137
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet græsk yoghurt af sødmælk

"Græsk" yoghurt med hjemmelavet sirup. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Jeg prøver forskellige metoder af til at lave yoghurt med. For tiden laver jeg den kun med sødmælk, som jeg så dræner.

Ingredienser

  • 4 liter sødmælk
  • ½ dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

Varm mælken op til 85 grader. Det ændrer strukturen på mælkens proteiner, og slår eventuelle bakterier ihjel.

Lad det køle af til 41 grader.

Rør den friske yoghurt ud i mælken.

Lad det stå 6-12 timer ved 40-45 grader. Jo længere det står og jo tættere temepraturen er på 45 grader, jo mere sur bliver yoghurten. Så det er en smagssag. Jeg har den på 41 grader.

Kør det igennem en sigte for at fjerne eventuelle klumper.

Hæld det op i en sigte dækket med ostelærred, et rent viskestykke, kaffeflitre eller lignende.

Lad vallen dræne fra i 12 timer. Jo længere det får lov at dræne jo mere fast bliver yoghurten.

Rør det godt rundt. Det giver en rigtig dejlig cremet konsistens.

(Gem vallen, den er fremragende til at bruge i brød i stedet for vand eller mælk. Den kan også koges sammen med 1 liter mælk for at lave ricotta.)

Yoghurt starter

Det mest irriterende ved at lave sin egen youghurt er at man skal ud at købe frisk yoghurt naturel til at starte det op med. Man kan så enten købe en youghurt starter der kan holde i lang tid, eller man kan gøre som med en surdej og tage noget fra den sidste portion yoghurt man har lavet. Det virker kun hvis man laver det regelmæssigt.

Jeg gør det at jeg ind imellem fryser en portion af min egen youghurt ned i en isterninge pose. Der kan være ca. ½ liter. Så knækker jeg bare en 4-5 terninger af og smider ned i blandingen når den er de 41 grader. Du behøver ikke fryse drænet youghurt ned. Det er nemmere at få i posen inden det bliver drænet.

Kunsten at holde 41 grader

Jeg har selv en termostat med temperaturstyring som jeg har købt på nettet i USA. Den er sat til en billig riskoger, og styrer temperaturen med under 1 grads nøjagtighed. Det er absolut at anbefale. Jeg bruger den til rigtigt mange ting, men det er en artikel for sig selv.

http://auberins.com/index.php?main_page=product_info&products_id=44

Hvis du syntes $140 er lige groft nok, så er der andre metoder.

  • Et yoghurtapparat fra Dansk Hjemmeproduktion: http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/yoghurtapparat-inkl-7-217p.html jeg har også sådan en og den virker fint. Den har dog en tendens til at være for varm i bunden, så yoghurten bliver lidt uens fra toppen til bunden af glassene.
  • Varm det op i en almindelig gryde. Tilsæt starter kulturen ved 45 grader og kom så gryden ind i sengen under alle dynerne. På samme måde som mange laver risengrød.
  • Kom det i et fad på et elektrisk varmetæppe. Hvis du ikke har et liggende kan det købes for 100-200 kroner.
  • Kom gryden ind i ovnen med ovnlampen tændt. Det holder som regel omkring de 40 grader. Men der er det en god idé lige at checke sine temperaturer, og det kræver lidt øvelse.
  • En solskinsfyldt vindueskarm kan også bruges. Men så kræver det altså noget held.

Kærnemælk i stedet for yoghurt

Det smager ikke helt lige som yoghurt, men er på sin egen måde lige så godt.

Hvis du bruger ½ dl kærnemælk som starter, og så bare lader blandingen stå ved stuetemperatur et døgn til halvanden, så får du tykmælk. Den kan man også dræne og få en god "græsk tykmælksyoghurt"

Jeg kom til at gøre det ved et uheld, da jeg brugte en forkert starter. Alle var vilde med den, og den har ikke temperaturstyrings problemerne som yoghurten har. Så start bare med den.

0
af: Anonymous

Tak for inspiration 😊... Jeg bruger to varmedunke fra apoteket til at holde yoghurten lun inde i sengen. Det kan snildt holde i 8 timer.

