275
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet bacon

Bacon i rygeovnen - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Som alle andre danskere er jeg vokset op med supermarkedsbacon, og har være godt tilfreds. Liiige indtil jeg begyndte at lave min egen. Du godeste hvor er der forskel! "Fabriksbacon" bliver saltet og røget ved at sprøjte saltvand og flydende røg ind i den. Det giver en stor blævrende klump lyserød kødgele der sprutter når man steger den. Fordi den er pumpet op med vand. Hjemmelavet bacon koncentrerer smagen. Først salter man den. Det trækker væske ud. Så koldrøger man den, hvorefter man lufttørrer den en måneds tid. Det ender med en bacon der minder betydeligt mere om en god sydtysks skinke end en dansk blævrebacon. Den sprutter ikke når man steger den, den kan skæres tyndt ud fordi den er fast. Nåh ja ... så smager den faktisk også af meget mere.

Ingredienser

  • 1 ribbenssteg
  • 2 dl salt
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk hele peberkorn
  • 2 tsk hele allehånde
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk spsk hele enebær

Fremgangsmåde

Forberedelse

Knus krydderierne og bland dem med salt og sukker.

Fjern ribenene fra stegen. Det er ikke nødvendigt, men det er dødirriterende at prøve at gøre det hver gang man vil skære en skive bacon ud for at stege den.

Hvis du ikke spiser sværene på din bacon, så kan du også roligt fjerne dem allerede nu.

Gnid kødet godt ind i krydderblandingen. Krydderblandingen er antibakteriel, så sørg for at komme godt ind i huller og hulrum. Ellers risikerer du mug.

Pak kødet ind. Enten i en beholder der lige passer i størrelsen, eller i en frysepose som du binder fast rundt om kødet. Eller du kan vakumpakke det. Jeg brugte fryseposerne indtil jeg fik en vakumpakker.

Saltning

Kom kødet i køleskabet, og lad det ligge der i mindst en uge, hvis den skal være langtidsholdbar. Vend det en gang i døgnet, så det bliver jævnt saltet. Når det er fast at røre ved er det færdigt.

Bemærk: Som mange har kommenteret giver en uges saltning en ret salt bacon. Det er den klassiske opskift man bruger til bacon der skal kunne hænge i kælderen eller køkkenet vinteren over. Hvis du vil have noget der minder mere om en almindelig bacon i saltningen, så bare salt den i 2 til 3 dage. men så skal den opbevares i køleskabet.

Der trænger væske ud, og det bliver vådt allerede dagen efter. Det er helt i orden. Bare undgå at det flyder rundt i køleskabet hvis din plastpose ikke er helt tæt.

Når kødet er færdigsaltet så rens det under den kolde hane. Tør det af med en serviet eller et viskestykke og læg det i køleskabet i et døgn. Det udvikler en let fedtet overflade som røgen hænger godt fast i.


Rygning

Denne bacon skal koldrøges. Dvs. ved så lave temperaturer som muligt. Bare det er over frysepunktet. Men i hvert fald ved under 20 grader.

Jeg bruger en webergrill når jeg ryger. Min har en speciabygget forlænger, som min bror har skaffet (tak), som du nok ikke har. Der kan baconen hænge inde i nogle kroge. Jeg stikker hul i baconen og kommer kødsnor igennem, så der er noget at hænge den i. Men du kan sagtens lægge baconen direkte på risten.

Dæk den nederste rist med sølvpapir, og læg rygesmuld (jeg bruger ren bøgesmuld) ovenpå i en tyk hestesko, eller en cirkel der ikke slutter helt.

Tænd den ene ende med en lille smule sprit. Læg så låget på og lad det ulme. Jeg plejer at tænde det om aftenen og så lade det stå og ryge natten over.

Det gør jeg 2-3 nætter i træk. Hvis der er koldt lader jeg det hænge og tørre i grillen om dagen, ellers kommer jeg det i kølskabet.

Til sidst skal du finde et tørt og køligt sted, eller bare et luftigt sted, at hænge den til tørre.

Efter en måneds tid er den lige til at spise.

Kan du ikke vente kan du sagtens begynde at spise af den med det samme den er røget. Den er bare bedre når den er tørret mere.

Noter

I stedet for ribbenssteg kan du bruge en nakkefillet som du flækker på midten, så den får samme tykkelse som et stykke ribbenssteg. Det gør også din bacon mere ligesom skinke i udseende og konsistens.

Du kan bruge lige de krydderier du har lyst til. Dem jeg har angivet er et udgangspunkt.

Bacon lavet på denne måde er er faktisk det samme som en skinke. Så du kan roligt skære den i tynde skiver, og spise den rå. Ligesom skinke.

Hvis du ikke har en kuglegrill, eller et røgeapperat, så kan du købe en metalspand fra Ikea. Bare bor nogle huller i låget, og sæt nogle byggemarkedskroge fast som kødet kan hænge i. Så har du en perfekt koldtrøger. Rygesmuldet lægger du bare i bunden. Evt. på noget sølvpapir.

Varmrygning

Det er også traditionelt at varmryge bacon. Så skal der bare tændes kul i grillen samtidiig med røgesmulden og kødet skal op på 65 grader. Det er nemmest at bruge et stegetermometer.

Lufttørret bacon - Max M Rasmussen
Varmrøget bacon - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Min erfaring med bacon er: saltmængden skal være 20g salt og 5 g sukker plus krydderier pr kg ribbensteg.  Ligger og trækker i 7-10 dage. Grunden til at jeg altid bruger ribbensteg er, at ellers bliver den for tør ved stegning og fedt stof skal derfor tilsættes!  Efter rygning, lagrer jeg det i køleskab uden for plastik pose, med køkkenrulle omkring.  Håber det kan hjælpe nogen specielt med det at det bliver for salt.  Klaus


0
af: Anonymous

Saltning

Hej Max. Jeg har vakuumpakket en ribbenssteg her til aften. Jeg har læst at nogen har oplevet baconen som lidt for salt. Kan man evt. salte det i en kortere periode såsom 2-3 døgn, eller vil gøre at kødet ikke er konserveret tilstrækkeligt? Mvh. Martin

Saltning

Det kan du godt. Holdbarheden risikerer at bliver lidt dårligere. men du har den vel alligevel i køleskabet så det betyder ikke så meget.
0
af: Anonymous

Saltning

Alletiders, jeg forsøger mig med 3 døgn og giver feedback når processen er overstået.
0
af: Anonymous

Saltning

Hvis man udvander kødet efter saltningen, eks. 2-3 timer trækker man så meget salt ud igen, så det svarer til at man kun har saltet det i den halve tid. Eller er det stadig gemmen saltet. Jeg har prøvet at lave det engang, men det var så saltet, at jeg valte at kassere det
0
af: Anonymous

Problem med høj luftfugtighed??

Hej Max. Super site. Jeg har længe kredset om denne opskrift og nu er det min tur. Jeg gav svinet første røgetur i en Weber kuglegrill (47 cm)igår. No problem. I dag vil røgesmuldet slet ikke som jeg vil. Det går ud når låget lukkes. Det regner lidt og der er dermed en højere luftfugtighed. Har du før oplevet problemer med koldrøgning og høj luftfugtighed? mvh. Peter Sti
0
af: Anonymous

Problem med høj luftfugtighed??

Ja, det er en ret salt bacon. Det er traditionen med den slags bacon. Den bruges typisk i madlavning, ikke til at spise alene. Salt den i et par dage .indre hvis du vil have den mindre salt. Det ændrer dog holdarheden. - max
0
af: Anonymous

Problem med høj luftfugtighed??

Jeg plejer at trykke det let sammen, så det bliver mere fast i det, smuldet er ved mig mindst 5 cm høj, oftes er det nu 7 :-)
0
af: Anonymous

Problem med høj luftfugtighed??

