322
af: Max M Rasmussen
@
delt

Helstegt kylling i ovn - den endegyldige opskrift ...

Perfekt helstegt kylling - den hellige gral inden for hjemmelavet mad - Max M Rasmussen
Stegt kyling er enkelt at lave og smager godt. Men desværre ender man tit med enten at have rå kyllingelår eller sejt brystkød. Det kan man undgå hvis man blot anvender lidt simpel teknik. Begge typer kød kan blive perfekte. Saftige bryststykker, møre lår og sprødt skin. Dette er den endegyldig (det kan ikke gøres bedre :-D) opskrift.

Ingredienser

  • 1  kylling, fersk
  • olie
  • salt
  • peber
  • krydderurter, kan undværes

Fremgangsmåde

Smør kyllingen ind i olien.

Drys med godt med krydderurter, salt og peber.

Fyld evt. kyllingen med krydderurter, salt og peber.

Kom et tungt fad, en pande eller en gryde ind i ovnen. Helst i støbejern eller stål. Keramik kan dog også bruges, men det er ikke lige så godt.

Kom lidt olie på så kyllingen ikke brænder fast. Ligeom hvis du skulle stege noget på panden på almindelig vis.

Varm ovnen til 190 grader.

Når ovnen og panden er varm Læg kyllingen ind på fadet.

Steg den liggende på det ene lår i 15 minutter.

Vend den og steg den liggende på det andet lår i 15 minutter.


Skru ovnen op til 230 grader.

Læg til sidst kyllingen på ryggen med brystet opad.

Sæt et stegetermometer i brystet på det tykkeste sted.

Steg den sådan i 10-15 minutter indtil brystet er 62-65 grader.

Noter

Kyllingebryst og kyllingelår er færdige ved forskellige temperaturer. Derfor skal lårene have mere varme end brystet. Fidusen her er at panden/fadet varmer lårene mere op end brystet. Det er derfor den helst skal være af metal. Keramik leder ikke varmen så godt. 

Du kan sagtens bruge en stor sort støbejernsgryde hvis du har sådan en. bare du kan komme til at vende kyllingen uden at ødelægge den.

Du kan risikere at noget af skindet sidder fast i panden. Brug evt. en stor bred pallet kniv når du vender kyllingen så går der ikke så nemt hul på skindet. 

Kyllingen skal ikke bindes op, og der skal ikke fyldes noget i den. Bare olie og krydderier.

Hvis lårene alligevel har fået for lidt, eller du syntes de er lidt for røde til din smag, så skær dem af skroget og læg dem tilbage i panden og ind i ovnen i få minutter mere. Vend den ustegte side ned i panden.

Det er en god idé at skære ønskebenet væk fra halsen inden du steger kyllingen. Det gør det meget nemmere at skære brystet fra skroget når kyllingen er færdig.

Det sidder helt fremme i halsen og spidsen vender op imod brystet. Brug en tynd skarp kniv, og få så lidt kød med som muligt.

Hvis du vil have endnu bedre kylling, så spræng i saltlage først som beskrevet her

Nå ja forresten. det er vigtigt: Sørg for at kyllingen har tørt skind inden du kommer olie på og steger den. Ellers bliver det ikke lækkert brunt og sprødt, men blegfesent og sejt.

Først en halv stund på den en' sie - Max M Rasmussen
Så en hal' stund på den aen - Max M Rasmussen
Så på ryggen en stund til hal'an - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Lækker helstegt kylling

Som altid en glimmerende opskrift, havde en 1383 g majskorn fodret monster, fulgte opskriften og resultatet var som du beskriver. De eneste undvigelser var at ovnen havde ovne/under varme brugte kun 190°C/230°C, kræet var færdig (kernetemperatur 65°C) et par minutter senere end beskrevet i opskriften. Det skyldes nok at de hjemmelavede ovn-pommes blev stegt på samme tid i ovnen.
Havde kun en glasskål som blev smurt med olie, det virkede fint. Sprødt skind på 3 af siderne, den fjerde (ryggen) stod under fedt/kraft.

