325
af: Max M Rasmussen
@
delt

Pulled Pork - Nakkesteg Der Smelter På Tungen

Svin trukket med gaffel. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Det bedste stykke kød på grisen er nakkestegen. Mørt og fedtmarmoreret. Hvis det bliver behandlet rigtigt kan det blive så mørt at det kan trækkes fra hinanden med to gafler. En tur i grillen giver det samtidig en smag som af en mild bacon. Nakkefillet kan også gå i en snæver vending, men det er altså ikke helt så mørt.

Den her opskrift er særdeles velegnet til gæster. Det meste kan laves længe i forvejen. Det er lige så nemt at lave fire som en. Det er svært at lave den forkert, og alle bliver overrasket over hvor godt svinekød kan være. Det er også fremragende til natmad senere, i en god hjemmebagt bolle.

Ingredienser

  • 1 nakkesteg/nakkekam/nakkefillet af gris.
  • 1 portion saltlage (du kan nok nøjes med en halv.)

Fremgangsmåde

Læg nakkestegen i saltlagen så den er dækket.

Lad den ligge i 12 timer og marinere.

Kom den i et overdækket fad, en gryde, stegeso, dækket bradepande eller lignende. Ellers læg den i et fad og dæk den med bagepapir. Bare sørg for at fadet har nogenlunde samme størrelse som stegen. Det forhindrer at den tørrer ud.

Steg den i 8-10 timer ved 90-100 grader! Når den er ved at være så mør at du kan presse en finger (eller enden af en grydeske) ind i kødet er den færdig.

Når jeg laver den plejer jeg at lade den marinere om morgenen og så sætte den ind i ovnen om aftenen lige inden jeg går i seng. Når jeg vågner er kødet så stegt færdigt. Er den ikke helt færdig eller skal have et par timer mere, og du skal skynde dig på arbejde, så kan det fixes ved at give den lidt ekstra i grillen senere.

Nu kan du så holde en pause, og gemme den til dagen efter, eller frys den ned og gem den i længere tid.

Når du skal servere den, så giver du den 1-2 times tid i din webergrill med kun én kulholder i brug, eller en ovn ved 150 grader. Tiden er afhængig af hvor mør den var til at begynde med. Når overfladen er brun og sprøde, og kødet kan trækkes fra hinanden med en gaffel, er den færdig.

Smid en god håndfulde træflis eller krydderurter på kullene. Eller læg et stykke brænde af hårdt træ oven på kullene, så det ryger. Bøg, birk eller frugttræ fx. Pulled pork kan godt tåle den lidt hårdere rygning som træ giver. Det bliver helt bacon agtigt i smagen.

Servering

Det er altid et hit at servere den hel, kun med en gaffel og en ske til at tage med. Alle elsker kød der kan trækkes i stykker.

Hvis du vil gøre smagen endnu bedre og kødet mere saftigt, kan du trække den fra hinanden så den ligger i "trevlede" stykker i et fad. Du hælder så en god kraftig fond ved. Det meste af fonden vil så blive suget op af kødet, som så vil få en endnu kraftigere og saftigere smag.

0
af: Anonymous

Hej Max

I ingredienser henviser du til en saltlage med 2 dl salt (250 g) til 4 liter vand.

I din video bruger du 2 små dl salt til 2 liter vand. Den i videoen er altså næsten dobbelt så stærk.

Jeg har prøvet begge måder og kan bedst lide den stærke fra videoen... den smager sprængt.

Tak for gode opskrifter og forklaringer.

0
af: Anonymous

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Allerførst tak for en helt fantastisk god hjemmeside. Jeg er i fuld gang med at udsætte familien for alle opskrifterne. Og nu er jeg altås nået hertil :-) Men jeg er lidt forvirret. Du skriver nakkesteg som en modsætning til nakkefilet. Mener du en nakkekam eller hvad? Men sådan en har jo svær. Og den skal vel skæres af? Men så er det jo en nakkefilet... Som sagt. Jeg er forvirret :-) Du skriver også at en nakkefilet skal stege i kortere tid. Hvor lang tid sådan ca.? Mange hilsner. Benny
0
af: Anonymous

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Jeg har samme spørgsmål. Jeg spurgte en slagter der sagde at de 2 stykker kød var det samme, men forskellen var at stegen havde svær og på filleten var de skåret af. ? Martin

Nakkesteg vs. nakkefilet?

jeg har lavet noget mere research på det, og har fundet ud af at jeg åbenbart havde misforstået det. Tidligere brugte jeg nakkesteg/kam med svær på, og syntes at kødet blev bedre. Jeg havde det indtryk at nakkestegen var den ene (bedre) udskæring af det samme stykke kød, og nakkefilletten var den anden ringere udskæring. Men hvis man skal lytte til hvad de danske slagterier siger, så er det forkert: http://www.danskeslagterier.dk/smcms/DetailOgFood/Detail/Publikationer/Udskaering_tilberedn/Index.htm?ID=7440 Der er tilsyneladende kun en nakkeudskæring, som så kan være med eller uden svær. Så jeg har rettet opskriften, og beholder den sådan som dokumentationen siger det skal være indtil jeg kan modbevise det. Jeg syntes nemlig stadigvæk at de første udskæringer jeg brugte var bedre, og jeg ved at slagtere kan være liberale med deres brug af salgsnavne, så jeg føler mig endnu ikke heeelt overbevist....
0
af: Anonymous