Savsmuldet er meget følsomt over for fugt, så det kan sagtens ske.
0
af: Anonymous

bacon

Hmm... Venter spændt på den sidste del af videoen har alt klar til at begynde med projekt rygeovn skal nok til at salte kød på fredag så jeg kan nå at få hjemmerøget bacon julemorgen... ellers rigtig fed side du holder dig her Keep up the good work. Hilsen Smejling
0
af: Anonymous

Røgegrill

Jeg har hos Harald Nyborg købt en Baker Røgegrill for 399,-kr. I den har jeg med stort røget ikke bare bacon, men også skinke, svinefilet,diverse spegepølser, fisk og vildt køller. Opskrifter henter jeg dels på hjemmesider, men også i bøger bl.a. "Spegepølser kultur i Europa" af Lene Fruelund. Derfor har jeg også bygget mig et flueskab, hvor jeg kan tørre mine produkter. Er der noget bedre end at sætte sig til julefrokostbord, hvor alt fra silden og indtil osten er hjemme lavet. mvh Flemming Jensen
0
af: Anonymous

Røgesmuld - det fænger ikke?

Hej Max. Har forsøgt at koldrøge en ribbenssteg - men jeg kan ikke få smuldet til at fænge. Er det fordi det er for koldt for tiden? Er der ikke ilt nok i grillen (Bruger en kuglegrill)? Skal jeg give det et par briketter til at holde gang i røgen (det er vel næsten koldt nok for tiden til at det ikke bliver for varmt alligevel?) Hjælp - jeg vil have lækker bacon!
0
af: Anonymous

Røgesmuld - det fænger ikke?

Jeg har også problemer med at få smuldet til at fænge og jeg bruger en spand fra Ikea. Så så jeg lidt af en engelsk video og nu hælder jeg smuld i en tom konservesdåse og sætter en loddekolbe i, så ryger det lystigt.
0
af: Anonymous

Røgesmuld - det fænger ikke?

Hej, Jeg tror dit røgesmuld er for fugtigt. Prøv at tørre det i din ovn på en bageplade (IKKE varmluft!) Jeg opbevarer mit i lufttætte spande, som jeg køber der hvor jeg køber ingredienser til min ølbrygning. De er billige og holder smuldet tørt. (www.maltbazaren.dk lig under gærtanke) Mvh Thomas
0
af: Anonymous

Røgesmuld - det fænger ikke?

Du kan få al den hjælp du behøver til røgning mv. af dygtige og erfarne brugere på disse to sites: www.grillklubben.dk og www.grillguru.dk

Røgesmuld - det fænger ikke?

Jeg hører dig, og føler din smerte ;-) Jeg plejer som sagt at bruge en lille smule sprit. Ca. 1 tsk. Jeg spreder den ud over smuldet i så mange dråber som muligt, så smulden tænder flere steder. Dog inden for de samme 5 cm. Når jeg har været løbet tør for sprit har jeg taget en smule af en af de hvide optændings brikker og smuldret ud i smuldet. Begge dele virker som regel fint. Jeg har dog været ude for at skulle starte det mere end en gang et par gange. Jeg har hullerne i bunden åbnet ikke mere. Men med min store forlænger kan det være at min grill er mere utæt. Du kan evt. prøvet at åbne hullerne i toppe en lille smule. Men den skal jo holde på røgen. Jeg har ikke erfaring med at temperaturen skulle have nogen betydning.
0
af: Anonymous

Hmmm...

Jeg har haft spjælet i låget helt åbent - forsøgt at hælde en hættefuld sprit på - forsøgt at hælde mere sprit på - tændt i "begge ender" af hesteskoen... Jeg har ikke nogen forlænger på grillen, så jeg var lidt bange for, der ikke var ilt nok. Jeg eksperimenterer videre her i weekenden, tror jeg... :-D
0
af: Anonymous

Røgesmuld - det fænger ikke?

det er garanteret fordi bjergkæden af røgesmuld ikke er høj nok, jeg har selv haft problemet og prøvede alle mulige løsninger såsom en lille blæser, men løsninger er som sagt ikke at ville spare på røgesmulen, toppen af bjerget skal være 7-8 cm. Har røget helt ved temperaturer helt ned til 1 grad. Bruger forøvrigt en røgeovn lavet af eb 200 liter olietønde efter tegnnger på røgeovnens venner.
0
af: Anonymous

Jeg har også prøvet alt uden held.Kuglegrill. De første 2 røgninger gik helt fint. Havde noget flere år gammelt røgesmuld liggende. Der var så ikke nok til 3. røgning. Forretningerne er udgået for røgesmuld, så det eneste jeg kunne finde var noget Garcia i Harald. Har nu i 3 dag forsøgt i et væk, taget direkte fra dåsen, så hvis det er fugtigt er det fugtigt fra Garcias side. Tilmed ladt grillen stå åben, men gløderne går ud alligevel, det kan da ikke være iltmangel. Har taget smuldet med ind i et døgns tid for at tørre, har dog ikke prøvet at tørre i ovnen. Ingenting hjælper. Hvis ikke det var fordi de 2 første røgninger var gået godt, ville jeg have troet at det var umuligt.

0
af: Anonymous

Jeg har også prøvet alt uden held.Kuglegrill. De første 2 røgninger gik helt fint. Havde noget flere år gammelt røgesmuld liggende. Der var så ikke nok til 3. røgning. Forretningerne er udgået for røgesmuld, så det eneste jeg kunne finde var noget Garcia i Harald. Har nu i 3 dag forsøgt i et væk, taget direkte fra dåsen, så hvis det er fugtigt er det fugtigt fra Garcias side. Tilmed ladt grillen stå åben, men gløderne går ud alligevel, det kan da ikke være iltmangel. Har taget smuldet med ind i et døgns tid for at tørre, har dog ikke prøvet at tørre i ovnen. Ingenting hjælper. Hvis ikke det var fordi de 2 første røgninger var gået godt, ville jeg have troet at det var umuligt.

0
af: Anonymous

Røget bacon 2. del

Jaaa så har jeg jo siddet og ventet med min røgeovn og bacon siden d. 3/5-2009. Hvis jeg nu render ud og køber en ny ribbenssteg og atter gør mig klar, mon vi så kan se frem til 2. del af røgningen inden for overskuelig fremtid?? Har iøvrigt prøvet med både rejer, mørbrad, ål, laks og Groft salt- det er blevet rigtigt fint venlige og forventningsfulde hilsner Bjarne fra Sabro ( Århus)
0
af: Anonymous

Røget bacon 2. del

Glem det den kommer aldrig!
0
af: Anonymous

Røget bacon 2. del

HA! .. Max :-D
0
af: Anonymous

Røget bacon 2. del

Hej Max, Godt gået, jeg har ALDRIG tvivlet på om video 2 skulle komme - (fedterøv!). Jeg har fulgt din opskrift/vejledning - alt ser fint ud, indtil røgningen - mit røgesmuld VIL bare ikke gløde lige som dit. Gløden bliver mindre og mindre for til sidst at gå ud ca. 10 cm inde i "hesteskoen". Jeg har prøvet alle højder, lidt sprit, meget sprit, tændt smalt, tændt bredt, åben spjæld, lukket spjæld osv. osv. Uanset hvad bliver røgen "tynd" og gør ikke baconen gylden!. Har du måske en ide til hvad jeg gør forkert?? Tak for en super inspirerende side med mange fede opskrifter. /Hybel

Røget bacon 2. del

Hehe ... O ye, of little faith. Der er kun et par ting jeg kan forestille mig. At din bunke er for lille eller at dit smuld har fået fugt. Er det fugtig så skal det tørres i en ovn. Jeg kan godt huske at jeg har haft smuld der var mere besværligt. Så var det altid noget jeg købte i en lille pose i en jagtbutik. Det har måske ikke været opbevaret så godt. Nu køber jeg store sække hos danishoutdoor.dk og det virker hver gang. Det er fint bøgesmuld. jeg ved ikke om andre træsorter eller finheden på smulden kan være problemet. Ofte så lader man jo ikke smulden ulme selv, men har en ekstern varmekilde, og så betyder smuldens beskaffenhed ikke så meget. Men alt i alt er den største mulighed nok at det er smuldet det er galt med på den ene aller den anden måde.
0
af: Anonymous

Røget bacon 2. del

@ hybel Prøv at tørre røgesmulden i bageovnen lidt inden du bruger den. Så ulmer den meget bedre. Prøv fx med 1 time på 100 grader eller sådan noget. Min erfaring er, at røgesmulden skal tørres ordentlligt, hvis den rigtig skal ulme.
0
af: Anonymous

Hej.

