185
af: Max M Rasmussen
@
delt

Havregrynskager - orangeflager - chokoflager

Afarter af havregrynskager - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Kære børn har mange navne ... så denne kage er i sandhed lige så kær som den er sød. :-S En simpel grundopskrift der giver meget kage for meget lille indsats og som kan varieres til mange formål: konditorkage med smørcreme, småkage med chokolade (og eventuelt orangesmag). Havregrynskurve til is osv.

Ingredienser

giver ca. 18 stk. (9 med creme)
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker 
  • 1spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker (kan undværes)
  • revet skal af 1 appelsin (kun til orangeflager)
til pensling
  • 100 gram chokolade (kan undværes)

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Sluk for den så snart det er smeltet.

Kom sukker og æg i gryden og rør det hurtigt sammen til en grov creme.

Kom resten af ingredienserne i gryden og rør det hurtigt sammen.

Sørg for at bagepulveret bliver fordelt godt imellem melet og havregrynene.

Kom så 9 styk på en bradepande (3x3). Hver af dem skal være 1 spsk (15ml). Hvilket i dette tilfælde er nemmest at opnå ved at tage en ½ almindelig spiseske med top.

Du behøver ikke gøre dem flade. Det skal bagepulveret og ovnens varme nok gøre for dig. Bare læg dem i en klump.

Bages i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft. Vend bradepanden efter 6-7 minutter hvis din ovn ikke varmer helt jævnt. Det gør de fleste ovne ikke...

Det må gerne være godt brune, men hold øje med at de ikke bliver alt for mørke. Det går lige pludselig stærkt! Når de er mørke i kanten er de færdige.

Pensling

Når kagerne er kølet af til stuetemperatur, så pensel dem på den ene side med chokolade der er smeltet i vandbad, en gryde, eller som er tempereret. Afhængig af hvor pedantisk du føler dig.

Lad chokoladen størkne inden du går videre.

Smørcreme

Du kan med fordel komme 1 spsk smørcreme imellem to kager, som i billedet, så du laver den klassiske konditor kage.

Se linket til opskrift på lille portion smørcreme.

Noter

Det er betyder ikke meget hvilken slags havregryn du bruger.

Selv om du kun bruger grundopskriften uden appelsin og chokolade er det stadigvæk en rigtig god småkage som er meget nem at lave. Den tager 5 minutter at røre sammen. Hurtigere end at købe ind :-D

Sukkeret behøver ikke røres helt ud i æg og smør som man ser i andre opskrifter. Varmen i ovnen kal nok smelte det så man ikke får noget knasende sukker imellem tænderne.

Vil du bruge dem som kurve, så kom den over en form. Et lille glas eller andet imens de er varme.

0
af: Anonymous

mmmh...

har prøvet opskriften..! og de blev fantastiske super god hjemmeside, hjælper virkelig når der er videoer til opskrifterne..
0
af: Anonymous

bløde, men superlækre havregrynskager

Superlækre og supernemme Men jeg har det problem, at vi ikke kan spise alle kagerne på en gang :-) så resten blev gemt næste dag. Desværre blev de bløde! - så hvordan opbevares de bedst?

bløde, men superlækre havregrynskager

Hvis du gemmer dem i en frysepose når de er kølet af, og sprøde, så bliver de ved med at være det. Forudsat at de har fået nok til at begynde med.
0
af: Anonymous

bløde, men superlækre havregrynskager

De er de beste kager jeg elsker dem og de er så lette at lave
0
af: Anonymous

Flydende fedtstof?

Kan man bruge flydende fedtstof til disse herlige havregrynskager? Kisser
0
af: Anonymous

Flydende fedtstof?

Nej flydende fedtstof bliver ikke godt i de her kager

Flydende fedtstof?

Det har jeg ikke prøvet. jeg tror det ikke. For det første så er smørret vigtigt for smagen. For det andet så holder det sammen på kagerne. Men jeg kan da ikke udelukke det.
0
af: Anonymous

Flydende fedtstof?

Da jeg ikke kan tåle mælkeprodukter, har jeg bagt dem med flydende margarine flere gange, funker helt fint.
0
af: Anonymous

Hurra for nye opskrifter!

Det er simpelthen juleaften på forskud når man kommer her forbi og ser nye opskrifter! Jeg går straks i gang - og tak for en side der gang efter gang narrer venner og familie til at tro at jeg har nogensomhelst evner i et køkken!
0
af: Anonymous

:(

Mine hang fast i bagepapiret, hvad skyldes det?
0
af: Anonymous

Er allerede igang :)

Den lyder god, og skal udsætte kollegaerne for den i morgen. Har luret lidt på om det måske kunne fungere at putte en lille smule citron i cremen for at tilføje lidt syrlighed til den ellers meget søde kage

Er allerede igang :)

Det er meget almindeligt at tilsætte en teskefuld eller to til smørcremen. Jeg foretrækker det dog selv uden. Derfor har jeg ikke skrevet det ind. Men det er ikke noget problem at gøre det.
0
af: Anonymous

hammer gode:-)

tak for de mange dejlige opskrifter :-) jeg har lige et lille spørgsmål, kan de her havregrynskager fryses? altså uden creme? hilsen Stephanie

hammer gode:-)

har ikke prøvet, men sandsynligvis.
0
af: Anonymous

Position i ovnen.

Hejsa, Skal de bages midt i ovnen, eller top eller bund? Jeg synes efter 10 min at de er brune i kanten men de er rigtig rigtig bløde, og slet ikke så mørke som dine. Skal de have mere end 10 min så, til de er helt mørkebrune? Tak!
0
af: Anonymous

Bagepulver

Hej Max's kan man godt undvære bagepulver

Bagepulver

Ja. De bliver dog noget mere bastante og karamel agtige.
0
af: Anonymous

opbevaring

hejsa. start med at sige fantastiske kager og hjemmesiden med ;)...Kan de samles her til aften og serveres imorgen eftermiddag, eller bliver de bløde?

opbevaring

De bliver meget nemt bløde.