0
af: Max M Rasmussen
@
delt

Fermenterede franske kartofler

En endnu bedre version af franske kartofler. De steger bedre og smager bedre med en anelse syrlighed og gennemsaltede chips. Grundlæggende er det den samme opskrift som de hjemmelavede franske kartofler. Den eneste forskel var at jeg fermenterer dem først. Faktisk med den samme fremgangsmåde som ved hjemmelavet surkål.

Fermenterede hjemmelavede chips - Max M Rasmussen

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2-4 kålblade (bladende fra bunden af blomkål kan også bruges)
  • 3-4 liter fedtstof at friturestege i
  • salt

Fremgangsmåde

Snit kartofler. 

Kom dem I en beholder.

Top op med vand. 

Tilføj 2% salt af den samlede vægt (vand + kartofler). 

Dæk dem med nogle kålblade. Både for at starte fermenteringen og for at forhindre at de kommer op i luften. 

1-1½ døgn på køkkenbordet. 2½-3 døgn i køleskabet. 4 døgn i alt.

Skyl, tør og frituresteg som ved almindelige franske kartofler.

De er gode! Sjovt nok brænder de ikke så nemt på så de blive mere jævnt gyldne.