Jeg havde samme problem. Det viste sig at være mit smuld der var for groft ( mage til det der er i de poser fra Garcia) har nu noget helt fint smuld beregnet til koldryge. 👍

0
af: Anonymous

Selve røgningen + andet

Jeg er netop gået i gang med saltningen af min bacon. Jeg har kun en kuglegrill, som jeg har tænkt mig at røge kødet i. Hvor meget smuld skal der cirka bruges til røgningen? Har jeg forstået dig rigigt, når du skriver at du røger tre nætter i træk, altså at et stykke kød skal gennem tre røgninger. Sidst vil jeg også gerne høre lidt om tørring. Risikerer man ikke, at der går fluer og lignende i kødet, når man hænger det? har du nogle fifs? Bjarke

Selve røgningen + andet

jeg laver et "U" af ca. 1 liter smuld af gangen. Og ja, det gør jeg tre nætter i træk med det samme kød. Du kan dække kødet i ostelærred for at undgå fluer. Det er meget normal praksis. Men tit gør jeg bare det at jeg lægger det på en tallerken i køleskabet. Det virker fint.
0
af: Anonymous

Selve røgningen + andet

jeg kom til røgningen i går, og havde samme problem som en tidligere skribent herinde. Jeg kunne simpelthen ikke få gang i smulden. Jeg brugte optændingsblokke, som jeg smuldrede, og der var fin ild og røg, da jeg gik derfra, men i morges var der kun sort i et lille område, hvor optændingsblokken havde været. Jeg prøver i aften med sprit, men kan man sige, hvor meget "ilden" skal have fat i smulden, før man kan gå fra det, og tro på, det holde hele natten bjarke

Selve røgningen + andet

Ikke meget. jeg plejer bare at have lidt gløder og en sort askekant. Så går jeg tilbage og checker. Måske smuldet er lidt fugtigt. Kan evt. tørres i varmluftovn ved 100 grader et stykke tid.
0
af: Anonymous

Bacon

Nu er dette jo ikke den eneste opskrift i verden, så hvis dette eller hint, ikke er godt nok, så prøv dog en af de andre. Normalt skal noget, der er saltet i over 3 dage udvandes bagefter. Hvor meget er smag og behag. Jeg bruger 3-tals systemet: 3 dages saltning (tør eller lage) 3 dages tørring (max) 3 nætters rygning og 3 ugers tørring Tørring er dog ikke strengt nødvendigt, især hvis det er første gang eller hvis man er løbet tør. Så er 3 min nok :-D Nitrit salt er ikke nødvendigt i bacon, da det skal steges. Det hører kun hjemme i pålæg. Alt hvad der skal koldrøges, skal selvfølgelig ikke foregå i 30 gr varme, det siger vel for pokker sig selv. Tørring før og efter røgning skal helst foregå udenfor eller et sted med god udluftning feks på loftet, på altanen, på nordsiden af huset eller i cykelskuret. Sy en pose af et stort viskestykke eller 2 små og hæng kødet i snoren, det hang i røgeovnen og træk posen ud over. Jeres problemer med af få ild i smulden er pga fugtig smuld og/eller for lidt luft. Der er 1000 måder at gøre det her på, så prøv jer frem med små stykker, til I finder jeres egen smag. Det er jo ikke nødvendigt at prøve med en halv gris af gangen.
0
af: Anonymous

salt i smagen

Hej Tak før opskriften. Jeg har lige fulgt den og fået et rigtigt godt resultat, min bacon blev dog en anelse salt. Skal kødet skylles eller udvandes efter saltningen?

salt i smagen

Den kan godt svinge i hvor salt den bliver. Det er afhængigt af hvor tykt kødet er og hvor meget salt man lige får smurt på. Når du har lavet det flere gange kan du begynde at mærke det på hvor blødt kødet er. Så kan du stoppe det så snart det er saltet/fast nok. Du skal skylle kødet når det er færdigsaltet. Ikke ellers. Hvis du vil kan du også ligge det i blød inden du bruger det, og på den måde afsalte det. Det plejer jeg dog ikke. Så hellere at det er lidt oversaltet.
0
af: Anonymous

Opbevaring af bacon

Hej Jeg har nu saltet og røget baconen efter din opskrift, og den er lige i skabet :) Men hvordan skal den opbevares ift lufttørringen, skal den bare ligge i køleskabet i en måned eller skal den hænge ude i det fri? Hvad temperatur skal den tørre ved og hvad er bedst at pakke den ind i, så der ikke komme uønskede dyr i nærheden? håber det giver mening og ser frem til mange flere oplevelser fra din super gode side Martin
0
af: Anonymous

Bacon af svinekam

Hej Jeg har nu i alt 6 gange prøvet med svinekam og har nået et OK resultat, synes jeg: En "ovnklar svinekam" befries for sværen og tørsaltes ad modum Max i vacuumpose (1 del brun farin, 2 dele salt + krydderier) små 3 døgn. Udvandes herefter 3 timer for at tage noget af saltet i "yderområderne". Tørres i køleskab udækket 48 timer med vending hver 12. time. Derpå koldrøgning 36 timer, gerne med et par timers tørring ind imellem, efterfulgt af tørring i køleskab. Efter 6 døgn kan man lade sig friste til at smage, men det bliver endnu bedre, hvis man herefter pakker den i en frysepose og venter nogle dage... Mums... Venligst Thomas Rasmussen
0
af: Anonymous

Bacon af svinekam

Tak. Meget præcis beskrivelse. - max
0
af: Anonymous

røgning i metalspand

hej,hvis man vil prøve at røge i en metalspand fra ikea hvor mange huller og hvad størrelse skal de bores i
0
af: Anonymous

røgning i metalspand

Jeg har lavet min egen røgspand fra Ikea. Du kan se den her på youtube, den står på tagterrasse på tredje sal. www.youtube.com/watch?v=h6rCPcbL_M0
0
af: Anonymous

røgning i metalspand

den er ikke tilgennelig mere den video
0
af: Anonymous

vedr. røgning 2.del

Hej Max- spænden tiltag med hjemmerøget bacon. Har være på udflugt i tyskland og købt vacummaskine samt poser og har gang i fabrikation af røgeovnen- nu mangler vi bare det gode vejr- ja, og så lige din vidio om røgning af omtalte stykke bacon- jeg/vi er vist nogle stykker der venter spændt på den. Med venlig og spændt hilsen Bjarne Århus

vedr. røgning 2.del

Ja, jeg venter selv på vejret for at afslutte den. Jeg gider altså ikke stå i sne til knæene og gøre det.
0
af: Anonymous

vedr. røgning 2.del

Kære Max. Nu skal du bare finde tiden til at få lavet 2.del af videoen med Bacon'en i din JBI-smoker. Sneen er væk forlængst og det er blevet forår. Vi er mange der glæder os til at se den. Håber at du får tid meget snart?!
0
af: Anonymous

Koldrygning af mørbrad?

Fantastisk opskrift og site i det hele taget!!! Har du prøvet koldrygning af mørbrad også, såvel svinemørbrad som oksemørbrad? Hvad er saltningstiden og hvor lang tid vil du tro, at oksemørbrad skal koldryges?

Koldrygning af mørbrad?

jeg lavede en. Ikke med oksemørbrad. Åhh ... jeg kan dårligt huske hvordan jeg gjorde. Mener de blev saltet i en 3-4 dage og så røget.
0
af: Anonymous

Ophæng af bacon i JBI smoker

Hej Max. Jeg har erhvervet mig sådan en forlænger/smoker, men hvordan hænger du din bacon op i den? Binder du dem blot fast i risten øverst, eller har du lavet en anden smart anordning?

