1
af: Max M Rasmussen & 1
@
delt

Bagration (general fra Napoleon tiden) - salat med pasta, tomat, æg, kylling og artiskok

En rigtig god frokostsalat som mætter godt. En typisk restesalat.
Bagration salat klar til kamp - Max M Rasmussen

Ingredienser

4 portioner

  • 4 æg i både, hårdkogte
  • 200 g kogte små stykker pasta
  • 200 g kyllingebryst, tilberedt, i store julienne
  • 100 g - 200 g artiskokhjerter, i julienne eller tynde skiver
  • 4-8 (afhængig af størrelse) tomater i både
  • 1 stok bladselleri i julienne
  • 1-2 dl mayonnaise eller anden hvid dressing

Fremgangsmåde

Kog pastaen og æggene.

Tilbered kyllingebrystet. Du kan stege eller koge som du har lyst til.

Lad det hele køle af mindst en time eller to.

Skær resten ud og anret.

Noter

Det er typisk en salat der er en god ide hvis man planlægger lidt frem. Få pasta og kylling dagen før og brug så resterne til salaten dagen efter.

Julienne: skåret i stykker på størrelse med tændstikker.

Store julienne: skåret i stykker på størrelse med pommes frites.

Ferske kogte artiskokker smager bedst, men jeg bruger som regel fra glas eller dåse.

Alle ingredienserne - Max M Rasmussen
Tilberedt og snittet - Max M Rasmussen
Bagration - nok til 4 sultne soldater - Max M Rasmussen