Nu til temperatur diskussionen ... egentlig er der ikke noget at diskutere da i alle har ret, kernetemperatur på 65°C er meget lidt men tilstrækkeligt, tag fuglen ud af ovnen og lad den hvile i et stanniol V-telt (vend V på hoved) for at holde lidt på varmen.
Note. Stanniolen teltet må IKKE røre kødet! og begge ender skal være åbne, ellers bliver skindet blødt igen.
Da proben stadig var i kyllinge-brystet kunne man se hvordan temperaturen fortsatte med at stige, efter 13 minutter kulminerede temperaturen ved 78°C, efter 15 minutter var temperaturen faldet til 77°C.
Proben blev fjernet fra kyllinge-brystet og den smukke klare væske strømmede ud, et sund tegn på at din fugl ikke er blevet for tør eller er underkogt.

Moralen er; hvis du lader din fugl hvile en stund, får du ikke bare en mør og saftig fugl, men du kan spise fuglen uden frygt for de slemme bakterier som er kreperet omkring de 71°C.

Tip. Ved et tynd stykke kød kan proben indsættes vandret, hvis kødet er tykt som et kyllinge-bryst kan proben indsættes med en 45° vinkel, (man kan hurtigt måle på ydersiden af kyllingen hvor tykt og bredt brystet er. specielt medens man vasker og renser kyllingen, der er rigelig tid til at danne sig et mentalt billede af kyllinge-brystet.)

Tip. Hvis du gerne vil benytte ° i stedt for at skrive grader, kan du bygge tegnet ved at trykke og holde følgende taster nede på samme tid
[Shift]+[Alt Gr]+[0]
[Shift]-tasten er også betegnet med *en pil der peger opad* eller med [skift]

0
af: Anonymous

Tak

TAK for denne super kyllingeopskrift. Jeg har brugt den flere gange med stor succes og det er klart den bedste måde jeg har fået kylling på :-) Tak Eila
0
af: Anonymous

Hep!

Er med på en stor TAK! Har ikke haft held med andre metoder før. Har virkelig wasted mange kyllinger i tidligere tilberedninger. Det er den bedste kylling jeg har tilberedt i 16 år!

TAK igen!

PipHans :)

0
af: Anonymous

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Sæt kyllingen i en forvarmet ovn 200 grader, salt kyllingen (aldrig olie på skindet).Steg den i en bradepande 65-70 min. Svære er det ikke og her er ingen røde lår eller blødt skind. Mvh Jan S

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Hvis du giver din kylling 65-70 minutter ved 200 grader, så er vi bestemt ikke enige om hvordan en velstegt kylling skal være. Den vil blive alt for gennemstegt til min smag.
0
af: Anonymous

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Det er jo fair nok, til gengæld bliver det næppe mig der bliver syg af salmonella, den risiko mener jeg helt klart er til stede ved dine stegetider.

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Det er ikke korrekt. 62-65 grader er helt på linie med den anbefalede temperatur for fødevaresikkerhed.
0
af: Anonymous

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Det var da sært, for her er hvad der står på fødevarestyrelsens hjemmeside.: Salmonella Temperaturfølsomhed Salmonella kan vokse inden for temperaturområdet 5 0 C til 46 0 C. Den dræbes ved ca. 70 0 C. Salmonella er ret modstandsdygtig over for nedfrysning. Saltfølsomhed Salmonella kan vokse i fødevarer med et saltindhold i vandfasen på op til 8 procent. Den kan endvidere overleve i tørrede fødevarer. Iltfølsomhed og følsomhed ved kontrolleret atmosfære Salmonella vokser lige godt aerobt og anaerobt. Vakuumpakning hæmmer ikke Salmonella, lige som modificeret atmosfære med 20 procent CO2 eller ren ilt heller ikke gør det. pH-følsomhed Salmonella kan vokse i fødevarer med pH over 4. Jeg kan desværre ikke linke til hjemmesiden da det åbenbart ikke er tilladt her.