Ophæng af bacon i JBI smoker

jeg kommer noget slagtersnor igennem og så hænger jeg dem på metalkroge fra ikea (til viskestykker) i min grill rist.
0
af: Anonymous

opbevaring

efter rygning skal den jo ligge i en måneds tid i et køligt rum. Taler vi om en kælder, eller køleskabet?

opbevaring

Hvis den er lavet korrekt, så kan den såmænd hænge i dit køkken. Lige som i de gode gamle dage :-) Jeg plejer at have dem liggende i køleskabet i en åben frysepose.
0
af: Anonymous

Lidt til ønskesedlen

Hej Max, Tak for et god opskrift - og hermed lidt til din ønskeseddel, en Cold smoke generator. www.tbsgrillshop.dk/Shop/diverse/cold-smoke-generator.aspx Jeg har en og jeg synes den udnytter smulden bedre, da man netop får bredde og højde på smulden som du også siger i videoen.
0
af: Anonymous

Holdbarhed.

Hej. Vi har lige røget flere ting - helt efter din opskrift. Det er ribbensteg, lammekølle (lille) og skinke mignon. Det smager helt fantastisk. Nu skal det jo op at hænge for yderligere tørring. Vi hænger det udenfor (i ly) i et net - er det ok? (det er jo koldt) Hvor længe kan disse røgvarer egentlig holde sig efterfølgende? Venlig hilsen Jeanette

Holdbarhed.

Hvis de er gennemsaltede så er holdbarheden op i nærheden af et år.
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Først og fremmest - det er et fremragende og dybt inspirerende site Max! Og så til mine spørgsmål: 1) Jeg har her til aften saltet min ribbenssteg, som nu ligger i køleskabet i en frostpose. Der er allerede trængt virkelig meget saft ud af stegen. Det skvulper rundt i posen, så jeg vil spørge, om dette er et problem? Skal jeg evt. hælde saften fra i morgen og smide noget nyt salt og sukker i posen? 2) Jeg foretrækker klart en tørsaltet bacon frem for en røget. Men har du et forslag til, hvordan jeg bør gribe dette an? Skal jeg stadig lade kødet ligge i salt- og sukkerblandingen i køleskabet, til kødet bliver fast, og herefter hive det ud af posen? Herefter kan jeg vel lade det tørre i køleren i en måneds tid på en tallerken? Jeg håber, du kan hjælpe mig med mine spørgsmål. Venligst, Nicolai
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Du har da virkelig alle de seje køkkendingenoter ;oD Glæder mig til 2. del af opskriften. Det er altså ærgeligt, at man ikke er på kost hjemme hos dig!!! /Mette

Væde + tørsaltning

Jeg er ikke sikker på det er så spændende som det lyder. Opskrifterne kører meget i perioder, indtil jeg syntes jeg kan dem, og så videre til noget nyt. Til større måltider kommer der så ind imellem noget ud af det som løfter sig lidt, da jeg så bruger de teknikker jeg har øvet til at lave noget der hænger mere sammen. Jeg er dog ret sikker på at familien har været mere begejstret for min nylige is-fase end de var for min pickles-og-surkål-fase.

Væde + tørsaltning

"Skal jeg evt. hælde saften fra i morgen og smide noget nyt salt og sukker i posen?" Det plejer jeg ikke at gøre. Bare lade det ligge i væden. Mht. tørring, så har jeg kun lavet den røgede model. Om vinterent lader jeg den bare hænge udenfor i grillen. Når der er for varmt plejer jeg at tørre den ved enten at ligge den i en åben frysepose, eller bare direkte på en tallerken, inde i køleskabet. Så vender jeg den en gang i mellem, så den bliv jævnt tørret.
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Jeg har aldrig fået fulgt op på mit bacon eksperiment, men det skal du da ikke snydes for! Jeg krydrede ikke ribbenstegen, som Max gør i videoen. Jeg blandede faktisk kun peber i salt- og sukkerblandingen, da jeg gerne ville opnå en mere enkel smag, hvor kødsmagen skulle træde klart frem. Jeg puttede ribbenstegen i frostposer, hvorfra jeg hældte væsken hver dag, og det blev rigtig godt. Den næste steg, som jeg netop skal til at salte, vil jeg prøve at lade ligge i saften og se, om der er nogen væsentlig forskel. Efter saltning blev min bacon ikke røget. I stedet smed jeg den i en plastikbakke, som jeg dækkede med et viskestykke, hvorefter jeg satte den i køleren. Hver dag i fire uger vendte jeg baconen, så den kunne tørre jævnt, og den blev meget fast. (Min kæreste er i øvrigt vegetar, og jeg skylder hende vist en ekstra stor bakke bønnespirer, fordi hun har været så sød at lade mig tørre bacon i køleren. :) Endelig oprandt den helt fantastisk spændende dag, hvor jeg skulle stege mig et par skiver af den særdeles lækkert udseende bacon! Jeg smed skiverne på en varm, tør pande. Jeg blev imidlertid rimelig skuffet, da det slet ikke var, som jeg havde håbet. Baconen brankede alt for let, og den blev heller ikke ordentlig sprød, men efterfølgende puttede jeg olie på panden, hvilket gjorde det meget bedre. Helt fantastisk var det dog ikke. Så begyndte jeg i stedet at spise den som skinke, hvilket virkelig var lækkert! Det minder meget om parma- og serranoskinke, og det er klart noget, jeg vil forfølge. Jeg forsøger mig som sagt igen med endnu en ribbensteg, og så må jeg se, om den også skal spises som skinke. Jeg har tænkt mig at dele ribbenstegen i to og krydre den ene med peber, som jeg også gjorde første gang, og den anden vil jeg blande lidt salvie i. Jeg ku' forestille mig, at den vil give en rigtig lækker skinke. Nu ser vi, og jeg vender i hvert fald tilbage med mine erfaringer. :)
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Det har jo ikke noget med bacon at gøre det er saltet flæsk

Væde + tørsaltning

Fedt du skriver om erfaringerne! Jeg har ellers selv godt held med at stege min bacon, så jeg ved ikke hvad det skyldes. Det bliver dejligt tyndt og sprødt. Der er ikke så meget væske i, så det skal ikke have så høj temperatur. Måske det er det der er gået galt. Du kan evt. prøve at stege det i ovn på noget bagepapir i stedet for på en pande. Det bliver som regel noget mere jævnt. Det gør jeg også ind imellem når jeg steger schwartzwalder skinke som bacon.
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Væden skal hældes fra og mere sukker/salt tilsættes.. Har set Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage (Englands nr.1 svar på Bonderøven og meget anerkendt køkkenchef med masser af tv-programmer og skrevede bøger) og Camilla Plum anvende væsentligt mere salt/sukker end hvad Max her gør ved vacuumpakning.. I gamle dage brugte man jo saltkar hvor alt kødet fuldstændig var tildækket over det hele med saltet.. Derved optages meget af væden i selve saltet og man behøver ikke hælde så meget væde fra.. Man kan også koge en saltlage med krydderier.. Når det er afkølet helt, kommer man sit kød ned i lagen så det er helt dækket til.. Man kan evt. bruge en skål med noget vand i at sætte oven på, så kødet ikke flyder op til overfladen.. Så lader man det stå og trække i køleskab eller and et køligt sted i 17 dage.. Så er det klar til at tørre eller stege.. ;o) (Tip: Man kan evt. bruge køleelementer i lagen som man skifter dagligt, hvis ikke man har nok køleskabsplads..)

