildt lækre. De er føjet til favoritopskrifter ;)
0
af: Anonymous

Super opskrift!

Virkelig god opskrift. Det er de bedste muffins jeg har prøvet at bage hidtil :)
0
af: Anonymous

Appelsin- chokolade muffins

Hej Max. Kigger jævnligt ind på din side og respekt herfra. Har lige nu bagt dine appelsin- chokolade muffins.... Weeee hvor er de bare skønne, de smager fantastisk!! Og mig som ellers ikke kan bage ;-)) Tak for en inspirerende side.
0
af: Anonymous

mums

Lækker opskrift, de er super gode!! :) og dejlig nemme at lave, tak for videoen ;)
0
af: Anonymous

De vil ikke ud

Hej Max Jeg har også en siliconeform, som jeg bager muffins i - har netop forsøgt med de 3 dobbelte chokolade muffins men selv om jeg lader dem stå i 20 min, vil de ikke ud af formen :-( /Mette
0
af: Anonymous

?

de ser mega gode ud, hvis nu jeg vil lave dem som en kage istedet for i en rundform (25 cm) skal jeg så bare lave dobbelt protion, og skal den så også bare have 20 minutter? Vh. Sabine

?

Helt generelt så er det tykkelsen på kagen der bestemmer hvor længe det tager. Så hvis din form er dobbelt så stor (i arealet), så bliver dobbelt så meget dej færdig på samme tid. Det er er fordi tykkelsen/højden på kagen er den samme. Lidt teknisk skal det være arealet på formen der er dobbelt så stort for at det gælder. Bruger du en franskbrøds eller rugbrøds form som er smallere men højere skal den have længere tid. Er det ikke 40 minutter der plejer at stå i sandkage opskrifter?
0
af: Anonymous

?

Den "tingest" du bruger til at fylde muffins formene med. Hvad hedder sådan en, og hvor kan den købes henne?? Mange hilsner Mette
0
af: Anonymous

muffinforme!!!!!?

Hej Mette, Du har sikkert fundet dine muffinforme, men jeg kan ikke dy mig for at fortælle at jeg har købt en form, med teflonbelægning og 12 huller, i føtex for 50 kr. Hilsen Sus

?

Ahh ... det er en af mine yndlingsting overhovedet i mit køkken. Det er en almindelig iskugle "tingest" og portionsmåler. Den tage ½ dl af gangen, og jeg bruger den til at afmåle rigtigt mange ting med. Frikadeller, æbleskiver, falafel, portionsanretning og meget mere ... nåh ja ... og til is. Kan kraftigt anbefales :-D Jeg mener at jeg købte den i "Kunst og Køkkentøj" i København. Du kan ringe til dem, så sender de vist nok gerne. Hvis du rejser til udlandet ind imellem så har de dem i næsten alle køkkenbutikker til noget lavere priser.
0
af: Anonymous

appelsin - chokolade muffins

Jeg prøvede at bage dejen i de der rugbrødsforme. 40 min ved 200 gr er for meget. Næste gang prøver jeg ved 165 grader og 40 min.. tror det passer bedre.
0
af: Anonymous

spændende

Jeg skal nu i gang med at bage dem. Håber det blir godt, har aldrig haft held med muffins. De er altid blevet små og flade, men med denne opskrift ser det ud til kun at blive godt :) Glæder mig. Min ovn har dog ikke varmluft, men håber det går i alm. ovn... Mht appelsinskal, så kunne jeg ALDRIG finde på at bruge sprøjtede appelsiner, eller citroner for den sags skyld, uanset hvor meget de vaskes og sprittes (har heller aldrig hørt om at man sprittede mad.... Det lyder underligt)! De sprøjtes jo helt vildt. Jeg tror personligt at det er det rene gift!
0
af: Anonymous

Æble i stedet for appelsin?

Hej Max Her er familien ikke appelsin-elskere... Tror du, at et syrligt æble kan erstatte appelsinen i denne opskrift? Mvh Jens Ps: Tak for mange gode opskrifter

Æble i stedet for appelsin?

jeg ville ikke gøre det.
0
af: Anonymous

Formene

Jeg har også silikoneforme og selvom jeg lader de bagte kager stå 20 min., kan jeg ikke få dem ud uden at de går i stykker. Hvad gør jeg forkert? Mvh. Mette
0
af: Anonymous

Er det mig, eller......? : )

TUSIND tak for en fantastisk god side og en genial ukompliceret video du har lavet. Lige præcis, som en instruktionsvideo skal være :) Jeg vil meget gerne spørge dig, om disse muffins smager riiiiiiiimelig "sundt", eller det bare er mig...? ;) Vil det være muligt at tilsætte mere sukker i denne opskrift, uden at ødelægge konsistensen (krummen)?
0
af: Anonymous

Er det mig, eller......? : )

Du kan sagtens komme mere sukker i. Jeg vi tro du kan gå op på næsten dobbelt mængde uden problemer.
0
af: Anonymous

Er det mig, eller......? : )

Ååååh, TUSIND tak for svar : ) Står nemlig lige i dette minut og skal til at bage dem til mine pigers fødselsdag imorgen (har tvillinger) Pheeeww!!! ; )
0
af: Anonymous

Er det mig, eller......? : )

Det duede SLET ikke! Alle 24 muffins er sunket sammen og hårde, så ekstra meget sukker er et NO GO!!! : (
0
af: Anonymous

Appelsinskal

De ser supergode ud, og jeg har lyst til at lave dem, men er nervøs ved appelsinskallen, der jo nok er sprøjtet. Økologiske appelsiner... det bliver en dyr jagt. Emma