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Det er desværre en simplificeret udgave af hvad der sker som de har liggende så. Så snart temperaturen er over 55 grader begynder salmonella at dø. Det er så afhængigt af hvor længe kødet har den temperatur, hvor mange salmonellabakterier der uddør. Jo højere temperaturen er over 55 jo hurtigere dør bakterierne. Ved 70 grader dør de med det samme. Derfor skriver de det på hjemmesiden. Men det er ikke den fulde sandhed. Jeg steger altid mine kyllingebryster til 65 grader. Så er de saftige men stadigvæk velstegte. Nej man kan desværre ikke komme et link ind. Det har jeg været nødt til at fjerne pga. Spam. Hvis du ikke skriver http delen af linket så kan du dog godt.
0
af: Anonymous

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Max har helt ret. Hvis du skal op på 70 grader for at dræbe salmonella bakterier så ville sundhedsstyrelsen forbyde alt salg af pasteuriserede æg, da de er pasteuriserede ved langt lavere temperatur (56-57 grader mener jeg). Ved 70 grader pasteurisering ville de blive solgt som hårdkogte æg.
0
af: Anonymous

Hvor svært skal du også være at lave en kylling.

Som uddannet biolog med erfaring indenfor fødevaremikrobiologi vil jeg gerne forklare de forskellige temperaturopfattelser: Fødevarestyrelsens retningslinier er anbefalinger, dvs. til dem som ikke har teoretisk eller praktisk erfaring for selv at træffe en afgørelse. Derfor skal styrelsens anbefalinger være så generelle som muligt for at gøre det enkelt til at forstå. I har allesammen ret med jeres temperaturer o.l., og ingen af jer vil blive syge af det. At opskriften bruger lavere stegetemperaturer kommer af, at termometret viser temperaturen i midten af musklen, mens bakterierne sidder på (ikke i) kødet - og er dermed udsat for langt højere temperaturer end hvad termometret viser. (Husk at din ovn står på 190 grader..) Det er bare den bedste huskeregel at gennemstege kylling fordi saften er over det hele, og hvis alt kødet er blevet gennemstegt, så er alt saft det også. En michelinkok vil dog kun ryste med hovedet hvis man bad ham om at stege kylling til 70 grader kernetemperatur!
0
af: Anonymous

du er en fortabt klovn


0
af: Anonymous

Men kedelige bryster, og hvem gider det?

0
af: Anonymous

Varmluft?

Hej Max Genial side du har her! Skal ovnen stå på varmluft eller hvordan? :) Hilsen den 21årige
0
af: Anonymous

Varmluft?

Ja. Jeg bruger altid varmluft med mindre andet er beskrevet.
0
af: Anonymous

Tilbehør?

Hej Min første indskydelse var at lave rodfrugter i ovn til, men kyllingen fylder en del og temperaturen er meget høj til sidst, så hvad foreslår du? Venligst, Gro
0
af: Anonymous

kylling på 3.4 kg

jeg har brugt din fremgangsmåde, og har for første gang fået en virkelig mør saftig og sprød kæmpe kylling. stegetid ud fra stegetermometer( men godt 2 timer) :-)
0
af: Anonymous

Stegetid

Læser jeg opskriften korrekt når du siger at den samlede stegetid kun er 3 x 15 min, altså 45 min? Min kylling vejer 1.400 g og på etiketten anbefaler de at stege den i 60 min pr kg, altså 84 min - godt nok kun ved 180 grader. I øvrigt tak for en glimrende side med masser af god inspiration :)

Stegetid

Det er stegetermometeret der bestemmer. Tider og vægt er bare fornemmelser og huskeregler. Kyllingens form bestemmer mere end dens vægt. Og om der er fyld i den.
0
af: Anonymous

Stegetid

du kan ikke regne med hvad der står på pakken da det er ved andre temperature , hvis du skal lave det efter opskriften er det vigtigt og have et godt stegetermometer så du hele tiden kan holde øje med temperaturen , man kan for den sags skyld stege en kylling i 12 timer hvis man ville også uden at den bliver tør så længe man skruer langt nok ned fra ovnen og temperaturen langtsom stiger , glem alt om tider på pakken det er temperaturen der afgør hvornår den er færdig
0
af: Anonymous

livet er for kort til burkylling

Nå ja forresten. det er vigtigt: Sørg for at kyllingen også er Friland eller økologiske. Smager bare beder en den tamme burkylling
0
af: Anonymous

livet er for kort til burkylling

På Østerbro koster en hel økokylling tæt på de 200,-!
0
af: Anonymous

Netto tager 95kr

0
af: Anonymous

Hoooold da heeee´lt kæææwwwt.