Væde + tørsaltning

Jeg kiggede lige bacon delen af "Pig In A Day" igennem igen, og du har ret i at Hugh siger man skal hælde væsken fra, og så komme frisk salt på. Det er det eneste sted jeg har set det anbefalet, og det er ikke nødvendigt. Jeg tror det er fordi han ligger det i store kar med ikke så meget bacon, så væsken løber fra. Normalt når man hos en slagter laver bacon med en "dry cure" fylder man et (stort) kar tætpakket op med bacon, der er saltet som i denne opskrift. Efter 3-4 dage bytter man så rundt, så det nederste bacon kommer øverst, da væden med salt i ryger ned i bunden. Det er den proces jeg prøver at genskabe med plastik/frysepose opskriften, og den er lykkedes for mig hver gang. Væsken der trækker ud bliver jo mættet med salt, og bliver derfor sin egen saltlage.
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Hihi.. Ja, der kan du bare se.. Men så bliver det vel næsten en blanding at tørsaltning og lagesaltning, og dog uden alligevel at være det.. Men herregud, når bare det virker.. ;oD
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Kære max, jeg elsker at læse dig og lærer en masse, men undskyld jeg må korrekse dig rent sprogligt----man ligger i sin seng, men man lægges sit flæsk i sulekarret!!!!!
0
af: Anonymous

Væde + tørsaltning

Til den som vil "korrekse". Se nu til at det bliver korrekt :-) Man ligger i sin seng og lægger sit flæsk i sulekarret. I øvrigt synes jeg det er vigtigere at det forstås end at det er korrekt dansk! Tak for ordet Mvh Kim N

Væde + tørsaltning

Det var da lige godt sørens. Det troede jeg vi havde snakket ud om ;-) Side: 39 i "Charcuterie" af Michael Ruhlman og Brian Polcyn, som vel nok er den mest anerkendte bog om emnet. Om "The Basic Dry Cure", som er sådan en 1:2 sukker:salt blanding som jeg beskriver, skriver de "You can meassure out 2 ounces/50 grams of this mixture for each 5 pounds/2.25 kilograms meat" En ribbenssteg vejer ca. 2 kg, og den mængde salt/sukker jeg siger man skal blande sammen vejer omkring 350 gram. Så der er rigeligt med salt til at dække en ribbenssteg. Jeg tror du blander det sammen med større stykker kød og skinker, hvor man ganske rigtigt bruger mere salt, og endda ligger dem i en kasse helt dækket med salt. Saltlage metoden er i øvrigt også ganske udemærket. Hugh Fearnley-Whittingstall laver faktisk bacon på nøjagtig samme måde som jeg viser her. Jeg har også den video.
0
af: Anonymous

Håber der snart kommer 2.del

Tak for alle de rigtige gode opskrifter med video til. Håber der snart kommer 2.del, med bacon. godt nytår :-)
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Kunne godt tænke mig at se hvordan sådan en forlænger til Weber Grillen ser ud, hvad den hedder og hvor den evt. kan købes??? Ville da være dejligt hvis jeg bare kunne anvende min Weber til koldrøgning også..

Forlænger til Weber Grillen..

Det kommer. Jeg er i gang med 2. del af videoen. Men så vidt jeg ved er det sådan en JBI forlænger som den her. http://www.grillklubben.dk/forum/viewtopic.php?f=7&t=18 Min bror har købt den for mig, så jeg er ikke helt sikker, men den ligner på en prik.
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

jeg har lave en af 200 l olie eller binzin tønder, og skær 1.3 del af og bruge den sidst 2/3 del på weber.
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Hej har planer om at lave en forlænger ala jbi smokren af en 200 liters olie tønde, til en 57 cm weber, vil meget gerne vide mere om hvordan du har lavet din?
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Super.. 1000 tak for det.. ;o) Hvad står sådan en JBI Forlænger i, i kr. mon? Der står desværre intet om det på siden.. Ville da gerne eje sådan en hvis den er til at betale for penge.. Hihi ;o)Hilsen Helle
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Hej Helle Du kan se lidt om prisen her.. http://grillklubben.dk/forum/viewtopic.php?f=7&t=30 Du kan evt. oprette dig som bruger på siden som er helt gratis og sende en "privat besked" til JBI, så vil du få alt det info som du har brug for :-) Mvh Jesper
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Hej Du kan se noget om den her!! Vh Jesper
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Ja okay der skal nok et link med også :-) http://grillklubben.dk/forum/viewtopic.php?f=7&t=18
0
af: Anonymous

Forlænger til Weber Grillen..

Ja, 1000 tak. Det var super godt. Nu har jeg både fået købt en JBI-Smoker og det ekstra tilhørende Røgekit til min Weber One Touch Gold 57cm. Glæder mig til at komme igang med at bruge det.

Forlænger til Weber Grillen..

nåh. vi fik lige svaret samtidig,
0
af: Anonymous

Rygesmul

Hej Max Det er da et fantastisk site du har opbygget. Jeg har anbefalet det til mine "studenterbørn" også... Nu til mit spørgsmål: Hvor køber du rygesmul? Kan man evt. henvende sig hos den lokale tømrer og bede om noget RENT savsmul, eller vil du ikke anbefale den metode?

Rygesmul

Nej. Din lokale tømrer har typisk fyrresmuld. Det er ikke godt. De enkelte korn er nok også for grove. Der er heller ikke sikkert at smuldet er tørt nok. jeg har købt en stor sæk hos danish outdoor. Tror det kostede DKK 175 kroner for en stor sæk.
0
af: Anonymous

Et par spørgsmål...

Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) vicariously Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-) Hej igen Max Så har jeg taget min, soon to be, bacon ud og skyllet den og lagt den tilbage i køleskabet inden den skal ryges natten til søndag. I nat foretager jeg lige en test rygning uden kød bare lige for at ha nogenlunde styr på temperatur og røgmængde og lign. Men jeg har lige nogle spørgsmål: Da jeg tog mit kød ud var det nærmest helt lilla på bagsiden, jeg kan se på din video at det var den bacon også men kun nogle enkelte steder, min er det over hele undersiden... Meget mørke lilla. Den har ligget en hel uge og ikke ét sted har man kunnet se kød for bare salt blanding. Er den blevet sprængt for meget eller er det okay? Eller...? Hvis man bruger en nakkefilet behøver man så at flækken den? Eller skal den så røges nogen flere gange? Behøver skindet at være ridset eller kan røgen så ikke komme ordentlig ind i kødet? Endnu en gang tusind tak for de hurtige svar. Du er bare en guttermand :-) Vh Keglen ;-)
0
af: Anonymous

Et par spørgsmål...

Ups!!! Det må du sgu undskyld, ved ikke lige hvad der gik galt. Sorry :-\ Har det åbenbart med at gentage mig selv.... Nej den var dårlig. Håber stadig du gerne vil svare på mine spørgsmål...
0
af: Anonymous

Et par spørgsmål...

Lige én ting mere Kan man udvande den efter den er røget hvis den sskulle blive for? salt
0
af: Anonymous

Saltningen?

Jeg har nu et par gange prøvet at følge opskriften her. Men hver gang bliver min bacon alt for salt. Jeg er glad for salt mad så det er ikke fordi jeg har sarte smagsløg. Er det noget specielt salt man skal bruge? Skal det være almindeligt køkkensalt med jod eller uden? Mvh Peter

Saltningen?

Jeg bruger almindelig salt. Grunden til at den er så salt er fordi det er en klassisk bacon der er selvkonserverende. Dvs. man kan typisk lade den hænge i køkkenet og så bare skære af den. Hvis jeg vil opbevare den i køleskabet salter jeg den typisk i kortere tid for en mindre salt smag. 3-5 dage fx.
0
af: Anonymous

Saltningen?

