emner: mere ...
286
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hindbærmousse på Kagebund - eller jordbærmousse

Hindbærmousse - Max M Rasmussen
Hindbær, flødeskum, sukker, husblas og lidt andet. Så har man alle tiders kage, der både kan bruges til dessert og kaffebord. Den kan også laves med jordbær hvis man bedre kan lide det. Det er også en utrolig smuk kage.

Kagen er i prinsippet bare en kagebund med en masse hindbærmousse på, og så rødt hindbærgele i toppen. Men den smager og ser meget bedre ud. Jeg kan ikke stoppe med at spise den når jeg først er begyndt.

Ingredienser

Bund

  • 1 lagkagebund. (Bare køb en i stedet for at bage, den er der kun for at moussen ikke skal falde fra hinanden.)
  • 1/2 portion ganache
  • et skvæt at dit yndlings alkohol

Hindbærmousse

  • 4 dl piskefløde
  • 140 gram sukker
  • 300 gram hindbær eller jordbær
  • 1 tsk citronsaft
  • 6 blade husblas

Hindbærgele

  • 3 dl vand
  • 300 gram (En pose) frosne hindbær
  • saften af en halv citron
  • 3  blade husblas
  • 3 spsk sukker

Fremgangsmåde

Bund

Kom lagkagebunden i en springform.

Kom det eventuelle skvæt alkohol på.

Dæk den med ganache.

Hindbærmousse

Kom husblasen i kold vand

Purer hindbær og sukker.

Smelt husblasen i citronsaften. Brug et varm vandbad.

Rør den smeltede husblas i hindbærpuréen.

Kom først en tredjedel af flødeskummen i og vend det i.

Når det hele er vendt,  i så vend resten af flødeskummen i.

Stres, stres, stres. Det skal gå hurtigt fra man hælder husblasen over indtil alt flødeskummen er vendt i. For den begynder at stivne med det samme. Men man skal samtidig være forsigtig ikke at piske luften ud af flødeskummet. Men hvis det kikser, så bare lav kagen et par gange mere. Det skal nok lykkedes til sidst.

Hæld moussen over i springformen, og fordel den godt. Toppen skal være heeelt flad. Hvis der er bakker så vil de ende som kirsebær isbjerge i et rødt hav af gele, og din dessert bliver ren Titanic. Brug en paletkniv eller et andet værktøj.

Husk at moussen ikke må nå helt op til toppen af springformen. Der skal være plads til gele-toppen.

Kom den i køleskabet et par timer. Gerne dækket med plastfolie eller en tallerken, så den ikke tager smag af køleskabet.

Hindbærgele

Lade de frosne hindbær, de 3 deciliter vand og citronsaften simre i 15 minutter.

Hæld bærrene over en si og si saften fra.

Pres dem godt så der er 3 dl saft.

Smag til med sukker som du smelter i den varme saft.

Lad det køle lidt af og smelt husblasen i den varme saft.

Når husblasen er lillefingerfingervam så hæld den op springformen.

Lad det hele køle et par timer mere.

Når den skal serveres skal du forsigtigt skære langs kanten af springformen så siden ikke sidder fast, og så fjerne "springkanten".

Kommes over på et pænt fad.

0
af: Anonymous

Husblas

Hej! Jeg har også prøvet mange forskellige slags alternativer til husblas men det har aldrig været vellykket fordi producenterne altid var utydelige mht blandingsforholdene. Og det er nu endelig lykkedes mig at finde et godt alternativ og det er husblaspulver, Alaska 666. Den kan købes i Kagebutikken i Albertslund eller på deres hjemmeside kagebutikken.dk. 30 g vand og 20 g pulver blandes sammen og mængden svarer til 3 blade husblas. DET er da ligetil! I øvrigt thumbs up for siden her!
0
af: Anonymous

Kan den laves med sødemiddel??