0
af: Anonymous

i kan da osse bruge en sous-vide til og styre jeres temperatur med der er en lille pumpe i som fordeler varmen så der er ingen forskæld på bund og top temperatur. den sætter i jo bare ned i en stor stål ting / gryde med vand i og så sætter i bare en mindre rustfri beholder ned i vandet  og sætter det hele end i en flamingokasse så holder i det varmt og sparer på spildvarmen.

mener er er en +- 0,1 grads nøjagtighed på de maskiner

men ellers kan i jo selv læse på de forskellige modelller.. 

her er et link på en sous vide maskine

https://www.kitchenone.dk/sous-vide/

https://bedste10.dk/sous-vide-test/

det kan osse være i kan finde nogle link de er bedre..

og så behøver i ikke og være bange for at i køber noget i ikke kan bruge til andet

køb så en vacum pakker osse så kan i jo lave en rousbeaf eller alle mulige andre mad opskrifter

det er kun fantasien der sætter grænser

jeg ved godt at det her er fuld af stavefejl med er ordblind og har læse og skrive vanskeligheder

ps. det her er kun et forslag til hvad i osse kan bruge til og styre temperaturen med uden at i skal have fat i en elektrikker eller en ingenør..

:-))

mvh geogeoløs..


0
af: Anonymous

Dræning ved stuetemperatur?

Hej Max Spørgsmålet ligger i overskriften. Det jeg tænker på er at mælken/youghurten efterhånden har været ved relativ høj varme længe. Skal man dræne i 12 timer udenfor køleskab? Når den er færdig har den været uden for køleskab i næsten et døgn. Er det ikke et problem?

Dræning ved stuetemperatur?

Der sker ikke noget ved det ud over at den bliver mere sur end hvis du gør det i køleskabet. Syren er i øvrigt et konserveringsmiddel, så når du kommer det i køleskabet har det sikkert længere hoædbareoed.
0
af: Anonymous

Wauv...

Fik endelig prøvet et par af dine opskrifter (den anden er sodavand der stadig står og udvikler sig lystigt) og for sevan hvor smager det endelig resultat bare skide godt. Godt hjulpet på vej af din kyndige video er det jo en smal sag at kaste sig over youghurt produktion. Jeg brugte ovn og det gik helt fint. Den fik 9 timer der inde ved ca. 42 grader og efterfølgende afdryppede den i 14. Mums for en konsistens. Tak for mange gode opskrifter som helt sikkert skal afprøves :D
0
af: Anonymous

Wauv...

de 14 timer er det ved stue temp eller er det på køl?

Wauv...

Som regel dræner man under køl. Ellers bliver det mere og mere surt.
0
af: Anonymous

Andet mælk...

Må man bruge noget andet mælk, f.eks mini mælk. Bare så yoghurten blev mindre fed... Eller er det noget skidt...?

Andet mælk...

Når jeg bruger sødmælk som er på ca. 3,5% og drypper omtrent det halve af som valle, så siger min købmandsregning mig at jeg må ende på omkring 7% fedt i yoghurten. Med minimælk giver den samme udregning 1% fedt. Så selvfølgelig ændrer det yoghurtens konsistens, den bliver mere "tør" i det. Der er dog ingen produktionsmæssige problemer i det, og du får en fint spiselig yoghurt ud af det. Så prøv det og se om du kan lide konsistensen. Jeg er ikke så religiøs med det. Jeg laver som regel min yoghurt af "restmælk" som ikke er blevet drukket og nærmer sig sidste holdbarhedsdato. Så det er lidt tilfældigt hvad mælk der ryger i. Dog er der n æsten altid en sødmælk eller to. Det sundhedsmæssige i det bliver dog sikkert opvejet af de gange hvor der ryger en ½ liter fløde med :-D
0
af: Anonymous

Skyr

Hej, Har du opskrift på at lave skyr? Og ved du hvad fedt og protein indhold er hvis man laver skyr med sød-, let-, eller minimælk? På forhånd tak!
0
af: Anonymous