Nøøøøj, en vildere opskrift´... Den kylling skal jeg bare æde igen og igen og.... Ps. Tak for en niceness af en opskrift! 'Pps. Tak for en MAAAAGET god info in the end - if you know what i mean.
0
af: Anonymous

Temperatur i fjerkræ

Opskriften lyder rigtig lækker, og skal prøves en afdagene, men må jeg lige have lov at citere fødevaestyrelsens retningslinier for sikker varmebehandling af småkød, fars og helt fjerkræ: "Madretter af hakket kød og småkød skal som udgangspunkt altid opvarmes til 75°C, så kødet bliver gennemstegt. Det samme gælder helt fjerkræ." I samme moment vil det være på sin plads at gøre opmærksom på, at myndighederne nu har fundet antibiotikaresistente colibakterier i danske kyllinger. I BT den 3. April kan man læse flg.: "I mere end hver anden importerede kylling og hver 10. danske kylling findes multiresistente ESBL-colibakterier, der kan være livsfarlige, fordi de er svære at behandle. Hver tredje gang du sætter kniv og gaffel i et stykke kyllingekød, så risikerer du, at blive smittet med en ESBL-colibakterie, der kan give dig infektioner som blærebetændelse og blodforgiftninger, som er meget svære at behandle." Det er nu, mere end nogensinde, vigtigt at overholde hygiejneregler og retningslinier for opvarmning af kød hvis man vil undgå at blive ramt af livstruende infektioner. Lægerne har ikke midlerne til at behandle os hvis vi bliver ramt af disse bakterier. Det er altså ikke længere "bare" Salmonella og Campylobacter vi skal passe på. Så uanset hvor lækkert kødet eventuelt bliver ved 62 - 65 grader C, så skal temperaturen op på 75 grader C, når vi taler om helt fjerkræ.

Temperatur i fjerkræ

Man kan også have koldere temperatur i længere tid. Så snart du komme over 56 grader begynder du at slå bakterier ihjel. Retningslinierne som du henviser til gælder for storkøkkener. Hvis man blander 200 kg fars sammen er der meget større chance for at der er bakterier i end hvis du kun laver 500 gram. Risikoen for infektioner er langt større ved rå salat og krydderurter end ved kød. De resistente er kun farligere end de ikke resistente hvis du er syg eller svagelig så din krop ikke selv kan bekæmpe dem. Man kan iøvrigt heller ikke spise blødkogte æg eller spejlæg hvis der skal varmes op til 75 grader. Da jeg er sund og rask og nyder mad af en god kvalitet vil jeg blive ved med at varme op til 62-65 grader. Vil du have kødet gennemstegt skal du bare gøre det.
0
af: Anonymous

Temperatur i fjerkræ

Det, som jeg skrev i min første kommentar, gælder for familien Danmark. Der henvises til særlige regler for fødevarevirksomheder i "Vejledning om fødevarehygiejne" (man må ikke vise links her, men det er nemt at finde på Fødevarestyrelsens hjemmeside. foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Hygiejne_og_indretning/Koekkenhygiejne/Varm_op/Sider/forside.aspx
0
af: Anonymous

Temperatur i fjerkræ

Beklager det med links. det er kun "h t t p : / /" delen man ikke kan vise. Jeg brugte timer på at fjerne spamlinks. Du kan sagtens skrive www.etellerandet.com. I øvrigt kan man købe danske fjerkræs som nu skulle være salmonellafri. vh Max
0
af: Anonymous

Varm

Min kylling på 1300g havde næsten allerede nået temperaturen efter de to gange 15 min. Husk stegetermometer tidligt i rygfasen. :-)
0
af: Anonymous

Helstegt kylling

Bøvs.. Aiii 4 sat'n d var godt!
0
af: Anonymous

Nem opskrift og fantastisk resultat

Skulle lave kylling til et par unge amerikanske studerende på besøg, og fandt opskriften her. Helt formidabelt resultat med lækkert sprødt skind - selvklart med dansk økologisk kylling - 1400 gr. De unge mennesker havde aldrig smagt så god en kyllingesteg :) Brugte en Scanpan alupande. Tak for en rigtig god hjemmeside som jeg bruger flittigt. hilsen Arne, Vanløse p.S. Hvis jeg vil donere penge til dig, hvad er så "godt beløb" for almindelige mennesker?
0
af: Anonymous

Tørt skind?