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Nakkefilet/nakkekam bliver omkring det sted hvor halsen møder grisens ryg, til svinefilet/svinekam/kamsteg. Nakkekammen er sammensat af flere kødstykker(muskelgrupper) med fedt og bindevæv imellem, hvorimod svinekam / filet / kamsteg kun består af "ren" svinefilet. Derfor vil den rene kam opleves mere tør, - og den forskel du har oplevet, skyldes sikkert hvor udskærringen har ligget i forhold til ryggen.
0
af: Anonymous

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Jeg har set en video på Youtube (søg efter "pulled pork BBQ pit boys" "Pork Shoulder/Boston Butt". Kan det være svinebov?

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Det er svinebov. Skinken er svinets "Butt", altså bagdel. "Boston butt" er så tilsvarende udskæring, blot på forbenet. Hvilket egentlig et skulderen (shoulder) :-S De er skøre de amerikanere.
0
af: Anonymous

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Tak for bekræftelsen. De fleste opskrifter på dansk jeg kan finde på PP, bruger nakke-X, medens de fleste amerikanske bruger bov? Er der nogen 'hage' som du kender til ved at bruge bov til PP? Og ved du f.eks. om bov-stykket er større end nakke-X, og dermed skal have flere timer?

Nakkesteg vs. nakkefilet?

Jeg har set nakkefillet i vidt forskellige størrelser, så det er svært at sige noget generelt om. Selv tager jeg ikke særlige hensyn til PP med det ene eller det andet stykke kød..
0
af: Anonymous

Tilberedning

Jeg har tænkt mig at lave PP til lørdag. Jeg regner med at smide den i ovnen lørdag morgen ved 8 tiden, og så ville jeg slutte af med at smide den i grillen. Men skal man lade den få en kernetemperatur i ovnen på ca 90gr og så smider man den direkte i grillen? eller hvordan skal man gøre. Jeg er ikke prof til at kontrollere temperaturen i grillen så jeg skulle måske nøjes med at vende den på grillen for smagens skyld?
0
af: Anonymous

Flæskesteg

Kan man lave opskriften med flæskesteg og give den 6 timer i ovnen og 250grader til sidst for at gøre sværen sprød
0
af: Anonymous

Flæskesteg

Jeg lavede for nylig en flæskesteg (nakkekam) ved 130 grader i 5 timer, til sidst fik den lidt grill og sværen blev super. Kødet faldt fra hinanden som om det var pulled pork - dog knap så saftigt, men rigtig godt!

Flæskesteg

Kun med en ribbensteg, og så er jeg ikke sikker på du kan får sværene sprøde.
0
af: Anonymous

Hvor mange personer?

Hvor mange personer er opskriften beregnet til? Både denne her og de andre retter. Synes det er nogle meget indbydende opskrifter og har prøvet verdens bedste brød, som blev fantastico.

Hvor mange personer?

I denne ret kommer det fx an på hvor stor din nakkesteg er. Jeg plejer at regne med 200-300 gram per person. Afhængigt af hvem gæsterne er og hvad vi ellers skal have. Jeg skriver det med vilje ikke på mine opskrifter da tallet som regel ikke ville passe med virkeligheden alligevel. Du må "fornemme" det selv ;-D
0
af: Anonymous

Dry-rub efter spræning

Kan man med fordel give stegen en gang dry-rub, efter den er blevet 'sprængt' og derefter i ovnen ?? Er lidt nysgerrig, om det giver et godt resultat...
0
af: Anonymous

Dry-rub efter spræning

Jeg er også meget interesseret i dette, evt om Maxm har en opskrift på en god dry-rub. (Gerne uden sukker)
0
af: Anonymous

Dry-rub efter spræning

Du vil blive virkelig ked af at droppe sukkeret, porken mister en vital del af sin smag.
0
af: Anonymous

Dry-rub efter spræning

Du vil blive virkelig ked af at droppe sukkeret, porken mister en vital del af sin smag.
0
af: Anonymous

Dry-rub efter spræning

"Nakkefillet kan også gå i en snæver vending, men det er altså ikke helt så mørt." Hvad er det for noget fis at skrive? Den eneste forskel der er på en filet og en nakkesteg er at stegen har svær, ellers er det det samme stykke kød. Mit firma laver godt og vel 50kg pork om ugen og so far er der ingen, hverken os eller kunder der har kunnet smage forskel hverken mht mørhed eller smag. Så folk der læser med her, i kan roligt gå efter den billigere nakkefilet. RHJ.

