emner: mere ...
150
af: Max M Rasmussen
@
delt

Funnel cake - churros - spanskrør

Churros - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Jeg fik churros første gang da jeg var 14, på ferie i spanien. Det må have været godt, for jeg har for længst glemt mit første kys, som jeg mener var nogenlunde omkring den samme tid, men jeg kan stadigvæk huske mine første "spanskrør" med sukker.

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 1 kop (2½ dl) vand
  • 1 kop (2½ dl) mel
  • 4 æg
  • ½-1 liter olie til at stege i

Fremgangsmåde

Lav dejen (Fremgangsmåden er den samme som i vandbakkelsesdejen i denne video, til og med æggene er rørt i.)
Bring vand og smør i kog.

Hæld melet i og rør godt rundt indtil det er en sammenhængende dej.

Lad det køle lidt af.

Pisk æggene i ét af gangen.

Kom dejen i en frysepose.

Steg dejen

Varm olien op til 170-180 grader.

Klip et hjørne af fryseposen. Ca. 1cm stort. Heller for småt end for stort til at begynde med.

Pres dej ud af posen og ned i olien i lange stænger. Form og længde har ingen betydning. Kom ikke flere i end at de kan undgå at hænge sammen.

Når de er gyldne på den ene side, så vend dem.

De skal have 5-10 minutter i alt.

Noter

Churros er en variation af en choux/vandbakkelses dej som frituresteges. Den laves over alt i verden hvor man har mel og olie til at stege i :-S

Du kan nøjes med at drysse dem med sukker, men du kan også servere dem med:

Varm chokolade dunkesovs

  • 100 gram mørk chokolade
  • ½ liter mælk
  • 1 spsk maizena
  • ½ dl sukker (4 spsk)

Varm det hele op i en gryde til det er en tyk sovs.

1
af: Anonymous

bortskaffelse af olien

hvordan og hvor skal den brugte olie hen. kan jeg bruge den til andet og må jeg hælde den i vasken/wc, når den er kold. ps spanskrør smager foryende, jeg kan spise dem hurtigere en jeg kan lave dem. :-)
0
af: Anonymous

bortskaffelse af olien

Jeg ville aldrig hælde olie i vasken eller i toilettet (ville gemalen nok ikke synes om, da det nemt stopper afløb) Jeg plejer at bruge en tom mælkekarton, lukke den godt til og lader skraldemanden tage den med. VH. Ulla

bortskaffelse af olien

Ja. Eller gemme olieflasken og så smide den ud i den. I mange gamle huse er der en "fedtfælde" som samler alt det fedt der bliver smidt ud, så den ikke kommer i kloakken. Men lige pludselig en eller anden vinter så er der så meget fedt i at vandet ikke kan komme ud. Og så er det ikke sjovt at skulle ud of fjerne 20 kg størknet fedt. Det kan også stoppe rørene hvis man her lange tynde afløbsrør i huset. Smider man olien ud med skraldet vil det sandsynligvis ryge til forbrænding og så være med til at varme huse op. I vasken vil det bare ryge renseanlægget.
0
af: Anonymous

bortskaffelse af olien

Som der allerde er en, der har skrevet så stopper fedt rørene, derfor kan man bruge havregryn til at suge olien og give det til fuglene - de elsker det! Jeg gør det samme hver eneste gang jeg steger noget på panden, hvor der er en masse fedtstof tilbage.

bortskaffelse af olien

Det er faktisk en god idé at fodre fuglene med stegefedtet. Den snupper jeg :-)
0
af: Anonymous

bortskaffelse af olien

Eller man kan bruge det til at lave en olielampe. Ingen grund til bare at smide det ud i hvert fald.

bortskaffelse af olien

Du kan bruge den til at stege andet mad i. Ingen grund til at smide maden ud.
0
af: Anonymous

Kan de fryses

Hej De er rigtig gode så jeg vil lave dem til min fødselsdags brunch. Der er også mange andre ting jeg skal lave så jeg tænkte på om dejen kan fryses.Altså enten den dejen eller når de er formet? Mv. Lis

Kan de fryses

Dejen kan sikkert fryses inden de steges. Men når de er stegte så tvivler jeg. Selvom en tur i ovnen måske kan rette op på dem.
0
af: Anonymous