Måske et dumt spørgsmål, men skal prøve at lave sådan en kylling for første gang i aften.. At skindet er tørt? Skal det forståes som at den ikke er fugtig/våd? At man skal tørre den med noget papir først? :)
0
af: Anonymous

Der er dælme stor forskel!

Min kylling på 1400g var færdig efter 2. side. Skindet er slet ikke sprødt, da brystet ikke har fået tilstrækkelig nok. Nu prøver jeg at sætte den på 230* grill for skindet skyld og krydser fingre for, at den ikke er helt tør xx
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Nu har jeg fulgt din opskrift. jeg vil gerne lige give dig et lille råd :) de sidste tre linier : Nå ja forresten. det er vigtigt: Sørg for at kyllingen har tørt skind inden du kommer olie på og steger den. Ellers bliver det ikke lækkert brunt og sprødt, men blegfesent og sejt. Dem burde du nok smide op FØRST i opskriften , nu fik jeg dårligt skind på kyllingen :( Men tak for opskrift ellers. Mvh Morten
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Læs altid opskrift igennem indenn du begynder. Eller aner du ikke hvad du laver, ligesom nu

helstegt kylling i ovn.

Der ville jeg så nok modargumentere med at det er vigtigt at læse *hele* opskriften inden man går i gang ;-) og velbekomme.
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Ja det synes jeg da også man med rimelighed kan forvente, altså at man læser opskriften helt igennem. Kan ikke lade være med at ryste lidt på hovedet over, at dine fremragende hensigter med at dele ud af dine erfaringer, bliver modsvaret med sure miner fordi du ikke lige har lagt en bemærkning på det "rigtige" sted. Undskyld mig, men jeg kan ikke lade være, men er det ikke endnu et symptom på curlingbørnenes manglende selvstændighed. Nå nok om det - jeg vil blot give dig et KÆMPE tak for en fed madside selvom jeg lige har gjort brug af denne kyllingeopskrift. Men fedt at du gider berige os andre med dine erfaringer og færdigheder. T A K!!!
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Hold kæft en latterlig kommentar. Det er ikke nødvendigvis alle der læser hele opskriften igennem, og har du tænkt på at der muligvis er andre mennesker derude, der ikke er vant til at lave mad, og DERFOR bruger en opskrift de har fundet på nettet. Klap da lige hesten og lad vær' med at føle dig som noget særligt, fordi du tilfældigvis er en af dem der læser en hel opskrift igennem.. Du bruger antageligt også flere timer på at læse en brugsanvisning inden du f.eks. tænder en nyindkøbt mobiltelefon? Der findes altså mennesker der er pragmatiske, modsat dig... God aften! :-)
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Beklager. Jeg er helt uenig. Man skal ALTID læse hele opskriften igennem inden man begynder at lave ukendt mad. Specielt hvis man ikke er vant til at lave mad. Gør man det ikke mister man i det mindste alle rettigheder til at brokke sig over opskriften. Bortset fra det, så hold venligst en lidt pænere tone i debatten. Man kan godt udtrykke uenighed uden uhøvisk tale. Sitet er for folk i alle aldre! - max
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Opskrifter SKAL læses igennem, man starter vel heller ikke med at samle et møbel fra ikea hvis man køber et møbel der, ved at læse side et, også bare gå i krig. Vejledninger generelt læses igennem, det er en øvelse alle burde lære. Vi lærte den på et lederkursus, for at kunne give den videre til vores folk i produktionen, for netop at undgå tåbelige fejl, og folk så bagefter kunne stå og tude og sige jamen det stod jo ikke i vejledningen før til sidst.... stram op, læs og forstå, og gå i gang med at lave mad. Og 1000 TAK for en kanon side MaxM, drager virkelig meget nytte af den :)
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Ej nu er i lidt stride. Enig, det er super fedt med sider som denne til inspiration og erfaringsdeling. Men nu har jeg lavet mad i mange år og jeg har altså også en slem vane med ikke at læse hele opskriften igennem, så jeg bandede også lidt af den nederste sætning. Men sådan er vi jo nok bare forskellige som mennesker. Lad os nu lige have rum og plads nok til at alle kan læse med på siderne og dele netop deres erfaringer med opskrifter osv.
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Tak for denne kommentar. Så kunne vi lige nå at redde kyllingen :-)
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Et lille råd til dig.. ALTID læs HELE opskriften INDEN man går igang.. Har du ikke lært det i skolen?
0
af: Anonymous

