299
af: Max M Rasmussen
@
delt

Marengs - bunde - Kyskager - kokostoppe - pavlova

Marengs - bunde - Kyskager - kokostoppe - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Marengsbunde, kokostoppe og marengskys er meget simple klassikere som man skal kunne. Ungerne elsker også at lave dem (hvis man har en røremaskine). De er samtidig meget nemme at lære udenad. Pavlova er en fantastisk men lidt ukendt kage baseret på marengs. Prøv den!

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 3 tsk citronsaft (eller lys lagereddike)
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde kyskager 

Bruger du maskine så bare bland det hele sammen.

Bruger du håndmikser, så kom sukkeret i lidt af gangen.

Pisk æggehviderne sås stive som du orker :-S Du skal mindst kunne vende bunden i vejret på æggehvidemassen uden at den falder ud af skålen.

Kom ca. ½ dl (en god spiseske med top) af gangen ud på bagepapir.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Kyskager - marengs - Max M Rasmussen

Fremgangsmåde for kokostoppe / kokosmakroner

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk citronsaft (eller lys lagereddike)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 200 gram kokosmel

Lav marengsmassen som beskrevet for kyskager.

Vend kokosmelen i marengsmassen.

Kom ca. ½ dl (en god spiseske med top) af gangen ud på bagepapir.

Bages ca. 15-20 minutter ved 150 grader.

Pensel eventuelt bunden med smeltet chokolade. 

Kokostoppe - Max M Rasmussen

Marengsbund

giver 2 bunde

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 3 tsk citronsaft (eller lys lagereddike)
  • 1 tsk vanillesukker

Tegn evt. rundt om en 20 cm springform eller flad tallerken på bagsiden af et stykke bagepapir... eller tag den på øjemål.

Kom marengsmassen i en tyllepose med rund spids, eller kom den i en frysepose og klip et ca. 1 cm hul i det ene hjørne.

Lave en spiral inden for cirklen som er ca. 1 cm høj. Dvs. kanterne af hver omgang skal røre hænge godt sammen. Kommer der hulle skal de lukkes med et let sprøjt marengs.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Marengsbund - Max M Rasmussen

Pavlova

Ingredienser

  • 1 marengsbund
  • 3 dl piskefløde.
  • 500 gram frugt
  • lidt sirup eller honning
  • 50 gram hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

Skær frugterne i mundrette bidder der kan være på en teske.

Dæk dem med et tyndt lag sirup. Evt. også et skvæt citron. Det forsinkrer bruningen.

Pisk flødeskummet stift. Men ikke for meget.

Fordel flødeskummet over marengssbunden.

Fordel frugterne over flødeskummet.

Fordel chokoladen over frugterne.

Noter

Kagen kan lyde vammel med marengs og flødeskum, men den er forbavsende afbalanceret pga. Syren i frugterne og bitterheden i den mørke chokolade.

Du kan bruge alle slags frugter. bare der ikke løber væske af dem. Så skårne appelsiner duer ikke. Flødeskummet og marengsen bliver opløst.

Chokoladen kan sagtens smeltes, eller der kan laves en ganache, så man kan komme det på i et fancy mønster.

Bunden til en Pavlova laves traditionelt med 1 spsk maizena vendt i den færdigpiskede marengsmasse. Jeg syntes ikke det er nødvendigt. Men det giver en lidt sejere bund, så gør det endelig hvis du er traditionalist.

Pavlova - Max M Rasmussen
Pavlova ingredienser - Max M Rasmussen

Bikuber

Samme fremgangsmåde som til kyskager.

Ved bikuber skal marengsen være rigtigt godt pisket for at de kan beholde formen.

Kom marengsmassen i en tyllepose med stjernespids, eller kom den i en frysepose og klip et ca. 1 cm hul i det ene hjørne.

Tegn en cirkel der er ca. 10 cm bred (diameter) og læg cirkler ovenpå som bliver gradvist mindre. En spiral der bliver mindre og mindre. Så du får lavet et hulrum inden i. Lidt på samme måde som da man lavede lerkrukker efter "pølsemetoden" i formning.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Fyldes med flødeskum hvori der er rørt finthakket chokolade, og/eller finthakket karameliseret sukker. 

Noter

Tommelfingerreglen er 50 gram sukker og ½ tsk citronsaft per æggehvide. Citronsaften kan undværes, men giver en tættere marengs.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Jo højere temperatur ovnen har, jo mere gylden bliver marengsen.

Jo kortere tid marengsen får, jo mere blød bliver den i midten.

Så hvis marengs skal være helt hvid og helt tør, så skal den have lang tid ved lav temperatur.

Helt op til 12 timer ved 70 grader.

Der er ingen grund til at brugt pasteuriserede hvider.