En ribbenssteg salter jeg typisk med en blanding af salt/brun farin + krydderier i forholdet 1:2 i vacuumpakning 3,5 døgn, herefter skylning og tørring i mindst 4 dægn før koldrøgning i 3 x 16 timer. En kamsteg får saltning 4 døgn (afhængig af tykkelsen) og herefter samme behandling som ribbensstegen. Svinemørbrad salter jeg i en lage med salt 160 mg + brun farin 90 mg pr liter lage i 3 døgn. Herefter tørring 4 døgn køleskab før koldrøgning. Himmelsk resultat...! Venligst Thomas Rasmussen
0
af: Anonymous

Uspiseligt salt

Hej Max Tak for et inspirerende site. Flot kæmpe arbejde du har lavet. Efter adskillige forsøg, er mit resultat stadigt et alt for salt produkt. Sidste forsøg var 3 døgns saltning (vakumeret) - det kan kun btuges til Carbonara sovs. Ethvert forsøg på at spise det til æg eller andre "bacon-klassikere" kikser. Det er simpelthen alt for salt. Det er muligt at de ribbenstege jeg bruger er for magre. Der er under alle omstændigheder en "ukendt" faktor i din opskrift, som gør at man ikke kan styre saltningsgraden.

Uspiseligt salt

Det er da ærgeligt. Min bacon er også salt, og ind imellem er der nogen der syntes at nogle af stykkerne er for salte. Men det svinger som sagt noget med kødets tykkelse og mængden af salt. Men det er et håndværk, som kan kræve nogle forsøg før det lykkedes :-S
0
af: Anonymous

Uspiseligt salt

Hej Max Super side, vi bruger den om ikke dagligt, så ugentligt ... og den har fået byttet rundt på kønsrollerne i vores køkken ;) Men ... jeg har fulgt din opskrift nøje, så nøje at mine unger på 1, 3 og 5 kan "bacon-videoen" udenad, men den bliver så salt at den er uspiselig :( Så jeg har lavet en omgang mere med et tykkere stykke kød og kun 3,5 dag i vacuum med salt og krydderier - stadig så salt at det ikke kan spises (selvom den slet ikke er så fast som første omgang)!!! Har du nogen idé om den "mystiske" faktor der gør udslaget? Jeg kan se at der er flere som mig der kæmper mod saltet... Jeg forsøger mig videre på trods af at min kone har mistet tålmodigheden med mit eksperiment...
0
af: Anonymous

Uspiseligt salt

0
af: Anonymous

Uspiseligt salt

Hej igen (det var også mig der skrev uden at være logget ind) Nu har jeg prøvet at putte nogle skiver bacon i vand - 30 min så er de perfekte ;) Så min løsning er i hvert fald fundet. Nu skal jeg i SuperBest og købe nogle ribensstege på tilbud ;)
0
af: Anonymous

2. del af video

Hej Max. Hvornår kommer 2. del af videoen for hjemmelavet bacon ? Har selv lige investeret i en vacuum pakker, så jeg mangler bare lige at se 2. del ;=) Mvh Mia

2. del af video

Jaja ... skal nok. Det ligger køleskabet og tørrer endnu :-S Men jeg har haft travlt med det civile job.
0
af: Anonymous

2. del af video

Hej Max. Jeg venter også spændt på anden del. Bosiddende i Asien, så er bacon meget dyrt, og din opskrift ser bestemt interessant ud. Men når vinteren her er mellem 15 og 22 graders varme om NATTEN, så er 1 måneds lufttørring ude ikke helt så attraktiv en metode tror jeg. Hvad gør jeg? Kan køleskabet bruges efter røgningen? Og da jeg jo har temperaturer udenfor der er ens med den temperatur der bruges ved kold røgning, skal jeg så bare lave flere huller i spanden for at lukke varmen ud? :-) Mvh Lars

2. del af video

Teoretisk set så kan du komme en våd klud eller håndklæde oven på grillen. Fordampningen skulle så køle det nogle grader ned. De ulmende gløder i savsmulden varmer næsten ikke grillen op. Jeg ved faktisk ikke hvor mange grader det drejer sig om præcist. Jeg gætter på 1-3 grader, men har ikke målt det. Flere hulle vil bare give tyndere røg, så det er ikke en god idé. Du kan sagtens lave den sidste tørring i køleskabet. Det gør jeg selv ind imellem.
0
af: Anonymous

2. del af video

Dit køleskab kan sagtens bruges efter røgningen.. Du skal koldrøge dit kød ved en max. temperatur på 22-25 grader, og det skal foregå om natten hvor temperaturen er lavest.. Du ryger i intervaller af 3-4 gange 8-12 timer.. Efter hver røgning hænger du dit kød i køleskabet ligeledes fra 8-12 timer til 1 døgn (Det behøver ikke være så nøjagtigt), for at røgningen skal sætte sig.. Dbh. Helle ;o) MORMOR'S KØKKEN, SLOWFOOD, FRILAND OG SELVFORSYNING.. http://www.facebook.com/group.php?gid=262523025164&ref=ts

2. del af video

Ok. Så er den 2. video kommet på. Det tog kun ganske få år.
0
af: Anonymous

En mand gør altid som han har lovet! Der er ingen grund til at minde ham om det år efter år efter år efter år!

0
af: Anonymous

røgning af bacon

ja, så er også røgeovnen i hus. Har været på røgekursus på Fyn. vaccumpakker og poser er klar, ribbensstegen er købt. så er det bare at vente på at se dig "fixe" den røgning. Bjarne fra Århus ( igen) ;-)
0
af: Anonymous

Mht. "... at hænge den til tørre"

Hej Dette er et rigtig spændende og inspirerende opskrift. Det må jeg også prøve. Jeg har et enkelt spørgsmål mht. "Til sidst skal du finde et tørt og køligt sted, eller bare et luftigt sted, at hænge den til tørre" Har nogen erfaring med at tørre i køleskabet? Er det for fugtigt, eller er der andre problemer med det? Jeg er godt klar over at det ikke er luftigt, men som det er formuleret i opskriften behøver det heller ikke være det, hvis blot det er tørt og køligt. På forhånd tak

Mht. "... at hænge den til tørre"

Ja, jeg har tørret i køleskabet pakket ind i ostelærred. Og vinter/forår/efterår tørrer jeg ude i grillen. Hvis temperaturerne ikke er for høje. Bliver der varmere så flytter jeg dem i køleskabet.
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Hej Max Det er en meget spændende side du har fået opbygget. Det med baconen skal jeg helt klart prøve, da jeg overvejer et par grise til opfedning næste år, skal baconen da være hjemmelavet. Men Hvor længe kan sådan en bacon holde sig, og hvordan skal den opbevares efter den er tørret?
0
af: Anonymous

Røget laks

Hej Max! Ville du bruge den samme fremgangsmåde og opskrift til laks? Her tænker jeg på ingredienser, forberedelse, saltning og rygning.

Røget laks

Nej. Laks er som regel varmtrøget.
0
af: Anonymous

Røget bacon

jeg har prøvet opskriften men synes at baconen bliver meget salt er det korrekt, jeg har brugt groft havsalt er det måske fejlen? hilsen Lars

Røget bacon

Den bliver ret salt. men det er meget afhængigt af kødets tykkelse. Hvis du syntes det er for salt så brug tykkere kød, eller spræng det i kortere tid.
0
af: Anonymous

Røget bacon

Halvanden år siden. :-/ Please kom med del 2. :D Ellers, tusind tak for en fed side. Den sluger virkelig timer af min fritid. :-/
0
af: Anonymous

Holdbarhed og botulisme

Jeg har laest en del om skinkefremstilling, dog uden at have proevet endnu. Jeg har mest laest engelske og amerikanske opskrifter og de siger alle, at der skal nitrit i for dels at give den lyseroede farve, men vigtigst for at undgaa botulisme. Hvordan undgaar du madforgiftning uden nitrit?