Dry-rub efter spræning

Kommentaren er relevant, så jeg lader den være. Men hold venligst en høflig og høvisk tone i debatten. "Hvad er det for noget fis at skrive?" kunne med fordel skrives om til "det er ikke min erfaring" Sitet er for alle aldre og personer. Så det er en god idé at regne med at både små børn og bedstemødre læser med.
0
af: Anonymous

Med og uden trykkoger

Efter min mening kan man bruge det meste klovdyrs-kød, men man skal holde sig fra udskæringer uden fedt eller sene-marmorering. Dvs ingen fileter, skinkestege eller roastbeef, men okseklump, tykkam, bov, nakkesteg ect. Om det er okse, kalv eller gris er ligegyldigt. Et par gange har jeg både brugt okse- og svinekød, hvilket også var et hit. Det væsetlige er, at det er en stor klump kød med sener og fedt, som langsom opløses ved denne langsomme metode og trænger ind i kødet og gør det velsmagende og mørt. Efter min mening er der to gode metoder. I en gryde (fx. støbejern) i ovnen ved lav temperatur, fx 100 grader. Eller i en trykkoger, som generelt presser kogetiden ned til 1/3 af det normale. Det betyder, at pulled pork, beef eller veal kan laves på 3-4 timer - uden at resultatet bliver dårligere af den grund. Kødet skal dog være omgivet af en (aromatisk) væske. Efter stegning hælder jeg gerne en varm dressing over kødet, når det er trykket fra hinanden. Den består fx. af ingredienser som balcamico, brun farin, ketchup, vand, spidskommen, røget paprika, soya, cayennepeber eller tabasco. Tom
0
af: Anonymous

Med og uden trykkoger

Mine erfaringer ligger meget tæt på, så det lyder utroligt intelligent ;-) ... spøg til side... Jeg er helt enig. Braissering og trykkogning er mest egnet til kød der har bevæget sig meget på dyret, og det er ikke begrænset til svin. Lammebov er også egnet.
0
af: Anonymous

BBQ Sauce

Hej Max, og alle i andre mad-elskere :) Er der nogen der har et bud på en opskrift, til den BBQ Sauce, som følger med til Jensen's Pulled Pork som man f.eks.: kan købe i Netto!? Jeg syntes den er rigtig god, men jeg kan ikke rigtig ramme den :( P.S Rigtig dejlig hjemmeside :D Mvh Ole
0
af: Anonymous

pulled pork the original way -- the renowned Mr. Brown

som dansk madnoerd i de amerikanske sydstater, er jeg ogsaa loebet ind i pulled pork. den originale opskrift er fra north carolina, med epicenteret i Lexington. det taetteste jeg nogensinde er kommet de hellige smoke-houses der er denne opskrift; http://virtualweberbullet.com/pork2.html den antager at man har en weber smoker, men mindre kan goere det, f.eks. En weber kugle grill eller en gas grill med foliebakke til ryge-traeet. Selv med disse mere moderate udstyrsvalg bliver resultatet 1000x bedre end I ovnen, eftersom rygebarken paa koedet (som kommer af 10-12 timers kontakt med roegen fra ryge-traeet og kullet) er helt centralt i at ramme den rigtige smag. jeg er klar over at opskriften er MEGET tidskraevende, men tro mig, den er det vaerd :-)
0
af: Anonymous

Kernetemperatur?

Hej Vil også gå igang med denne spændende opskrift. Især det med at bruge ovnen det meste af tiden lyder godt for en travl småbørns far :-) Men hvis man steger den om natten, kommer du den så i køleskab næste morgen indtil den skal på grillen næste aften? Jeg har læst flere steder at kernetemperaturen helst skal ligge på ca 90 grader når stegen er færdig. Skal den helst op på denne temp i ovnen om natten og så igen op på denne temp i grillen næste aften? Eller betyder denne kernetemp ikke så meget?

Kernetemperatur?

Ja bare kom den på køl op til et par dage indtil du skal slutgrille. Når den har været oppe på kernetemperaturen i ovnen betyder det ikke så meget om den kommer det igen.
0
af: Anonymous

nakkefilet

Har lagt 2 1/2 kg nakkefilet i lage af olie, hvidløg og forsk. krydderier. Så blev festen udsat. Spørgsmålet er nu: Kan jeg fryse filet'en + lage ned til den skal bruges senere. Iøvrigt en mægtig god side, som jeg ofte kigger på. K.A.
0
af: Anonymous

nakkefilet

Hej :) K.A. Skriver at kødet er lagt i 'lage' med olie, hvidløg og krydderier... Hvad er forskellen på lage af olie og lage af vand ?? På videoen ligger kødet i 'vand-lage' og er helt tildækket / nedsunket i vandet - så meget olie lægger man vel næppe kødet i, hvis man laver 'olie-lage'??! Hedder det ikke nærmere marinade hvis man bruger olie ? Og hvordan marinerer man bedst så stort et stykke kød ??! Vender man kødet rundt i olien undervejs ?? Og til aller sidst - er marinaden i stedet for salt-sprængningen eller i stedet for den rub der bliver brugt i mange opskrifter ?? Puh, det var mange spørgsmål ! Vh. Anne L