Valle

Det valle der bliver tilbage - er det noget der skal bruges med det samme eller kan det godt holde sig et par dage i køleskabet? Mvh. Rosa

Valle

Jeg plejer at hælde det i en gammel (renset) cola flaske og komme det i køleren. Jeg har endnu ikke oplevet at smide noget ud, så jeg ved ikke hvor længe det kan holde. Men det er jo surt og fyldt med mælkesyre bakterier ligesom yoghurten, så det kan holde længe. 14 dage burde ikke være et problem. Bare behandl det som yoghurt, så er det ikke helt ved siden af.
0
af: Anonymous

Valle

jeg laver nogen gange smør ,hvor der blive valle tilbage ,det kommer jeg i fryse i tomme rene juicebeholder ,og skriver hvor meget der er i ,og i fryser ,senere ,bager jeg brød af det ,super
0
af: Anonymous

Valle

Hjemmelavet smør, wow :0) hvordan laver man det? Fortæl fortæl...smager det ligesom købesmør? Jeg SKAL bare have smør på mine lørdag/søndags rundstykker og det skal smage som smør. Det lyder spændende selv at kunne lave det!!!! Sus
0
af: Anonymous

Valle/smør/rygeost

Jeg laver rygeost ved at tilsætte A38 til friskmalket mælk. Skal henstå i ca.1døgn ved 30-35gr.C. Fløden skummes af og ostemassen skæres i tern-henstår et par timer, hvorefter massen drænes og tilsættes salt. Osten ryges over et cementrør med halm (havrehalm er finest) til osten får en gyldenbrun farve. (varighed 30-60 sekunder) SMØR-fremstilling:Den syrnede fløre piskes i røremaskine, som banker fedtkuglerne sammen til smør. Sigtes og moses sammen, salt tilsættes. Biproduktet VALLE smager dejligt med evt. appelsinjuice(koldt) mvh. SEC
0
af: Anonymous

Valle/smør/rygeost

Lige en lille rettelse: Biprodukt fra ost og dræned surmälksprodukter er VALLE (som mest indeholder valleproteinerne globulin og albumin). Biproduktet fra smørproduktion hedder KÆRNEMÆLK og indeholder alle mælkens proteiner (foruden valleproteinerne også kasein. Mvh. Kim Nielsen, Mejerist og mejeritekniker.

Valle/smør/rygeost

Rygeosten er ikke helt klassisk. Man plejer at lave en friskost mad osteløbe, som man så ryger. Men der er ingen tvivl om at en der er lavet på A38 vil være god, og mere syrlig. Det er sådan man laver den tyrkiske labneh ost. som blot er en meget drænet yoghurt. Den er meget velegnet til at smøre på lyst brød. Der er i øvrigt en smør opskrift med video på sitet nu: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-smoer-og-syrnet-floede
0
af: Anonymous

Valle - hjemmelavet smør

Kold piskefløde piskes til det skiller. Bare bliv ved. Dræn vallen fra. Ælt det fremkomne smør med en meget lille smule salt. Der kommer mere valle ud. Bliv ved til vallen er væk. Det smager guddommeligt med frisk smør.
0
af: Anonymous

Bare ryst fløde  i en pose i 20 min så har du smør 0
af: Anonymous

Fantastisk! Tak tak

Tak for et særdeles inspirerende site, lavede denne græske yoghurt i går, den er mindst lige så god som den købte!
0
af: Anonymous

Tykmælk

Jeg har lige prøvet opskriften på tykmælk, og det blev rigtig godt! I første omgang havde jeg åbenbart ikke ladet den stå ude længe nok, for mælken var tyk, men syrligheden var der ikke. Jeg gav den så lige en dag til i stuetemperatur, og nu er den perfekt. Jeg brugte kærnemælk som starter, men det er ikke ret tit, jeg har det i huset. Vil jeg kunne bruge en slat af tykmælken som starter til næste portion?
0
af: Anonymous

