133
af: Max M Rasmussen
@
delt

Bouquet Garni

Bouqet garni - Max M Rasmussen
Den er med i mange opskrifter, men der bliver sjældent gået i dybden med hvad den rent faktisk består af. Bouquet garni betyder et bundt urter. Der kan derfor være flere forskellige slags urter i. Den helt klassiske består dog kun af persille, timian og laurbærblade. Den typiske fejl er at lave den for lille.

Ingredienser

Lille bundt til 1-2 liter væske

  • 1 lille bundt persille (bundtet af stængler skal være på tykkelse med en langefinger.)
  • 1/2  laurbærblad
  • 3 kviste frisk timian eller 1/2 teskefuld tørret.

Bundt til 2-4 liters væske

  • 1 bundt persille (bundtet af stængler skal være på tykkelse med en tommeltot.)
  • 1 laurbærblad
  • 5 kviste frisk timian eller 1 teskefuld tørret.

Stort bundt til 4 liters væske

  • 1 stort bundt persille (fx en hel potte af dem man køber friske.)
  • 2 laurbærblade
  • 7 kviste frisk timian eller 1-2 teskefulde tørret.

Fremgangsmåde

Ud over grundurterne kan du godt komme andre krydderier i. Estragon, rosmarin, enebær, appelsinskal etc. Men det er afhængigt af din opskrift.

Man ser tit i en opskrift at bundtet skal pakkes i en lille stof pose eller en the-si. Det er ikke nødvendigt hvis det fx er til en fond som man alligevel skal køre igennem en si. Til en langtidssimret gryderet er det en fin idé. Køb fx noget ubleget ostelærred i en stofbutik.

Friske krydderurter er temmelig flygtige, så jo tættere imod afslutningen af kogetiden du kommer bundtet i retten, jo kraftigere vil kryddersmagen være. Smid den fx. i 1/2 timer føre retten er færdig.

0
af: Anonymous

bouquet garni

På dansk hedder det suppevisk og laves af porretop persille og top af selleri og rodpersille kan med fordel stoppes i gaze tube (købes på apoteket i metermål)
0
af: Anonymous

Mange tak

Maange tak for gode indslag