nakkefilet

Ja. Di kan også give den de 10 timer nu, og så fryse den ned. Gennemstegt svinekød kan sagtens genopvarmes uden at det ødelægger smagen.
0
af: Anonymous

nakkefilet

Tusind tak, selv om vi nu er gået hen og blevet di's. Mvh KA

nakkefilet

hehe ... her holder vi på formerne.
0
af: Anonymous

Frys det

Kan godt lave det, og så fryse det ned i 14 dage og så grill det på dagen. Spørgsmål nr2. Kan man godt bruge saltlagen flere gange, da jeg skal lave ca 11kg
0
af: Anonymous

Frys det

Ja og ja. Kan være du skal toppe op med mere salt efterhånden. Bliver lagen brugt i lang ti er det en god idé at koge den op med jævne mellemrum.
0
af: Anonymous

Optøet

Hej Max. Jeg ville høre om kødet SKAL være helt optøet inden det kommer i marinaden for at opnå den ønskede effekt af sprængningen? Mvh. Morten.

Optøet

Det burde ikke være nødvendigt. Giv den eventuelt en time mere. Men 12 tiemr er så længe at den burde tø op i løbet af en times tid hvis den er lidt småfrossen. Om den får 11 eller 12 timer helt optøet vælter ikke opskriften.
0
af: Anonymous

Stegetid

Hej Max. Tak for en super side med mange fantastiske opskrifter og tips.. Har gang i en PP, men den er ikke så stor, 800g ca.. Har lige taget den ud af ovnen efter 9 timer, og den virker noget hård og tør. :-( Der er vel forskel på "sprængningstider" og stegetider ifht hvor stor stegen er?? Tak for svar

Stegetid

Nej ikke den helt store forskel. Der er nok nærmere sket det at den ikke har været dækket nok til, så den er tørret ud. Men hvis der er væske tilbage så bliver den som regel ok når man ligger den i blød til sidst. Men dog en lille smule sejere.
0
af: Anonymous

Pulled Pork i Webergrillen

Hej! Dejlig side med gode opskrifter og masser af gode råd. Jeg har flere gange med succes lavet den i Weberen efter en opskrift jeg fandt på www.grillguru.dk. Det tager 8-10 timer alt efter hvor tit man løfter på låget. Fidusen er at lægge to rækker kul på den nederste rist, den ene ude på den anden, hvor kullene skal overlappe hindanden. Derefter tændes 8-10 briketter op og smides i den ene side. Så kan man sådean set bare går på arbejde og så lægge noget træflis på de sidste par timer. Kødet er nu helt indkapslet af en skorpe med en skøn smag. Jeg sprænger kødet i 12-24 timer og lægger det i en eller anden lage, alt efter humøret, i 10-12 timer, og så er der dømt mums.
0
af: Anonymous

Pulled Pork under dynen

Jeg marinerer 12-14 timer m fx. hvidløg, ingefær, citron,honning, peber, olie, men ingen saltlage. Kl. 9: gnid m. salt og sæt i ovnen (100gr)på rist over bradepanden m. vand (kan bruges til sovs). Kl. 13.30: Skru op på 175gr + varmluft for at brune. Kl. 14.00: (stegetermometer har nået 78gr). Tag ud, pak tæt i stanniol, tykke håndklæder, plasticpose, tæppe og dyne, eller gammeldags høkasse. Kl. 18.30: Pak ud og server, kødet er brandvarmt og supermørt. (Saften fra stanniolen kan bruges til sovs sammen m. væsken fra bradepanden ) Der spares en masse energi og ovnen er fri til evt. andre ting
0
af: Anonymous

Pulled Pork under dynen

Det skal helt sikkert prøves, det lyder som en fantastisk ide. Jeg har hørt om folk der gør det med risengrød, men det er godt nok alternativt med en steg :D
0
af: Anonymous

Stegetid

Hej Har du et slag på tasken om hvor lang tid 2 x 2kg nakkefilet skal have i ovnen til pulled pork. Og samtidig på hvor mange grader og skal de i en bradepande med sølvpapir om? Har ikke en gryde hvor de kan ligge side og side begge to..
0
af: Anonymous

varmluft?

Skal lige høre om du bruger varmluft eller alm. ovn? Har lige sat stegen i ovnen og glæder mig helt vild :-)

varmluft?

Det betyder ikke så meget ved den lave temperatur når kødet er tildækket. Men det er en af de få opskrifter jeg ikke bruger varmluft til. Hovedsageligt for at slippe for at høre på den i 10 timer...
0
af: Anonymous

varmluft?

Kan man evt. sætte 2 bradepander i ovnen uden varmluft?

varmluft?

Det kommer an på hvor godt din ovn fordeler varmen, så det kan jeg ikke sige.
0
af: Anonymous

Stegeso?