Tykmælk

Jeg vil personligt anbefale at bruge et kommercielt produkt som starter hver gang, da du her er mere sikker på kultursammensætningen, samt hygiejnen generelt. Hvis man fortsætter med sin egen kultur som starter kan man hen ad vejen få oparbejdet en forurening. Men modsat kan man selvfølgelig også være heldig at få et mere unikt produkt hvis man arbejder videre med din egen yoghurt. I de gode gamle dage brugte mejerierne en slat fra den foregående dag som modersyre (starter) men idag bruges der overvejende frysetørret/frosset renkulturer hver dag (DVI kulturer) vh Henrik/Mejerist
0
af: Anonymous

Bifiform travel

Disse piller mod rejsemave indeholder alt hvad der skal til, for at lave youghurt. Opvarm mælken til 85 grader, køl ned og tilsæt 1 pulveriseret tablet. Det drænede resultat vandt over købeyoughurt i en blindsmagning herhjemme.

Bifiform travel

Det lyder ikke som en dårlig idé. Der er ikke andet end kalk og kulturer i bifiform?
0
af: Anonymous

Bifiform travel

Indeholder Lactobacillus rhamnosorus, Streptococcus Thermophilus, Lactobacilus bulgaris. bifidobacterium animalis + sødestof og div fyldemidler og antiklumpemiddel. Den færdige youghurt har ingen bismag af noget som helst. Jeg har indtil nu brugt en tablet pr liter mælk. Ifølge apoteket skulle de være så koncentrerede at man kan nøjes med mindre.
0
af: Anonymous

Bifiform travel

Lige nu står der 4 liter bifiform youghurt til dræning. I morgen prøver jeg at blande vallen med en kvart piskefløde og lave ricotta.

Tykmælk

Det kan du sagtens. jeg plejer at fryse en portion ned i isterningeposer inden den bliver drænet. Så kan man starte en ny portion bare ved at smide et par tern i noget mælk. Isterningern holder sig i måneder til halve år i fryseren.
0
af: Anonymous

Tykmælk

Genialt, tusind tak!
0
af: Anonymous

3 hurtige spørgsmål

jeg har lige tre hurtige spørgsmål til din yoghurtopskrift, så her kommer de: Tager yoghurten skade hvis den står længere end 12 timer ved 40 grader(evt. 24 timer)? bliver den alt for sur så? hvis man vil blande krydderi eller smag i som fx. vanille, citron eller andet, skal det så gøres bagefter eller kan man gøre det til en del af processen? Ved du hvor meget næring der løber ud af yoghurten sammen med vallen? (jeg er meget interesseret i at kende især protein-indholdet)

3 hurtige spørgsmål

Den tager ikke sundhedsmæssigt skade af det. Om den er for sur kan kun du afgøre. I munden med det :-D Tilsæt smag som det aller sidste. Det ved jeg faktisk ikke. Men du kan koge vallen op til omkring 85 grader og tilsætte noget citron eller eddike. Så skiller den faste masse sig ud til ricotta ost som du så kan veje. Og mon ikke makronæringsstofferner fordelt som ved almindelig ricotta: Næringsindhold pr. 100 g: Energi: 649 kJ / 154 kcal Protein: 8,5 g Kulhydrater: 3,5 g Fedt: 11,8 g
0
af: Anonymous

Mere cremet

Hej!! Har nu flere gange lavet "Græsk" yoghurt. 41 grader i 8 timer og derefter drænes i 12 timer. Smagen er aldeles udmærket, men konsistensen ville jeg gerne have mere cremet. Er der gode forslag til, hvad jeg kan gøre?? Mvh. Mogensc.

Mere cremet

Det skal sandsynligvs drænes i kængere tid. Jeg vender nogen gange yoghurten om så den "dræner fra begge sider". 24 timer er ikke uhørt.
0
af: Anonymous