Holdbarhed og botulisme

Jeg lader være med at krydre den med jord ;-) Nej, det skulle ikke være et problem i praksis. Ifølge mine charcuteri bøger. Man er også gået bort fra det mange steder. Desuden så bliver min bacon ikke så gammel at den når at blive gammel i køleskabet.
0
af: Anonymous

Tørring

Hvor mange grader må der max være under tørringen efter rygningen.
0
af: Anonymous

Tørring

Jeg tror ikke at temperaturen har så meget indflydelse som luftfugtigheden og udluftningen. Er der meget varmt skal der være mere udluftning. - max
0
af: Anonymous

Tørring

Min erfaring er, at køleskabstemperatur ( 5 grader C) i en uge modner fint. Jeg lader det ligge helt udækket og vender det en gang i døgnet. Det bliver bedre og bedre med tiden. Jeg har ikke turdet gå længere end 14 dage (bruger ikke nitritsalt) - endnu ingen tilfælde af dødsfald eller dårlige maver i aftagerkredsen :-) Venligst Thomas Rasmussen
0
af: Anonymous

Opbevaring efter røgning

Hej Hvordan opbevare du din færdig røget bacon i de 30 dage (modningsperioden)?

Opbevaring efter røgning

Som regel bare i køleskabet pakket ind i stof.
0
af: Anonymous

Opbevaring efter røgning

Hvilken slags stof? Et gammelt viskestykke eller?

Opbevaring efter røgning

Ja, eller ostelærred, eller en frysepose der ikke er lukket tæt.
0
af: Anonymous

Tak

Tak for din gode opskrift - den er efterhånden lavet mange gange:-). Som du skriver, er den bacon bare så god, at man næsten ikke vil købe bacon mere! Tak for en rigtig god hjemmeside. Opskriften på verdens bedste brød og også blevet brugt flittigt! Hilsen Kjeld
0
af: Anonymous

Nu har det ligget en uge i køleskabet

-men jeg får først smulden om 4 dage. (det er slagteren der kommer med det, og han sagde at de selv har det til at ligge i salt i 14 dage. Han sagde også at kødet ikke bliver mere salt af at ligge i 14 dage, for det er safterne som trækker ud) Alt saltet og sukkeret og krydderierne fra din opskrift kom med i posen, som ligger i et fad i køleskabet. Mener du jeg skal afbryde saltningen nu og lade kødet ligge i køleskabet til det skal ryges?

Nu har det ligget en uge i køleskabet

Jeg tror ikke røgen tager så godt fast hvis kødet er meget tørt. Men det bliver sikkert fint.
0
af: Anonymous

Nu har det ligget en uge i køleskabet

Tak for svar. Nu er det endelig lykkedes mig at få gang i smulden.Dette gælder som anbefaling til alle som bruger metal-spand: (Jeg har boret fire huller af 8-10 mm's diameter i bunden - i midten af savsmuldets U-form) Et snapseglas sprit hældes på i den ene ende af U'et og lad det så brænde indtil flammerne går ud - vel en 3-4 minutter. Så lægges låget på - og kødet bliver hængt ind. Jeg gjorde nemlig først den fejl at lægge låget på næsten med det samme. En metal-spand har i sagens natur ikke ikke ligeså godt træk som de af Hr. Weber dertil indrettede aggregater. Jeg har aldrig ejet en Weber-grill, men kunne tænke mig at netop placeringen af ventilerne og dermed luftforsyningen/trækket er en meget vigtig grej ved den. Og nu bagefter er det hele jo logisk: Der skal først være ordentlig med gløder, før de kan brede sig. (Hvor en Weber tilsyneladende klarer at levere luft nok lige fra start af og med låget på)
0
af: Anonymous

Resultat af eget forsøg

Hey Max Tak for dine evigt inspirerende videoer. Jeg har stor respekt for den tid, du ligger i denne side og synes du fortjener en stor cadeau for din indsats! Efter år, hvor jeg har måttet nøjes med "traditionel supermarkedsbacon", besluttede jeg mig for at prøve at gøre det bedre selv. Jeg gav mig i kast med din opskrift. Jeg salter en ribbenssteg og smider den på køl i en uge og vender den dagligt. Da jeg helst ikke ville spilde tid på at røge og lade hænge, besluttede jeg at tilberede den saltede bacon i ovnen, for at tjekke om saltningen var tilfredsstillende. Salt var det - meget salt endda ;). Så stykkerne skulle lige blancheres inden tilberedning efterfølgende. Jeg var ikke imponeret over resultatet og erfarede som flere andre, at dette bacon skal steges ved lavere temperaturer end traditionelt bacon. Næste gang tror jeg, jeg vil skrue op for sukkerindholdet og ned for salten - og så skal jeg da have investeret i et røgeri, så jeg kan få røget min bacon. Det er som om, der mangler en smagsdimmension i det endelige produkt. Men om det nogensinde kan få lov at hænge en hel måned til tørre, tvivler jeg på. Så skal der i hvert fald laves nok til, det ikke kan blive brugt på en måned :o). Mvh. Jonas, 21 år og kæmpe fan!
0
af: Anonymous

saltning

Hvis man udvander kødet efter saltningen, eks. 2-3 timer trækker man så meget salt ud igen, så det svarer til at man kun har saltet det i den halve tid. Eller er det stadig gemmen saltet. Jeg har prøvet at lave det som forskrevet, men det var så saltet, at jeg valgte at kassere det

saltning

Det har jeg ingen tommelfingerregler for. Du må prøve dig frem hvad du kan lide.
0
af: Anonymous

bacon

Hmm... Venter spændt på den sidste del af videoen har alt klar til at begynde med projekt rygeovn skal nok til at salte kød på fredag så jeg kan nå at få hjemmerøget bacon julemorgen... ellers rigtig fed side du holder dig her Keep up the good work. Hilsen Smejling
0
af: Anonymous

Holder tiden med 2 del af videoen

Hejsa Max. Kommer 2 del af videoen stadig den 10 november?

Holder tiden med 2 del af videoen

høøhø ... det var et år siden. Jeg skal fare ud og købe et stykke bacon i morgen, og lave sidste halvdel når den er færdigsaltet om en uges tid.
0
af: Anonymous

Holder tiden med 2 del af videoen

Var du ved at lave del 2 af videoen?

Holder tiden med 2 del af videoen

Jeg mener et stykke ribbensteg.
0
af: Anonymous

Holder tiden med 2 del af videoen

Super.... Så køber jeg et stykke ribbensteg på fredag, så bliver du færdig lidt før mig....
0
af: Anonymous

Bacon

Hvis den nu smager for salt skal der så bruges mere sukker ???

Bacon

Nej. Så skal det ligge i kortere tid i saltet.
0
af: Anonymous

Bacon

Fed side.. Gode opskrifter for den lille køkken kunstner. Vores bacon er næsten klar til røg og jeg vil lige læse op på opskriften, for at gøre det hele rigtigt.. jeg læser alle indlæg og kommer til at tænke på om man ville kunne køre samme opskrift med en skinke mingon og få et mager stykke "bacon"?

Bacon

du kan følge denne opskrift med næsten alle udskæring. Bare de har nogenlunde den samme størrelse. Tykke stykker kød skal behandles lidt anderledes.
0
af: Anonymous

Hjemmelavet bacon :-))

Hej Skal ha tøet mine ribbenstege op også i gang med at lave bacon :-)) men ser i din opskrift at du slet ikke bruger nitritsalt ????? Kan det laves uden ??? mere inden jeg går i gang på søndag og starter der fra bunden :-))) villa være øv øv hvis :-))) Jan
0
af: Anonymous

Hjemmelavet bacon :-))

Jamen for hylan da! Weberen kørt frem, indstillet som på filmen, ribbenssteg indkøbt, saltet, tørret, bøgesmuld tørret på fyret i tre døgn, - men vil skidtet gløde og lave røg? NEJ! Lige nu er jeg klar til at smide alt op i luften og skyde efter det med haglgeværet. Hwa gør jeg forkert???? Har tændt med sprit i 10 sekunder. Har tændt med sprit i 10 minutter, dufter saligt så længe det varer, og så er den fest slut efter et kvarter. BRRRRR!