helstegt kylling i ovn.

Enig!
0
af: Anonymous

Nem opskrift og fantastisk resultat

Skulle lave kylling til et par unge amerikanske studerende på besøg, og fandt opskriften her. Helt formidabelt resultat med lækkert sprødt skind - selvklart med dansk økologisk kylling - 1400 gr. De unge mennesker havde aldrig smagt så god en kyllingesteg :) Brugte en Scanpan alupande. Tak for en rigtig god hjemmeside som jeg bruger flittigt. hilsen Arne, Vanløse p.S. Hvis jeg vil donere penge til dig, hvad er så "godt beløb" for almindelige mennesker?
0
af: Anonymous

Øv

Nu er jeg typen der læser en opskrift oppefra og ned og bare går igang. Så jeg blev lidt ekstra ærgerlig da jeg så din nederste kommentar om st tørre kyllingen inden olie... Nu må jeg spise den blegfesen og sej :/
0
af: Anonymous

Øv

Det er jo gudskelov din egen fejl
0
af: Anonymous
Sådan!! Prøv at skriv opskriften bagfra næste gang...
0
af: Anonymous

Keramikfad og stegepande i ovn?

Vi har desværre ikke en pande eller andet, der kan kommes i ovnen. Vi har kun et ovnfast keramikfad med nonstick. Kan vi stege lårene på panden på komfuret først, og så smide den i ovnen i keramikfadet?
0
af: Anonymous

Keramikfad og stegepande i ovn fortsat?

Eller evt en staniolbakke?
0
af: Anonymous

Perfekt

Vi har lavet kyllingen for først gang og den var helt fantastik. Tak for en god opskrift.
0
af: Anonymous

helstegt kylling

lyder godt - jeg har også stor stor succes med først at grydestege - jeg bruner kyllingen og hælder så lidt væske ved og lader den stå og hygge sig, mens jeg vender den flere gange - og også lader den ligge på siderne. Til slut tager jeg den i ovnen på begge sider og den er både saftig og sprød. Og bryst er ikke tørt og lår er gode :)Og så er der til sovs i gryden hvis man lige skummer det værste af..
0
af: Anonymous

helstegt kylling

Hvorfor ikke bare starte ude med en ovntemperatur på 80 grader og derved varme hele kyllingen op og så brun den bagefter ...

helstegt kylling

Brystet og låret er to forskellige stykker kød. Så de skal tilberedes forskelligt for at få succes med det. Det gør du ikke ved at varem langsomt op. Du kan heller ikke finde en bestemt temperatur der passer til begge stykker, og så bare give kyllingen lang tid ved den temperatur.
0
af: Anonymous

helstegt kylling

nej nej nej
0
af: Anonymous

Stegetermometer?

Det er for så vidt en udmærket opskrift - lige indtil det med stegetermometeret. Det er da helt galt. Man kan ikke stole på et stegetermometer overhovedet i et så tyndt stykke kød som et kyllingebryst - er det bare lidt for tæt på skroget, tager det temperatur af benene i stedet for kødet. Er det en smule for langt ude i det tynde kød, viser det også forkert. Og så står man med et ufærdigt mesterværk, der drypper af blodrød kødsaft, selvom termometeret viser, at det er perfekt. Lidt lige som piloterne, der godt nok kan se bjerget fra cockpitets vinduer - men instrumenterne viser fri bane, så det er der vel ... Jeg har stor respekt og beundring for din madside, Max, men det her kan du gøre bedre - det er jeg ikke i tvivl om!