Kan man ikke bare anvende en stegeso frem for at ligge den i et fad og overdække den?

Stegeso?

Joh. Jeg har bare ikke en stegeso :-)
0
af: Anonymous

Stegeso?

Brug en stegepose, de koster 16kr for 5stk i supermarked
0
af: Anonymous

Saltlage

Super god opskrift! Jeg har bare et spørgsmål til lagen - kan jeg lade den ligge i saltlagen i mere end 12 timer (fx 24), eller har det negativ betydning for kødet? Jeg bruger saltlagen fra videoklippet og filetten er på 2,5 kg.

Saltlage

Jo længere den ligger i lagen jo mere salt bliver den. Indtil et vist punkt naturligvis. På et tidspunkt vil kødet og saltlagen indeholde lige meget salt, så vil det stoppe.
0
af: Anonymous

Pulled Pork tilbehør...

Hvad kan man som foretrukket bruge som tilbehør? Jeg har set på Colesaw salat til, men har en fornemmelse af det er "lidt", er der andre gode bud på hvad man får ved siden af? :D

Pulled Pork tilbehør...

Du kan sagtens servere alt hvad du ville servere til flæskesteg eller koteletter. Gris er fleksibelt på den måde. Jeg kan godt lide den med fx surkål, salat og brød. Helt enkelt.
0
af: Anonymous

Pulled Pork tilbehør...

Hej Max og alle andre "madnørder" Jeg vil gerne give en idé til tilbehør, som jeg vil servere sammen med "porken" i morgen. :-) Jeg vil lave en salat af MEGET fintsnittet broccoli og hvidkål som en slags coleslaw. Jeg snitter på mandolinjern ½ hvidkål og ½ broccoli og 1 løg. Salaten blandes med rosiner og letristede græskarkerner og 1-2 æbler, som jeg snitter i fine både (aroma eller andet spiseæble). Dressing: ymer eller creme fraiche, lidt æbleeddike eller citronsaft, lidt palmesukker eller lyst rørsukker, lidt groft salt og friskkværnet peber. Bland hele molevitten, og lad det trække i køleskabet ½-1 time inden serveringen. Hvis man er bange for, løget bliver for stærkt, kan man salte det, når det er snittet, og lade det trække i ½ time, hvorefter det skylles i koldt vand. Max - du må gerne "stjæle" opskriften, når du har afprøvet den, hvis du mener den er gangbar... :-) Vh Anne
0
af: Anonymous

Pulled Pork tilbehør...

Tilføjelse... En god idé til dressingen er, at anvende ½ hjemmerørt mayonnaise og ½ ymer/creme fraiche. :O)
0
af: Anonymous

Pulled Pork tilbehør...

som de gør i USA, så er det kartoffelmos med hvidløg i... og en sweet st.Louis bbqsauce evt denne!! 2 cups ketchup 1/2 cup water 1/2 cup apple cider vinegar 1/4 cup brown sugar 3 tablespoon yellow mustard lav det i en gryde og varm det godt igennem, så kan det holde sig i uger.. når det har kølet lidt af, så hæld saucen på flaske, stil det på køl. det er bedst når det har trukket et døgn :) good luck
0
af: Anonymous

Fantastisk Pulled pork

Hej, Tak for en super god opskrift på pulled pork - det gør det lejende let at lave og gæsterne falder i svime over hvor godt det er. Vi serverede pulled pork og krondyrryg sammen for vores gæster i en buffet - de fleste positive kommentarer gik på pulled pork.. :-) Tak for en rigtig god hjemmeside!
0
af: Anonymous

Bruge stegepose

Kan man evt. Bruge en stegepose til kødet i en almindelig ovn hvis man klipper et lille hul til at dampen kan slippe ud ?
0
af: Anonymous

Pulled pork til 50 personer

Jeg har lavet pulled pork mange gange til min egen lille familie med succes. Nu skal jeg lave det til 50 personer og er i tvivl om, om jeg skal beregne længere tid i ovnen hvis jeg har 6-7 stege i stedet for én?
0
af: Anonymous

Pulled pork til 50 personer

Jeg lavede tre store stege på en gang i ovnens bradepande. Jeg fulgte opskriften mht. tid og temperatur og det blev meget vellykket
0
af: Anonymous

Pulled pork til 50 personer

Temperaturen er så lav at det ikke betyder noget. Din ovn kan sagtens holde temperaturen. Jeg tror jeg har haft 6 nakkefiletter i på samme tid i én ovn.
0
af: Anonymous

Pulled pork i Weber grill

Har lagt grisebassen i en pose med krydderier, og i morgen tidlig skal den så på grillen i 8-10 timer. Der skrives meget om, hvor vigtigt det er at pakke kødet i en beholder eller med bagepapir og stanniol, for at det ikke skal blive for tørt, men hvad gør jeg i Weberen?? Havde egentlig bare tænkt at lægge stegen på en alubakke med huller i bunden, - er det helt galt?? Hilsen Hanne.
0
af: Anonymous