Mere cremet

Tak for svaret. Det prøver jeg næste gang og bringer resultatet her. Mvh. Mogensc.
0
af: Anonymous

riskoger

Åh håber du kan svare på det jeg er i tvivl om,synes jeg havde set noget du skrev ang.vilken riskoger der skal bruges,kan bare ikke finde det nu. www.ellos.dk,har 4 forskellige??? Er det nogle af dem her der kan bruges? Nogle står der riskoger 700W.er det for meget eller for lidt? Synes ikke jeg finder nogle med manual knap eller? Den PID har jeg bestilt i dag,kan den også bruges om alm.termometer til ovnen ved du det? Håber du har tid til at svare på alt dette:)

riskoger

Jeg kan ikke give råd om enkelte trykkogere. Jeg ved ikke hvordan de virker. Udover at hvis der er noget digitalt display allere elektroniske knapper på dem, så virker de sandsynligvis ikke. 700W er sikkert fint. Du kan godt styre en ovn med en pid controller, men det kræver at du ommonterer ledingerne. Og at det er en ovn af gammeldags slags iden digitalt noget som helst. Eller at du har et gaskomfur hvor strømmen kun styrer ovnen. Men hvis du er i tvivl om hvordan man gør, så er det nok bedst at lade være.
0
af: Anonymous

hvor meget?

Hvor meget yoghurt får man af opskriften?
0
af: Anonymous

yoghurt

hej en dejlig brugbar hjemmeside du har lavet... det minder om når jeg laver rygeost hilsen henning
0
af: Anonymous

Overvejer at købe en termostat...

Jeg overvejer at købe sådan en termostat-fætter. Men vil lige høre om der er mange retter man kan lave med den. For ellers synes jeg det er mange penge, hvis man kun kan lave yoghurt...

Overvejer at købe en termostat...

Jeg har en artikel om den her, der måske kan hjælpe: http://www.kvalimad.dk/artikler/koekkengrej-og-udstyr/praecis-temperaturstyring-pid-controller
0
af: Anonymous

Hvor finder man?

Hvor finder man en riskoger til 4 liter mælk?

Hvor finder man?

Så vidt jeg husker så er det sådan én der hedder en 1,8 liters riskoger. De 1,8 liter henviser til mængden af ris, som jo er noget mindre end selve kogeren. På indersiden af min er der mål i kopper og i liter. Det højeste mål er 10 kopper og 1,8 liter. Ca midt i gryden. Når jeg har 4 liter mælk i, så rører det også låget. Så den er heelt fuld. Det er den største man kan købe i almindeligt salg. Jeg har kigget efter en prof 30 koppers gryde. Både herhjemme og i udlandet. Men jeg er ikke stødt på en endnu. Man kan dog få dem: http://www0.shopping.com/xPP-rice_cookers_and_steamers-30_cup_rice_cooker Det er vigtigt at sørge for at det er en "gammeldags" riskoger med mekanisk knap. PID controlleren tænder og slukker jo for gryden hele tiden, så det vil forvirre alt elektronisk udstyr. Så ikke noget smart digitalt.
0
af: Anonymous

Hvor finder man?

Mange tak for hjælpen...
0
af: Anonymous

Riskoger

Hvordan holder man varmen på 40 grader med en riskoger?
0
af: Anonymous

Dræning

Hej Max. Hvis man bare pakker gryden ind og sætter den, eksempelvis som du selv skriver, i sengen, og temperaturen falder til under 40 allerede efter nogle få timer sker der så noget ved det? Jeg mener bliver det så ikke til yoghurt, eller skal den bare stå længere tid? For hvis man gør det på den måde så falder temperaturen jo uvilkårligt mere og mere jo længere tid den står. Håber du forstår hvad jeg mener, jeg kan godt være lidt af en kegle til at forklare mig nogle gange :-)
0
af: Anonymous

Dræning

Glemte lige at tilføje noget: Jeg har naturligvis læst at du skriver at man kan bruge kærnemælk i stedet og så få tykmælk ud af det og det er temperatur følsomt. Men jeg mener når man bruger yoghurt som starter med henblik på at lave græsk yoghurt. Og lige én sidste ting gør det noget at starter yoghurtén eller kærnemælkenen for den sags skyld er homogeniseret og højpasteuriseret? Venlig hilsen Keglen ;-)

