264
af: Max M Rasmussen
@
delt

Italiensk Grøntsags Tomatsauce til Pizza og Pasta

Grøntsags Tomat Sauce - Blendet. - Max M Rasmussen
En god tomatsauce gøre hele forskellen. Hvad enten den skal dække en pizzabund eller den skal på en portion pasta. Man kan finde opskrifter med ovnbrunede tomater, ost og vin. det syntes jeg ikke er nødvendigt. Min opskrift er simpel, men der gemmer sig også et par hemmeligheder i den.

Ingredienser

  • 1 dåse hakkede tomater, eller 250 gram friske
  • 1/2 løg
  • 1/2 peberfrugt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk vineddike (Første hemmelighed)
  • 1 tsk sukker (Ja det er den 2. lille beskidte hemmelighed)
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt (ca. 1 tsk)
  • peber

Fremgangsmåde

Hak grøntsagerne til grove tern.

Hæld det hele i en gryde.

Kog det en time eller to tid, til det er godt blødt. Spæd op med vand hvis det bliver for tykt.

Hvis du ikke kan lide klumper, så kør en stavblender igennem.

Smag til med salt og peber

0
af: Anonymous

Pizza sovsen

Jeg er spændt på sovsen til pizzaen i hører vi skal have pizza til aften og dejen er langtids hævet meget spændt men koger den ikke så længe som i anbefaler jeg ladere den simrer ca 15-20 minutter hilsen Ing
0
af: Anonymous

:)

Faktisk skal sukkeret i fordi at tomater indholder syre, og derved neutraliseres det. Det giver tomaterne mere sødme og fremhæver i øvrigt også de andre ingredienser :)
0
af: Anonymous

ikke korrekt.

Sukker neutraliserer ikke syre. Ligesom salt, bitter/besk eller umami heller ikke gør. Ved at tilsætte sukker, bringes en bedre balance mellem de forskellige smage, og derved undgås for meget dominans af kun en smagstype.
0
af: Anonymous

Tomatsause

Kan man fryse den, eller hvor længe kan den holde. Jeg har mange fuldmodne tomater som vi ikke kan nå at spise Med venlig hilsen Bente
0
af: Anonymous

Tomatsause

ja går det sgu bare
0
af: Anonymous

Tomatsause

det er rigtigt7
0
af: Anonymous

Tomatsauce

Slet ikke dårligt!
0
af: Anonymous

Tomatsauce

god pizza hv mike
0
af: Anonymous

tomatsovsen

Denne tomatsovs er okay...... Det er ikke den bedste jeg har smagt men... Den smager fint<3<3
0
af: Anonymous

Sukker

Jeg vil undvære sukker, fordi jeg bruger frisk ananas eller banan på pizzaen. Pizza SKAL være med frugter :) vh Henning
0
af: Anonymous

Sukker

åh en nummer42...
0
af: Anonymous

Sukker

med chili og hvidløg? :-)
0
af: Anonymous

Sukker

NEEEEEJ ingen frugt det er en pizza ik en lagkage
0
af: Anonymous

Sukker

Du er helt væk Henning... Frugt har intet at gøre på pizza! Frugt hører til det søde køkken og absolut ikke pizza... Desuden er det kun dårlige pizzeriaer der har selvopfundne pizzanavne som Hawaii på menukortet... De gode pizzarestauranter holder heldigvis fast i traditionerne og sælger kun ægte klassiske pizzaer som f.eks quattro formaggi og prosciutto e funghi. En pizza skal være simpel og velsmagende, italienerne ville slagte dig levende hvis de vidste du puttede banan på din pizza. Desværre er der alt for mange danskere der har fået den fejlagtige opfattelse at en pizza skal overfyldes med latterlige ingredienser og Henning...du er en af dem. I burde alle skamme jer! Min bøn: køb kun gode autentiske pizzaer eller lav dem selv i italienernes ånd og ikke klamme fordanskede versioner.

Sukker

Tonen er lige hård nok i denne kommentar. Vi kan godt være saglige imens vi udtrykker vores uenighed. Jeg plejer at slette hårde kommentarer, men denne er kun lige på kanten så jeg lader den være og kommer med opfordring til en god omgangstone :-)
0
af: Anonymous

Sukker

hvorfor bruge siden til at skændes om frugt eller ikke frugt. Hver sin smag og jeg er bedøvende ligeglad med hvad i vil have på jeres pizza, Men vil rigtig gerne modtage gode råd og tips til pizza. Og nej frugt kan ikke bruges i stedet for sukker. Det er en old gamle opskrift viden, at sukker eller syltetøj (ribs,tyttebær)fremhæver smagen på andre krydderier.
0
af: Anonymous

Frugter Henning

Henning, Der skal ikke vaere frugter paa pizzaen Henning, og Henning slet ikke banan, Henning.
0
af: Anonymous

Sukker

Banan på en pizza.......yaaaaaaark
0
af: Anonymous

Sukker

klamt! varm banan er no go.....
0
af: Anonymous

Sukker

AHHH en pizza skal væere med kød... frugter har ingen plads på pizzaen :)
0
af: Anonymous

Sukker

haha ja med MEGET kød på
0
af: Anonymous

Sukker

en god tomatsovs SKAL ha sukker og den maa helst heller ikke koge... kun blobbe lidt!
0
af: Anonymous

Sukker

grunden til sovsen skal simre så længe er for at intensivere smagen af de forskellige ingredienser. Man tilføjer sukker for at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser. Hilsen Marie Louise
0
af: Anonymous

Sukker

al det skide sukker kan erstattes med en reven gulerod.
0
af: Anonymous

Sukker

Hvorfor ikke bruge nogle af æblerne fra haven, det er et naturligt sødemiddel. Mange af de billige ketchup er lave af æblepure...
0
af: Anonymous