Pulled pork i Weber grill

Jeg er igang med at lave PP i en stege gryde der står i ovnen. Jeg tænkte bare på om jeg skal have låg på eller ej ?
0
af: Anonymous

Stegegryde eller fad

Hej. Håber du kan nå at svare på dette :-) jeg skal lave dette til en masse gæster i morgen, og har derfor købt 3 stk af 1700g!! Jeg har valgt en marinade, som jeg tror er god, men hvor vigtigt er det, at det man steger den i er af samme størrelse som selve nakkefileten? Jeg har læst mig til at man skal sætte den i ovnen i en stegegryde, men kan se at du også nævner ildfast fad. Kunne man f.eks. sætte 2 stk i en dyb bradepande og vende den efter nogle timer?? På forhånd tak :-)

Stegegryde eller fad

Du kan bare komme dem i en dyb bradepande og dække dem med først bagepapir og sølvpapir. Du kan ikke nøjes med sølvpapir, da det opløses og går i forbindelse med kødet. Så der skal lige noget bagepapir imellem. Jeg laver ofte 3 samtidig i én bradepande på den måde.
0
af: Anonymous

Stegegryde eller fad

Jeg bruger en crockpot til at langtidsstege og det er alle tiders! Man kan få dem i forskellige størrelser.
0
af: Anonymous

Stegegryde eller fad

Jeg bruger en crockpot til at langtidsstege og det er alle tiders! Man kan få dem i forskellige størrelser.
0
af: Anonymous

Stegegryde eller fad

Tusind tak. Det gør det hele meget nemmere!!! For øvrigt, er det en kanon side denne her! Skal inden længe også prøve at langtidsstege oksefilet. Din beskrivelse er fantastisk! Tak for hjælpen!
0
af: Anonymous

Pulled Pork

Jeg har virkelig lyst til at afprøve denne opskrift - MEN - Jeg har hørt fra en tidligere slagter, at rester fra al medicin mm., som svinet måtte have indtaget i løbet af sin levetid, lagres i netop dette kødstykke. Har du eller andre hørt om dette? I øvrigt en fantastisk interessant side - du er dygtig! Venlig hilsen Lotte
0
af: Anonymous

Pulled Pork

De fleste injektioner grisen får med medicin sker for det meste i lysken. Det vil sige at der ikke er medicinrester i kødet, men at eventuelle "gift" rester vil være ophobet i leveren som der også nævnes i det efter følgende svar.
0
af: Anonymous

Pulled Pork

Ud fra den ide om at kødet bliver solgt i butikkerne ellers... Så har jeg svært ved at tro der skulle være noget slemt i det.. Lidt rester af medicin hjælper vel også bare på vi kan gå længere før vi går til.. :) Igen, tak for en kanon opskrift.. Vi laver lage i aften, og giver den lidt i morgen på grillen.. :)
0
af: Anonymous

Pulled Pork

Kan anbefale en Weber Smokey Mountain til Pulled Pork. Her har jeg holdt gang i grillen i op til 16 timer på een påfyldning kul. Det indbyggede vandbad holder temperaturen nogenlunde konstant på ca. 110 - 115 grader. Resultatet har været noget nær perfekt hver gang. Jeg laver i øvrigt selv en tør marinade (rub)med alle de gode krydderier (barbecue, chili, sellerisalt, peber)samt salt og brun farin, som den for lov at trække i et lille døgns tid. Det giver grisebassen en kraftig og smagfuld "skal" efter endt tilberedning, som smager himmelsk, når den bliver blandet med det øvrige kød. Med venlig hilsen Jan

Pulled Pork

Det har jg aldrig hørt om, og jeg kan ikke se hvorfor det skulle være sådan. I leveren eller fedtet ville være mit bud.
0
af: Anonymous

tør marinade

kan man ikke tør marineder kødet og hvis hvordan gør man så
0
af: Anonymous

Sprængning + rub?

Hej Max. Jeg skal forsøge med pulled pork her i weekenden. Min tanke er at sprænge kødet natten over, herefter duppe den tør og give den en rub. Kødet kommer dog ikke til at ligge og trække med rubben på, vil du mene dette er unødvendigt så? Derudover vil jeg høre om man kan bruge en römertopf med låg på i stedet for et ildfast fad med bagepapir over? Mvh Morten

Sprængning + rub?

du kan sagtens bruge en römertopf med låg. mht. rub så ved jeg det ikke. Bruger det som regel ikke selv.
0
af: Anonymous

Hvis man har brugt varmluft på for høj temeperatur.

Godmorgen. Har kommet til at sætte ovnen på 130 graders varmluft i 3 timer og først kl.9 sat den på bageprogram på 110 grader. Er der nogen der har et godt råd til at redde porken?? AK

Hvis man har brugt varmluft på for høj temeperatur.

