Kagemand, Boller, og Kanelsnegle
Ingredienser
Normal portion til enten 16 boller/kanelsnegle eller 1 kagemand.
- 600 g mel
- 200 g smør
- 50 g sukker
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 dl mælk
Dobbelt portion, til både 16 boller og 1 kagemand.(Prøver jeg at doble op i hovedet imens jeg bager, glemmer jeg altid et eller andet.)
- 1200 g mel
- 400 g smør
- 100 g sukker
- 100 g gær
- 4 æg
- 4 dl mælk
Remonce
- 150 g smør
- 250 g brun farin
- 2 spsk kanel
Glasur
- ca. 3 dl Flormelis rørt op med lidt vand. Det behøver ikke være varmt. Det er ammestue snak.
Metode for alt dejen
Varm mælken til lillefinger-varm Hak smørret i små bidder, så det nemmere bliver blødt og smelter. Bland det i den lune mælk.
Når smørret er smeltet så opløs gæren i.
Bland resten af ingredienserne i og ælt til dejen er glat. (Nogle minutter på maskine.)
Metode for remoncen
Smelt smørret.
Rør farin og kanel i.
Metode for kagemand
Rul dejen ud til stor firkant.
Lav snit med kniv så det ligner kagedreng eller pige.
Fordel remoncen hen over.
Den kan godt hæve op til 1/2 time, men det er ikke så vigtigt.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
Den er færdig når dejen der ikke er dækket af remonce er gylden, eller når remoncen bobler.
Metode for boller
Del dejen på midten 4 gange, så der bliver 16 boller (1-2-4-8-16)
Rul dem til kugler
Vend dem i syrnet mælk. Yoghurt, A38, tykmælk eller hvad du nu har. Alm. mælk kan også bruges.
Kom dem på en bradepande.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
De er færdige når de er gyldne.
Metode for kanelsnegle
(Sneglene har nu fået sin egen side med flere billeder her) Men ellers er opskriften kort:
Rul dejen ud til så stor en firkant som muligt.
Fordel remoncen hen over.
Rul til pølse.
Skær over på midten 4 gange så der bliver 16 snegle.
Kom dem på bradepande.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
Kom glasur på når de er afkølede.

Hej, jeg har bagt kagemand og boller flere gange, og kagemanden bliver fantastisk, men bollerne bliver små og meget kompakte. Hvad gør jeg galt? Vil gerne bruge opskriften i morgen, så håber du når at se min besked. Tak for hjælpen :-)
Huske du at give dem tid til at hæve?
Remonce
Jeg har lavet en dobbelt portion fordi min Datter jo bliver 2 år idag, en til boller og en portion til kagemanden:) Dejen er super dejlig at arbejde med, og med kenwooden er det jo som en leg. Dog blev remoncen noget værre noget, snøret og den brune farin ville ikke rigtig samle sig, kan det være fordi at jeg en anden gang skal lade det smelte lidt sammen i gryden? Tak for en god opskrift Max, turde godt kaste mig ud i den på dagen, istedet for at bestille en hos bageren.Remonce
Jeg plejer at smelte smørret næsten helt ved lave temperatur. Så tilsætter jeg farinen og kanelen når det er næsten færdigsmeltet. Så det hele er varmt og smeltet, men ikke varmere end at jeg kan håndtere det med hænderne.kagemand: jens
tillykke den får 12! og børnene var glade.Har du et forslag til, hvordan man kan forme den til en kagekone?
Jeg tænker udskæringen osv..Har du et forslag til, hvordan man kan forme den til en kagekone?
Er der nogen der har et billede af deres kagekone? Eller beskrivelse af udskæring til en kagekone?Jeg har ikke rpøvet det, men hvis du vil have en "kage kone" kan du ved udskæringen af hovedet sørge for at der er mere i "enderne" end sedvanlig så kan du rulle - altefter hvor mange totter du vil have - ud og så snure dem eller flette dem . altafhængigt hvad du selv synes :) (PS. har ikke prøvet det)
Er det et seriøst spørgsmål?