- Jeg skal holde min fødselsdag på søndag, og vil gerne lave en kage som alle kan få af, da min bedstefar har diabetes er det lidt svært nogen gange. Men kan man lave denne her opskrift med sødemiddel uden, at det påvirker kagens smag og konsistens? - ELSKER din hjemmeside her! Geniale opskrifter, har kun prøvet en lille del af det! Men det vil med tiden blive til mange flere!
0
af: Anonymous

Kan den laves med sødemiddel??

Jeg har ikke prøvet at bage med sødemidle så jeg ved lige så meget om det som dig. Beklager. Max
0
af: Anonymous

Omvent

Har nu forsøgt mig med kagen.. Min gele endte med at ligge sig under hindbærmoussen :D Mystisk! Tvivler på moussen havde sat sig nok. Tror jeg skal prøve igen, men så vil jeg lave den over to dage!
0
af: Anonymous

Husblas

Hej og tak for en god side. Overvejer at lave din hindbærmousse, men før jeg går i gang vil jeg lige sikre mig jeg ved hvad jeg skal: Hvordan opløser du 6 blade husblas i 1 tsk citronsaft? Hilsen Kaja
0
af: Anonymous

Super lækker kage!

For at undgå stress lunede jeg hele hindbærmassen til moussen op i et vandbad for at sikre mig det ikke blev en omme med lun husblas i helt kold base.......ingen tråde. Den er bare perfekt :) 1000 tak for en himmelsk opskrift. Knus
0
af: Anonymous

Hindbærmousse til lagkage

Kan man bruge din lækre opskrift på mousse til en lagkage? Jeg tænker at lave moussen i dag og samle kagen i morgen, men er det til at arbejde med, når der er den mængde husblas i og det står på køl natten over...frygter det bliver helt stift og ikke til at smøre ud!
0
af: Anonymous

Hindbærmousse til lagkage

Ja det kan den sagtens bruges til, men du skal lægge den sammen med det samme. Næsten alle lagkager bliver også bedre af at stå et døgn.
0
af: Anonymous

Samling af kagen

Lavede den i går. Perfekt, bortset fra at kagen ikke er til at flytte over på det pæne fad. Næste gang lægger jeg lagkagebunden direkte på det pæne fad og kommer springform-siden udenom. Jeg lader altså bunden af min springform stå i skabet. Lukker springformen og laver min kage færdig. Når den skal serveres er det blot at løsne siderne med en kniv og vupti, så slipper man for at skulle flytte rundt på den skrøbelige kage. Selv brugte jeg jordbærmousse og brombærgelé. Selve brombærrene, som jeg har tilbage efter at have kogt saften, vil jeg lægge oven på mussen så de kan ses gennem geléen.

Samling af kagen

Jeg plejer at bage den, og så komme den på det pæne fad, hvor jeg så kommer moussen og gelen i. Hvorefter jeg så fjerne "springsiden". I andre tilfælde bruger jeg en pizzaspade til at flytte rundt med kager.
0
af: Anonymous

alkohol

kan man undvære alkohol?

alkohol

Ja, det bestemmer du selv.
0
af: Anonymous

Hejsa:-)

Hej Max:-) Jeg vil starte med at skrive, hvor sej du er Max:-). Du laver luksus mad/kager:-). Jeg er så glad for din hjemmeside, og bruger din hjemmeside meget:-) især dine video klipper... Så derfor vil jeg spørge venlig om du ikke også kan laver en videoklip til Hindbærmousse på Kagebund eller jordbærmousse hvor du laver det hele i bund:-). M.V.H Gülcan K.

Hejsa:-)

Det er en af mine yndlingsdesserter, så det vil jeg godt. Men er bange for at det varer et stykke tid. Der har været alt for meget sødt og kage det sidste stykke tid. Skal lige have filmet noget sundt også.
0
af: Anonymous

...

