84
af: Max M Rasmussen
@
delt

Guacamole - Avocadodip

Til enhver fest mangler der noget at dyppe de franske kartofler i. Guacomole ligger konstant på top ti. Her er en god opskrift, der også egner sig til fyld i mexicanske pandekager og tilbehør til kødretter.

Ingredienser

  • 1 avocado
  • 1 citron, eller 2 limefrugter, kun saften.
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 1 lille stærk peber, hvis du tør

Fremgangsmåde

Den nemme måde er at fylde det hele i en food processer, og så køre løs indtil det har den konsistens man ønsker. Ikke en blender. Den moser det alt for meget. Det giver også en fin guacomole.

Hvis guacomolen skal stå lidt længere, kan det godt betale sig at hakke ingredienserne i så små tern som muligt. Det gør at specielt avocadoen ikke ilter til så hurtigt og bliver brun. Det ser altså ikke lækkert ud når det først er brunt.

Riv altid hvidløg på et lille rivejern, eller brug en hvidløgspresser, hvis du kan lide at vaske den op.

0
af: Anonymous

tilsæt

hakkede koriander
0
af: Anonymous

tilsæt

Jeg er SÅ enig i, at der skal koriander i en god guacomole:-) Folk har dog en tendens til enten at elske eller hade denne aromatiske urt.
0
af: Anonymous

Stavefejl

God side, men jeg er nødt til at påpege en grum stavefejl i opskriften. Mindes ikke at have stødt på en advodaco. Det hedder nu en avocado.

Stavefejl

ha ... ja det har du ret i. Rettet. Tak skal du have.
0
af: Anonymous

Stavefejl

"Guacamole", ikke "guacomole" ;-)
0
af: Anonymous

Stavefejl

EJ ALTSÅ---ER DET IKKE SÅDAN EGENTLIG LIGE MEGET, HVORDAN DET ER STAVET,VI VED JO GODT HVAD DER MENES.JEG VIL NU HELLERE KOMMENTERE OPSKRIFTEN SOM JEG SYNES VAR RIGTIG GOD,MAN KAN ALTID KOMME STENEN I DEN FÆRDIGE MOS,SÅ BLIVER DET ALDRIG BRUNT. HILSEN MS
0
af: Anonymous

Stavefejl

tænk det er nok en person der osse påpeger fejl i salgsannoncer på dba uden at købe og skriver læserbreve om uklippede hækkede :)

Stavefejl

Nu havde jeg stavet guacomole forkert i overskriften. Hvilket er rigtig skidt, da man så ikke kan finde opskriften via google. Så jeg var faktisk glad for at få det at vide. Jeg ved jeg har masser af stavefejl og at min tegnsætning er meget... "personlig", men jeg har ikke haft nogen rigtige stavefascister efter mig endnu :-D
0
af: Anonymous

Stavefejl

Ahrj MS Det var så I K K E ligemeget ... Tænk lidt længere end til din egen ego næsetip!!! Vi var 4 styks som var inde og lede på den gode opskrift men netop pga stavefejlen gav vi næsten op og fandt så opskriften ved et tilfælde. Så endnu engang NEJ det er ikke lige meget med stavefejl i selve navnet på opskriftens navn. Hilsen CB
0
af: Anonymous

Stavefejl

Altså, når man skriver kommentarer på indernettet, skal man allså ikke have "Cabs-logg" slået til!! ( ;) )
0
af: Anonymous

Stavefejl

*Caps-lock
0
af: Anonymous

tilsæt også

lidt hytteost eller creme fraiche :)
0
af: Anonymous

en grover men meget smagfuld variation

Jeg syntes at det er synd for guacamolen at lave det hele til en pure. Jeg bruger nogenlunde samme opskrift dog uden hvidløg og spidskommen men med frisk koriander og en smule oliveolie. Skær det hele i fine tern og bland/vend det forsigtigt med en ske. Så får du en flot guacamole som har et flot farvespil og er fungerer glimragende som dip.
0
af: Anonymous

Once and for all

Frit efter Mick Schack - som vist har snuppet opskriften fra en restaurant i New York. Modne Hass Avokados Syltet jalapeños Frisk koriander rødløg Salt Tomater - uden pladder Hak, bland og nyd. Jeg har serveret den flere gange og 6 ud af 10 spørger efter opskriften - og det er det ypperste man kan opnå som amatørkok :-)
0
af: Anonymous

tekstur

Det ser bedre ud hvis man kun hakker tomaten i, kun det røde og ikke alt det våde i tomaten. Derudover en halv rød chilli skal der i.
0
af: Anonymous

lov mig at prøve denne variation!

2 modne avocadoer moses og i blandes 1 rødløg skåret i små tern 2-3 spsk creme fraiche 2 tsk dijon sennep 2 tomater skåret i tern - uden kerner og skind(det bløde) citronsaft fra 1/2 citron smages til med sukker,salt og peber 1 presset fed hvidløg 1 tsk. chilliolie den er genial - minder meget om din opskrift.! tusind tak for en inspirerende side! Henrik

lov mig at prøve denne variation!

ja, jeg kan allerede se at jeg kan lide den.
0
af: Anonymous

Tip

Dijon sennep og en god klat Skyr kan med fordel tilsættes. Det giver en fantastisk konsistens og er med til at runde smagen af.
0
af: Anonymous

Guacamole - en variant

Hej Grundopskriften er super men den bliver lidt fræk med 2 hakkede hårdkogte æg samt 2 spsk sweet chilidessing / Stefan
0
af: Anonymous

Guacomole

Hvis man ligger advocadostenen i skålen med den færdiglavet guacamole bliver den ikke brun.
0
af: Anonymous

Guacomole

Ja hvis du også kommer lime juice over på en glat overflade, hæld den overskydende lime juice fra når du vil spise guacamolen. Mvh. MexHenrik.
0
af: Anonymous

Hakkede mandler

Tilføj evt. hakkede mandler - det er lækkert :-)
0
af: Anonymous

Guacamole

Intet i vejen med din opskrift.Der er næsten lige så mange opskrifter som kokke.Mexicansk guacamole bruges serrano eller jalapeño chile. Her er en jeg har fra Mexico. Ingredienser: 10 avocado, 5 finthakkede zittauerløg 10 finthakket jalapeno eller serrano chilier (renset for frø) 10 finthakket blomme tomat (renset for frø og væske) 2 bundter finthakket frisk koriander 10 fed knust hvidløg Juice fra 5 lime salt Tilberedning: Mos avocado til ønsket konsistens sammen med lime juice, knust hvidløg, vend hakket løg, tomater uden frø og væske, groft hakke, fint hakket chiles, koriander i og rør det sammen, smag til med salt Tilbehør til mexicanske retter og salsa til tortilla chips Mexicanske pandekager er tortilla. Tak for dine gode opskrifter. Mvh.MexHenrik.
0
af: Anonymous

Guacamole

Der skal ikke hvidløg i en Guacamole
0
af: Anonymous

Nam

Super god opskrift. Jeg bruger dog en smule mindre spidskommen - og kun en enkelt lime.