Sukker

Lyder da som et rigtig godt alternativ ;) Vil jeg prøve :)
0
af: Anonymous

Sukker

Du kan skuda ikke skrive den ikke må koge men kun blobbe lidt. Så er den jo i kog. Badehætte.
0
af: Anonymous

Sukker

Hvad så badehætte
0
af: Anonymous

Sukker

IKKE hvis den er på solmodne frilandstomater
0
af: Anonymous

Sukker

alt kan komme på en pizza , JFYI.............
0
af: Anonymous

Sukker

henning henning du har delvist ret pizza med banan og ananas smager super godt prøv ananas og karry det er super overdrevet godt det er da helt vildt evt og kylling på det gør den ikke ringere Mjm
0
af: Anonymous

Sukker

Der er slet og ret noget vrøvl... Frugt høret til før eller efter pizzaen, aldrig på !
0
af: Anonymous

Lauerbærblade & Rødvin

Gi' den det sidste italienske pift og kog ind med et par glas rødvin og 2-3 lauerbærblade... Det er himlen! (Og selvfølgelig KUN San Marzano tomater!)
0
af: Anonymous

Lauerbærblade & Rødvin

Helt enig Laubærbladene er uundværlige, dernæst er lagereddike den rigtige eddike at bruge den balancerer med sukkeret, og er faktisk en del gennemgående i italiensk mad.
0
af: Anonymous

tak for opskrifeten

det var dælme en god opskrift, valgte frisk tomat (egne tomater) og blænder modellen. Med en kold hævet bund og vores farvorit pizza topping, var det sørme et godt måltid!
0
af: Anonymous

Henkogning

Kan denne sauce mon henkoges?
0
af: Anonymous

Pizza

Er det ikke lige i overkanten at koge/ varmebehandle "massen" hvis saucen skal bruges til pizza..??? Det blir jo varmebehandlet igen når det bliver spredt på dejen... Jeg plejer bare at grovblende det hele... bortset fra tørrede krydderier som jeg tilsætter efter blendningen... men så beholder blandingen sin syre og sødme... mvh/ Michael Rommedahl
0
af: Anonymous

Pizza

Kan godt følge dig, men kan forestille mig, at det handler om at få noget af vandet kogt fra, så du ikke ender med en pizza, hvor fyldet svømmer rundt i en sø af tomatvand. (Overdrivelse fremmer forståelsen...yadda yadda...)
0
af: Anonymous

italiensk tomat sovs.

der mangler da også en stang blegselleri og en gulerod, ingen tomatsovs uden en soffrito:-)
0
af: Anonymous

italiensk tomat sovs.

Tomatsauce bliver helt fantastisk hvis man tilsætter en knivspids (+/-) stødt kanel sammen med sukkeret:-) Det vi jeg altid!
0
af: Anonymous

fjern kernerne

Kernerne skal ud af friske tomater, så skal saucen kun simre 10 min. hilsen hanne
0
af: Anonymous

fjern kernerne

sludder.
0
af: Anonymous

Super lækkert!

Erstattede vineddike med Rødvins balsamico, men ellers som opskrift da det var det jeg havde hjemme. Kan varmt anbefales hvis man har tid. Lav endelig en stor portion og frys ned. Tror det ca. er til 5 pizzaer her (3 spsk per pizza), når man som jeg lod det simre i ca 2 timer med låg, og så yderligere ½ time uden låg for at koge det ind.
0
af: Anonymous

Bare den bedste!

Bedste tomatsauce EVER. Hele familien spiste sådan cirka det dobbelte antal pizzastykker, så den bruger vi fremover hver gang :-) Tak for opskriften!
0
af: Anonymous

Bare den bedste!

Tak, fordi du gider lægge opskrifter ud! Den smager DEJLIGT. Desuden bidrager det til STOR underholdning, at læse, i hvor høj grad en lille skefuld sukker kan ophidse (hvad der ellers ser ud til at være) voksne mennesker. For ikke at tale om frugt! Det er sprængfarlige emner, du tager op!! ;-)
0
af: Anonymous

Fryse ned

Først vil jeg sige tak for en kanon go side!!!! Kan man lave store portioner af "Italiensk Tomatsauce" og så fryse det ned i mindre portiner?? Der er jo lidt arbejde med at skulle lave det til fire pertioner hver gang.... og noget nemmere hvis man lige havde en bette bøtte i fryseren:-)

Fryse ned

Ja, det er godt at fryse ned.
0
af: Anonymous

Fryse ned

Super:-) Er lige blevet færdig med den første portion, den er stadig varm og lidt sød. Men det er måske ok at den er sød? Skal man bruge låg på gryden? Må den godt koge i længere tid? F.eks. i 4 timer?

Fryse ned

Sødmen afhænger meget af tomaterne. Det kan være du har været heldig at få nogen der er ekstra søde, så kan sovsen også blive det. Der er ingen grund til at koge længere hvis du ikke vil have den tykkere. Du risikerer nemt at den bliver så tyk at den brænder på i bunden.
0
af: Anonymous

Super opskrift

Hej Max. Som det er med de fleste af dine opskrifter er denne sovs både nem og superlækker at lave. Jeg har tilføjet en komplet pizzaopskrift på min side, med stærk inspiration fra ovenstående, så som tak for lån har jeg pænt linket tilbage - jeg håber det er iorden. Artiklen kan læses her: http://www.borne-aktiviteter.dk/mad/155-aegte-italiensk-pizza-grundopskrift
0
af: Anonymous

pastasovs

mega god prøv det :D