Leverpostej

Ingredienser
giver 2 styk a ca. 500 gram
- 350 gram svinelever
- 150 gram svinespæk
- 1 mellemstort løg, finthakket
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk mel
- 1 suppetern (kan undværes)
- 1/2 spsk salt (kun 1 tsk hvis du bruger suppetern.)
- 1 drys peber
- 1 spsk vietnamesisk fiskesauce, eller et par finthakkeder ansjoser. (kan undværes)
Fremgangsmåde
Skræl og hak løgene i foodprocessoren.
Hak lever og spæk i foodprocessor eller kødhakker.
Rør det hele sammen i en skål.
Hældes i ildfaste fade, som stilles i vandbad, og bages ca. 1 time ved 180 grader.
Noter
Gerdas leverpostejs princip: (Gerda er svigermor). "Pund til ½ pund med lever og spæk, og så laver man bare en frikadellefars af det." Et godt princip og det har aldrig fejlet.
Så hvis du allerede har en yndlings opskrift på frikadeller, så bare skift svinekødet ud med lever og spæk, så har du en leverpostej.
Hvis du kigger på min frikadelleopskrift vil du også se at den minder en hel del om leverpostejs opskriften.
Køb færdighakket: Der er ingen grund til at hakke selv, hvis du kan købe færdighakket lever og spæk til fornuftige priser.