Kan de fryses

Jeg frosset dem af flere omgange efter stegning - og har blot taget dem direkte fra fryser og ind i ovnen i 10-12 minutter, så er de blevet som netop taget op fra frituren. Mums :-9
0
af: Anonymous

Kan de fryses

Jeg har været et sted hvor vi lavede chox dejen, kom den i beholder og satte den i køleskabet op til 2 dage.. Er jeg stor fan af nu, for når jeg så skal have gæster kan den ligge klar, så skal hele køkkenet ik rodes til:-)
0
af: Anonymous

Kan de fryses

Jeg har været et sted hvor vi lavede chox dejen, kom den i beholder og satte den i køleskabet op til 2 dage.. Er jeg stor fan af nu, for når jeg så skal have gæster kan den ligge klar, så skal hele køkkenet ik rodes til:-)
0
af: Anonymous

Mums

Hej! Har lige fundet din fantastiske hjemmeside. Har lagt den som favorit og starter i morgen med en af opskrifterne. Bor i Spanien, så spiser en del churros i løbet af året. Synd man ikke kan sende dem i en pakke, ellers havde jeg sendt et dusin. Nu når kulden er startet kan man købe dem på næsten alle gadehjørner. På gensyn! Johanne
0
af: Anonymous

Dejen

Når man laver dejen skal man så have øg i?
0
af: Anonymous

Dejen

ja det tror jeg
0
af: Anonymous

Dejen

Undskyld æg mener jeg
0
af: Anonymous

Dejen

Ja. Hvorfor er du i tvivl om det?
-1
af: Anonymous

Dejen

JA. JEG ER MEGET I TVIVL. JEG ER FRA ARGENTINA OG I MIT LAND CHURROS BLIVER LAVET UDEN ÆG. HVIS MAN VIL, KAN MAN TILSÆTTE ET ÆG MAXIMUM OG IKKE MERE. MAN SKAL BARE BRUG DEN SAMME DEJ SOM VANDBAKKELSE OG DET ER DET. .... MEN SELVFØGELIGT...CHURRO STAMMER FRA DEN 3. VERDEN OG VI ER SÅ DUMME AT MÅSKE HAR VI GJORT DET FORKERT!

Dejen

Hvor har du fra at churros stammer fra d. 3 verden? Så vidt jeg kan bedømme har den spredt sig fra Spanien og Portugal, med den mulighed at den stammer fra Kina til at begynde med. Alle de opskrifter jeg har kunnet finde med dem er baseret på en choux dej, som traditionelt har masser af æg. Du er velkommen til at smide din egen opskrift ind her som en kommentar så vi kan sammenligne.
0
af: Anonymous

Dejen

Det er en gammel kommentar, men alligevel, vil jeg svarer. Jeg er også fra Argentina og helt ærligt, skammer jeg mig af, at finde sådan manglende kendskab til eget land. For at begynde med, allesammen ved, at churros stammer fra Spanien. Så, forstå jeg ikke denne kvinde. Man laver dem, med en stjernet form, som er karakteristisk fra Spanien. Samtidig, vil jeg tilføje, at Argentina er ikke og har ALDRIG været et land fra det 3.verden! Denne kvinde nedgøre sit eget land, med en stor uvidenhed om alt. Medmindre, hun siger det, ironisk, men her er det ikke stedet til det. Jeg ved ikke hvordan man lave churros, men tror er der er meget lidt æg i det. Men jeg bliv glad, dajeg læste din opskrif, for så, spise man ikke bare mel med fedt. Og æggene give god smag. Så, Max, fortsæt bare sådan, at vi er mange der glade sig for at læse din side. Den er utroligt godt. Og du have en utroligt kendskab til alt muligt, om alle slags mad. Og dine råd er uvurderlig. Den kvinde, har ikke deltaget igen, med "sin" churros opskrift, så, tror jeg, hun kedede sig og are skrev dumheder. Men jeg skammer mig for hendes vegne. Max, du er stor i maden !!! Tak for din tid...
0
af: Anonymous

Dejen

Undskyld fejlene. Jeg var så sur, at læste det ikke igennem. En gang jeg har sagt det, indrømmer jeg, jeg er ikke nogen lys med dansk sprog. ja..ja..
0
af: Anonymous

Dejen

Ingen kommentar
0
af: Anonymous

Churros

Jeg må sige, jeg har prøvet denne opskrift i dag, men tilsatte 1 tsk vanilliesukker og de smagte himmelsk. Tak den bruges igen.
0
af: Anonymous

Olie?