Måske skulle du nævne at kagen ødelægges når du hælder geléen op i formen... Nu er toppen en stor blanding. Den var mere end lillefinger kold... Vær super opmærksom når du hælder geléen op. Langsomt og med ske.
0
af: Anonymous

husblas

hej! vil først skrive at du er meget underholdene og fanger virkelig seerne i dine videos. det er rigtig rigtig spændende!! men mit spørgsmål til dig er om der ikke er et andet alternativ til husblasen. for på baggrund af min religion kan jeg ikke bruge det.(jeg har fået at vide at det kommer fra gris...)

husblas

Husblas kan sagtens risikere at komme fra gris. Du kan lave selvfølgelig altid lave dit egen ved at koge kyllingknogler. Men det er nok lidt besværligt, og smager sikkert heller ikke lige så godt ;-) ud over det så findes der en del geleringsmidler som kan erstatte husblassen. Noget af det bedste jeg har læst om det er her: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=3&conference=55&posting=194582
0
af: Anonymous

husblas

Der er noget der hedder Agar agar som kan bruges i stedet for husblas. Det er lavet af tang og er ikke animalisk! Kan får hos specialkøbmanden. Se følgende link: http://specialkoebmanden.dk/search/agar-agar-25-g-111.html?q=agar+agar&qf.x=12&qf.y=7 Den kosetr ikke meget og man kan bestille den på nettet og få den tilsendt lige til døren! Tak for en lækker opskrift forresten;)
0
af: Anonymous

husblas

hej jeg har også en muslimsk baggrund derfor kunne jeg ikke bruge husblas til rigtige mange opskrifter det er dejligt at nogen kan fortælle en at man kan bruge noget andet i stedet for husblas mange tak :)
0
af: Anonymous

Hindbær mousse

Det er da frosne hindbær du bruger, er det ikke. Er kommet i tvivl når der er husblads i....

Hindbær mousse

Jo, men det gør ingen forskel-
0
af: Anonymous

Hindbær mousse

husk at koge hindbærrene først. pga bakterier.
0
af: Anonymous

hindbærmousse

Bare et spørgsmål, når du skriver purer? Er det så i blender og med eller uden kerner? Forøvrigt virkelig dejlig side - bruger mange af dine opskrifter... Især bagværk af forskellig slags:)

hindbærmousse

De kan gøres på mange måder med hindbær. De er jo ret skrøbelige. En håndmixer, en blender, eller igennem en sigte. Alle måder virker. Med eller uden sten er en smagssag. Vil du have dem uden så skal de igennem en sigte.
0
af: Anonymous

hindbærmousse

super - mange tak for svar. Tror jeg vælger sigten:))
0
af: Anonymous

blåbær

Hej max! Tak for en fantastisk side! Hvad tænker du med moussen hvis den skal være med blåbær? Er det det samme som med hindbær? Den skal bruges til en lagkage, og vil egentlig gerne lave en "efterårs"-udgave med blåbær eller hyldeblomst.
0
af: Anonymous

mousse og hvor meget?

hej god side:-)jeg er helt ny har aldrig prøvet at lave en fondantkage men nu kaster jeg mig ud i det til min datters fødselsdag..hun vil ha hindbærmousse og din lyder god og lidt nemmere end nogen af de andre jeg har set mit spørgsmål er så hvordan regner jeg lige ud hvor meget mousse der skal laves?:-) det skal bruges som fyld halv hindbær og halv chokolade det er til 25 personer ca så hvor meget skal jeg lave?:-)

mousse og hvor meget?

Hvis du regner 100 gram per person, så plejer der at være nok. Så 2-3 kager af denne slags.
0
af: Anonymous

tips

Kan man "gemme" den til dagen efter??

tips

Det kan man godt. Men den bliver lidt løsere i moussen.
0
af: Anonymous

Varmebehandling af Hindbær

Hej, ville det ikke være en idé at koge hindbærerne til moussen først? Der har trods alt været mange eksempler på det sidste med bakterier i hindbær.

Varmebehandling af Hindbær

Normalt vill jeg have sagt nej, men ja. Hvis det er købebær ville jeg også gøre det i dag. Eller bare varme op til 85 grader så de ikke bliver helt kogte.
0
af: Anonymous

en god hjem side

tak for den hjem side man laer godt