Dræning

Hvis du kommer det i en dyne natten over, så falder temperaturen og syrningen er ikke så effektiv. Ind imellem er jeg lidt doven. Så hælder jeg en liter sødmælk i en rest græsk yoghurt. En af dem i 1 liters plastbøtte. Det kommer jeg så op i en skål med varm vand og lader stå tildækket med viskestykker natten over. Om morgenen skifter jeg så det nu kolde vand ud med en ny portion varm vand. Så plejer der at være fin yoghurt om aftenen. Du kan måske gøre det samme. Varme det forsigtigt op igen med en balje varmt vand. Homogenisering betyder ikke noget. Højpasteuriseret må det ikke være. Det slår kulturerne ihjel. Hvor kan du købe yoghurt der er det? Det giver ingen mening.
0
af: Anonymous

Dræning

Hej igen Tusind tak for det hurtige svar. Det er købt i Aldi, mærket er mælke bøtte og det hedder naturel yoghurt 1,5% Under ingredienser står der: letmælk 1,5% homogeniseret, højpasteuriseret, synet med yoghurt kultur Det er ordret, men det skal måske være græsk yoghurt?

Dræning

Ah ok. Det er mælken der er pasturiseret *før* den laves til yoghurt. Det betyder ikke noget. Faktisk er det fint, så du kan undgå uønskede kulturer i din yoghurt.
0
af: Anonymous

Dræning

Okay alletiders Så kan jeg godt gå i gang:-) Bare lige for at være besværlig: på den kærnemælk jeg har købt står der bare "Kærnemælk 0,5% fedt 1 liter homogeniseret og højpasteuriseret" så den kan ikke bruges til tykmælksyoghurt? Men jeg kan godt bruge den til at lave smør med ikk? Jeg vil lige "sige" at jeg har efterhånden allerede lavet en del af dine opskrifter (verdens bedste brød, langtids hævet franskbrød, alm dansk franskbrød, surdej, surdejs rugbrød, mascapone og er ved at sprænge en ribbensteg der skal ryges på fredag ) selv om det kun er en uges tid siden jeg opdagede din side, som jo bare er helt perfekt, og det hele har bare siddet lige i skabet første gang fordi du er så god til at forklare og vise hvordan det skal gøres. Så mange tak for din ekspertise og for en kanon fed site Mvh Thomas "keglen" Ps undskyld ulejligheden
0
af: Anonymous

Dræning

Nej undskyld, det kan jeg vel egentligt ikke, altså bruge den til at lave smør med, da jeg så ikke kan syrne fløden eftersom bakterierne ikke er tilstede? Undskyld jeg bare skrev uden lige at tænke mig om, men man føler jo nærmest at man kender dig nå man har set så mange gode videoer med dig:-)

Dræning

Du skal bare skrive, det er derfor kommentarfeltet er der... Alle de danske surmælksprodukter jeg er stødt på er med levende kulturer. Så de kan bruges. Også dem du omtaler. Hvis de ikke står på køl, men er sådan noget kærnemælksdrik med sukker og "frugt" - så kan de højst sandsynligt ikke bruges. Der er da i øvrigt nogle ambitiøse opskrifter du kaster dig over til at begynde med ;-)
0
af: Anonymous

Dræning

Skide godt! Så er der sødmælk til syrning, tusind tak Tænkte at jeg nok hellere måtte blive medlem, eftersom jeg nok kommer til at bruge meget tid herinde ;-) Ja det er typisk mig, ikke altid at starte med det enkle. Første gang jeg ville prøve at lære mig selv at programmere gik jeg direkte igang med objekt orienteret c++, stedet for lige at kigge lidt på noget visual basic eller asp osv, men det gik ikke nær så godt som med dine madopskrifter ;-)
0
af: Anonymous

Dræning

Nåh ja forresten lige en ting til..... Ja "Spørge Jørgen" ved slet ikke hvad det vel sige at være videbegærlig.... Såvel som man kan fryse yoghurt ned til fremstilling senere så kan man vel også godt fryse kærnemælken ned eller....? Altså både til tykmælksyoghurt og til smør fremstilling?