Hvilken olie bruger du?

Olie?

Bare det er en olie uden smag så virker det. Som regel vindruekerne- eller raps-olie.
0
af: Anonymous

Churros

Dejen skal jeg ikke gøre mig klog på - men i Disneyland, Californien bliver de rullet i kanelsukker (rørsukker) og serveret. Kan varmt anbefales til både store og små sjæle.
0
af: Anonymous

Churros

jeg har tit stået på marked og set de lave churros jeg har aldrig set de bruge smør og æg i dem de lave de koge vand og tage mel fra en stor kasse og blande de 2 ting sammen har jeg set men det kan da godt være der er noget i det mel som de bruge men de står ikke og putte noget i når de skal lave det dej
0
af: Anonymous

Churros

Der skal ikke æg i churros I hvertfald ikke i spanske opskrifter.
0
af: Anonymous

Hvor meget er en kop

Jeg har hørt at en kop normalt er 1 dl, men det ser ud til at det er meget mere hos dig?

Hvor meget er en kop

En kop er et officielt mål og det er 2½ dl.
0
af: Anonymous

Hvor meget er en kop

Det er det så ikke altid. I gamle DANSKE opskrifter er det 1,25 dl. - De drak åbenbart ikke så meget kaffe dengang:-) Mener de 2½ dl = kop reelt er "cup" altså engelsk/amr.
0
af: Anonymous

Hvor meget er en kop (Tak for det)

Mange tak for det... Så skal vi prøve at lave spanske rør igen.
0
af: Anonymous

churros

skal de ligne de i tivolier skal du bruge en sprøjtepose/plastik kræmmerhus fra slikbutik og en stjerne tyl. Dem skal jeg da helt klart lave til min datter :P
0
af: Anonymous

Æg

Nu står der, at jeg skal have æg i. Men i en anden opskrift jeg har, står der at jeg ikke skal?! Gør det en forskel om der er æg i eller ej? :)
0
af: Anonymous

Positivt overrasket!

Jeg lavede disse churros i min friture, som normalt er til pommes frittes - det fungerede helt fint. Jeg tilføjede dog lidt sukker samt vaniljesukker i dejen, for at gøre den lidt mere dessert-agtig. Churros'ene spiller forresten super godt sammen med kanel og sukker. De skal spises med det samme, da hvis de står for længe kommer til at smage af olie. Super delikat dessert - den skal jeg 100% lave igen!!!
0
af: Anonymous

Positivt overrasket!

Prøv og spis dem med Vanilla is bare god
0
af: Anonymous

Spanskrør!

DAMN! tak mange gange for den her opskrift, skal så meget prøves! Har aldrig haft nogen idé om hvordan man laver det - men længe vist de smager vildt nice. mange tak for opskriften plus de mange andre opskrifter og andet gøgl på siden. mange tak, det er så nice du gider bruge tid på det.
0
af: Anonymous

Spanske rør.

I den Arabiske version bliver rørene når de er færdig kogte, penslet med rosen vand og rullet i sukker. Uanset hvordan de bliver lavet er de fantastiske :-)
0
af: Anonymous

...

Det var da det reneste lort.. Smager kun af æg, 4 æg.
0
af: Anonymous

spanskrør

må indrømme at jeg også blev lidt skuffet, de smager i hvert fald ikke som dem man får i tivoli..
0
af: Anonymous

spanskrør / TIVOLI SMAG

Jeg Har arbejdet på Bakken, der brugte vi fuldstændig samme opskrift, Eneste forskel var, at vi stegte dem i palmin, desuden brugte vi en maskine, som selv sprøjtede dem ud og også selv vendte dem
0
af: Anonymous

spanskrør / TIVOLI SMAG

Jeg ville at købte den maskine kan hjælp mig ? kan skriver til mig ( siavashdk@yahoo.dk)eller kan ring til mig på nr 30457444 .

spanskrør

Ok. Jeg kender ikke dem fra Tivoli, men jeg ved godt at der findes forskellige opskrifter. Jeg har selv en gang fået nogen der var mere vaffel agtige. Men den her er den traditionelle. Hvis de smager af æg kan det typisk være fordi de har været stegt i for varm olie, så de bliver brune inden de er bagt indvendigt. Det samme resultat får man hvis de er for tykke.