Riv den fra hinanden hvis du kan, ellers skær den i lidt tykke skiver. Lad den køle af. Varm op i vand.
0
af: Anonymous

Pulled park

Har lavet den med svinekam, fra den "fede" ende, fedtet skar jeg det meste fra efter den havde været i ovnen. Derefter smurt godt ind i barbecue sovs (den færdigkøbte) i et par timer og derefter på grillen en time. Super god. Inge Lise
0
af: Anonymous

Langtisstegning

Hej. Jeg tænkte på, om man mon med ligeså stort held kan langtidsstege andet kød. Jeg har en hel tyksted i fryseren (okse), og vil gerne prøve med den i næste weekend, men kan jeg mon bruge denne opskrift? Eller har du en bedre opskrift jeg kan bruge? VH Helle
0
af: Anonymous

Langtisstegning

Hej du kan sagtens lave tyksteg i ovn 70 g i 20 timer eller det antal grader du vil have dit kød og så 20 timer. men aldrig varmluft da det så bliver tørt. hilsen tina.
0
af: Anonymous

Langtisstegning

Langtisstegning? Hvor langt skal man stå fra stegen? Nogle tyrkfejl er bare morsommere end andre. /René
0
af: Anonymous

nakkesteg/nakkefile/nakkekam

jeg fik ikke helt styr på om det er med eller uden svær det jeg skal bruge

nakkesteg/nakkefile/nakkekam

det gør ikke den store forskel.
0
af: Anonymous

Langtisstegning

Hejsa.. Jeg tror du skal bruge tykkam eller bov til langtidsstegning af oksekød.. det er noget af det der i forvejen gerne skal stå og simre 2-3 timer..
0
af: Anonymous

Langtisstegning

Det lyder helt rigtigt. Jeg har nu selv prøvet opskriften med stor succes.. meget delikat. Dog vil jeg anbefale, at man holder lidt igen med mængden af tis. Morgenurin bør ikke benyttes, da det kan give en harsk eftersmag, men hvis kokken lige kværner 3-4 store Tuborg ned i skinkeskakten inden han/hun strinter i stegesoen, så opnås den perfekte balance! Velbekomme ;)
0
af: Anonymous

Langtisstegning

..altså, du kan med fordel marinere en nakkesteg med øl.. uden pis.

Langtisstegning

Der er ikke noget til hinder for at lave oksekød på samme måde. Men jeg er ikke sikker på at tyksteg har nok bindevæv. Hvis det er for magert kød så bliver det tørt.
0
af: Anonymous

Langtisstegning

Der er en der spørger om man kan bruge andre dyr til langtisstegning a la pulled porc. Jeg har lige stegt en lammekølle på den måde, det blev fabelagtigt. Jeg spækkede den med hvidløg og kom en gulerod, en masse persille og en halv citron ned i stegesoen og lod den stå 6 timer ved 125 grader.
0
af: Anonymous

Spørgsmål

Hvis man nu skal lave det her om vinteren og ikke adgang til en grill, kan man så brune/stege den af i en ovn en times tid til sidst? Altså for at få den sprød og brun skorpe. Iøvrigt, jeg fandt aldrig ud af hvad forskellen er på nakkekam og nakkefilet.

Spørgsmål

naturligvis, men du kommer til at mangle røgsmagen. Brug evt. noget røget paprika under tilberedningen. Problemet med udskæringer er at slagterne og supermarkederne ikke bruger de samme navne. Det du vil have fat i er et stykke kød med mange sener og meget fedtmarmorering. Det er det bedste til sådan noget langtidsstegning. Kød der har siddet et sted på grisen hvor det har været brugt meget. Grisen bruger nakken til at bevæge hovedet med når den spiser, så det bruges meget. Længere nede af ryggen er kamstegen, som ikke er brugt meget. Kamsteg er rent lyserødt kød som ikke er godt at langtidsstege på den her måde. Men det er ikke det samme som en nakkekam, som er velegnet til det ... go figure :-S
0
af: Anonymous

pulled pork

De pulled porkopskrifter jeg har set på/i youtube/bbqpit/USAcookbook etc har drejet rundt omkring en steg med bbqsauce af en eller anden slags der karamelliseres under stegeprocessen, serveres monteret i en bolle sammen med coleslaw. Et genialt koncept IMHO. VH - Tue

pulled pork

Du har ret i at man sagtens kan lave sin pulled pork i en smoker. Men princippet er også her "lav temperatur i lang tid". Jeg har lavet min opskrift fordi jeg syntes det er nemmere på den måde, uden at det går ud over smagen. De fleste har heller ikke en smoker, og en Weber kan godt være svær at holde i gang i så lang tid som det kræver. Det er også svært at holde temperaturen lav nok. Amerikanerne plejer at marinere kødet når de har "trævlet" det. Det gør jeg ind imellem. Men jeg syntes ikke det er så nødvendigt. En almindelig god brun sovs er lige så godt.
0
af: Anonymous

pulled pork

Er ved at anskaffe mig en dims til min weber så at temperaturen holdes lav, men stadig konstant i lang tid. Skal prøve at huske og komme med en tilbagemelding når det er testet igennem.
0
af: Anonymous

pulled pork

Jeg har lige nu en pulled pork i ovnen og har svært ved at slippe tanken om en brun sovs til. Slipper stegen noget kraft til at lave noget sovs af eller vil det være fordampet til sidst.