Appelsinskal

Sprøjtegift kan ikke opløses af vand. Ellers skulle de jo srøjte hver gang det har regnet. Men det kan opløses af sæbevand. Jeg gør ofte det at jeg vasker mine appelsiner i varm opvaskevand hvis jeg skal bruge skallen. Er du meget nervøs ved det kan du derefter tørre dem af med en serviet med sprit på. Så skulle de være helt rene. Så burde de være helt rene. Vær i øvrigt opmærksom på at ikke økologiske vindruer også bliver sprøjtet, så de skal også en tur i varmt sæbevand inden du spiser dem.
0
af: Anonymous

Appelsinskal

Hej! Ang. appelsinskal, kunne jeg aldrig drømme om at bruge skallen medmindre de er økologiske. Ikke kun pga. sprøjtegiftene, men jeg synntes selv at sprøjtet appelsinskal smager underligt, mere bittert og kan give en underlig fornemmelse på tungen og i ganen. Desuden kan jeg tilføje at man kan være heldig og finde øko-appelsiner til ca samme pris som de sprøjtede, jeg har flere gange været heldig i føtex!
0
af: Anonymous

Appelsinskal

Rema 1000 har også økologisk appelsiner og de plejer at være rigtig godt og saftige.
0
af: Anonymous

Hovsa

Glemte at komme æg i - og havde kun lys chokolade Men de blev fantastiske alligevel
0
af: Anonymous

Muffinforme

Hej Max, Tak for opskriften. Hvor har du købt formene? De ser gode ud. Mvh. MP
0
af: Anonymous

Muffinforme

Muffinformene er sat ned til 129,95 kr til dem der vil have dem i inspiration og kop og kande.

Muffinforme

Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener bare de var fra Bahne eller Inspiration.
0
af: Anonymous

Muffinforme

Tak. Jeg vil prøve at se, om jeg kan finde dem.
0
af: Anonymous

Hjemmelavet flødeboller

Hejsa! Jeg har kigget lidt på den der video som hedder ''Hjemmelavet flødeboller'' i starten sier du jo man skal du vafler til bunden. Hvad for en dej er det og hvor lang tid skal det bages osv... Hilsen Lisa
0
af: Anonymous

Frosting?

Hej Max Fantastisk side du har lavet her. Jeg bruger den flere gange om ugen som inspiration. :-) I morgen vil jeg kaste mig ud i disse muffins, men overvejer lidt at komme en glasur/frosting på. Ville det være synd? Er ovre i en slags smørcreme evt med vanilje eller måske en chokoladefrosting med lidt appelsinsmag. Men er i tvivl, om de er nok i sig selv. :-) Vh Majbritt

Frosting?

Det vil virke fint. Men typisk laver man den så noget mindre. Dvs. du får flere ud af samme portion.
0
af: Anonymous

Fantastiske

Bagte disse i går ...... og de er intet mindre end fantastiske. Saftige - også her dagen efter .....Tak for opskriften
0
af: Anonymous

appelsin chokolade muffins

Er ikke verdensmester i bagning, og har forsøgt med adskillige opskrifter på muffins uden større held. MEN:...- Disse muffins er simpelthen de ALLER BEDSTE jeg endnu har smagt!! super opskrift!!!
0
af: Anonymous

appelsin chokolade muffins

Fantastiske muffins! De smager alt for godt!! Til jer andre, der har spurgt til formene! Det er mærke "eve" (eva solo, eva trio..) De koster ca. 199 kr. og er utrolig nemme at bruge! Kan varmt anbefales!
0
af: Anonymous

appelsin chokolade muffins

Fantastiske muffins! De smager alt for godt!! Til jer andre, der har spurgt til formene! Det er mærket "eve" (eva solo, eva trio..) De koster ca. 199 kr. og er utrolig nemme at bruge! Kan varmt anbefales! Hvilken slags olie bruger du? Jeg har brugt smør i mangel af olie, men det er vist ikke nødvendigt til en anden gang...

appelsin chokolade muffins

Jeg bruge bare hvad jeg har ved hånden. Solsikke, raps, vindruekerne. Det betyder ikke så meget. Bare den er relativt smagsløs. Så ikke olivenolie.
0
af: Anonymous

Muffins

Rigtig gode! Bliver ikke dårligere, hvis man til det våde tilsætter (minimum) 2 teskeer hakket frisk rosmarin. Bliver lidt julede. Hilsen Peter
0
af: Anonymous

ca. 25 stk. med alm. små forme

Rigtig gode muffins, helt ok uden appelsinskræld
0
af: Anonymous

Video

Øv. Nu har jeg endelig fået skaffet mig ingredienserne og nu er videoen blevet fjernet. Synd og skam. Nina
0
af: Anonymous

Video

Ej hvor underlig jeg hedder også Nina haha!

Youtube problem

Hej Nina, jeg kan godt se hvad du mener. Det tyder bare på at det er youtube der er lidt sløve. Men du kan altid se videoerne direkte på min youtube kanal http://www.youtube.com/user/kvalimad
0
af: Anonymous

Små muffinsforme

Hvis jeg nu skal bage dem i små muffinsforme Ca. mål: 356mm lang x 245mm bred Hvert hul: 50mm x 20mm Hvor lang tid skal de så have i ovnen?

Små muffinsforme

Jeg ville finde ud af det ved at starte et stopur. Bage dem der ikke længere hænger dej fast i en strikkepind, kødnål eller kniv. Stoppe uret, og notere tiden.