Hjemmelavet bacon :-))

Det er dit smuld der er problemet. Er måske lidt fugtigt. Prøv evt at varme det op i ovnen så alt fugt damper ud.
0
af: Anonymous

Hjemmelavet bacon :-))

Hej Jeg havde også problemer med at få bøgesmuldet til at gløde. Skulle gentændes flere gange, og der var meget spild. Nu har jeg anskaffet en "Cold smoke generator" (en spiral med stålnet) og en lille blæselampe til at tænde med. Jeg plejer at give smuldet 3 minutter i mikroovnen på højeste effekt forinden for at tørre det. Ifølge brugsanvisningen på "Cold smoke generator" producerer den røg i 10 timer - hos mig kører den fint i 16! Jeg har lige røget en svinemørbrad, en ribbenssteg og en kamsteg i en Weber "Smokey Joe", der ikke bruges til andet end røgning. Tak for en inspirerende hjemmeside. Venligst Thomas Rasmussen
0
af: Anonymous

Hjemmelavet bacon :-))

Hej igen Jeg har købt en stor sæk røgesmuld fra "Danish Outdoor", og det er det rene mel sammenlignet med smuldet fra Bauhaus. Det er lettere at sætte lid i og det brænder bare igennem. Det kan varmest anbefales! Noget andet er, at diverse videoer (incl Kvalimad) gang på gang viser håndtering af fødevarer af hænder iført armbåndsur og ikke mindst fingerringe. I mine øjne (læge) er det uhygiejnisk og må ikke finde sted. Husk at tage ur og fingerringe af, før I stikker grabberne i fødevarerne - ellers spreder I alskens bakterier (Listeria, MRSA m.m.) til dem, som I vil overraske med jeres kulinariske formåen!!! Venligst Thomas Rasmussen
0
af: Anonymous

Røgning

Hej Max, Først tak for de mange gode opskrifter, dem jeg har prøvet har sgu været super! Jeg har planer om at prøve denne opskrift, men jeg er lidt i tvivl om røgningen. Jeg har en Weber Q200 (http://www.webergrill.no/Weber-Q-200-77.aspx), som er åbent i sidderne så der vil røgen kunne sive ud. Tror du den vil kunne fungere fint nok til dette?

Røgning

Den skal være tæt, ellers siver røgen for hurtigt ud. Kan du ikke lukke den med sølvpapir?
0
af: Anonymous

Røgning

Jeg giver det et forsøg, når jeg lige får tiden til det!
0
af: Anonymous

Røgning

En lille praktisk tilføjelse. Jeg har ingen vacumeringsmaskine men bruger i stedet min støvsuger til at vacumpakke bacon inden den skal saltes. Det er faktisk lige så godt og jeg har netop i dag testet min bacon efter Max opskrift og det var himmelsk.
0
af: Anonymous

Holdbarhed ?

Hej første forsøg, har fulgt de 2 videoer slavisk og det dufter rigtig god og glæder mig som et lille barn. Har 3 stk ligende til sidste rydning lige nu. Men hvor længe kan det holde sig på køl ? Har en vacummaskine eller skaldet fryses ?
0
af: Anonymous

Holdbarhed ?

Hey Max! Jeg har lavet den dejligste bacon, som nu hænger på andendagen. Så ser jeg, at der er kommet flere hvide plamager, som ser ud til at brede sig hurtigt. Har du erfaring med hvad det kan være? Det virker ikke til at være mug. Er det salten, der trækker ud? De bedste hilsener Thomas.

Holdbarhed ?

Ja det er næsten med sikkerhed salten der trænger ud imens den tørrer. Det betyder ikke noget. Der kan komme nogt pels hvis du ikke haar fået saltet i alle revner, men så er det ikke i "skjolde" og det er tydeligt mug. Den kan som regel holde vinteren over, eller længere, hvis den er lavet rigtigt. Det var jo derfor man startede med at lave dem.
0
af: Anonymous

Utrolig salt bacon

Hej. Jeg har med stor fornøjelse brugt din bacon opskrift, super konsistens super aroma, men for hulen hvor ser det piv hvinende salt, jeg tror det er fordi jeg lige kom lidt ekstra salt i vaccum posen inden jeg lukkede... :-( men nu kommer det kan man udvande det?? er det noget du har erfaring ud i?? Mvh Birgitte

Utrolig salt bacon

ja, i gamle dage der udvandede man det altid først, da saltningen bare var til konservering. Bår læg det i koldt vand og så smag på det ind imellem. Det er som regel saltningstiden og ikke mængden der gør kødet for salt. Så prøv at salte en dag eller to kortere næste gang. Når du laver det flere gange lærer du at mærke på kødet om det er færdigt, så du ikke salter for længe. Jo fastere det er jo mere salt er det.
0
af: Anonymous

ALT FOR SALT!

ALT ALT ALT FOR SALT. Fuldstændig ødelagt og uspiseligt (ved saltning i en uge)! Vi forsøgte igen - med "hjemmelavet" opskrift: Tørsalte i ca. 1-2 døgn. Det passer perfekt. Har fundet en side på FB, hvor flere skriver, at præcis denne opskrift er for salt...
0
af: Anonymous

ALT FOR SALT!

Det er den klassiske saltning til en selvkonserverende bacon. Sådan en du kan hænge i kælderen og så gemme vinteren over. Vil du have den mindre salt så skal du blot salte i kortere tid. men så blive holdbarheden også kortere.
0
af: Anonymous

ALT FOR SALT!

En løsning til den salte bacon, kan være at skære det bacon ud man skal bruge og lade det udsalte 1/2 - 1 time i vand. Herefter tilbered bacon'en som her: www.youtube.com/watch?v=2guC4Badq2s, ja det lyder skørt, men det virker! MVh Jens
0
af: Anonymous

røget culotte

har jeg før lavet med stor succes. Men nu har jeg købt en vacuum pakker, og nu skal det prøves igen. Torsdag aften blev kødet saltet og pakket. Søndag aften stoppede saltningen og kødet blev vasket og tørret-lagt på en tallerken i et fad. Mandag vendt. Mandag aften er planlagt til 1. rygning. tirsdag til anden evt onsdag til 3. rygning. opdatere når culotten er færdig.
0
af: Anonymous

Spegning

Efter processen med spegning, er det vigtigt at ryge det? tænkte at det er vel "bare" at tilsætte smagen, kunne man ikke undgå dette, måske hvis man har, tilsætte røgvæske under spegningen? Jeg har nemlig hverken have, altan eller anden mulighed at lave lækkerier i sådanne...

Spegning

Bacon behøver ikke ryges. Du kan bare salte det. Eller salte med en portion røget salt inderst. Det kan købes i specialbutikker.
0
af: Anonymous

Bacon

Hej.. Jeg er i fuld gang ned at ryge min egen bacon, men har lige brug for lidt hjælp fra jer der er erfaren inden for bacon rygening. Når man har fået gang i sit smuld, så syntes jeg bare ikke det ryger ret meget, kan det passe?? Satte dem over i nat og hele u'et var stort set væk imorges og har nu sat nyt over som jeg har ovn tørret et par timer men det er godt nok ikke meget røg.

Bacon

Det *kan* være fordi røgen blæser ud af din grill, men sandsynligvis er der røg nok. Bare se på om kødet tager farve og om smagen er som den skal være. Hvis der blev lavet meget røg, så ville smuldet jo hurtigt forsvinde.
0
af: Anonymous

hej :)

kan man godt bruge kamsteg istedet for?

hej :)

Ja, men du risikerer en noget tør bacon.
0
af: Anonymous

Vacuum saltning af oksetyksteg

Hej, jeg vil lige høre om man kan gøre det samme ved oksetyksteg? Og så bare i en helt almindelig vacuumpose til den er hård? Mvh Lisa
0
af: Anonymous

Vacuum saltning af oksetyksteg

Oksekød reagerer ikke på samme måde på sprænging. Derfor man bruger svin til det. Så det ville jeg ikke gøre. - max
0
af: Anonymous

Sindssygt salt.

Hej. Bruger din hjemmeside ofte og tit med stor succes. Men den bacon er så salt at den nærmest er uspiselig.
0
af: Anonymous

Saltning af bacon

3-5 døgn i salt udvanding 1 time pr.døgn sådan gjorde vi da jeg var i lære som slagter.

Mvh.Hans