265
af: Max M Rasmussen
@
delt

Chokolade fondant - Varme muffins med chokoladecreme i midten

Chokolade fondant - med chokoladecreme i midten. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Gordon Ramsay er helt vild med chokolade fondant, og den ser ekstremt eksotisk ud når man serverer den. Det ligner en normal muffin, men når man så skærer i den, er den flydende indvendig. Lækker chokoladecreme vælter ud. Sjovt nok så er det i virkeligheden bare en chokolade pundkage, der ikke er helt gennembagt. Så den er ret nemt at lave. Men den kan være svær at få bagt lidt nok.

Ingredienser

pundkagedelen (giver 9 kager)

  • 200 gram mel
  • 200 gram sukker
  • 200 gram smør
  • 5 æg (ca. 250 gram)

det der adskiller den fra en pundkage

  • 200 gram chokolade, hakket
  • 1 æggeblomme

til at smøre formen med

  • lidt smør
  • lidt kakao

Fremgangsmåde

Bland dejen

Smelt smørret i en lille gryde.

Smelt chokoladen ved at hakke den og komme den i det smeltede smør.

Bland sukker og æg (og æggeblommerne) i en stor skål. Rør godt rundt indtil sukkeret er opløst.

Bland chokoladeblandingen over i æggeblandingen. Hæld chokoladen over lidt af gangen imens du rører det godt sammen.

Bland melet i til sidst, og rør rundt indtil det er blandet helt sammen.

Hæld i forme

Smør formene med smør og drys dem med kakao.

Hæld dejen i formene.

Køl dejen ned. Mindst ½ time, gerne til dagen efter. Det er vigtigt at dejen bliver kold fordi det mindsker risikoen for at den bliver gennembagt, så der ikke kommer creme i midten.

På dette tidspunkt kan de også fryses ned i en måneds tid og så bages fra frossen.

Når de er blevet så kolde at de er faste, så bage dem ved 200 grader med varmluft i 11-15 minutter. 5 minutter mere hvis det er fra frossen.

Noter

Du kan blande smag i dejen. Fx revet appelsinskal, appelsinlikør som Grand Marnier osv.

Der er ikke bagepulver i kagerne. Hvis der var det ville det ødelægge cremen i midten. Så de vokser ikke meget, men der skal være plads til 1½ dl i formene.

Den skal bages indtil der er kommet nok skorpe på den til at den kan holde sammen på kagen. Til at beygnde med er det være svært at bedømme hvornår det har fået nok.

Hvis du venter indtil den begynder at knække i overfladen. Som pundkage og sandkage jo altid gør. Så har den fået lidt for meget :-S

Bagetiden er meget afhængigt af formenes størrelse og form. Det der er kunsten med denne kage er i virkeligheden at få dem bagt korrekt. At blande dem er enkelt nok.

Nåh ja, hvis man altså kan får dem ud af formen. Vil du være endnu mere sikker på at de ikke hænger i, så køl formene ned, og pensl flydende smør på imens de er kolde. Så kan der sidde et godt tykt lag. Drys så kakao på til sidst.

Jeg bruger silikone forme, så jeg plejer faktisk ikke at smøre formen, men tager blot en kødnål eller anden tynd genstand og kører rundt i kanten så de slipper.

Skal serveres lune. Gerne med vanilleis, appelsinsorbet, syltede kirsebær eller karamelsauce.

0
af: Anonymous

Fantastisk!

Ville bare lige skrive at den her opskrift er genial, lykkedes for mig i første forsøg.. Tak for lækre muffins!
0
af: Anonymous

Fantastisk!

Past æg er ikke gode til bageværk, pga den behandling de er igennem for at blive past. men smager det ikke af dej inde i midten??
0
af: Anonymous

Super Super lækker, og relativt nem!

Men jeg vogtede også over ovnen som en Høg :-) Men utroligt lækre blev de! /Carsten
0
af: Anonymous

isterninger

Man kan evt. fryse noget af dejen i en isterningebakke og så komme det i midten af de halvfyldte muffinsformen inden bagning. Det giver lidt større tidsvindue hvori der er flydende midte
0
af: Anonymous

Si melet

Melet skal sigtes i, så der ikke kommer klumper.....
0
af: Anonymous

Si melet

Jeg synes bare, at jeg vil fortælle, at jeg synes, at dette site på nettet er intet mindre end fremragende mvh Søren
0
af: Anonymous

Kan de serveres kolde?

Behøves de at blive spist lune?

Kan de serveres kolde?

Så kan du ligeså godt lave en anden chokoladekage hvis du vil have dem kolde. Hele showet emd dem her er at de er varme og der er flydende varm chokosovs i.
0
af: Anonymous

forme

Jeg har bløde gummi muffinforme og er bnge for de splatter ud hvis jeg bager dem idem. Kan jeg evt. bage den i små porcelængsskåle?
0
af: Anonymous

Chokolade

Hvad er det bedst mælk eller mørk chokolade...????
0
af: Anonymous

70% mørk chokolade

0
af: Anonymous

Erstatning for smør???

Vi får en gæst, der ikke spiser mejeriprodukter. Kan vi brug et andet fedtstof end smør i opskriften?

Erstatning for smør???

Du kan måske bruge margerine? Det er ikke mejeriprodukt. Andre muligheder er pålmin og svinefedt. (Svinefedt er ikke ualmindeligt til bagning.)
0
af: Anonymous

Varmluft??

