116
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet vanille sukker

Hjemmelavet vanillesukker - Max M Rasmussen
Opskrift med video - I mange opskrifter bliver der brugt vanille sukker. jeg har altid være mistroisk imod det stads. Så jeg har eksperimenteret med at lave mit eget. Det er blevet bedre en det man kan købe, og så undgår man at smide skallerne væke fra sine vanillestænger.

Ingredienser

  • 5 "udkornede" tørrede vanillestænger
  • 100 gram sukker

Fremgangsmåde

Kom vanillestængerne i en kaffeblender og blend indtil de er blevet til helt fint støv.

Kom dem igennem den fineste sigte du har. Hvis der er mange større krummer tilbage i sigten, så blender du bare igen indtil de også bliver til fint støv.

Blend ca. det halve af sukkeret.

Bland det hele sammen i en passende beholder. Fx en gammel beholder til vanillesukker.

Noter

Når jeg fjerner kornene fra vanillestænger, som alle opskrifter anbefaler at man gør, kommer jeg de tømte vanillestænger op i et glas hvor de kan stå og tørre. Efter 1-3 uger er det så tørre at de knækker når man bøjer dem. Så er de klar til brug.

Det er vigtigt at bruge en finmasket sigte. De blendede "vanillekorn/stykker" svulmer op når de bliver våde, så hvis din sigte er meget grov, bliver de blendede "korn" for store. Du skal så kun bruge vanillesukkeret til kager og den slags.

Hvis du kommer det i vanilleis, budding eller andet hvor kornene er meget tydelige, så bliver det ikke så pænt. Smagen er dog den samme uanset hvad.

Brug

1 tørret vanillestang svarer til kernerne fra 1 stang vanille. Så hvis du kommer 5 stænger i 100 gram sukker, så svarer det til 20 gram vanillesukker i stedet for "kornene fra en stang vanille"

Skal vanillesukkeret bruges i en opskrift der fx siger:

  • kornene fra en stang vanille
  • 100 gram sukker

Så skal den bare laves om til:

  • 20 gram vanillesukker
  • 80 gram sukker

0
af: Anonymous

vanilla mart

kender du det firma i england, 20 vanillestænger, inc porto, kr 72, bragt til døren, indenfor få dage-- og der findes mange forskellige kvaliteter-se deres hjemmeside. jeg læser dine sider, som en kriminalromAN,, KAN OVERHOVEDET IKKE HOLDE OP--har lige sat dej til vidunderbrødet, men kom 25 g mel formeget i-- men det går vel. knus

vanilla mart

Hehe ... nej jeg tror ikke jeg kender sitet. Med 25 gram gær i brødet i er det nok en god idé og komme det i køleskabet og så lade det hæve videre i morgen nogen timer. Ellers risikerer du det er overhævet i morgen.
0
af: Anonymous

vanilla mart

Kan du ikke lige skrive navnet på sitet i England hvor man kan købe vaniljestænge?
0
af: Anonymous

vanilla mart

Hej. Jeg kendte godt Vanilla Mart - har købt meget der. Her er linket : http://www.vanillamart.co.uk/
0
af: Anonymous

vanilla mart

Vanillamart sælger også på Amazon, der kan du i stedet for £37.50, få 500 gram via Amazon.co.uk til £26.79 :D Og ved køb for 25£ ved Amazon, så leverer de gratis til Danmark :D Dog skal du lige regne de 25% på som den Danske moms består af, men det bliver jo så også kun £33.48, en del billigere, end på deres egen side :P
0
af: Anonymous

Vaniljestænger

Hej Max, når jeg bliver stor, så vil jeg gerne købe polynesiske vaniljestænger i Brugsen, Kvickly og Vohlenberg. Synes du ikke, det er nogle gode steder at købe vaniljestænger for mig? Hilsen Martin
0
af: Anonymous

Morter

Fantastisk side! Jeg faldt over den ved et tilfælde, og så blev jeg hængende. Har anbefalet den til alle mine madinteresserede venner. Kunne man måske med fordel støde vanillebælgene i en morter i stedet for at blende dem? Jeg er ikke kaffedrikker, så en kaffeblender er ikke på inventarlisten. Berit

Morter

Jeg har ikke prøvet, men jeg tror ikke det er en god idé. Det skal være så fint som overhovedet muligt. Nærmest støv. Så jeg gider i hvert fald ikke at gøre det. Jeg kan abefale en kaffeblender. Den er også god til alle mulige andre krydderier der skal knuses/hakkes. Jeg har en bare til det.
0
af: Anonymous

Morter

Tak for svar! Jeg har nu "investeret" i en kaffeblender - på tilbud i føtex til 100 kr. Har også købt 1/2 kg. vanillestænger og en flaske vodka - så nu skal der eksperimenteres med både vanillesukker og -essens! Hmmm... gad vide, hvad julegaverne fra mig bliver i år...?
0
af: Anonymous

Hel vanillestang?

Hej. Tror du også, at man kan opnå samme resultat ved at lade en hel (ikke-udkornet) vanillestang tørre og bruge den med 40 g. sukker?

Hel vanillestang?

Det ved jeg med sikkerhed at man kan ;-)
0
af: Anonymous

Æg

Hej Max kan det være at du du kunne lave en video om hvordan du patronisere æg?

Æg

Hvis du googler "kvalimad pid controller" så kan du se hvad udstyr du skal bruge. Opskrift: Hvis man kommer helt almindelige æg ned i 57 grader varmt vand i 1 timer og 15 minutter, så er de paseuriserede. Nemt og billigt.
0
af: Anonymous

Æg

Hvordan kan man sikre sig at æggene er pasteuriserede? Er det ikke lidt risikabelt, hvis det går galt? Hilsen Maia

Æg

Hvis du gør som jeg skriver herover så ER de pasteuriserede. I øvrigt har danske æg på dette tidspunkt (2013) været salmonellafri i et par år, så der er ingen grund til at pastuerisere dem længere.
0
af: Anonymous

Æg

Virkelig? Tusind tak ;)
0
af: Anonymous

John@sommerfoto.dk

Tak for en dejlig enkel grundopskrift. Min kæreste har indtil nu brugt dette billige Vanillesukker fra Netto og nu har vi et naturprodukt, der smager og dufter meget meget bedre.
0
af: Anonymous

Dejligt

Hvor dejligt med en opskrift fra dig igen Max - der har været ALT for stille ALT for længe! Håber snart du får tid til at lave nogen flere. /Mette
0
af: Anonymous

Dejligt

Enig! Vi fans har ventet læænge :)
0
af: Anonymous

sukker og essens

du kan også sagtens have et syltetøjsglas stående med de udbenede stænger med sukker omkring. Det har jeg gjort et par år og sukkeret tager fint smag af vanilien. Kom evt. en frisk i engang imellem også. mht essens har jeg et syltetøjsglas med vodka og vaniliestænger i (de fleste bageopskrifter skal opvarmes og så fordamper alkoholen jo). Lad dem stå koldt og mørkt så bliver det en mørk vanillie blanding.
0
af: Mette
spice-central.com..også på ebay, Amazon