1
af: Anonymous

Holdbarhed

Hej Max. Imorgen skal jeg servere både pulled pork og marengslagkage - og jeg har kun én ovn.. Jeg vil derfor gerne bage marengsbundene idag, så ovnen kan helliges grisen imorgen. Mit spørsmål er: hvordan opbevarer jeg bundene så de er lækre og friske til imorgen ?? Mange hilsner og tak for en meget inspirerede hjemmeside ;) / Anne

Holdbarhed

Det er svært at gemme marengs med mindre det er helt tørt. Så du skal give dem så lang tid, ved så lave temperatur som muligt. Helst 12 timer ved 70 gader. Når de er helt tørre, så kan du bare pakke dem ind i film eller folie og gemme dem.
0
af: Anonymous

vedr. Pavlova

Jeg har kigget lidt rundt på opskrifter på Pavlova og jeg har fået at vide, at den rigtige (som skulle stamme fra Australien) er, hvor man laver med din opskrift en stor høj kage af marengs, altså ca 5 cm høj og ca 20 cm i diameter. Hele fidusen ved denne Pavlova er, at den tørre i ovnen. Der skal, når den er kold som på din fløde og frisk frugt på. MEN når du så skære i den, er det meningen, at den er blød af skum indeni men fast og sprød udenpå. Jeg har lavet den utallige gange, men ofte falder den sammen. MEN de gange, hvor den er lykkes, har den været helt fantastisk.... Vil bare høre dig, om du evt. ved, hvorfor den falder sammen?, og NEJ jeg åbner ikke ovnen mens den bager... På forhånd tak

vedr. Pavlova

Det er fugten der er inde i marengsen. Den skal have en hvis sejhed for at holde formen. Så længere tid ved lav temperatur er eneste kur.
0
af: Anonymous

vedr. Pavlova

Skal den virkelig have 1 time og 15 minutter?

vedr. Pavlova

Jep. Giver man den kortere tid ved højere temperatur bliver den gylden og mere sej i midten. Så hvis den skal være fin hvis og så sprød som muligt, så er lav temperatur og lang tid vejen frem.
0
af: Anonymous

marengsbunde

er det varmluft eller alm ovn?
0
af: Anonymous

marengsbunde

Kan se at hun skriver at hun altid bruger varmluft
0
af: Anonymous

marengsbunde

Han
0
af: Anonymous

Marengskagebund

Hej :) MUMS, det er lækkert med marengskager af alle afskygninger - særligt som sommerkage :) Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt bundene kan bages dagen inden, de skal bruges?? Og i så fald, hvordan opbevares de bedst?? Sommerhilsner Lisbeth
0
af: Anonymous

Kokostoppe

Hej :-) Hvor længe skal kokostoppene bages? Mener du mon 1 time og 20 min.? Tak for en fantastisk inspirerende side :-) Mvh. Sus

Kokostoppe

Som det står i opskriften "Bages ca. 15-20 time ved 150 grader." :-D ... nej jeg mener "Bages ca. 15-20 minutter ved 150 grader." Jeg har rettet det. Tak.
0
af: Anonymous

Antal?

Hej:) Hvor mange marengs kys bliver der ca i opskriften?
0
af: Anonymous

Holdbarhed...

Hej Hvor lang tid i forvejen kan man lave marengsbundene? På forhånd tak :) Vh Catrina
0
af: Anonymous

den knækker

hej Max😊 hid video som altid. jeg har lavet den med bær fra haven og den var rigtig god bortset fra at den knækkede med det samme😔 kan du et godt trick? et trick hvor den ikke knækker😊 Kh den bageglade Esther ps det var en pavlova jeg lavede😊
0
af: Anonymous

kyskager

Jeg skal bage kyskager til et bryllup ca 200 stk. kan jeg sætte flere plader i alm ovn eller i varmluftovn af gangen?
0
af: Anonymous

Kyskager

Hej :) Jeg prøvede din opskrift af her til aften, og nøøj hvor blev de gode!! Jeg blandede noget af massen med lakrids og frysetørret hindbær, det var også lækkert! Jeg kom massen i en sprøjtepose og lavede små "kys" med en diameter på ca 2 cm og lidt flade i det. Fordi jeg gerne ville have dem helt sprøde uden den der bløde midte. 2 timer på 100 grader klarede det!! Så man behøver altså ikke 12 timer hvis det er man laver dem tilpas små :)
0
af: Anonymous

Kyskager med tyggegummi

Hej Max Jeg vil helst have mine kyskager med "tyggegummi" indeni og sprøde udenpå, men kan ikke selv finde ud af at lave det.... Hvad vil du anbefale at gøre for at opnå dette? Mvh Line

Kyskager med tyggegummi

Det er samme opskrift. Du skal bare bage ved højere temperatur i kortere tid. jeg har ikke prøvet så jeg tager muligvis fejl men 15 minutter ved 150 grader kan måske gøre det. Hold godt øje med at de ikke brænder på.
0
af: Anonymous