Hej, jeg skal lave chokolade fondant til nytårsaften, og skal lige øve mig lidt, men vi har ikke en varmluftovn? Kan man godt lave dem i en alm. ovn? Hvis man kan, hvor meget skal de så have? Johanne
0
af: Anonymous

Varmluft??

det kan du sagtens. bare giv dem lidt længere eller ved 210-220 grader.
0
af: Anonymous

Smør erstattes med kokosolie

Har du nogen erfaring eller ideer til at få kokos ind i disse? Jeg overvejer at eksperimentere med at erstatte smørret med kokosolie...
0
af: Anonymous

Smør erstattes med kokosolie

Jeg her ikke prøvet, men kan ikke se hvorfor det ikke skulle virke. Kokos og smør har vist nogenlunde samme smeltepunkt, og kagen er jo varm når den er bagt.
0
af: Anonymous

Papirforme

Hej Jeg påtænker at lave disse til en større familie arrangement, men jeg har desværre ikke nok muffins forme. Er der nogle som har erfaringer med at lave disse i papirforme ? Kan de holde formen og er de efterfølgende til at få ud at formen ?

Papirforme

Jeg syntes det er svært at få papirsform der er store nok.
0
af: Anonymous

Papirforme

de store forme i papir fåes - somregel- i brugsen og føtex.
0
af: Anonymous

Papirforme

Havde du held med at lave dem i de store papirs forme?
0
af: Anonymous

Lækkert!

Disse kager er skønne, og folk som har spurgt til om det ikke er dejet i midten, det bliver de overhovedet ikke. Første gang jeg forsøgte at skulle bage chokolade fondant, og de blev perfekte, i første forsøg. Super nem og lækker opskrift!
0
af: Anonymous

Lækkert!

hvis man vil kan man fryse lidt dej i tern i anden farve .. det ser mega godt ud fx skrap orange så ligner det lava i midten af kagen
0
af: Anonymous

Chokolade fondant

Hej onkel max. Mange tak for en fantastisk opskrift. Marie bagte disse i fredags - kæmpe succes! Brugte små ramakinere, de var nemme at få ud igen. Ha en rigtig god jul. Vh søren
0
af: Anonymous

Noeddemel

Hej, har du nogen erfaringer med at udbytte noget af hvedemelet med noeddemel. Jeg taenker paa at bruge hasselnoeddemel og evt. en klump nougat som "hjerte" i kagen.
0
af: Anonymous

Noeddemel

Nej, men det burde kunne lade sig gøre. Er dog lidt i tvivl om den bliver holdbar nok.
0
af: Anonymous

Kage

hej kan man godt putte dem i en kageform
0
af: Anonymous

Mindre forme?

Hej Max! Lækker opskrift ser det ud til! Jeg har kun sådan en normal metal muffins form, hvor hver form er ca 1 dl., hvilket er mindre end dine kan jeg se. Ville du turde bage dem i mindre forme og så måske bare give dem lidt kortere tid? På forhånd tak! Vh Maria

Mindre forme?

Jo mindre de er, jo sværere er det at bage dem med skorpe OG flydende midte. Så du kan da prøve, men det er øretævernes holdeplads du kører inde på.
0
af: Anonymous

køleskab eller fryseren

Mange tak for en fantastisk hjemmeside..masser af lækre opskrifter..Man bliver jo hurtigt afhængig :) Men et lille spørgsmål: Skal dejen i køleskabet eller i fryseren i mindst 1/2 time?

køleskab eller fryseren

Fryseren hvis du har plads. Ellers kan køleren også bruges.
0
af: Anonymous

chokoladekage med flydende indre

Hej Jeg skal bage disse lækre kager, men er i tvivl om en ting. Kan jeg bage dem og så putte dem i fryseren og tø dem op i ovnen på selve dagen de skal bruges eller skal jeg bare lave dem færdige uden at putte dem i ovnen først og ligge dem i fryseren og bage dem efterfølgende?? Mvh Lone
0
af: Anonymous

Dej?

Altså når der jo skal så meget mel i, er det så ikke "dej" der kommer ud, og ikke chokolade? Normalt når jeg bager dem, bruger jeg højest 80 g. mel...

Dej?

Hvor meget er der så i af de andre ingredienser? Den her opskrift virker fint for mig, men der er selvfølgelig andre måder at lave det på.
0
af: Anonymous

Dej?

Isterningerne skal laves som chokoladecreme/-mousse (uden mel)
0
af: Anonymous

Fryser

Jeg lavede nogen her nytårsaften, de fik ben at gå på. Dog brugte jeg mindre mel. Jeg frøs det hele et par dage før. og bagte dem direkte fra fryser 200 grader en 12 min...
0
af: Anonymous

Pasturiseret æg

Skal man ikke bruge pasturiserede æg til denne opskrift?

Pasturiseret æg

Det burde ikke være nødvendigt. Cremen i midten bliver også varm. Men er du nervøs ved det, så bare brug pasteuriserede æg.
0
af: Anonymous

Pasturiseret æg

Men hvor mange og hvilke pasteuserede æg skal man bruge?
0
af: Anonymous

Pasturiseret æg

Fra 1.7 er de danske æg blevet frigivet, det betyder at man ikke længere behøves at bruge past. æg.