Stegetermometer?

Jeg har nu gjort det sådan længe. Uden problemer. Hvis man stikker proben i som jeg viser så plejer det at vise korrekt.
0
af: Anonymous

Stegetermometer?

Ja, sådan stoler vi jo alle sammen på det, vi hver især har gode erfaringer med. Jeg stoler ikke på stegetermometre i fjerkræ eller andre smådyr, når de ovnsteges ved høj temperatur, for det er nogle gange gået galt for mig. Jeg er langt mere tryg ved at holde øje med farven på kødsaften og give den knap så meget knald på temperaturen i starten. Men pointen i din opskrift er fremragende - at skåne brystet i forhold til lårene. Tak i det hele taget for en rigtig god madside, Max, det er fremragende, det du laver... ;-)

Stegetermometer?

Joh tak. Du behøver være tilbageholdende med kritik. Så længe det er fagligt så elsker jeg en god diskussion. Det hænder endda at jeg må indrømme fejl :-)
0
af: Anonymous

Helstegt kylling.

Smagte skønt. Olien gav det sprødeste skind. Smagte som gammeldags kylling bare med sprødt skind. Tak for god mad.
0
af: Anonymous

En af de bedre kyllingeopskrifter

Er bestemt en af de bedre måder at tilberede en kylling på. Men her er lige et tip der kan gøre den endnu bedre, hvis man er til citronkylling. Kog en hel citron ca 10 min (kun så citronen er gennemvarm). Stik nogen gode huller i skalden med den kniv og stop den op i kyllingen. Og tilbered den efter opskriften.
0
af: Anonymous

ikke varm nok

øh 62-65 grader. tror der er en grund til der står at den skal være min. 70 grader for at slippe af med eventuelle bakterier.. det andet er jo rødt kød..

ikke varm nok

Nej. Temperaturen er korrekt. Over 55 grader så begynder man at slå bakterier ihjel. Afhængigt af hvor længe temperaturen holdes.
0
af: Anonymous

Varmluft?

Er lige gået igang, og HAR læst hele opskriften ;-) Nu er jeg bare i tvivl om det er varmluft eller almindelig ovn. Det er en ret stor 1.500g frilands økologisk :-) kylling, så den er jo nødt til at være i bunden af ovnen... Tænkte så, at det måske er 190g varmluft...
0
af: Anonymous

Varmluft?

Jeg bruger altid varmluft. - Max
0
af: Anonymous

Perfekt kæmpekarl

Prøvede denne her til aften, med en Bornholmerhane på 1966g fra Føtex. Et kvarter på hver side en den store Le Crusset stegegryde i ovnen som beskrevet, og derefter skulle den have lidt over en halv time på 230 for at nå 65 grader. Perfekt! Saftigt bryst (måske helt rigtigt for først gange) og møre lårbasser. Tak! /Jon Kjær
0
af: Anonymous

Perfekt kæmpekarl

Avs, den blev god. *Bøvs*
0
af: Anonymous

Perfekt kæmpekarl

- så prøv lige en xxl Allégårdens kylling fra Fyn. den vejer 4 kg. ha rikke prøvet dn på jeres måden men i roterende grill ..super efter 90 min.
0
af: Anonymous

Weber gas grill

Når jeg steger en hel kylling i min weber, så bliver den altid enormt saftig og sprød. Hvordan kan det være? De sidste mange gange har jeg klippet kyllingen op i ryggen og presset den 'flad' og så lagt den på grillen med 'vrangen' nedad og på indirekte varme. Krydret efter lyst, men altid smurt med olie og drysset med salt.
0
af: Anonymous

Sikken i kan drenge. Der er jo ikke salmonella INDE i kødet. Kun på overfladerne som under alle omstændigheder bliver mere end 70 grader. Man kan sagtens nøjes med mindre inde i feks brystet, hvis man synes det smager bedre

0
af: Anonymous

SÅ: Enter skær kylle over i to eller steg den sommerfugleudskåret. Heller ikke besværligt

Hilsen 

Private