Kyskager

Jeg forstår det ikke helt du siger at kokustop skal have 15-20 min men dem uden kokus skal have en time mere
0
af: Anonymous

Kyskager

Det er pga ovnens temperatur er forskellig.
0
af: Anonymous

den knækker

hej Max😊 hid video som altid. jeg har lavet den med bær fra haven og den var rigtig god bortset fra at den knækkede med det samme😔 kan du et godt trick? et trick hvor den ikke knækker😊 Kh den bageglade Esther
0
af: Anonymous

Ang kyskager

Ang kyskagerne, er det så varmluft eller alm ovn ved 120 gr?:) Jeg vil prøve st lave kyskager med farve, men tror du stadig farven kan ses, hvis de bliver en smule gyldne?
0
af: Anonymous

køkkenmaskine

Hej Max Kan se du bruger en assistent-køkkenmaskine i denne video. I andre videoer bruger du KitchenAid. Hvilken er bedst efter din mening? :-)
0
af: Anonymous

Marengs

Efter at marengsen (eller Pavlovaen) er bagt haenger min ofte lidt i bagepapiret, hvordan faar man den af uden at den braekker?

Marengs

I de tilfælde så bukker jeg bagepapiret ind under bunden, og ligesom piller det af på den måde. Er det slemt så skærer jeg forsigtigt i bunden med en lang kniv. Men som regel er den nem at få af.
0
af: Anonymous

kyskager

Jeg skal bage kyskager til et bryllup ca 200 stk. kan jeg sætte flere plader i alm ovn eller i varmluftovn af gangen?
0
af: Anonymous

Lige som mor laver dem ;)

Har fulgt opskriften, har dog undladt eddiken, da jeg ikke havde det hjemme, og de blev nøjagtigt som dem min mor altid har lavet, både i smag og konsistens, med en lille smule "tyggegummi" i, uden at det er sejt. ;) Har også lavet dem med lidt kakao i, og det blev lige så vellykket. MUMS. Glæder mig til at prøve flere opskrifter fra denne fremragende side. ;) Mvh. C. F. E.
0
af: Anonymous

Æggedeler

Hej Max! God video endnu engang - hvor har du købt din smarte "æggdeler"? Mvh., Mathias
0
af: Anonymous

Æggedeler

Konen siger hun købte den i en Butlers butiki tyskland.
0
af: Anonymous

Flødeskum

Hvis man pisker sin flødeskum op fordelt over tre omgange med 10-15min pause imellem(på køl), så kan skummen holde sig langt længere, hvis man ikke lige får det hele spist og gerne vil gemme noget til senere.
0
af: Anonymous

pavlova

Hej, er det af betydning hvor i ovnen man placerer pladen og bruger du varmtluftsovn?

pavlova

jeg bruger altid varmluft, så teoretisk set har det ingen betydning. Dog er der stor forskel fra ovn til ovn. Den jeg har nu brænder ofte hjørnerne af det jeg bager hvis jeg ikke bruger de øverste hylder. Med den lave temperatur som pavlovaen laves ved, betyder det dog ikke noget.
0
af: Anonymous

Dårlig opskrift

Man skal ikke blande det hele sammen (hvis man bruger maskine)... Hemmeligt ringe forklaret
0
af: Anonymous

Kun tyggegummi

Kære Max! Fantastisk side - hele vejen igennem! Jeg skal lave marengs til ca 45 højskoleelever i Norge, har gjort det to gange deroppe før, hvor al marengsen er blevet fuldstændig blød og tyggegummiagtig. Jeg har både prøvet din opskrift samt en såkaldt "italiensk marengs" med varm sukkerlage, der hældes i de stive hvider, osv. Begge gange svulmer marengsen fint op i ovnen, men klapper så sammen igen og bliver underlig gummiagtig. Det er efterhånden ret pinligt, og vil snart gerne bryde traditionen med at lave en killer marengs - fx en pavlova, der er sprød og let! Tror måske fiaskoerne skyldes, at jeg har bagt for mange plader marengs af gangen i deres fancy industriovn, så marengsen bliver dampet og ikke bagt/tørret. Kan det passe, og har du en ide til, hvordan man kan lave pavlova til så mange mennesker uden at blive til grin igen? Med venlig hilsen - og på forhånd tak Lau
0
af: Anonymous

Kun tyggegummi

De har bagt for kort tid. Du skal have alt væsken ud af dem. Åben eventuelt ovndøren i kort tid ind imellem i slutforløbet af bagningen.
0
af: Anonymous

Kun tyggegummi

Tak for det hurtige svar! Det prøver jeg!
0
af: Anonymous

Super

1.000 tak for at du giver dig tid til at lave denne hjemmeside til glæde for alle os andre. Elsker mad og elsker din hjemmeside :-)