Dræning

Ja. jeg har haf isterningeposer med frosset kærnemælk og yoghurt frosset ned i måneder. Uden problemer.
0
af: Anonymous

Dræning

Hej Max Nu skal vi lige have styr på alle begreberne! Højpasteuriseret betyder at mælken er varmebehandlet ved 85 °C i 15 sekunder, det har intet med yoghurten at gøre. Yoghurt bliver varmebehandlet ved en højere temperatur. Normalt når man laver yoghurt så gør man følgende. 1. Hæver tørstor med ca. 1,5% (skummetmælk pulver kan bruge, find en uden emulgator) 2. Pasteurisere mælken med ved 95 °C i 5 min. Dette styrker proteinet og giver mindre valle udskillelse. 3. Afkøler mælken til 44 °C. 4. Tilsætter kultur (ca. 1-2%) 5. Mælken hensættes i 4-6 timer ved 44 °C. Her er det vigitg at temperaturen ikke bliver for lav, da man så får syrningsfejl. Jeg plejer at bruge ovnen til at holde temperaturen. 6. Yoghurten køles til ca. 20 °C så fermenteringen (syrningen) stopper. 7. Yoghurten kan nu drænes til ønsket konsisten. Og sådan laver man yoghurt. mvh mejeristen
0
af: Anonymous

At holde temperaturen

jeg ville bare sige at en rengjort termokande også er super til at holde youghurt'en varm. hvis man ikke bruger sin termokande så tit kan man lade den stå 1 time med kogt vand i først og så lige lade den køle af efter det :o)
0
af: Anonymous

At holde temperaturen

Smart! Glæder mig til at prøve nogle af de mange spændende ideer, og at lægge kæresten ned af beundring over hjemmelavet yougurt :) :) Tak for en fin hjemmeside, Max! Meget glad for at jeg har fundet den!
0
af: Anonymous

At holde temperaturen

Det er vel lige før, det kan betale sig at købe en el-gryde med termostat: http://brygudstyr.dk/shop/el-gryder-14c1.html Med venlig hilsen Per H. Christiansen

At holde temperaturen

jeg har lige tilføjet en note om at bruge kærnemælk i stedet for yoghurtstarter. Det er noget nemmere med temperaturen.
0
af: Anonymous

At holde temperaturen

Jeg er ynder af genbrug og har lavet min egen yoghurt-maskine sådan her: en (aflagt) køleboks, som jo er isoleret, udstyres med en lille lampe med en almindelig 15 watts glødetrådspære i (de energivenlige duer ikke, for de varmer jo netop ikke). Jeg prøvede forskellige pærer, det afhænger lidt af boksen man bruger. Pæren kan, afhængig af rumtemperaturen, holde temperaturen i boksen på ca. 40° - om sommeren åbner jeg låget lidt, om vinteren lægger jeg et lille tæppe over boksen. Mælken hældes på en passende beholder (jeg bruger selv en 1L's "tupperware") og så lægger jeg et termometer ovenpå for at holde øje med temperaturen. Voilà ! - Faktisk prøver jeg at gøre dette så energivenligt som muligt, så jeg køber økologisk langtidsholdbar mælk, som jo allerede har været varmet meget op og er bakteriefri (det skal siges at jeg bor i Frankrig hvor den slags en gængs vare i butikkerne). Så behøver jeg kun varme mælken op til de 40° ! Og det gør jeg såmænd direkte i min "tupperware" i mikrobølgeovnen så mælken hældes så lidt om som muligt og jeg udgår unødig opvask ! Og jeg ved at i min mikroovn skal 1l mælk varmes 2min40sek for at komme op på 40°, så jeg behøver ikke engang termometer ! Hvor nemt kan det være ?!
0
af: Anonymous

At holde temperaturen

Vores varmeskab i bryggerset - der hvor vandvarmeren står holder ret præcist 39°C, helt perfekt til Yoghurtproduktion, omend man sparer nogle timer hvis man syrner ved 43°C Arbejder som udviklingsteknikker hos Danisco og arbejder til daglig med yoghurtkulturer - spørgsmål er velkomne.
0
af: Anonymous

Kan varmt anbefale at bruge en instant pot, jeg har købt een ved amazon uk, den kan så også meget mere end at lave yughurt. Trykkoger, crockpot riskoger og meget mere ;) 

Ps har ingen økonomisk interesse i ovenstående apparat.