Pommes Anna

Normalt laver man Pomme Anna i en stål eller støbejernspande inde i ovnen. Det er også fint hvis man kun er en 4-5 stykker til spisning. Er man flere end det så er en springform mere egnet. Ellers kan du altid bruge et par tusinde på en speciel Pomme Anna pande i kobber.
Ingredienser
- 1 1/2 kg kartofler
- 125 gram smør
- 1-2 tsk salt
- peber
- 1 spsk timian, kan undværes.
Fremgangsmåde
Til og med bagningen kan retten laves dagen før den skal bruges.
Smelt smørret.
Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug gerne foodprocesser eller mandolinjern.
Kom bagepapir i bunden af en springform.
Pensel med smeltet smør.
Dæk med et lag kartofler.
Pensel med smeltet smør.
Drys med lidt salt, peber og timian.
Fortsæt lag for lag indtil springformen er fyldt. Kartoflerne skrumper en del under stegningen.
Dæk springformen med sølvpapir.
Sæt springformen i ovnen i en times tid ved 200 grader. Inden i en dyb bradepande er bedst, da der løber smør ud. Mærk med strikkepind eller urtekniv om de er møre.
Køl kartoflerne af og gem dem til næste dag. Helst med noget tungt på, der presser dem sammen.
Inden servering skal du tager du "kartoffelkagen" ud af springformen og brune den i en 225 grader varm ovn i 15 minutter.
Kom den over på serveringsfadet.