pulled pork

Den slipper saft men det er temmelig salt. Jeg plejer at hælde det tilbage over kødet når det er trævlet op, så det tager noget af saften tilbage, og salter det. Man kan goddt bruge fx. det halve af det at blande med en usaltet fond. Så bliver det godt.
0
af: Anonymous

kernetemperatur igen

Hej max Jeg har forsøgt at lede svar på mit spørgsmål på nettet, men har ikke haft held med det. Jeg har læst din artikel omkring langtidsstegning, der skriver du at kødet ikke må over opvarmes. Gælder dette ikke også når du laver pulled pork? Hvorfor skal jeg opvarme kødet til 90-95 grader? har jeg så ikke ødelagt kødet? Med venlig hilsen Stephan
0
af: Anonymous

Pulles pork over bål

Hej Max. Vil stegetiden ændre sig hvis man deler nakkefileten op i mindre stykker og laver den over bål?
0
af: Anonymous

Marinade

Hej Max Håber du kan hjælpe. Jeg vil prøve at lave en pullet pork efter inspirationen fra dig. Men jeg har et spørgsmål til marinaden, jeg forsøger at undgå sukker i min mad. Har du en ide til hvordan jeg kan lave den marinade som stegen skal ligge i - 12 timer uden sukker? På forhånd mange tak for GO´inspiration MVH Anne-Birgitte

Marinade

Bare lad være med at komme sukker i saltlagen. Det smager også godt uden.
0
af: Anonymous

Marinade uden sukker.

Prøv med Stevia i stedet for sukker.
0
af: Anonymous

Oksebov!

Tak for gode inputs! Jeg er ved at sprænge en oksebov og jeg kan se, at den allerede har ligget i saltlagen i 16-17 timer - kan jeg overhovedet bruge kødet? (Der er ca 1,1 kg kød)

Oksebov!

Sikkert. Ellers kan du altid lægge den i rent vand og trække salt ud af den igen. Det gjorde man i gamle dage, så det virker vel endnu.
0
af: Anonymous

Centrum-temperatur

Hej :) I mange af de opskrifter jeg har set på nettet står der, at porken er færdig når den har en temperatur på ca. 95 grader. Min pork har nu været i ovnen i 13 timer og stegetermometret viser 78 grader... Jeg kan godt stikke enden af en grydeske ind i porken... Er kødet mon færdigt eller skal det have længere tid? Det skal lige tilføjes, at jeg først skal servere kødet på lørdag :) Vh. Anne L

Centrum-temperatur

Hvis du genopvarmer den senere kan du sagtens stoppe ved lavere temperatur. Bare den er mør.
0
af: Anonymous

Sprængning / Gourmet saltning

Hej, Du sprænger svinet før det bliver stegt - hvorfor egentlig, hvad gør denne sprængning. Grunden til jeg spørger er, at mange andre pulled pork opskrifter ikke sprænger kødet før tilberedning. Hvor i ligger forskellen i smagsoplevelsen? Er der tale om mere mørhed, eller smag?
0
af: Anonymous

Sprængning / Gourmet saltning

Jeg kunne også godt tænke mig svaret på dette spørgsmål. Hvorfor spænges den ved nogle opskrifter, og ikke andre? Giver det smag, eller mørhed, eller begge dele? Umiddelbart synes jeg sprængt kød normalt er MERE fast i strukturen, end ikke-sprængt. Så det er vel ikke for mørhedens skyld?

Sprængning / Gourmet saltning

Sprængt kød kan både blive mere saftigt og mere fast i strukturen. Afhængigt af teknikken. Generelt bliver det mere mørt. Saltet der trænger ind i kødet virker som en kødmørner.
0
af: Anonymous

Sous vide..

Hvor lang tid ville du give den sous vide? og hvad temp?

Sous vide..

Jeg er ikke sikker på at der er det helt store at hente ved at sous videre den. Men det ville nok være 60-65 grader i 48-72 timer.
0
af: Anonymous

Sous vide..

Hey M! Har du set: http://www.cuisinetechnology.com/index.php ? De har en sousvide-dypkoger der ser fiks ud. KH...a

Sous vide..

Ja, de ser også OK ud. Men jeg har vist efterhånden mere sous vide udstry end jeg ved hvad jeg skal gøre med.
0
af: Anonymous

Sous vide..

sous vide vil vel gøre at man serverer lyserødt kød i stedet for gråt. Jeg går i gang nu (fredag) :) så er vi forhåbentligt klar med lyserød pulled pork søndag aften. Såfremt den ikke når at blive mør på 48 timer må den en tur i trykkogeren og miste sin fine farve...